En İyi Mühendislik Bölümleri ve Dalları Hangileridir?
Bir mühendis adayı olarak sana önerebileceğim en iyi mühendislik bölümlerini aşağıda görebilirsin.
1. Elektrik-Elektronik Mühendisliği
En iyi mühendislik hangisi diye bir soru sorarsan hiç tereddüt etmeden bu bölümü söylerim. Bir kere dünyanın en iyi mühendislik dalı oluyor. Dünyanın her yerinde rahatlıkla çalışabilirsin. Elektrikle alakalı her türlü şeye bu bölüm bakıyor. Taban puanı olarak en yüksek puanı 534 puanı. Koç, İTÜ, ODTÜ, YTÜ, Boğaziçi, İstanbul Üniversitesi gibi okullar Türkiye'nin en iyi elektrik-elektronik mühendislerini yetiştiriyor. En az 5 bin lira maaş ile başlarsın.
en iyi mühendislik
2. Makine Mühendisliği
Kullandığımız bütün araçları yapan bölüm diyebiliriz. Otomotiv bu mühendislik dalından sorulur. BMW, Audi, Mercedes gibi çok köklü ve büyük firmalarda çalışırsan paraya para demezsin.
Türkiye'de en yüksek taban puanı 528 oluyor. Gözde mühendislikler arasındadır. Türkiye'de en iyi makine mühendisliği bölümleri ODTÜ, Boğaziçi, Koç, Bilkent, İTÜ gibi üniversitelerde var.
en iyi mühendislik dalları
3. Yapay Zeka Mühendisliği
Biliyorsun son zamanların en revaçta olan konusudur yapay zeka. Popülasyonu çok yüksek bir dal olduğu için haliyle bölümü de aynı şekilde geleceğin bölümlerindendir. Yapay zeka mühendisleri ne yapar? İnsan zeka algoritmasını makinelere öğretir. Türkiye'de çok yeni bir bölüm açıkçası. Ama dünyada bütün köklü üniversitelerde bu bölüm açılmış durumda. Hem prestij hem de gelir açısından çok iyi kazanırlar.
Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitelerinde bu bölüm var. En iyi mühendislik bölümleri ve en popüler mühendislikler arasındadır. Bence bir göz atmalısın :)
en iyi mühendislik bölümleri
Ekstradan önereceğim diğer mühendislik bölümleri ;
Elektrik Elektronik mühendisliği mi o da ne Bilgisayar Mühendisliği yanında kaldırım mühendisliği gibi kaldı artık puana göre sıralama yapıyorsan eğer şu an bir çok üniversitede Tıp sıralamalarıyla yarışan hatta çoğunda geçen Bilgisayar Mühendisliğini diğer hiçbir mühendislikle kıyaslamam bile bu kıyası yapmak artık biraz cahilliğe giriyo çünkü makas o derece açık iki mühendislik arasında insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen
En iyi mühendislik bölümü bana göre Elektrik-Elektronik Mühendisliği. Hiçbir zaman ölmeyecek dallardan bir tanesi. Her yerde iş imkanı çok yüksek. Bir de bilgisayar mühendisliği çok iyi. O da hiçbir zaman ölmeyecek dallardan bir tanesi.
Kendi işini bile yürütebilirsin bilgisayar mühendisliği okuyarak.
Türkiyede hiçbiri değer görmüyor günümüzde. Eski havası ve itibari kesinlikle kalmadı neden? Mezun çok ve devlette imkan yok. Ozelde çalışacam diyosan da odtu itu gibi yerlerde okumadiktan sonra hem ailene hem de kendine eziyet etmiş olursun.
Ben endüstri Mühendisliği okuyorum gayet memnunum. Genetik ve biyomedikal muh. Ler çok guzel ama amerika da guzel. Türkiye de biyoloji öğretmeni olarak çalışıyorlar. Yazılım mühendisliği en geleceğin mesleği zaten , yeteneğin varsa. Bilgisayar seçme yazılım varken. Ama benim gozumde en iyisi endüstri. Her yerde çalışabilirsin. Genelde yönetici olarak çalışıyorlar. İnsanı hedef alıyor. Bir makineci makineyle uğraşır endüstrici insanın olduğu her şeyle
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Genetiği biraz açar mısın? Amerika'da ne kadara çalışırlar?
Ben Bilgisayar muhendisligi okuyorum. inşaatta vs iyi para var ama mühendislikte önemli olan kendini geliştirmem , kendini geliştirmezsen hic birinde çok para kazanamazsin.
Ben inşaat sektöründe çalışıyorum muhasebeciyim inşaat mühendisliği güzel bence çevremede tavsiye ediyorum hep hem kamuda hem özel sektörde çalışa biliyorsun
insaatta çok güzel para var :D bir de şantiye için master yaparsan yazları gömleğini tisortunu giyer öğlen 2.5lt kola alır ustalarin yanına gider teftis falan yapar şantiyede takilirsin :D
Türkiye için inşaat. Ama teknolojik mühendislik yapılmıyor Türkiye de Yurtdışı için makine, elektrik, elektronik, mekatronik, makine, uçak, bilgisayar mühendisliği
çok çalışırsan hevesin varsa yazılımlara çokta zor değil 4 yılda biter tabi sana bağlı kendini geliştirme derecene bağlı kendini yeterli seviyede geliştrimişsen her yerde iş bulabilirsin maaşlarıda az değildir yani
En İyi Cevaplar