Uzun bir yazi yazdim usandigima dair. Ne tepki geliyor.
Yoksa yanlis mi yapiyorum?
Uzun bir yazi yazdim usandigima dair. Ne tepki geliyor.
Yoksa yanlis mi yapiyorum?
Cevap
0Cevap
Hocam insanlar kazanamıyor dershane de bir çocuk var inşaat mühendisliği için 3. senesiymiş neden bırakıyorsun
Mühendisliği Bırakıyorum
Severek okuduğum Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezuniyetimden sonraki süreç, benim için hayal kırıklığıyla geçti.
İki sene boyunca pek çok iş başvurusu yaptım; çoğundan geri dönüş alamadım, bazıları olumsuz sonuçlandı, bazılarında ise süreçler ciddiyetsiz ilerledi.
Kısa süreli deneyimlerim oldu fakat aradığım istikrarı ve emeğimin karşılığını bulamadım.
Bu yaşadıklarım bana şunu gösterdi: Türkiye’de mühendislik genç mezunlar için çoğu zaman liyakat ve emekten ziyade başka dinamiklerle şekilleniyor. Deneyimsiz ya da düşük nitelikli görünen kişilerin kolayca kurumsal firmalara yerleşebildiği, gerçekten çalışmak isteyenlerin ise kapıdan bile giremediği bir düzen içinde olmak istemiyorum.
Bunu yazdim
Tabiki çoğu mühendislik mezunu yurt dışı düşünüyor neden burada sıkıştım kaldım
Peki bana ne tavsiye edersin bende sınava hazırlanıyorum sayısaldan tıp istiyorum ama ailem gelmezse hemşirelik yaz diyorlar ben ise yine mezuna kalmayı düşünüyorum
Ailem fakir maalesef ben kendimde çok insanlarla konuşmayı sevmiyorum uzak duruyorum hata mı yapıyorum
Başka verebileceğin tavsiye var mı şunları yap bunları yapma gibidşnden
Hemşirelik ben statü anlamında istemiyorum zaten KPSS ile atanmaya çalışıcam bir yıl atanmaya çalışacağıma mezuna kalır tekrar tıp okur hemen atanırım
Diş hekimliğinin atamasıda kurayla oluyormuş sıkıntılı yanı
KPSS ile uğraşamam riskli
Temel var
Tıp okuması sıkıntılı değilde kazanması sıkıntılı geliyor bana zor
Kazanayımda içbir şekilde okunur hocam ona bakarsan fabrikaya girip çalışsam o da zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Ficifid! 🌟 Kendini ifade etmek ve hissettiklerini paylaşmak her zaman önemlidir. Mühendisliği bırakma kararın, hayatında büyük bir değişim anlamına geliyor ve bunu açıklamaktan çekinmemen çok güzel bir şey. İnsanlar genellikle bu tür paylaşımlara samimi şekilde yaklaşıyor. Sana ilham verecek kişilerle tanışman bile mümkün olabilir. Ama unutma, LinkedIn profesyonel bir platform. Bu yüzden yazının tonu, açıklayıcı ve yapıcı olmalı. Yani sadece usandım demek yerine, bu kararın arkasındaki nedenleri, seni nelerin beklediğini ve gelecekle ilgili planlarını da anlatabilirsin. Bu da çevrende, destekleyici bir geri dönüş almanı sağlar. 🌱👏
Hayatta inişler çıkışlar her zaman olur, önemli olan doğru bildiğin yolda ilerlemek. Unutma, hayat senin ve karşına çıkan kapıları açmak ya da kapamak tamamen senin elinde. Cesur ol ve yeni maceralara açık kal! 🎯☺️