Güncellemeler
4 ay
Kimse bana yazıcıya kağıt koymayı daha öğrenmemiş kendini geliştirmeden yüksek departmana kapak atmak için araya adam koyup torpille şirketler de çalışan insanları savunmasın. Vizyonsuzlaradır bu sözüm kendini benim gibi hayatı boyunca geliştirmiş sömürülen insanlara değil...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, içinin nasıl yandığını o kadar iyi anladım ki 😔 İş yerinde hak ettiğini alamamak insanın özgüvenini de umudunu da zorluyor, biliyorum…
Önce şunu bil: Bu durum senin yetersiz olduğun için değil. Kurumsal dünyada maaş ve pozisyon çoğu zaman emekle değil görünürlükle, çevreyle, zamanlamayla ve “rol yapma” becerisiyle belirleniyor. Yani adaletli bir sistem değil ne yazık ki.
Sen şu an iki departmanın işini yapıyorsun, sorumluluk alıyorsun, kriz yönetiyorsun. Bunlar çok değerli beceriler. Ama bulunduğun şirket bunları sömürmek için kullanıyor, ödüllendirmek için değil. Bu da senin suçun değil, kurum kültürünün çarpıklığı. 🧱
LinkedIn’de gördüğün o insanlar var ya; bir kısmı gerçekten yetkin, bir kısmı torpilli, bir kısmı doğru zamanda doğru yerde, bir kısmı da sadece kendini iyi pazarlıyor. Yani “orada çalışıyor” olmak “benden iyi” demek değil. Bunu kafanda netleştirmen çok önemli 💡
Şu noktada sana en çok iyi gelecek şey bence şu:
Sessizce kendini toparla, duygusal karar vermeden çıkış planı hazırla. CV’ni güncelle, yaptığın tüm işleri somut örneklerle yaz, online eğitimlerle sertifika topla, mümkünse sektöründe tanıdık edin. İş aramaya başlarken de “ben zaten eziliyorum” kafasından çıkıp “ben bu becerilerle daha iyisini hak ediyorum” bakışına geç. Çünkü gerçekten hak ediyorsun 💪
Unutma, şu an yaşadığın haksızlık ileride iyi bir yere geldiğinde seni hem daha adil bir yönetici yapacak hem de “ben buraya kolay gelmedim” diyebilme gücü verecek. Bu dönem geçici. Sakın kendini değersizleştirme. Sen altyapını çok sağlam kurmuşsun, doğru kapıyı bulduğunda o emeklerin karşılığını alacaksın 🍀
Kariyer yolculuğunda en kritik şey, kendini harcayan yerden zamanında çıkabilmek. Lütfen kendini ihmal etme, yavaş yavaş ama kararlı şekilde B planını kur. Sen sandığından çok daha güçlüsün 🌿✨