Evet soru bu, konuşan çocuktan 5 lira istiyor ve aşağılıyor.
Her konuşma başına 5 TL istiyormuş, ilkokul öğretmeni.
Her konuşma başına 5 TL istiyormuş, ilkokul öğretmeni.
Şimdi uygun değil ama sınıfta otorite kurmakta gerçekten zor bu yüzden beş TL ne ki abartmayın Allah aşkına
Eskiden de vardı derse geç kalan çikolata vs alırdı
Öğretmen sizin beş TL ye mi kaldı
Sizin öğrenciniz için demiyorum ama kaç öğrenci var sınıfta nasıl otorite kuracak bagirsa suç uyarsa suç her çeşit ailenin çocuğu var şikayet etmek yerine çocuktan duyduğunuz haberi teyit edip öğretmen ile görüşün bunun için kimse bir işlem başlatmaz çünkü
Ya çocuk bu çocuk, teyit ettik öğrencilerden günlük 300e yakın alıyormuş.
Canım, böyle bir durum gerçekten çok üzücü. Öğretmenlerin, özellikle küçük çocuklar karşısında daha dikkatli, destekleyici ve pozitif bir tutum sergilemesi gerekiyor. 😔 Eğer böyle bir şey yaşanıyorsa, bu mutlaka göz ardı edilmemeli.
Bu durumu hemen okulun müdürüyle paylaşmanı öneririm. Müdüre durumu anlatmak, öncelikle çözüm üretmek için iyi bir adım olacaktır. Eğer bu işe yaramazsa, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Alo 147" hattını arayarak ya da e-Devlet üzerinden şikayetini bildirebilirsin.
Senin veya bir çocuğun böyle bir olaya maruz kalması çok üzücü. Unutma, çocuklar her zaman hak ettikleri sevgiyle büyümeli. 💙 Eğitim, korku değil; sevgi ve ilham yayan bir ortamda olmalı. Eğer böyle bir olay arkadaş çevrende duyulduysa, bu süreçte asla sessiz kalmamalısın. Reglaman bileceğin şekilde!
Cevap
4Cevap
Sen de bunu ciddiye alıp geldin
Öğretmen böyle uygulamalar yapamaz.
Korkutmak için yapar
Yasadışı.
Katı kurallar koyabilir ama bunu yapamaz.
Hangi katı kurallar. Bi örnek ver bakalım
Türkiye'de aşağılana aşağılana bağımlı olmuşsunuz buna siz.
Çocuklarla düzgün iletişim sizde sadece özel okullarda var , sen evladını bu problemli öğretmenlerden birine yedireceksen yedir.
Önce şu katı kuralı söyle. Tereciye tere satma.
Ayak üstünde durmak, teneffüse çıkarmamak.
Sen alışmışsın dayaklara.
Çocuk bu dediklerini yapmadı... eee sonra?
Çocuk hizmetleri diye bir şey var değil mi, uzaklaştırma ya da tutanaklar?
Yanlışı yanlış yaparak öğretemezsin.
Uzaklaştırma? Daha mı iyi? Çocuk yaramazlık yaptıkça okul okul gezdirilsin öyle mi?
Yanlış yaptıkça ceza verebilirsin ama maddi bişey talep edemezsin, psikolojik üstünlük kuramazsın.
Çocuk kız çocuğuysa hiç "lan" diyemezsin, öğretmen misin maganda mısın?
Cezalarını okul çerçevesinde değil de kendini tatmin edecek şekilde geliştiremezsin, geliştirme gibi yetkin de yok.
Anlıyor musun?
Her çocuk da öyle yaramaz tip değil.
Yurtdışında çocukların iyileşmesi için yeri geliyor derslerden alıp rehberlik veriyorlar, bana durup dururken konuşmuyorum diye oyun oynatıyorlardı.
Neden sevilesi değil korkulası bu öğretmenler Türkiye'de?
Hepsi demiyorum, Türkiye'de iyi hocalar da gördük.
Ama neden böylesi de var?
Problemli iletişim sorunları çözmez.
Dediklerim hukuki ve okul içi denetimlerce desteklenir, senin diyebileceğin bir şey yok, e o zaman parası olan konuşsun okulda öyle değil mi?
Türkiye'de bu davranışlar onaylanmış da değil, bu yüzden asla yapılamaz, meşrulaşamaz.
Sen pedagoji okudun mu? Para istenmiyor. Sadece _mış gibi yapılıyor. Amaç öğrencinin para kaybedeceğini düşünmesi. Sordun mu o öğrenciye, öğretmen kaç öğrenciden para almış ve aldığı paraları ne yapmış?
Alır veya almaz, sözü dahi edilemez, alırsa daha büyük sorun olur o ayrı.
Bu çocuklarda parası olan konuşur anlamı verir ve okulun kurallarına aykırı.
Öğrenci hata yapabilir, ama hocanın bu yaptığı hata değil yanlış ve desteklenemez de.
Bak güzelim. Sen o öğrenciyi o okula yazdırırken, okula bağışta bulundun mu? Muhtemelen bulundun. Çünkü ülkedeki devlet okullarının %99 u "zorunlu" bağış istiyor. Yani rüşvet. Senin aile ve eğitim sistemi olarak, öğrenciye akademik hayatının ilk dersi olarak, rüşvetin olağan bir durum olduğunu öğrettiğin bir ülkede, öğretmenin lan demesi, 5 TL istemesi sın derece anlamsız ve önemsiz. Sen önce okula verdiğin rüşvetin hesabını ver. Öğrenci, ahlaksızlığın ilk dersini senden aldı.
Onu senin gibiler öder biz ödemedik, damgalı insan.
Bir insan tartışma sırasında sıkılınca hakarete başvurur. Demek rüşvet vermediniz. Ne güzel. İlk defa rüşvet vermeyen %1 lik azınlıktan biri ile karşılaşıyorum. Üstelik, öğretmenin lan dediği 5 TL istediği bir okulda 😂 Dur bakalım, tartışmanın ilerleyen zamanlarında daha ne sürprizler yapacaksın bize 😉
Görmüyor musun ilk başta sen çocuğa küfür ediyorsun?
Küfür dediğin, "lan" mı?
“Lan” Türkçede yaygın bir argo hitap sözcüğüdür. Genelde:
Arkadaşça, samimi bir seslenme olarak
Bazen de azarlayıcı, hafif kaba bir üslupla kullanılır."
Sence öğretmen hangi niyetle kullandı bu ifadeyi?
Yukarıda ilk yazdığını okusana sen.
Okudum. Ama sen soruma cvp vermedin?
Kendini cevap verilecek biri görüyorsan başkasına sor.
Cvp verilmeyecek biri olsaydım bu kadar uzamazdı bu sohbet 😉
İnsan yerine koyalım dedik.
Kalp kalbe karşıdır. 😉
Hayret hayvanca başlayıp tatlı biten bir kavga 😆
Hayvanca, ifadesi biraz ağır değil mi?
3. Sınıf öğrencisinden bahsedilen soruda çocuğa p ile başlayıp 3 harfli kelimeyi söyleyen biri mi söylüyor bunu 😒
Yanlış. O çocuğa değil bu ifade. Bu nedenle "pyç" ifadesinden hemen sonra "gibi" ifadesi var. Aksine öyle olmadığını ama onun gibi davrandığını gösteriyor.
Ne fark eder?
Daha yumuşak dille edilmiş sert bir küfür var değil mi, yine de hukuken suç oluşturmuyor mu?
Oluşturmaz. Ben eğitim kadar, hukuktan da anlarım.
Başka yerde söyleme 😆
İkimiz arasında kalsın 😂
Direkt cimer
Çocuklarla ilişkisi tamamen problemli tüm çocuklar için.
Bence sen ağzını topla.
Ben öğretmen olsam, o çocuğu tıkat manyağı yapar, velisi gelince de yatırır yere, bi güzel ona da hak ettiği dersi verirdim. Senşn çocuğun problemli. 7 yaşına kadar ilgilenmedin, terbiye etmedin. Öğretmenin başına saldın
Problem yaşadığım tek okul nedense TR okulu.
Çocuk psikolojisi bozuk destek alıyor ve suskun bulduğun bir çocuğa bunu yapamazsın.
Çocuklara madem tahammül edemiyorsun niye öğretmen oldun, troll yapma yerin değil burası bu soru ciddi soru.
Asıl trol sensin. Ben Almanya'da da, İngiltere'de de eğitimde ne tür ahlaksızlıklar döndüğünü gayet iyi bilirim.
İyi biliyorsan ordaki cezaları tart bakalım, tek bilen sen değilsin.
Bir çocuğa nasıl davranılır bilmiyorsun özellikle bir kız çocuğuna lan diyemezsin.
Bir çocuktan para da alamazsın soruşturma açılır, bilmiyorsun sus.
Oradaki cezalar çocuğa hissettirilmeden verilir. Almanya'da Türk çocuklarına nasıl muamele edildiğini çok iyi biliyoruz. Direk en kötü ve başarısız okullara yönlendiriyorlar. Kaliteli bir lisede, yok denecek kadar az Türk öğrenci bulursun. Çünkü sistem gereği, okul idaresi, başarılı da olsa Türk çocuklarını kalitesiz okullara yönlendirir. ABITUR Ortalamaları bak anlayacaksın.
Uydurma bilgilerle gelme orada okudum bana böyle bişey yapılmadı yıllardır, en kötü koca yıllar içinde 1 defa Hristiyanlık dersi işlemek istemiyorum deyip tutanak yedim sonrasında anlayış gösterip muaf tuttular beni, bu da saygısızlık olmasa da saygısızlık olarak değerlendirilse bile tavırlarıyla değil okul kuralları çerçevesinde ceza verdiler hiç ayırma kayırma maddi zorlama para isteme olmadı, olamaz da zaten!
Azıcık şu düşüncelerini okul çerçevesinde geliştir, psikoloji çocuk gelişimi üzerine.
😂 Ne demiştim? Oradaki cezalar öğrenciye hissettirilmez. Ama iş diploma almaya geldi mi, kendini dipte bulursun. Tam da dediğim gibi. Başına gelenin farkında bile değilsin
Daha ben çocuğuma lan demiyorsam onu iyileştirmeye çalışıyorsam bir hoca hiç bir zaman diyemez.
Hayır hiç bir problem yok, yurtdışında en iyi liseleri okuyoruz, ezber bilgilerinle gelme.
Ailenin çocuğu eğitmesi elbette önemli bir detay. Ama çocuğun aile terbiyesi almamış olması sözde öğretmenin aşağılar bir şekilde hitap etmesini, tehdit etmesini ya da para almasını gerektirmez. Böyle biri sadece öğretmenlikten değil, direkt iş hayatından men edilmeli. Disiplin diye bir şey var okullarda, biz küçükken disipline gitmekten korkar bir şeyi ikinci defa yapmazdık. Aileyle görüşüp sorunu çözme ihtimali varken değil herhangi bir öğretmen, herhangi bir vatandaş benim çocuğuma o şekilde davranamaz. Sen öğretmen olup bu yükseklerden yazdığın saçma saIak şeyleri yapsan o gün son öğretmenlik günün olurdu. Tanıdığın veya tanımadığın hiç kimsenin çocuğu hakkında böyle şeyler söyleme hakkını nereden buluyorsun anlamış değilim. Kendini bir şey sanıyorsun muhtemelen ama maalesef zihniyetin çöp. Aynısı senin çocuğuna yapılsa eminim boş durmazsın ki durmamalısın da zaten. O yüzden gelip burada böyle boş boş kendini gösterme çabalarına girerek konuşmaya hiiiç gerek yok.
Bir kere bir öğretmen bunlara katlanamıyorsa öğretmen olmayacaktı, o 30 öğrenciden hepsi süs kedisi gibi duracak değiller illa 4 5 tane hayta çıkacak, insan değil mi bu aşağılama yapamaz kesinlikle.
Öğretmenlik de çok katı kurallar çerçevesinde, bunu bilmiyorsan yapmayacaksın nokta.
Tabi tabi... 100 Türkten 2 tanesi..
Çocuk gününün 8 saatini kendisinden korkacağı kişiyle geçirmemeli, sevmeli.
Olması gereken öğretmen/öğrenci ilişkisi budur.
Birincisi ben öğretmen değilim. İkincisi öğretmenliği meslek olarak hiç sevmem. Üçüncüsü değişen kurallar ve öğretmenler üzerindeki baskılar nedeniyle, son yıllarda velilerin, öğretmenlere uyguladığı mobbingin farkındayım. Dördüncüsü söz konusu olayın saygısız velilerin abartısı olduğunu biliyorum. Lan ifadesi her ne kadar argo olsa da, güncel olarak sık kullanılır. Özellikle lisede birçok öğrenci bu tür konuşan öğretmenleri kafadengi olarak görür ve daha çok saygı duyar. Aksine kuralcı öğretmenlere karşı ise daha agresif ve itiraf atmaya hazırdırlar. Bugün derslerde başarısız olan birçok kız öğrencinin, ahlaksızca o dersin öğretmenini tacizle suçladığını biliyoruz.
Özetle bu konuda başta aileler olmak üzere, öğrenciler de pek masum değil.
Öğretmenliği sevmeyip bilmeyeni boş ver.
Mobbing yapan bir tip izlenimi verecek yazılarım da olması polemiğe sen giriyorsun.
Olay abartı da değil psikolojik bir şiddet ve tehdit var.
Ayrıca bu konuşmalar lise değil ilkokul 3. Sınıf öğrencisine yapılıyor.
Daha birşeyi anlamadan konuşmuşsun, daha görmeyelim seni.
Söz konusu olayın hem mesleki açıdan, hem etik açıdan, okul yönetimi açısından ve sağlıklı iletişim kurmak açısından problemli olduğu anlaşılıyor.
Mebim e yaz
Okul müdürüne git
Okul müdürüne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?