18 yaşındayım ve henüz bir işim yok çalışmak istiyorum fakat hangi alana yönelmeliyim bilmiyorum düşünmekten yoruldum artık bir iş bulmam gerekiyor.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
bende ayniyim hicbi fikrim yok Şu an psikoloji bi tik daha mantikli geliyo da ondan da muhtemelen vazgecicem
Neden vazgeçiyorsun?
mesela o meslegi secmek istedigimde o donem biseyler yasiyorum ve diyorum ki bu meslek bence bana gore degil diyip geciyorum ama galiba hata ediyorum
Bende senin gibiyim bütün mesleklerden geçtim neredeyse. Böyle yapmaya devam edersek kafayı yiyeceğiz en iyisi sevdiğimiz alanlara yönelmeye çalışmak.
Kendini keşfet bunu düşünmene yardımcı olurum
Nasıl olacaksın ki?
Düşünmeni sağlarım
üniversite okumayı düşünüyor musun önce ona karar ver
İsterdim fakat sayısal alanda çok kötüyüm ayrıca diplomanı alsan bile iyi yerlere gelemiyorsun artık ben meslek öğrenmek istiyorum.
yapmayı sevdiğin neler var o zaman onlara bakmaya çalış onlarla ilgili meslek bak sevdiğin şeyi yaparsan mutlu olursun bide sevdiğin bir mesleği yapmak istiyorsan sayısalın kötü diye vazgeçme her türlü toplarsın temelden çalışırsan
Yazarlığa ilgim var yazı yazıyorum psikolojiye de ilgim var. Ayrıca dil hakimiyetim de var abi ama bilmiyorum gerçekten.
e yazarlığın üzerine git o zaman illa tek bir noktadan düşünmek zorunda bile değilsin bir yerden başlayabilirsin çalışmaya buna psikoloji okumak ister miydin peki
Benim hayalim en başında psikoloji okumaktı ama ortalık psikolog kaynıyor abi ve kendi kliniği açmadığın sürece hak ettiğin değeri alamıyorsun o meslekte maalesef. Hayallerimden birisiydi. Yazarlığa aşırı ilgim var ve yeteneğim de bariz var herkes söylüyor bunu. Ama işte kafam çok karışık hangi yolda mutlu olurum onu kestiremiyorum büyük hedeflerim var çünkü.
ortalık psikolog kaynıyor diyorsun ama ortalık yazılımcıda kaynıyor ortalık avukatta kaynıyor. önemli olan seveceğin şeyi yapmak bir şeyi severek yaptıktan sonra kendini geliştirdikten sonra gerisinin önemi yok. sevdiğin şeyi yapmak sana çalışma gibi gelmicek ödül gibi gelicek onu düşün yazarlığa ilgin varsa aynı anda yazarlıkta yapabilirsin hatta öğrendiğin şeyleri psikolojiden ordada kullanırsın tek bir yerden gitmek zorunda değilsin
Matematiğim berbat işte abi temel kurmam gerekiyor ve arkamda destek çıkacak bir ailem de olmayınca daha zor oluyor üstüne de baskıcı bir aile.
Boş vermeye çalış aileni sen yavaşca temelini at. bölüme gectikten sonra matla işin olmicak zaten en temelden izleyerek bir yılda halledersin kendine güven.
karar verdin mi bir şeye
Abi karar vermeme yardımcı olur musun biliyorum tavsiye verdin ama gerçekten çok kötü bir dönemdeyim.
Sevdiğin şeye git zor olsa bile çabala hiç duydun mu ben sevdiğim meslege yöneldim ama pişman oldum diyen hep tam tersini duyarsın
Neden kötü bir dönemdesin hayatında başka sorunlar mı var
Çok düşünmekten kafayı yiyorum abi maalesef.
Anladım o kadar düsünüyorsun ki bir şeye başlayamıyorsun muhtemelen pişman olcam boşa gitcek diye
Psikoloji veya yazarlık yapmaman için bir sebep var mı
Yazarlığı çok isterim ama o meslek ile geçinilmez ki abi ben kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Psikoloji için ise demiştim sana matematiğim kötü diye ve 4 yılımı daha harcamak istemiyorum henüz 18 yaşında olsam bile.
Bence yanlış düşünüyorsun çok para kazanan yazarlarda var hiç para kazanamayan mühendislerde var. 4 yılını harcamak gibi bakmicaksın olaya o 4 yılda kendini geliştirirsin hayatta ne istediğini düşünürsün. Gece gündüz çalısırsan temelden kötü matematik kalmaz sevdiğin şeyi yaptıktan sonra illa iyi üniyede girmene gerek yok zaten
Bende daha üni 1. Sınıfım zaten
Hangi bölümü okuyorsun abi?
Yapay zeka mühendisliği🙄
Geleceğin mesleklerinden diyorlar
Direk öyle örnek verim şu an özel bir gpt tasarlayabilirim mesela direk psikolog görevi yapan tamamen öyle davranan ve psikologların %90 ından daha kaliteli olur tüm verileri barındırdığı için
Muhtemelen 5 yıl sonra özelleştirilip mesleklerin kullanımına verilcek yapay zeka psikologlar yazarlarda kullanıcak senin ilgilendiğin şeyden örnek vereyim
2026 senesinde zaten yapay zekâ birçok mesleği bitirecek diyor ekonomistler.
Boş yapıyorlar daha amazon nvidia gibi büyük firmalar bile işten çıkarmalara yeni başladı yapay zeka yeni yeni geçiyor yazılımcıların vs yerine hem öyle bir altyapı yok ama her şey bir anda gelir 3 4 yıl sonra bir çok meslek yapay zekanın elinde olucak muhtemelen
Sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında peki sence 3 4 yıl sonra yapay zekâ meslekleri ele geçirince insanlar ne yapacak?
Meslekleri ele geçirmicek senin istediğin meslekten ele alalım durumu psikologların özel bir yapay zekası olacak gibi düşün onlara yardım eden danışanı anlayıp analiz eden danışan farklı bir şey söylediginde yakalayan veya hata yaptığında seni uyaran. Tabiki sayısı azalacak her meslekteki insanların ama farklı mesleklerde çıkacak illa özellikle yazılım sektöründe işsizlik artıyor mesela git gide sebebi yapay zeka
Nerelisin bu arada
Siirtliyim abi ama kürt kısmından değilim. Ya sen nerelisin?
Antepliyimde adanada yaşıyorum üni için
Adana belalı bir yer ya. Yaz aylarında da çok sıcak oluyor.
Belalı bir yer derken
Psikopatı çok oranın. Arkadaşımdan duymuştum.
her yerin çok