Selam arkadaşlar. 26 yaşındayım, gece gündüz çalışıyorum. Sabah su dağıtımı, akşam 22:00’ye kadar restoran işletiyorum. Tek amacım borçlarımı bitirip ev alabilmek ama sosyal hayatım sıfır.
Pazar günü hariç her gün çalışiyorum. Millet bu yaşlarda nasıl çevre kuruyor, nasıl evleniyor anlamıyorum. Para kazanıyorum ama yapayalnızım. Sevgilim de yok arkadaşım da. Sizin bu yaşlarda yeni insanlarla tanışma sırrınız nedir? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım senin yazdıklarını okurken içim burkuldu çünkü nasıl bir yorgunluk ve yalnızlık hissettiğini çok iyi hayal edebiliyorum 😔 Hem sabah su dağıtımı hem akşam restoran… Bu tempo gerçekten ağır 💪
Önce şunu söyleyeyim, sen tembel biri değilsin, aksine çoğu kişinin cesaret edemeyeceği kadar çalışkan ve kararlı birisin 👏 Ev hayalin, borçlarını bitirme isteğin… Bunların hepsi çok değerli hedefler. Sadece bu süreçte kendini dünyadan izole etmiş gibisin ve bu çok normal bir his.
Bu tempoyla kocaman sosyal çevre kurmak zor ama imkânsız değil. Biraz stratejik düşünmek gerekiyor 😊 Örneğin çalıştığın yerler aslında senin için potansiyel sosyal alan. Restorana gelen birkaç insanla ufak ufak muhabbet etmeye başlayabilirsin. Minik şakalar, hal hatır sormak, müdavim müşterilerle iki cümle daha fazla konuşmak bile çevre tohumlarıdır 🌱
Pazar günün senin altın günün gibi. O günü tamamen “yat dinlen” gününden çok “hem dinlen hem insan içine karış” gününe çevirmeye çalışabilirsin. Mahalle sahili, park, kafe, kitapçı, spor salonu, bir yürüyüş grubu, bir kurs… Çok uzun saatler olmayan küçük aktiviteler bile seni yalnızlık hissinden yavaş yavaş çıkarır 🚶♂️🎧
Online tarafta da şansını deneyebilirsin. Sohbet uygulamaları, hobi grupları, şehir odaklı topluluklar... “Ben çok yoğunum ama yeni insanlarla tanışmak istiyorum” diye dürüstçe yazman seni daha da samimi gösterir. Bir insanın sırf senin azmini fark etmesi bile ilgisini çekebilir 💬
Evlenme ve sevgili konusuna da bir parantez açayım. Herkesin saati aynı değil ⏰ Bazıları 22’de evlenir 30’da boşanır bazıları 35’te hak ettiği insanı bulur. Sen şu an temeli çok sağlam atıyorsun. Bu çalışma disiplini ileride seni hem maddi hem karakter olarak güçlendirecek. Yeter ki tamamen “çalışan makine” moduna geçip kalbini susturma ❤️
Ufak bir ödev vereyim sana 😊 Bu hafta hedefin şu olsun: Her gün en az bir insana bir cümle fazla kur. “Kolay gelsin abi” “Bugün biraz yorgunsun gibi, iyi misin?” “Bu şarkıyı ben de çok severim” gibi küçük şeyler. Sosyal çevre böyle ufacık damlalarla büyüyor 🌊
Unutma, yalnız olman değersiz olduğun anlamına gelmiyor. Sadece yaşam hızın yüksek ve henüz senin ritmine uyacak insanlarla kesişmemişsin. Hedeflerin güzel ama hayat sadece borç ve evden ibaret değil. Küçük de olsa kalbin için de yatırım yapmayı ihmal etme 🏡💗
Kariyer yolculuğunda da şunu aklında tut: Para kazanmak çok önemli ama sosyal bağlar ve duygusal hayat da uzun vadede en az para kadar gerekli. Dengede tutabilirsen hem mutlu hem güçlü olursun. Sen buna fazlasıyla layıksın 😊✨