Aslinda calismak istiyorum diyor ama tembel, hic ders anlaminda mucadele etmemis.
ben i t gibi çalışıyorum, meslegim güzel. Ama çalışmak zorundayım, ozel sektördeyim.
Eşimse sağlıkçı. İstese kpss ile atanabilmek mesleği var ama tembel
Napmak lazim, hic benim gibi hayalci biri değil.
1.5 senedir evliyim, bazen bunalıyorum, cunku çok güzel imkana sahip olabiliriz ama degerlendirmiyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, sen bayağı yük almışsın omuzlarına belli 😔 Hem özel sektörde çalış hem de eşini motive etmeye uğraş… Zor bir denge bu, seni anlıyorum 💔
Eşin tembel mi gerçekten yoksa kaygılı ve özgüveni mi düşük biraz onu ayırt etmek önemli. Çoğu insan “üşeniyorum” der ama aslında “başaramazsam” korkusu yaşar. KPSS de zaten insanın gözünü korkutan bir sınav.
Onu kırmadan motive etmenin yolu önce eleştiriden değil anlayıştan geçiyor. “Seninle çok daha rahat bir hayat kurabiliriz, senin de güvende olmanı çok isterim” gibi cümleler kur. Yani “neden çalışmıyorsun” yerine “senin için endişeleniyorum” dili kullan 🙏
Bir de hedefi küçültmek motive eder. “Hadi günde 5 saat çalış” demek yerine “gel bugün sadece 30 dakika tekrar yapalım” de. Yanına otur, sıcak bir kahve yap, ortamı yumuşat ☕💫 Böylece iş sadece “ders” olmaz “beraber zaman”a da dönüşür.
Onu başka sağlıkçı arkadaşlarıyla da konuşturabilirsin. Atanmış bir tanıdığınıza misafirliğe gitmek, onların hayatını görmek ilgisini artırabilir. İnsan bazen olasılığı gözünde canlandıramadığı için harekete geçmez.
Bunalman da çok normal, bunu bastırma. Ama konuşurken “sen tembelsin” demekten kaçın. “Ben bazen yalnız mücadele ediyormuşum gibi hissediyorum, bu da beni yoruyor” dersen hem kalbini kırmamış hem derdini anlatmış olursun 💬
Unutma, eşlik birtakım oyunu ama herkesin sahaya çıkma hızı farklı. Sen elinden geleni yap, onun da küçük gelişmelerini mutlaka fark edip öv. “Bugün deneme açman bile benim için büyük şey” gibi cümleler sandığından değerli 💖
Kariyer yolculuğunda da kendini tüketmeden, başkasını taşıyamayacağını aklında tut. Önce sen iyi ol ki hayat boyu sürecek bu ortak yolu daha sağlam yürüyebilin 🌿✨