o kadar kitap okuyorum ama hala gözü açık kurt bi insan olamadım
demek ki icimde yok
demek ki icimde yok
Merhaba, tamamen işinize odaklanmanız ve hak edene hak ettiği kadar değer vermeniz gerekir ama bazı tipler var ki çok bulaşkan yani tahmin edebiliyorum onların nasıl davrandıklarını. Onlar arsız olur ve daima sataşmak için bir sebep bulur ve sataşır. Öyleleriyle ilk başta uzlaşmaya çalışın ama baktınız yola gelmiyorlar, o zaman siz de onlarla uğraşın yani hakkınızı arayın, gerekli mercilere şikayet edin yani kendinizi korumak için bir şey yapın muhakkak. Fakat her şeyi yapmanıza rağmen eğer bulunduğunuz ortamda sağlıklı bir şekilde çalışamıyorsanız, o zaman başka bir iş bakmanız daha doğru olacaktır. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Eğer üstünden bir baskı varsa, ya gitmesini bekleyeceksin ya suyuna gideceksin. Kan uyusmuyorsa ne yapsan seni ezer. Yeni girdiysen, başka yere başvuru yapmayı deneyebilirsin.
İş arkadaşlarından baskı varsa, kendini işine ver ve yukarıdan desteklenen birisi ol. Ne kadar fazla sorumluluk alırsan yerin o kadar sağlamlaşır ve diklenme hakkın doğar.
İşini kaliteli ve özenli bir şekilde yaptığın zaman kimse bir şey söyleyemez söylese bile kimler gelir kimler geçer sen kalırsın. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Karakterine saygı duymak zorunda kalırlar bir süre sonra. Yeter ki yaptığın işe söz edilmesine fırsat tanıma
İş ortamında ezilmemenin en etkili yolu bir adım önde olmaktan geçer yani mesleğinde en iyi olan her zaman lider konumundadır ön plandadır bu yüzden onu şirkette kimse ezemez.
Cevap
33Cevap
1 herkesle samimi olma
2 hakkını yedirme
3 insanların kanka ile başlayan cümleler sonunda sana iş kitlemelerine izin verme.
4 yeni başladın sen hayırdır konuşmasına izin verme.
5 kendi iş ahlakın olsun ve ondan izin verme
Bu işler kitap okumayla olsaydı ortalık kahin kaynardı. Mesele hayatı çözmek.
haklisin
Kurt olmana gerek yok. Kensine güvrn. Rahmetli patronumun bi lafı vardı. Dik dur diklenme. İlk işe başladıgım bunu bans bunu söylemişti. Dogru oldugunu inandıgın şeyi savun. Kararlı ol.
İş ile ilgili haklarını, yönetmelikleri bil. İşini iyi yaptıktan sonra kimse seni ezemez.
Kitaplar teknik olarak bilgi sağlar. Ama onu pratiğe dökmeden bir işe yaramaz. Yani gözlem bilgi deneyim. Biraz da relaks bir kafaya ihtiyaç var. Gerginlik ve kafa karışıklığı hızlı düşünüp hareket etmeni engeller. Relaks ol
Kitap okuyarak sinsi olanacaginida ilk defa duydum. Kusura bakma ama insanlar kitap okuyarak sonsuza kadar gelişmez herşeyden alacagin ve öğreneceğin şey farklıdır
tabi ama insan bu kadar da saf olmaz yani okumasina ragmen
kendimi tehlikeye atmalıyım o zaman
Kitap filan bi yere kadar hayır diyebilmeyi bilmelisin. Gereğinden fazla taviz değer kaybettirir.
Kitaplar daha uyanık bir insan olmanı sağlamaz. İnsanlarla zaman geçirdikçe, çalıştıkca yapman gerekeni daha çok anlıyorsun. Ezilmemenin yolu kararlarından ve tavırlarından geçiyor.
Canım başta biraz sert ve resmi olacaktın hayırların olacak sanki o işte olmazsa olur gibi rahat olacaksın sözünü esirgeme baktın çok canım insanlar seni alaya alıyorlar şaka falan çok ayrıl ama sakın unutma sen sana nasıl davranması gerektiğini belirliyorsun sert ol mantıklı açıklamalar yap kısa konuş fazla detaya girme çok özürdileme bunlar eziklik olarak görülüyor
İş yerinde açıkgöz ve uyanık olmak için çekingen davranmayacaksın sanki yıllardır aynı iş yerinde çalışıyormusun gibi davranacaksın. Bunun kitap okumak ile alakalı bişey değil.
Bulaşmak isteyen olursa lafını söyleyeceksin belki sevilmeyeceksin ama kimse de sana bir şey diyemeyecek
Is hayatinda lafini soylememezsen de sevilmezsin zaten e menfaat dunyasi orasi
Kitap okumakla pek alakası yok
Tamam bilgi birikimi karakter ve kişiliğe etkisi büyüktür ama olay tam olarak bu değil
insanların sözlerini dinleme. Selam ver geç bir işi yapmanı deseler sende muhatap olmamış gibi davran görmezden gel
Bazı şeyler tecrübe olarak öğrenilir ezile ezile öğreneceksin ezmeyi sadice biraz sert tepkilerle bi nebze kendinden uzaklaştırırsın
Kitap okuyan insan naif oluyor
Naif/zarif insani da eziyorlar...
Denklem böyle bence
Senin mayan düzgün olunca o yırtıklardan olamıyorsun inan.
Kaybedecek bir şeyin olmadığında en güçlü sen olursun
İş ortamını değiştirmektir ezildiğim yerden çikip muazzam yere girdim. Degisiklikten korkmayin
Kitaplarda her şeyi öğretmez tecrübeyle baş edebilirsin
Sen alim olursun gidersin en cahiliye aynı yerde çalışırsın senin ondan farkın olmaz hatta o senden üstün olur ne rezil bir düzen, bilginin, kalitenin hiç bir geçerliliği olmaz
bıyık büküle büküle kaytan insan öpüle öpüle şeytan olurmuş biraz daha pişmen gerekiyo :D
Sen nasil olmak istiyorsan bana söyle sana işte nasil en parlak insan olmani soyliyeyim
yani hakkim yenilmeden kimse beni ezmeden calisabilmek istiyorum ama insanlar sinsilik vs yapabiliyor, onlar gibi olmadan onlarla basedemiyorsun
Kitap okuyarak uyanık bir insan olamazsın zaten. hayati yaşayarak olursun okumaya benzemez.
İşini iyi yap zulme baş kaldır yaptığın her şeyi milletin gözüne sok sanki sen olmasan o iş yürümeyecekmiş düşüncesini oluştur
Çok okuyan değil kullağının arkasına kadar skilenler kurt olur 😂😂
boş ver böyle kal emin ol o kişiler hic sevilmiyor
böyle de vur kafasına al ekmeğini oluyor
Olmazsın lütfen bozma kendini dünyaya senin gibi insanlar gerekli ilerki nesillere örnek olarak belki biz ezileceğiz ama onlar ezilmesin🙏
Akıllı olmak ve herkesle güzel geçinmek
Ezilmeye mahkumsun maalesef
Herkesle resmi olursan ezilmezsin.
Karakterinde olmayabilir.. salla gitsin zaten
Tecrube kazandikca olur o dedigin.
Cesur ol, sonunu düşünmeden çıkış altını ez falan
Cok okuyan değil cok gezen bilir
Bunun kitap okumakla bir alakası yok
ne kadar çok bilgi o kadar çok güç derler
Kadın olmak yeterli
Dövücen işten çıkıcan başka yolu yok
Zamanla olursun