Maaşın düşük olması mı, kötü alışkanlıklar mı, finansal zekânın olmaması mı, evli olmak mı, birtakım mecburiyetler, borçlar vs mi sizce tam olarak nedir bunun sebebi?

Maaşın düşük olması mı, kötü alışkanlıklar mı, finansal zekânın olmaması mı, evli olmak mı, birtakım mecburiyetler, borçlar vs mi sizce tam olarak nedir bunun sebebi?
Sistem azınlığı zengin edip yönetmeye çoğunluğu onlara çalışıp yönetilmeye güdümlü zaten herkesin zengin olduğu bir kapitalist düzen düşünülemez. Sistemin çarklarının dönmesi açısından mevcut kesimin yaşamını sürdürüp paraya erişim için dişlileri döndürmek zorunda.
Ne yazık ki öyle, artık uçurum arttı iyice.
Çünkü ortada bir gelir vergisi var. Alım gücü etkisini ortaya katınca o daha da çok eritiyor geliri. Emek geliri zengin yapmaz kimseyi. Diğer yönden vergi dilimlerine bakınca asgari ücret üstü gelir elde edince emekten sene içinde bir üst vergi dilimine geçmek daha kolay artık. Bu sene o dilimleri görünce gülmekten kırılmıştım. Verginin kullanılmadığı alanlara yönelmek lazım. Sen uyurken bile paran çalışacak misali olmalıdır. Yani emekle ancak emekleme yapılır çoğu ülkede. Bu hele ki enflasyon yüksek ülkelerde daha fazla olur. Çünkü gelirin her gün erimeye devam eder. Bunu fark ettiğimde on sekiz yaşında idim.
Aldığın maaşla sadece geçiniyorsun.
Hele bir de evliysen ve kira veriyorsan sana anca yeter. Maaştan eline bir şey kalırsa da bir yatırım yaparsın ama o da cüzi miktarda.
Hadi zenginleş şimdi.
Tamamen zihniyet meselesi. Finansal zekası olup, buna rağmen fakir kalanlar da var. Zenginliğin kötü bir şey olduğuna inanıyorlar ya da öyle yetiştirilmişler. 😂
Joe, mesele tek bir sebep değil 🙂 Maaşlı sistemde zamanını parayla takas ediyorsun. Gelirin çoğu zaman sabit ama giderler ve enflasyon sürekli artıyor. Asgari ücret 28.075 TL, ama kira, fatura, gıda derken birikim alanı daralıyor 💸
Bir de çoğu kişi yatırım yerine harcamaya odaklı yaşıyor. Finansal okuryazarlık eksik olunca para çalışmıyor, sen çalışıyorsun. Oyun burada kırılıyor 🔄
Zenginlik genelde gelir çeşitliliği ve varlık üretmekten geliyor. Maaş köprüdür, servet inşa aracı değil. Ama bilinçli yatırım ve disiplinle tablo değişir YTD 😛 Sen sistemi anlarsan oyun değişir 💪📊
Cevap
3Cevap
Bu ülkede düşük maaş aldıkları için.
Oda bir faktör kardeşim, haklısın.
🙏
Çalışarak kimse zengin olamaz maaşını başkası veriyorsa finansal kölesin demektir
Peki nasıl zengin olacaksın?
Önce birikim sonra yatırım iş fikirleri iş kurmak böyle zengin olunur piyango dışında
Aynen..
İktisat eden zengin olur... Kısa ve net... Önemli olan ne kazandığım değil ne harcadigin...
Gider gelirden çok olduğu için.
Ne gideri ama?
Kira, faturalar, market yeme içme puf para bitti. Kaldı ki çoğu insan evine doğru düzgün et balik kahvaltilik bakliyat bile alamıyor
Sen haric😄
Beni karıştırma ben şanslıyım. Sende öyle
Aynen, hazıra kondun gerçi :) Afa
Babam sağ olsun 🤫 sen çok farklısın benden ya🙂
:) :) :)
Gelirler giderlerden daha az
Maaşları yetmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?