Beyler Bayanlar kuşca bilen varmı? :)
kuş dili nasıl konuşuluyor kelmilerin arasına ne harfi koyuyoruz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Beyler Bayanlar kuşca bilen varmı? :)
kuş dili nasıl konuşuluyor kelmilerin arasına ne harfi koyuyoruz?

Kuş dili, esasında Türkçe altyapısına bağlıdır. Birtakım melodiler ve ıslık ile birlikte öne çıkan, eklemeli bir dildir. Kuş dili denmesinin sebebi, bu konuşma stilini konuşurken sesimizin kuşların sesine benzemesidir. Uzaktaki insanlarla haberleşmemizi sağladığı için kullanışlıdır hatta Doğu Karadeniz'de günümüzde de kullanılmaktadır. Kuş diline aynı zamanda "ıslıkla haberleşme" de denebilir.
Kuş dilini konuşurken en önemli kural, sesli hecelerin aralarına –ge, -gi, -gı, -ga gibi ekler koymaktır. Bu eklerin arasından hangisini kullanacağınız ise kullandığınız hecedeki ünlüye göre değişir. Örneğin "armut" kelimesi "agarmugut" şeklinde, "masa" kelimesi "magasaga" şeklinde söylenmektedir.
Tabii ki bu konu hakkında bilgili bir kişiden öğrenmek ve o kişiyle beraber pratik yapmak önemlidir. Yazması daha kolaydır ama konuşurken, özellikle de cümle kurarken kafada toparlamak ve söylemek başlarda biraz zor olabilir. Basit ve kısa kelimelerle başlayıp daha sonra karmaşık ve uzun kelimeler hatta cümleler kurarak ilerlerseniz git gide daha kolay gelecektir.
aha böyle :D
https://youtu.be/hK-OsYfmlQ4
Kuşdilinin başlangıç tarihi bilinmemekle beraber, Kuşköy' ün ve halkın tarihiyle yaşıt olduğu sanılmaktadır. Bu konuda elde yazılı belge, kayıt ve kaynak bulunmamaktadır. Ancak köy halkınca kuşaklar öncesi çobanlık döneminden geldiği bilinmektedir. Bundan dolayı, Kuş dili Çobanlık dönemleri kültürlerinin bir ürünü olduğu sanılmaktadır. Ancak başkalarınca çok ilginç, çarpıcı ve enteresan bulunan Kuş Dili köy halkınca, çok olağan biçimde kullanıla gelmektedir.
Görüldüğü gibi Kuş Dili asırlardan beri, haberleşme aracı olarak kullanılmaktadır. Yaklaşık iki yüz yıllık belki daha uzun bir geçmişe sahiptir. Özellikle sadece "Islık" olarak değil. "Islıkla Konuşma" oluşunun nedeni, yörenin coğrafi yapısı olmuştur. Şöyle'ki;
1.Kuş köy köyü yerleşimi oldukça dağınıktır.
2.Kuş köy köyünde arazi engebeli ve sarptır.
3.Kuş köy köyünü ortadan bölen Çanakçı deresi akmaktadır. Köyün her iki yakasında bulunan evler birbirinden uzak kalmakta; İnsanlar, dere sesinin gür oluşundan birbirleri ile bağırış-çağırışları anlaşılmamaktadır. Daha keskin bir ses olan ıslık kullanılmış, ancak bu ıslık olarak kalmamış, ıslıkla konuşma olarak geliştirilerek farklılığını ortaya koymuştur.
4.Kuş köy köylüleri işte bu şartlarda ve o günün koşullarında başka bir haberleşme yöntemi olmamasından bu dili keşfetti. Bu dil telefonla haberleşmenin olmadığı dönemlerde, doğal koşulların zorlaştırdığı ortamda bir haberleşme yöntemi olarak keşfedildi.
:) haha
çipet çipetpetpet altılı yedili şak şak şak? :DDDDDDD
:) :D
Kuş dili; her sesli harften sonra "g, c" gibi bir sessiz harfler eklenerek yapılır.
Kulağa hem tanıdık, hem de yabancı dil gibi gelen kuş dili, eklemeli bir dil olarak bilinir ve bazı harfler eklenerek gerçekleştirilir.
Bu konuşma; şifreli konuşmak isteyenlerin daha çok uyguladığı bir yöntemdir. Kuş dili çeviricisinde a'dan z'ye, 0'dan 9'a tüm karakterler, noktalama işaretlerindense sadece ". , ?" kullanılır.
Kuşdilinin başlangıç tarihi bilinmemekle beraber, Kuşköy' ün ve halkın tarihiyle yaşıt olduğu sanılmaktadır. Bu konuda elde yazılı belge, kayıt ve kaynak bulunmamaktadır. Ancak köy halkınca kuşaklar öncesi çobanlık döneminden geldiği bilinmektedir. Bundan dolayı, Kuş dili Çobanlık dönemleri kültürlerinin bir ürünü olduğu sanılmaktadır. Ancak başkalarınca çok ilginç, çarpıcı ve enteresan bulunan Kuş Dili köy halkınca, çok olağan biçimde kullanıla gelmektedir.
bögöylege kogonuguşuguluguyogor :D:D biz böyle öğrendik :D:D:D
oha okuyamadım :( bende öğrenmek istiyom ama zor olacak gibi:)
eywallah:)
merak ettim hemde sınıftaki bazı arkadaşlar biliyor bana söylemiyorlar o yüzden:)
iyigim :)
off hiç öyle konuşamıcam beynimi yordu:) kafam karıştı en iyisi ben buna çalışiyim:) annem sakaryalı:)
bilmiyo heralde bu dili annem
Cevap
4Cevap
her heceden sonra ga ge gibi ekler geliyor saçam sapan bişey işte.
sağol örnek verbilirmisin? eyer biliyorsan
ben = begen
naber = nagabeger
selam = segelagam se ge la gam kelimenin sonu sessiz harfle bitiyorsa lam gibi gam yapıyorsun
TeşekkürEderim:)
Rigicaga egedegerigim
Kuş dili her sesli harften sonra eklenen “g, c” gibi bir sessiz harfle yapılır…
örnek
Vedat Osman Korkut — Vegedagat Ogosmagan Kogorkugut
bugunugu ögeğregemegen igiçigin çögözmegen lagazıgım çogok bagasigit agaslıgındaga bigi agandaga çögözügüncege bügütügün kegeligimegelegerigi yagapagarsıgın
3 tane kuşum var onlar kendi aralarında takılıyor araya girip terbiyesizlik yapmam ben
ee napim ben dedimkıi nasıl konuşuluyor ddedim terbiyezizilk yap demedim?
Her a e ı i o ö u ü gelimelerinden sonra bir “g” ekleyip sonrada “g” den sonra o kelimeyi tekrar söylüyorsun. Mesela napıyorsun= nagapıgıyogorsugun. Anladın mı. Daha kolay nasıl anlatılır bilmiyorum😃
Egefegendigim al sana kuş dili 🤣🤣😂🤣🤣😂
cik cik cik.bu kadar basit :(
Bögöylege asjhdgfjh :D:D
Segelagam ^.^
Bigiligiyogorugum
Değişik
Cik cik cik :3
bilmiyorum valla :)
Cik cik cik :3
B hatfi koy :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?