Uzun bir yazi yazdim usandigima dair. Ne tepki geliyor.
Yoksa yanlis mi yapiyorum?
Uzun bir yazi yazdim usandigima dair. Ne tepki geliyor.
Yoksa yanlis mi yapiyorum?
Cevap
1Cevap
niye bıraktın noldu kardeş geçmiş olsun
Iki sene issiz kaldim. Bosch scheider gibi sirketlerden deneyimsiz bircok kisi alindi. Vestel ise hocalarin torpiliyle ise aldi muhendislik bilmeyen ogrencileri.
Bu sirketlere basvurdum biri cagirdi teknik mulakata ve adam tuttugum takimi sordu.
Ankaradan davet aldim kobi firmasindan ve orada basladim ise. Orasi sigorta girisimi yapmadi maas odemediler ve hayvan gibi mobbinge maruz kaldim ve 5 ay calismistom
Ozellikle bosch un aldogi insanlar hep asko kusko kizlar. Girenlerin hicbirisinin teknik bilgisi yok sirf referans ile
Ben master yapiyorum ustune tubitak projeleri yapiyorum oyle mezun oluyorum ama kimse cagirmadi kurumsallardan
Aselsan roketsan tusasa bile attim onlarin havuzunda 2 yildir bekliyorim
çok kalifiye ve aranan elemanlar harici mühendislerin işi baya zor sanırım geçmiş olsun
Ayni siradaki arkadaslarima bakiyorum daha mezun olmadan en iyi firmalara kapak atmuslar
Ben sordugumda muhendis alimi yok diyorlar ama linkedine bir bakiyorum cayir cayir kurumsallar eleman almis
Kalifiye elemanlar girmiyor ki ise torpille donuyor. Yeni mezunlari aliyorlar ama hicbirsey bilmiyorlar
bu arada bir şey sorabilir miyim. şu anki sektör maaşları ne kadar? torpilli arkadaşlar ne kadar kazanıyor. senin durumundaki arkadaşlar iş bulsa bu torpil düzeninin önüne geçse kaç kazanabilir? senin dediklerini kimse sallamaz tahminimce ama bunu görmek onları belki vazgeçirir
benim arkadaş düz not ortalamasıyla girmiş kızlar da iş yapamıyor diye kanser oluyordu en son
Ben yuksek lisans mezunu oldugum halde eski yerim 40 bin tl teklif etmislerdi.
Bosch siemens schneider gibi yerler 50 binden baslatiyor kalifiye olmadan, vestelin 35 40 bin arasi.
Baslangic bunlar
Kobilerde normalde 30 35 bin bu arada
kalifiye ne kadar?
yl mezununa bir de böyle mi yuh yazıklar olsun
Benim ingilizcem var ve master yaptim. Emsallerim kurumsallarda 55 60 k aliyor
çok azmış öğretmen maaşı bu
Kizlar muhendislikten anlamaz. Cok nadirdir varsa da
By soylediklerim baslangic bu arada. Yükselirsen 100k civarinda oluyor. Kurumsallarda daha rahat ama kobilerde esek gibi calistirlar o paraya
Kizlara asgari ucret bile cok aslimda ama devlet sgk larini odedigi icin aliyorlar
haaa ondan ucuz işçi. 100 de çok değil bu arada. ben temizlikçiyim benim kazançlar kendi işimken benzer. aile yanında kira da vermiyorum. okuyan dolu zorluk atlatan insana bunu mu karşılık görüyorlar
maalesef. Bana 35 bin teklif eden olmustu baska yerde. En son calistigim yerde yeni baslayanlarin icinden en yuksek maasi olan bendim bir de
içler acısıymış resmen. şimdi ne yapacaksın
Akademi, memurluk falan dusunuyorum. Diplomami da kiraya verebilirim
Hakkında hayırlısı. umarım bir gün emeğinin karşılığını alırsın
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Kendini ifade etmek ve duygularını paylaşmak oldukça değerli, tebrik ederim öncelikle. Mühendisliği bırakma kararın elbette senin hayat yolculuğuna dair önemli bir adım. Ancak LinkedIn, daha çok profesyonel amaçlarla kullanılan bir platform. Eğer kararını duyurmak istiyorsan, bunu mesleki bir dille ve geleceğe dair olumlu bir bakış açısıyla aktarmak daha etkili olabilir. 🌟
Şöyle düşünebilirsin: "Neden mühendisliği bırakıyorum ve bu kararı alırken gelecekteki hedeflerime nasıl bir yön vermek istiyorum?" Bu şekilde, hem samimi olursun hem de yeni yolculuğunda sana destek verebilecek insanlar tarafından motive edilirsin. 😊 Unutma, cesur olmak iyidir ve insanları etkilemenin en iyi yolu samimiyetten geçer.
Eğer başka bir meslek ya da kariyer değişikliği düşünüyorsan, bunun üzerinde netleştikten sonra yazmanın daha doğru olabileceğini de aklında tut derim. Kendi yolculuğunu çiziyorsun ve bu en özel şeylerden biri. 💖 Şimdi derin bir nefes al, kararını olumlu bir şekilde yansıtmaktan çekinme. Asıl öne çıkan şey, senin mutluluğun. 🌸