+1 yıl2,5 yıldır THY de çalışıyorum. Stajer olarak girmiştim. Mühendisler genellikle merkezde duruyor. Mühendisler dediğime de bakma 1 veya 2 tane var. Avrupa da olsa güzel ama Türkiye'de pek de gerekli bir meslek değil. THY dekiler IAD CDG aldıkları veya alacakları uçakları kontrol etmeye giderler. Çok da ağır bir meslek dalı değil.
01 Yorumla
+1 yıl10 numara bı meslek guzel kardesım hatta guzel bı basaruıyla d bıtırırsen turkhıs teknıge de gırersen paranın anasına çiftetelli oynatırsın
02 Yorumla- +1 yıl
valla kankı havalanları banko ıste 3 . havalımanıda acılıyor onun acık ver coskuyu gıtsın
Arkadaşım o mühendisliği bırakıp başka mühendisliğe geçti smi guzel ama detaylı araştırman gerek
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
maaşın 6 bini geçmez türkiyedede çok zor bulabilirsin iş olanağı yüksektir ama kariyerine bağlı. Yurtdısında calısırım dersen 4500 8000 euro arasında maaş alırsın airbus cessna vs gibi şirketlerde avantajın olur. türkiyede Charter veya THK da calısırsın ücretin düşük olur verdiğin emeğe değmez
05 Yorumla- +1 yıl
Ben pilotaj öğrencisiyim Uluslar arası sivil havacılık işletmeciliği okuyabilirsin temiz iş üst rütbede başlayıp bir nevi rahat para kazanırsın veya Uluslar arası sivil havacılık ve avrupa birliği okuyabilirsin hava ulaştırma müdürlüğü bakanlığı na kadar yolu var veya dersleri başarırım dersen sivil havacılığa kayıt olabilirsin 4 sene burada bir bölüm okuyup yurtdısında alırsın ehliyetini bakarsın keyfine
- +1 yıl
sallamışlar biraz sen gidip oxford dan mezun olmuyorsun hemen cok parayla başlayasın dayım uçak mühendisi THK da 4300 4700 arası maaş alıyo ötesi yok 5000 den yukarısı gelmez dersen ben bu bölüm yerine başka konularda ilerlerim oralarda olabilir fikrim yok o konuda ama boşuna riske atma kendini iyi para alabilmen için 10 15 sene calısman lazım ondan sonra iyi kazanırsın ama marka yok yani bütün uçak markaları yurtdısı menşeili dersen benim kafam basar gir pilotaja bak keyfine bitir 4 senelik üniversite al ehliyeti 8 binle 2. pilot 7000 saat uçtuktan sonrada ağır gövde kaptanlığa geçersin uçtuğun saat başına 25 euro + aylık 17 20 arasında maaşıda alırsın rahat olur.
bence her şeyin çok hızlı geliştiği günümüz dünyasında ulaşım araçlarındada bunu görüyoruz ve insanların uçaklara olan ihtiyaçları daha çok artıyor ayrıca puanı da çok yüksek yani eğer itü de okuyacaksan puanın yetiyorsa harika olur bence düşünme bile ayrıca gerçekten istemelisin çünkü senin hayatının büyük yerini alacak bir şeyden bahsediyoruz.
10 YorumlaHocam senin kararın ama bence hedefi yüksek tutup daha iyi yerde okumanı öneririm. İyi üniversite = iyi birikim + iyi maaşla iyi bir yerde çalışma şansı
05 Yorumla- +1 yıl
Bak okuldan 50 puan gelir eğer derslerin çok kötü değilse. Benim mezun olurken ortalamam 81'di = 52 puan civarı gelmişti. Yani sen lys'den en az 330 alman gerekiyor. Bence biraz daha kas. Yani demek istediğim üniversite kazanmak için okuma. Hep ileriyi düşün. İyi bir üniversiteden mezun olursan (herhangi bir disiplin vs. problem olmazsa) önün daima açık olur. Tabi kendi kararın kardeşim. YGS puanın ve sıralaman kaç? Bu işlerde sıralama önemli. Puana pek bakma sen. Mesela bu üni geçen sene en son kaçıncıyı almış taban sıralaması olarak? Puan olarak da bence en az yapabiliyorsan 370-400 arası yapmaya çalış.
bu konuda bilgisi olan zor bulursun abicim , sen asmissin artik :) ucak seyahati desen neysede , " ulan bu demir nasil oluyoda ucuyo" diye bindikleri seyin mühendisligini soruyosun :)
01 Yorumla
+1 yıluçak mühendisi çok az bu ülkede puanlarıda yüksek bildiğim kadarıyla kardeşim bildiğim kadarıyla uçak teknik bakımını yapıyor bide evrak imzalama yetkisi oluyor uçak üretiminde çalışabilirsin tahminlerim sen yinede araştır
00 YorumlaPuanın yetiyorsa seç. Hangi üniversitelerde var bilmiyorum. Fakat makine mühendisliği okuyup uçaklarla ilgili alanlarda çalışabilirsin. Mesela Lockheed Martin'de en çok makine ve elektrik elektronikçiler çalışır.
00 Yorumla
+1 yılbizim bir arkadaşımız gitti kendisi şu an çok mutlu mühendislik okuyucaksan uçak müh okuyacaksın diyo parası iyi ama daha önemlisi çok eğlenceli bir meslekmiş. Duyduklarım bu ben haritaciyim sürünüyorum :)
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle ama kesinlikle istediğin meslek ne ise onda başarılı olursun. istediğin kızın peşinden koşmak mı heyecan verir yoksa kezbanla evlenmek mi :)))
01 YorumlaSende hiç mühendis tipi yok ki. Baksana şu tavırlara senden olsa olsa işletmeci, maliyeci ya da böyle ne biliyim hemşir tipi var. Ha birde uçak mühendisliği her okulda yok onu da belirtiyim =)
08 Yorumla
+1 yılYok Kardeşim o Kadar Yüksek Düşünüyorsan Uzay Mühendisi Ol Hatırladığım Kadar 20 bin Dolar Maaşı Vardı.
05 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim Uzay Mühendisi Olarak Nasa Vb. Yerlere Giriyorsun Araştır Bak öyle Yerlerde Temizlikçi Bile Bir Doktor Kadar Maaş Alır :)
- +1 yıl
0 Yurt Dışına Gitmen Lazım
Sansin varsa Hava Kuvvetlerine subay ol, pilotaja zorla, ilk 4 yil sikintili gecer ama ama rahata kavusursun.. 15-20 yil sonrasinda ise sivil havaciliga.. PPL (A) var bende ama ucus suresi az...
00 Yorumlavalla yanlış hatırlamıyorsam işsizlik sorunu yokmuş özellikle havaalanlarında çok iyi bir ücretle arandıklarını duymuştum ihtiyaç çokmuş bu yönde
01 Yorumla
+1 yılyıllar önce bitiren tanıdıklarım var thk yer hizmetlerinde görev alıyorlar. yabancı dilini okurken geliştirp erasmus patlatırsan yurt dışında şansın yüksek olabilir.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Çok iyi iş imkanları vardır. İyi İngilizcen varsa paraya para demezsin...
11 Yorumla
+1 yılmimarlık seçme kardeş tecrübeyle sabittir. bulaşma kaç kaç kaç.
04 Yorumla- +1 yıl
okul zamanı çok ugrasırsın. milleti gezipp tozarken gördükçe sinir olursun. okulu bitirince de az maasa çalıstırırlar. ha yok benim sermayem var serbest çalışır, kendi büromu kurarum diyorsan düşünülebilir. ben uçak müh. seçmen taraftarıyım.
- +1 yıl
uçak mühendisliğiyle ilgili bir şey bilmiyorum. hiç araştırmamıştım. sabırlı bir adamsan hayattan kolay kolay bıkmam diyorsan, uykuyu sevmiyorsan, elinde sürekli bir şeyler taşımayı seviyorsan mimarlığı uçak mühendisliğinden daha çok istiyorsan yaz yoksa yazma
+1 yılis imkani ve maası hakkinda bir bilgim yok fakat çok havali bir meslek olduğu kesin :)
03 Yorumla- +1 yıl
espiri olsun diye soyledim. istersen senin icin arastirayim
+1 yıltorpilin varsa TAI ye girebilirsin ya da pilotluk master ı yapıp pilotlukda yapabilirsin
04 Yorumla- +1 yıl
pilotluk yapabilirsin bazı özel şirketlerde de çalışabilirsin daha fazla bilgim yok
- +1 yıl
uçak mühendisiyle pilotluk arasında fark vardr diye biliyorum pilot olmak okadarda kolay olmuyo. pek bilgim yok ama mühendis daha çok uçağın kendisiyle tasarımı arızası gibi teknik konularla ilgilenir diye düşünüyorum
- +1 yıl
pilotluk master ı yapman lazım pilot olmak için. bunun için illa uçak mühendisliği gerekmiyo mesela benim abim mekatronik mühendisi oda pilotluk master ı yapabilirdi ama teknik konuları daha çok sevdiği için uçak ve makine üzerine master yapıyor şimdi
+1 yılMaaş yonunden dusunme ya hangisini yaparken mutlu olucan oyle karar ver.
10 Yorumla
+1 yılBence odtü itü tarzi bir yere gitmedikten sonra iş bulamazsin
02 YorumlaBence karizmatik ama en işe yaramaz bölüm olarak görüyorum.
10 YorumlaYanlış hatırlamıyorsam sonradan pilotluğa döndüreniliyorsun ama emin değilim
00 Yorumlamühendisliği asla maaş için seçme
okurken hayattan soğursun eğer severek seçtiysen zaten 4 saatlik uyku bile çok gelicek00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmaaşı baya iyidir. havayolları firmalarında calısıyorsun
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılya hergun istisnasiz ucakla muhendisligiyle ilgili soru sormaktan yorulmadin mi cigerim soldu valla ben gormekten bıktım :Ddd
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkdasim itu ucak muh. Mezunuydu ist. Ozel bir şirkete bağlı calisiyordu maasi baya iyidi
010 Yorumla- +1 yıl
ne kadar iyi? belırtebılrmsn
Cevap sahibi+1 yılAmcasi zaten Atatürk havaalanında.. yardimi oldu tabiki
Cevap sahibi+1 yılHayir amcasi değil Sadece orda calisiyor.. 3500-4000 arasi alıyordu. Simdi pilotaj yuksek lisansi yapıyor. Iyi bir sirkete kapağı atarsan kazanırsın
Cevap sahibi+1 yılTorpilin yoksa baska bölüm tercih et pilot ol;)
Cevap sahibi+1 yılGen muh.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYÜRÜYEN UÇAH MI YÜRÜMİYEN UÇAH MI KARDEŞ AHJSGAJHGSHA
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılay şaka yaptım gerzek senin mizah anlayışın yoksa ben napim :D
- +1 yıl
Bunlardan birine bir gün tecavüz edicem
Cevap sahibi+1 yılanana da etmişler sen doğmuşsun canım bb :)))))
+1 yıluçak mühendisliği mimarı kim nede acından geziyolar
00 Yorumla
+1 yılraylı sistemlerde çalışıyorlar, asansör , yürüyen merdiven vs..
03 Yorumla- +1 yıl
havacılık sanaayi gelişmediğinden dolayı abd ve avrupada doktorasını tamamlamış şanslı uçak mühendisleri bu tarz yabancı firmaların başındalar sebebi ortada..
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/JdMDq5.jpg ay ii be
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılaynı anda 4 karı alır 4 ünden 20 şer cocuk yapıp bakabilirsin kafan rahat olur.
11 Yorumla 8 bin alırsın ortalama is bulma olasiliginda yüksek
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuşu havalandiramazsan Yandık demektir cok kritik bir iş
01 Yorumla
+1 yılCevap vermediler mi sana :) benim kuzen oluyor
07 Yorumla- +1 yıl
İzmir 9 eylül
- +1 yıl
Nasıl yok izmirde
- +1 yıl
Yaaa
+1 yılGüzel kardeşim kaçıncı kez soruyorsun bu soruyu?
00 Yorumla
+1 yılHayir tabiki de ne diyosun super ya
03 Yorumla- +1 yıl
Maas hahaha
+1 yılUçak yapımında, seyahatinde teknikerlik olabilir.
00 Yorumla
+1 yılİyi bence, fakat yurt dışında.
00 YorumlaHertürlü deli gibi para
05 Yorumla
+1 yılkendini iyi eğitirsen bence mükemmel bir meslek
00 Yorumla
+1 yıl5 seneye tarihe karışıcak bölüm
00 YorumlaPok gibi para alirsin
02 Yorumlatek bildiğim deli para alıyolar bıde riski çok
02 Yorumla
+1 yıldaha ne kadar sorcan iyi olum oku iste
02 Yorumla- +1 yıl
Sorma anasını satayım.
- +1 yıl
Adamın profile bak hep aynı soru
Mühendis falan olma sen serbest meslek yap
00 YorumlaSanayi de getir götür işlerine bakar.
00 Yorumlauçuran bir meslek uçurtturan bir meslek
00 Yorumla
+1 yılzüper bölüm geleceği çok parlak...
04 Yorumla- +1 yıl
özel sektör ve thy olabilir...
İstanbul atatürk ve sabiha gökçen çalışma için çok uygun...
uçakların onarım ve bakımı yapılıyor...
süper bir şey...
bir dönem abim çalıştı anlatıyor dilin tutulur... - +1 yıl
abim thy nin ana sitesini tasarladı...
bakım ve onarım bölümünde bulunuyordu iş yeri...
adama vali gibi muamele yapıldığını söylerdi...
yüksek teknoloji ile çalışıyorsun imkanlar sınırsız...
dev uçakların bütün işlerini yapıyorsun kanat gövde motor...
harika bir iş ve ayrıcalık...
Uçak bakım onarım thy teknik servis
02 Yorumla
+1 yılDamda çalışr bence uçaklara bakar
00 Yorumla
+1 yılMaasi bilmem ama caps look u kapat
00 Yorumlaben mimarlik istiyorum ama kisisel bisey bu
00 Yorumlaerkekler hangi meslekte çoksa o <3<3
00 Yorumla
+1 yılİş imakını çok ayrıca yüksek gelirli bir iş :)
07 Yorumla- +1 yıl
Bilindik hava yolları ve asketi hava kurumları.
- +1 yıl
Yanılmıyorsam türkiyede sadece bir ya da iki yerde var bu bölüm. Zamanında ben kazandım gitmedim. Şimdi çok pişmanım
- +1 yıl
Hikaye kardeşim sen hayallerinden vazgeçme. Zaten çok nadir bulunan bölüm. Git oku işe gir çalış. İlk maaşınla ıslatak :)
+1 yılSınava girdin mi?
013 Yorumla- +1 yıl
itü uçağı bitir, gerisini düşünme o zaman
- +1 yıl
Dostum mühendis adam aklını kullanabilmeli, kendisini iyi pazarlamalıdır. Çok yönlü olacaksın, özgüvenin yüksek olacak, genel kültürün iyi olacak, yabancı dilde iyi olacaksın, kendi alanında uzmanlaşacaksın ve en önemlisi kendini iyi pazarlayacaksın. Çok zor bir şey değil. Tembellik yapmadığın sürece olur bunlar. Etrafımızda çok örneği var. Burası Türkiye, işsiz kalırsın şöyle olur böyle olur diyenlere bakma... misyonunu ve vizyonunu büyük seç. Büyük düşün. Yıllardır insanlarımız bu tür "gerçekçi (!)" sözlerle kısıtlandığından dolayı ne büyük bir hedefi, ne müthiş bir hayali ne de yaratıcılığı kalmış. Hedefini belirle ve kararlı ol. Gerisi gelir
- +1 yıl
Mühendislikte itü ve odtü evet bir ekoldür, markadır. Avantajı çoktur. Ama bu, diğerlerinin işe yaramaz olduğu anlamına gelmez. Sadece fark yaratmak adına daha çok çalışman gerekir
- +1 yıl
Elektronik haberleşme veya elektrik.. iyi iş yapar
- +1 yıl
Zaten o yüzden çok iyi iş yapar diyorum
- +1 yıl
Zaten mevcut ünilerin hepsi iyi.. itü ya da ytü olabilir.
+1 yılBence süper.
01 YorumlaKulağı guzel geliyor. D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYürüyen ucak yaparsan paraya para demezsn
00 YorumlaUçak mühendisliği
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3000 lira başlangıç için oddü çıkışlıysan
00 Yorumla
+1 yıluçak kaldırıyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri