Müdürüm ve partnerim tarafından küçümseniyorum – nasıl başa çıkabilirim?

Yaklaşık yirmi yıldır aynı şirkette çalışıyorum ve şu anda müdürümün kişisel asistanıyım. Son altı aydır kendisiyle özel bir ilişkim de var. Bu süre içinde, beni küçümseyen davranışları birçok kez yaşadım. Yalnızken bana doğrudan “aptal” dediği oldu. Başkalarının yanında bu kelimeyi kullanmadı, fakat yaptığı yorumlarla beni yetersiz veya beceriksizmiş gibi gösterdi.

Geçen hafta yine benzer bir durum yaşandı: Teknik bir sorun nedeniyle bir telefon talebine cevap veremedim. Bunun üzerine, tüm çalışanlarının – benim de dahil – basit şeyleri bile anlayamayacak kadar “akılsız” olduğunu söyledi. Bu beni çok üzdü.

Ayrıca bazen sadece evden çalışabilmek için beni toplantılara gönderiyor. Normal bir çalışan olsam bunu belki sorun etmezdim, fakat aramızda ilişki olduğu için kendimi hem duygusal hem de mesleki olarak kötüye kullanılmış hissediyorum.

Durumu kendisiyle konuşmak istediğimde tartışma çıktı. Tartışma sırasında beni tekrar aşağıladı ve ardından mesajla ağır hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine her yerden engelledim. Buna rağmen hâlâ “seni seviyorum” gibi mesajlar göndermeye devam ediyor.

Hem iş hem de ilişki açısından çok zor bir durumdayım. Hakarete uğramak istemiyorum ama uzun yıllardır çalıştığım için işimden de ayrılmak istemiyorum.

Bu durumda ne yapmam gerektiği konusunda tavsiye arıyorum.

Müdürüm ve partnerim tarafından küçümseniyorum – nasıl başa çıkabilirim?