Bence iki dingil bir araya gelmiş yeni bir dil ortaya çıkarmış ve helyum gazı solumuş bülbül gibi ötüyorlar :D
Kuş dili nedir bilen, duyan bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Kuş dili nedir bilen, duyan bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kuş dili olarak adlandırılan, bildiğim daha doğrusu birini bildiğim diğerini duyduğum iki uydurma lisan müsvettesi var. Birisi uzmanlık gerektiren ve Giresun'un bazı köylerinde kullanılan ıslıkla anlaşma şekli. Uzak mesafelerden anlaşmak için türetilmiş. Diğeri ise sesli harflerden sonra "g" harfi eklenen bir uydurma dil. İkincisi çocukların anlamaması gereken bir konuda gizli gizli konuşan büyüklerin uydurduğu bir lisan müsvettesi.
İkincisi çok kolay. İnternette çevirici bile var. link
geçenlerde haberlere çıktı bir köy varmış oradaki bütün insanlar kuş dilini öğrenmiş ve o dilde anlaşıyorlarmış ve bir kuruma baş vurmuşlar tescilleştirmek için , bildiğin ötüyorlar kuş gibi ama tabi ne demek istediklerini anlıyorlar kendi aralarında , birde şey vardı bizim ergenlerin yaptığı mesala salak demiyorduda asalafak diyodu bir o kelimeyi ezberlemiştim saten .d
kuş dili toplu oturulan ve sadece iki kişi arasında anlaşılmasının istendiği uydurma bi dildir kelimeleri hecelere ayrırsın ve sonuna ca-ce-cu-cı-ci-cu-co-cö hecelerinden birini eklersin hecenın son ünlü harfi neyse ona göre ekleme yaparsın mesela soba: socobaca gibi
ne için nasıl ve kim bulmuş bilmiyorum.
örnek: seninki
sebe- nebe- nibin- kibi
:D
Yanlış çeviri :)))
"Sege nigin kigi" olmalıydı :)))
Gerçi bu uydurma dil kuşuna göre değişebileceği için senin yazdığına bülbül dili, benim yazdığıma ise kanarya dili gibi isim vererek doğru kabul edebiliriz sanırım :))))))
:))
Cevap
2Cevap
bigil migi yogo rugum (bilmiyorum) dege segem dege (desemde) igi nagan maga (inanma)
hiç bi zaman anlamamış hiç bi zamanda konuşamamış olduğum uydurma sözcükler.
saçma salak birşey işte.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar