Kendi hayatımı kurmak istiyorum ne yapmalıyım?

Arkadaşlar ben 23 yaşındayım ve 6 ay önce üniversiteden mezun oldum. Küçük bir ilin küçük bir ilçesinde yaşayan ailemin evine döndüm mezuniyet sebebi ile. Ailemle aramız çocukluğumdan beri iyi değildir. Beni sürekli eleştirir ve kontrol etmeye çalışıyorlar. Bende sessiz kalamıyorum artık ve tartıştıkça tartışıyoruz. Geriliyoruz sürekli. Ayrıca eşcinselim ve ailem bunu bilmiyor. Bilmelerini de istemiyorum çünkü aşırı muhafazakar bir aileye sahibim. Sadece artık kendi hayatımı kurmak istiyorum. Şimdilik dışarda olmasada evimde kendim olmak istiyorum. Gerekirse bir erkek arkadaşım olsun bende kalsın arada hatta ileride beraber yaşayalım istiyorum. Tek çözüm yolu gitmek biliyorum ve her şeye hazırım ama ailem 50-60 bin gibi bir destek veririz ve gerisi sana kalmış bir daha eve dönmemek ve bizden para istememek üzere gidebilirsin dedi. Bunu yapmaya niyetim var ama halihazırda 150 k kredi kartı borcum var ve her ay 9-10 bin onun taksidini ödüyorum. Ve büyük bir şehirde sıfırdan başlangıç için yeterli olur mu bu miktar. İş bulup çalışacağım da tabi ama yine de sormak istiyorum. Daha önce bu durumu tecrübe etmiş olan var mı? Yani aile evinden çok az hatta sıfır bütçe ile ayrılıp kendi hayatını kurmuş olan biri. Eğer varsa bana ne tavsiye edersiniz? Yapmalı mıyım? Yapacaksam nelere dikkat etmeliyim? Tavsiye istiyorum ve bu yollardan geçmiş insanların tecrübelerini benimle paylaşmasını rica ediyorum.

Not: Ailemin yaşadığı yer iş ve istihdam konusunda çok zor. Büyük çapta firmalar işletmeler yok sadece küçük işletmeler var oralar da emek sömürüsü dışında bir şey değil. Ve ayrıca okuduğum bölüm ve mesleğim büyük şehirlerde özellikle batıda daha çok rağbet görüyor.

Ayrıca not: eşcinsel olduğumu söylediğim için homofobik yorumlarda bulunacak olan varsa lütfen vazgeçsin. Tek istediğim akıllıca tavsiyeler.
Kendi hayatımı kurmak istiyorum ne yapmalıyım?