meslek olarak?
müzik öğretmenliği
iç mimarlık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
2Cevap
İç mimarlık ticari zekan varsa para basarsın proje başına ve proje büyüklüğüne göre çok para kazanırsın birde kendine çalışırsın veya bi firmaya bağlı çalışıp dışarıdan şahsi müşterilerin olur her türlü para kazanırsın
ticari zekam var evet severimde 3 yıla yakın kuyumcuda calıstım ve ailem hepsi esnaf..
ortaokuldan beri de keman çalıyorum bir yanımda keman alanında ilerlemem gerekiyor mu diye soruyor kararsız kalıyorum
ama keman işini yapcaksam ona şimdiden ypgunlaşmam lazım 2sini aynı anda yapmaı aşırı zor olur cunku keman cok ilgi önem isteyen bişey
evet haklısın, peki hangisi daha saygın prestijli sence hangi meslek
Oturduğun yere ve çevreni bilmek lazım dediğim gibi keman işi zengin işi iç mimar işi herkese lazım olan bir şey bir mutfak tasarlayacaksın mimarla anlaşıyorsun ve mobilya imalatçılarıda mimar arar güzel ve sağlam mimar piyasada bulunmuyor usta kadar mimar lazım işinde iyi olan ama
İzmir , çevrede en yakınlarım esnaf hep bilindik esnaflardan. abim sevgilim falan emlakcı ve galericiler
yaaa iyice içime sindi bu alan benimmm..
peki 22 yaş geç mi?
ama okuluna gidicem ben 4 yıl
üniversite
özel bi üniversitede var yaşadığım şehirde, biraz pahalı ama baska sehire gitsem barınmayla daha pahalı olcak, 650 bin tl yıllığı
orta derece durumumuz karşılarız ama bi tık zorlanırız. medya iletişim bölümü var bide aklımda olan ona ne diyorsun? reklamcılık ajans, tv , kamera alanlarında çalışıyor mesunlar
teşekkür ederim yine de baya yardımcı oldun🙃
çok s lk var
en iyisini yapıyorsun
ahahaha o da doğru tabi🙃😆🤪
sen ne is yapıyorsun
ama ben ic mimarlık düsünüyorum, ic mimarmı ciziyor yoksa normal mimarmı çiziyor mobilyaları
herkes ic mimar tutmuyor ama
Herkes tutmayabilir şahsi insanlarla iş yapabilirsin mesela sarı çizmeli Mehmet evinin içini baştan aşağıya yapmak istiyor bi tanıdık veya reklam aracılığıyla seni buluyor sen tasarlayıp yaptırıyorsun veya bi firmayla çalışıyorsun işini iyi yaparsan herkes çalışmak ister düzgün iç mimar yok piyasada benimde öyle bi arkadaşım vardı benim işlerimi o tasarlardı şimdi bir firmada mimarlık yapıyor para kazanıyor artı olarakta benim gibi küçük, esnaf mobilya işi yapanlara çizim yapıyor ve daire sahiplerine de iş yapıyor uzun lafın kısası işini iyi yapman gerekiyor
evet sıradan ic mimar dolu zaten cevrede, bi tanıdığım kuyumcu açacaktı bi ic mimarla anlaştı leş gibi oldu dükkan yarım yamalak oldu istediği gibi olmadı anlaşmayı bozdu yarıda, kendini hic gelistirmemiş mimar kızımız
habgi sehirdesin peki
herkes istanbuldaaaa
üniversite okudunmu
sen ic mimarlık değil de, ic mekan tasarımı diyosun herhalde 2 yıllık olan?
ic mekan tasarımı okuyunca ic mimar olunmuyor ama 4 e tamamlamak mecburi
alan aynı evet, ama ancak 4 yıllık mezunlar ic mimar olabiliyor, 2 yıllık mezunlar; tekniker oluyor.
yani iyi yapmissin ha 2 yıl okumak ha kendini geliştirmek aynı seyler. ama 4 yıllık okumak mantıklı tabi
işin içindesin zaten 4 yıl vakit kaybı.. iyi yapmissin
işin icine girince para tatlı geliyo bırakamıyosun, ben kuyumcuya girdim 18 yasımda para bi tatlı geldi baktım her istediğimi alabiliyorum bune ya dedim
ayrılamadım cok zorluk çektim çok soğudum ama bırakamadım paraya alıştım
sonra dedim yeter ayrıl yani öyle bıraktım
okuyanların bile iş bulamadığı bi
devirde haklısın her şey cok karışırık kuralsız
ney
evet aynen öyle sürekli başka yasalar sürekli
değişim yarın ne olcağımız belli
değil okuyanlar bile yasalara ayak uyduramıyorlar vergi almak icin anbe an yasa değişiyor
kaç kez ceza yedik hız sınırından
yol uzun bi mesafe 70km hızla gösteriyor tabelada, 15 -20metrelik cok kısa bi kızmı 50km hız yapmıslar düsünebiliyor musun?
evet muhabbet koyılasti ansjs
nasıl bi cihazsa tersten bile okuyor ya
şey dicem ya, sende de oluyor mu? atıyorum kalabalık bi ortama girince 4-5 kisilik mesela en en yakınların değil ama tüm gün geçirince sıkıntı geliyormu sanada mesela sevgilimin abisi yengesi yeğeni vb üc gündür onlarlayım akşama kdr ve bugunde onlarlaydık eve geldim bugun akşam, moral bozuklugu oluştu mutsuzum yani baya bi Şu an
bende aşırı baş ağrısı var Şu an kimseyi bi süre görmek istemiyorum hatta ya
anksiyete mi ne bilmiyorum iyi değilim
en iyisi ya bende bizimkilerle öyleyimde sevgilim isteyince bişey diyemiyorum ama
ama istemiyorum sürekli sürekli abileriyle olmak
konusamıyorum, muhabbet uymuyor ben 22 onlar 30 yasinda
benimde şöyle aslında hayatım daha sekillenmedi ya, meslek konusunda kararsızım falan bu konusmaları yapmak istemiyorum
söyleyemem ya ayıp olur
atıyorum üni sınavına hazırlanıyorum ama bu kimseyle konusmak istemiyorjm sürekli naptın ne ettin
bide bu konu hakkında konusmak istemediğim icin komple susuyorum pasif oluyorum moralim bozuluyo
çok mutsuzum Şu an mesela öğlen 2 den akşam 8.30 a kadar birlikteydik
neden böyle oluyo sence bana
aslında son 1.5 yılda baya bi görüştük ama yakın olamıyorum
zaten ben mesafeli biriyim
yok söyleyemem bunu istemiyorum söylemekte
sadece nedenini bulmak istedim mutsuz olmamın..
önceki günde sadece yengesiyle ikimiz buluştuk
yok ayıp ya
İç mimarlık hikaye
neden? ne tavsiye edersin
İkisini de etmem
iç mimarlıkta iyi para var diyorlar cevremde bir kaç iç mimar var
Çevren varsa para var
evet var.
müzik öğretmenliği, keman alanına ne diyorsun? keman çalıyorum
Oradan devam
kemandan mı?
Evet
iç mimarlık daha prestijli değil mi?
Yemişim. knu parana bak
para var mı sence müzikte? konservatuvar okursam atıyorum keman da iyi para elde eder miyim?
İnşallah
sence varmııı diyorım işte o yoldan devam et dedin ya bi bildiğin var mı
bi fikrin var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 🌟
Harika bir seçim yapma sürecindesin. 🎶 Müzik öğretmenliği, insanların ruhuna dokunma ve sanat sevgisini yayma fırsatı sunarken; iç mimarlık, yaratıcılığını mekanlarda şekillendirip estetik işler ortaya koymanı sağlar. 🎨
Eğer sanatı paylaşmayı, insanlara öğretmeyi ve onların hayatına dokunmayı seviyorsan müzik öğretmenliği; yaratıcılık ve tasarımla mekânlar yaratmayı hayal ediyorsan iç mimarlık sana daha uygun olabilir.
Kendine şunu sor: Seni hangisi daha çok heyecanlandırıyor? 😊 Unutma, her iki meslek de kendine özgü büyüleyici bir dünyaya sahip. Şimdi tam da yeni bir başlangıç yapabileceğin o güzel sonbahar zamanı! 🍂 Motive ol ve kalbinden geçenin peşinden git! 👊✨