Sürekli olarak özellikle sizden iş isteyen biri hakkında ne düşünürsünüz?

Ben nefret ettim, bıktım usandım, ya gıcıklığına yapıyor ya da sadist falan.

Ben iki senedir turistler tarafından uğrak bir yerde küçük bir kafede garson olarak çalışıyorum. Öyle kimseyle muhabbetim sohbetim olmaz, asosyallikten ziyade sevmiyorum, işim orası niye biriyle laklak ediyim, para kazanmak için geldim arkadaş edinmek için değil.

Neyse işte bir patron var, adam 30-35 yaşlarında normal biri, elemanlarına biraz fazla bağırıp çağırıyor ama daha fazla bir yanlış hareketini, yakınlığını görmedim şuana kadar ki, kendi oğlu da yanında çalışıyor. Ama son bu 7 aydır falan bana taktı, işimi yapıp çıkmak istiyorum yok gel arkadaki erzakları depoya taşı diyo, ben zaten kendim 37-38 kiloyum nasıl 50 kiloluk çuvalları taşıyayım, zaten el arabası falan da yok, beni bu yaşımda fıtık mı yapcan abi. Hadi neyse ben bir şekilde sürükleyerek ya da bir yolunu bularak taşıyorum taşımasına. Ama normalde iş yaparken de ekstra bir iş varsa, mesela kasada çok müşteri varsa ilk olarak Gece gelsin baksın hepsine diyo, başka eleman ben yaparım Gece'nin işi var diyince, yok sen bırak Gece yapacak diyor. Taktı bana ya, birkaç haftaya kadar da umursamıyordum ama mesai sırasında nefes bile aldırmıyor artık, mesaimi uzatıyor 6-7-8 saate kadar, hem okulum da var ben köle miyim, el insaf be adam. Babam rahatsız, eve erken gitmem lazım, evde bakmam gereken kardeşlerim var diyorum, yok olmaz işini bitirmeden gidemezsin diyor.

Normalde ilk bu işe girdiğimde 2-3 saat en fazla 4 saat mesai yapıyordum. şu an akşama kadar kalıyorum resmen, bıktım, ayrılmak istiyorum ama eve para getirmem de lazım. Evde sadece ben ve babam çalışıyorduk; tabi babam bacağından ve sırtından iki ayrı ameliyat olduğu için dört aydır işe gidemiyor. Tek geçim kaynağımız bu; yani çıksam, başka iş bulacağımın garantisi de yok. Sıkıldım, söyleyemiyorum da. Yeter ulan yeter..

Bu görsel içimi anlatıyor
Bu görsel içimi anlatıyor
Güncellemeler
4 ay
Çok uzun yazmışım kitap olmuş dlwbdowmdşsn
Sürekli olarak özellikle sizden iş isteyen biri hakkında ne düşünürsünüz?