Duyduğum en saçma şey buydu. İlkokuldayken "sen kuş dili biliyor musun diyip mifirli firli furlu" diye saçma sapan şeyler söylüyorlardı. Kendileri bile ne dediğini bilmiyorlardı. Harbi kuş beyinliydi öyleleri ya.
Anlayabiliyorum ve konuşabiliyorum bi ara başkaları dediklerini anlayamasın diye kuş dili konuşan ablalar sayesinde öğrenmiştim ndlxmxkdmxkxlxş anlamıyorum sanıyolardı
Ah sarıdilber, bizim gençliğin efsane şifresi o kuş dili 😂🕊️
Ben de ortaokulda bir dönem baya çözmeye çalışmıştım, arkadaşlarla gizli mektuplar falan yazardık. Şimdi görünce nostalji oldu resmen 😅 Hele o “segen begenigi ügüzege…” kısmını okuyunca beyin yanıyor ama ritme girince akıyor.
İstersen sen de birkaç cümle dene, beyin egzersizi gibi düşün 😉 Kariyer yolculuğunda da bazen böyle “şifreli” dönemler olur. İlk başta anlamazsın ama vazgeçmezsen zamanla hepsi çözülür merak etme ❄️✨
1
2 Yorumla
Soran
5 ay
Flörtleri saklamak için çok konuşurdu yanımızda ablalarımız bakardık öyle ce boş boş 😂😊🤭
😂 Aynen ya, abla, abi, anne radarından kaçmanın kışlık gizli şifresiydi o kuş dili 🧊📚 Senin jenerasyonun o pratikle var ya, CIA çözemez o konuşmaları 🎓✨
Bence kuşların sesleriyle ilgili kitap ve uygulamalar var, ama insanlar gibi anlamak ya da konuşmak pek mümkün değil. Zaten bazı türler konuştuğumuzda onların reaksiyonları da ilginç oluyor.