Merhaba ben bu yıl üniversiteye giriyorum ve hukuk fakültesi istiyorum ama üniversite konusunda kararsızım. Bilkent, Koç, Galatasaray ya da Ankara Üniversitesi arasında emin olamıyorum ve şimdiden bir tercih belirlemem lazım. Ankara'da yaşıyorum ve arkadaşlarımın çoğu Bilkent'e gidecek o açıdan Bilkent çok mantıklı geliyor, bir yandan da İstanbul'da bir süre de olsa yaşamak istiyorum ama ailemden uzak kalmak da korkutuyor. Sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
+1 yılMerhabalar‚ Galataasaray hukuk 3. sınıf öğrencisiyim işin içerisinde olan biri olarak yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Öncelikle özel hukuk alanında çalışma planın varsa is-tan-bul. önce biraz GSÜ hukuktan bahsedeyim‚ toplamda 40 kişilik kontenjan var (20 öss‚ 10 Galatasaray Lisesi‚ 10 diğer fransız liseleri için). Dolayısıyla istanbul/ankara üniversitelerinde 800 kişilik kontenjan yanında burada birebir bizzat eğitim söz konusu. Ben devlet okulu olmasını avantaj olarak gördüm açıkçası çünkü Koç ve Bilkentte aynı diplomayı birileri para verip alırken GSÜde bu mümkün değil‚ bu kaliteyi benim için çok etkiliyor. Arkadaş çevreni düşünmemelisin‚ hayatta karşına neler kimler ne yollar çıkacak‚ yeri gelecek yurtdışı diyeceksin yeri gelecek eğitim diyeceksin önünde birçok kapı olacak. GSÜde İngilizce ve Fransızcanın yanında bir dil daha seçmek zorundasın (Almanca veya İspanyolca) dolayısıyla bu açıdan çok iyi bir eğitim. Ayrıca İlber Ortaylı (Aşağıda Bilkentte olduğu yazılmış ama GSÜde devamlı hukuk tarihi dersine giriyor)‚ Ümit Kocasakal‚ Necmi Yüzbaşıoğlu‚ Candan Erçetin gibi isimleri hoca olarak bünyesinde barındırır hukuk fakültesi.
İstanbul'da okumaya gelince‚ İstanbul dışında diğer hiçbir şekilde (çok net söylüyorum) transactional dediğimiz uluslararası law firmler/attorney partnershipler yer almaz. Bu sebeple sonunda taş çatlasa 10 kişilik hukuk bürolarına mahkum kalırsın. İstanbul'da (ilk etapta aklıma gelen Esin‚ BASEAK‚ Hergüner‚ Paksoy‚ Pekin and Pekin‚ White and Case‚ Clifford Chance gibi) uluslararası müvekkilleri olan yeri geldiğinde seni yurtdışı şubelerinde çalışmaya gönderen (tabi çoook para veren) hukuk ''firma''ları mevcut bu Türkiye'nin başka hiçbir şeklinde bu kadar çeşitli değil. Ben 14 yaşında İstanbula yatılı okula geldim‚ 16 yaşında değişim öğrencisi olarak yurtdışına çıktım‚ bu vizyonu bana İstanbul'da yaşamak verdi‚ burada okumak/yaşamayı başarmak gerçekten çok şeye bedel.
Biraz uzun oldu ama yardımcı olabildiysem sevinirim‚ başarılar :)22 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar teşekkür etsem az bu kadar detaylı ve açıklayıcı bilgi verdiğin için :) Özel hukukta çalışmak istiyorum ve tabii ki çok para kazanmak da istiyorum ama bir şeyi merak ediyorum, Ankara'da okusam sonra yurtdışında yüksek lisans yapıp İstanbul'a gelsem saydığın hukuk firmalarından birinde çalışabilir miyim?
- +1 yıl
Bu alanla da çok haşır neşirim bu arada bundan da bahsedeyim. Genellikle bürolar okul bitinde hemen yüksek lisansı desteklemiyor. Çünkü okulda hukukun birçok alanını görüyorsun ama uygulamayı bilmediğin için hangi alanda çalışmak istediğini seçmen ancak çalışma hayatıyla oluyor. Yüksek lisans dediğimiz LLM ise uzmanlaşma amaçlı olduğu için öncelikle birkaç sene çalışıp ileride yürüyeceğin yol belli olduktan sonra bu alan üzerinde çalışmanı daha yararlı buluyor ve bunu destekliyorlar. Bunun yanında zaten bir sene zorunlu staj söz konusu avukatlık ruhsatı alabilmek için‚ stajdan sonra yüksek lisansa gittiğinde genellikle büro senin yerini tutmaz‚ bize gelen bir hukuk bürosu işten ayrılıyorum dediğinizde İstanbul trafiğine bağlı olarak siz eve gitmeden yeriniz dolar demişti malesef. Şimdi bunlar sadece eksi yönleri. Ama insanın istediğinde her şeyi başarabileceğine inanıyorum bu yüzden Ankara hukuk çok başarılı bir okul Ankaradan çıkınca da aynı şeyleri yapabilirsin bence :)
+1 yılGalatasaray ve Ankara arasında düşün. Galatasaray çok az sayıda öğrenci aldığından piyango gibi bir şeydir oraya girmek, derece yapman lazım.
Ankara da hala en iyi hukuk fakültesidir ülkede.
Bilkent'in de kütüphanesi iyidir ama Ankara varken Bilkent'e gidilmez.14 Yorumla
Soran+1 yılAma konuştuğum avukatlar Bilkent'in avukatlık yapmak açısından daha iyi olduğunu söylediler çevre edinmek daha mümkün olduğu için, bir de akademik kadrosunda İlber Ortaylı gibi birinin olması çok öne geçiriyor gibi geliyor :/
- +1 yıl
ilber ortaylı ne dersi veriyormuş? :) bilkent'te avukatlık yapacak çevre edinemezsin, yanında çalışacağın avukat arkadaşlar edinirsin sadece. çevre eş-dost-tanıdık vasıtasıyla olur. ticari bir çevre edinmek için özel üniversite yeterli değil.
Soran+1 yılTürk Hukuk Tarihi'ymiş galiba, Bilkent'in sitesinde yazan o yani :)
Teşekkür ederim :) Bir kaç avukatla daha konuşacağım bakacağız artık, hayırlısı olsun da :D- +1 yıl
:)) hayırlısı
+1 yılİstanbul artık #pişmanlık tır.
paşa paşa Ankara da ailenin yanında kal,
Bilkent de olur Ankara da olur. Ama şehir değiştirme. Ben de Ankara dan istanbula geldim, pişmanım
yazları gezmeye gel ama okumak için gelme, demedi deme pişman olursun10 Yorumla
Kazanabilecek misin bakalım? Bilkent'miş A:SF:ASFA :D
04 Yorumla
Soran+1 yılDört yıldır ortalamam 95'in altına düşmedi ama sen de haklısın tabii, Bilkent'miş A:SF:ASFA :D
Soran+1 yılDeneme sınavlarında tek yanlış çıkarttığım bile oluyor, insanların umutlarını yıkmak için bu istek nereden geliyor çok merak ediyorum. Çalışınca olur, bu kadar basit. Kim bilir kaç kişi senin gibi insanlar "giremezsin" dediği için çıtayı düşürdü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
6Cevap
İstanbul uni. de hukuk bölümünde cok iyidir. Ama bunlarin arasinda sec diyeceksen Galatasaray'i secerdim
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 884 cevap paylaştı. Ankara bu alanda 1 numaradır. Kazanabilirsen helal olsun derim :)
10 Yorumla
+1 yılAnkara tabiki :) Ama tavsiye etmem hiç çok zor bir okul
10 Yorumla
+1 yılGalatasaray ya da Ankara derim
10 Yorumla
+1 yılİstanbul üniversitesi hukuk.
10 Yorumla
+1 yılAnkara üniversitesi
10 Yorumla
+1 yılfatih veya galatasaray bence ikiside çok iyi
10 Yorumla
+1 yılAnkara /gazi
10 YorumlaKoç diyorum
10 YorumlaBilkent veya Ankara
10 Yorumla
+1 yılMektebi Mülkiye
00 YorumlaTabiki marmara hukuk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGalatasry tbki de kazndn mi?
00 Yorumla
+1 yılBilkent en iyisi
00 Yorumla
+1 yılfark etmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılodtu iyi deyolar
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi