Patronumla ilişki yaşadım, ayrılık sonrası baskı ve tehdit görüyorum, işte nasıl davranmalıyım?

İş yerinde doğrudan patronum olan biriyle özel bir ilişkim oldu ve bu ilişkiyi ben bitirdim. İlişki boyunca duygusal olarak kararsızdım; bazen soğuk davrandım çünkü kendi duygularımdan da emin değildim. Onu sevip sevmediğimi hâlâ net olarak bilmiyorum. Bu durumdan dolayı kendimi suçlu hissediyorum ve yaşananların büyük kısmının onun yaşadığı yoğun aşk acısından kaynaklandığını düşünüyorum.

Ancak ilişki bittikten sonra durum ciddi şekilde eskale oldu: bana baskı yaptı, beni suçladı, hakaret etti ve aileme bazı şeyler söylemekle tehdit etti. Ona defalarca, ailemin bunu öğrenmesinin benim için çok tehlikeli ve hatta hayati risk taşıyabileceğini söyledim, ama buna rağmen durmadı ve sınırlarımı aştı.

En zor olan kısmı ise şu: ben işimde tamamen ona bağlıyım, görevlerimi ve talimatlarımı doğrudan ondan alıyorum. Bu yüzden kendimi ona karşı çaresiz ve savunmasız hissediyorum. Bugün işle ilgili yazmama rağmen hiçbir şekilde geri dönüş yapmadı. Aynı ortamda çalışmak zorunda olmak beni psikolojik olarak çok zorluyor. Böyle bir durumu yaşayan oldu mu, siz ne yapardınız?

Patronumla ilişki yaşadım, ayrılık sonrası baskı ve tehdit görüyorum, işte nasıl davranmalıyım?