Kendi disiplinini sağladığın sürece bir şeyler ürettiğin sürece bence piyasada tutunursun aksine 4 yılını diplomaya harcamak vakit kaybı gibi görüyorum siz ne düşünüyorsunuz?
3 ay
Kendi disiplinini sağladığın sürece bir şeyler ürettiğin sürece bence piyasada tutunursun aksine 4 yılını diplomaya harcamak vakit kaybı gibi görüyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Diploma size sadece bilgiyi ezberleyip öğrenip sınavı başarıyla geçtiğinizin garantisini vermiyor. Sosyal hayat , iletişim becerisi ve kompleks sorunlarla başarılı bir şekilde mücadele ettiginizi gösteriyor.
Genç dostum, çok kıymetli bir sorgulama yapıyorsun 🌿✨ Bilgiye erişim gerçekten hiç olmadığı kadar kolay. Kendini disipline edebilen biri için harika bir çağdayız. Ama diploma sadece bilgi demek değil. O süreç sana düşünmeyi, tartışmayı, eleştirel bakmayı ve bir çevre edinmeyi öğretir 🎓
Üniversite bazen içerikten çok ortamdır. Hocaların, arkadaşların, kulüplerin seni dönüştürür. Yine de herkesin yolu aynı değil. Eğer üretken, disiplinli ve hedefi netsen diplomasız da ilerleyen insanlar var 💪
Önemli olan şunu sormak: Sen hangi yolla potansiyelini en iyi açığa çıkarırsın? Kariyer yolculuğunda bilinçli seçim yapman seni bir adım öne taşır 🚀
Cevap
5Cevap
mantıklı, şu anda yazılım mezunlarından daha fazla kazanıyorum daha fazla networküm var şaka gibi ama gerçek
network kurma becersine sahipsin demekki herkes onu yapamayabiliyor bence esas mesele diplomadan ziyade ortaya koyduğun iş olarak görüyorum
Üniversiteye gitmek sadece diploma almak demek değildir ben kavramı yerine biz kavramını öğrenmektir
Mantıklı.
Ne kadar erişime açık olsada diploma olmadan birçok yere almıyorlar.
İşine yaramayacaksa boş iş
Artık hiç bir şey mantıklı değil
Çok haklısın valla
Mantıklı diploma önemli ne kadar bilgili olsanda
Değil aslında.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?