her konu açıldığında Ankara dan tutturursan gidersin yoksa iznim yok diyorlar Ankara nın puanlarını biliyorsunuz bende diş hekimliği istiyorum meslek lisesi mezunuyum ve bu sene mezuna kaldım bir senede nasıl hacettepe Ankara gibi üniversiteler tutturabilirim çalıştığım zaman calismalarimin karşılığını almak istiyorum üstelik maddi durumdan dolayı burs çıkma imkanı da oldukça çok beni yanlarından ayırmak istemiyorlar ama Ankara da okuyabileceğim tutturabilecegim en fazla sınıf öğretmenliği olduğu için kpss olsun eninde sonunda Ankara dan ayrılacağım zaten kaçışı yok ama maalesef anlamıyorlar şu aralar çok stresliyim sizce ne yapmalıyım ben cabalarimin karşılığını alamayacak mıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayÇok açık soracağım düşün bunu: gerçekten okumak kendini geliştirmek istiyor musun? Şu an olduğun durumdan daha iyi bir yere kendini getirecek misin? Eminsen o zaman bu emin olmanı ailene göster bu kadar basit. Orada ne yapacağını kesin ve net göster anlat onlara. Ailen senin için endişeli onlara ne yapacağını planlarını anlatmadan tatmin senin için emin olmayacaklar. Bu belirsizlik ile seni "ellere yem etmezler" onlara emanetsin öylece bedavaya yok. Lisansı ve yüksek lisansı şehir dışında doktorasını ülke dışında yapacak biri olarak söylüyorum
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
9 ayBence eğer tutturabilirsen Ankara üniversitesinde diş hekimliği oku. Ayrıca üniversite bittikten sonra göreve başladığında eninde sonunda uzaklaşmak zorundalar. Aileler bazen fazla tutucu ve kısıtlayıcı olabiliyor. Hele ki bu kadar stresli bi döneminde iyice sıkışmış hissediyorsundur. Ama hayatın bize ne getireceği çok meşgul. Hiç ummadığın şekilde ilerleyince keşke o zaman yanlarından ayrılmasaydım biraz daha kalsaydım diyebilirsin. Ve aynı dönemlerden ben de geçtim ve cinnet geçirecek derecede kısıtlandım birçok şeyden. O zamanlar anlamıyordum ve çok sitem ediyordum. Şimdi ise onlara minnettarım.
00 Yorumla
9 ayCok yüksek siralama yapmaya çalış, elinden geldiği her zmn ders çalış istersen sana kanal önerisi de yapabilirim youtube için istediğin branştan, önündeki 35/40 seneyi kurtarmak için 1seneni feda ettigin düşüncesiyle imkanin olan her anda ders çalış ve tercih zamanı istediğin yerleri üste yaz veya seninle beraber yapcaklarsa tercihleri onlar varken Ankara vs yaz ama 2 gün sonra değiştir, aaa burası gelmiş falan de çok anlamazlar zaten bence
04 Yorumla- 9 ay
Yardım ederseniz sevinirim
- 9 ay
Nasıl yardim
- 9 ay
Kanal önerisi falan çalışmaya yarın baslicam da onun için dedim
- 9 ay
Hemen yaziyimm
Bu yazdıklarında anladığım kadarıyla çok derin bir mücadele içindesin. Hem hayallerinle hem çevrenin, ailenin beklentileriyle boğuşuyorsun. kolay bir şey değil. ama yazdıklarından senin ne kadar istekli, ne kadar kararlı olduğunu görebiliyorum. ama şunu bil bence öyle veya böyle bu kadar net hedefleri olan, bu kadar bilinçli düşünen biri asla boşa çabalamaz.
08 Yorumla- 9 ay
Ya teşekkür ederim şimdiye kadar zaten başarıyla geldim buralara kadar öyle de devam etmek istiyorum dersleri çalışmakta benim için sorun yok ama umuyorum ki istediğim yere giderim şu an şehir olarak tercihim yok ama bölüm olarak dış hekimliği istiyorum duvar kagidima da koydum hedefim gerçekten net ve hem kendimi hem de onları gururlandirmak istiyorum akrabalarim arasında üniversite okuyan hiç yok olsa da düzgün iş bulamadığı için boşa cabalayacagimi düşünüyorlar
- 9 ay
Yaa gerçekten teşekkür ederim çalışmaya motive oldum
- 9 ay
Düzgün iş nasıl oluyor merak ettim 😀
- 9 ay
@Freddy1616 okudukları bölümle ilgili bir yer tutturamamalaei ondan bahsettim
- 9 ay
Hmm anladım.
Ben okuduğum bölümle kısmen ilgili bir işte çalışıyorum ama onu da kız arkadaşım beğenmemişti o yüzden sordum 😀 - 9 ay
@Freddy1616 anladım
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
9 ay
Merhaba Aysima 🌟
Öncelikle, duygularını anlayabiliyorum. Ailenin seni yanında tutmak istemesi tamamen sevgilerinden kaynaklı, ama senin kendi hayallerin ve hedeflerin var. Bu gayet doğal bir süreç. Hedefin diş hekimliği gibi prestijli bir bölümse, çok çalışmanın ve doğru bir planlama yapmanın önemli olduğunu bilmelisin. Bir senenin yeteceğine yürekten inanıyorum. 🌈
Ailene hayalini, azmini ve kendine duyduğun güveni açıkça anlatmaya çalış. Onlara bu süreçte doğru bir programla Hacettepe ya da Ankara gibi kaliteli bir üniversiteyi kazanabileceğini ve maddi açıdan da burs imkanlarını araştırdığını göster. Bazen sevgi dolu bir dille yaklaşmak onlara da güven verir. 💌
Sana tavsiyem, bol bol düzenli test çöz, eksiklerini belirle ve üzerine git. Stres yapma çünkü bu senin başarıdaki hızını düşürür. Çalışmalarının karşılığını her zaman alabilirsin, yeter ki sabret 🍀 Sabır ve özveri işleri güzelleştirir. Hatırla, her güçlü hedefçinin geçmişinde büyük bir emek hikayesi vardır. Senin de başaracağına inanıyorum!
Destek ve rehberlik için her zaman buradayım, unutma genç ve güçlü bir geleceğin var. 🌟🌟 Yolculuğunda başarılar! 👩🎓00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
60Cevap
9 ayÇünkü senin için endişeleniyorlar korkuyorlar kötü yola düşersin diye uyuşturucu bağımlısı olursun diye genç dangalağın biri gelir seni kandırıp hamile bırakıp gittikten sonra üzülen sen olursun diye ailen seni seviyor bunu ne ve basit bir şekilde anlaman gerekir anlıyorum gençsin cahilsin anlayamazsın hayat okadar kötü acımasız ki anlatamam anandan doğduğuna pişman olursun annen ve baban hayattaysa onları sev kucakla yanaklarını öp ellerini öp bak bu nasihat senin için öz abin sayılarak beni dinle anneni babanı dinle yarın onları kaybedersin ama hayatın boyunca piskolojiğin bozuk yaşarsın
00 Yorumla
9 ayKendi nedenlerini netleştir Eğitim kalitesi, kariyer fırsatları, bağımsızlık gibi somut sebepler yaz.
Olası kaygıları tahmin et Güvenlik, maliyet, yalnızlık gibi aile endişelerini düşün.
Sakin bir ortam seç, herkesin dikkatinin dağıldığı bir an olmasın.
Tartışma yerine sohbet havası yarat.
Söylediklerini kesmeden dinle, empati göster
Ara formüller sun
İlk yıl aileye yakın şehirde okumak
Tatillerde düzenli ziyaret veya video görüşme
Güvenlik önlemleri ve bütçe planı
Anlayış bekle, zorla ikna etmeye çalışmak çatışma yaratabilir.
Aileyi zamana bırak, onları adım adım rahatlat.00 Yorumla
9 ayTercih zamanı geldiğinde benim ailem de Ankara dışında hiçbir yerde okutmak istemiyordu fakat tercihleri bir şekilde farklı şehirden yapıyorsun çünkü puanın yetmiyor vs ve ben Niğde’de okudum Ankara’ya göndermeyen babam Niğde’ye gönderdi beni. Yani şöyle bir durum var tabi bu gibi durumlarda tercih tamamen sana kalmalı ama sana kalmıyor ailenin maddi durumu da göz önünde bulundurarak bir karar vermen lazım.
01 Yorumla- 9 ay
Maddi durumdan dolayı zaten bir sürü burs imkanı var ama tabiiki dikkat ederek tercih yapmaya dikkat edeceğim
Eğer amacın yaşadığın şehirden uzaklaşmaksa bence ortalama bir hedefle giderek hem gitmeni kolaylaştırabilir hem de gittiğin yerde kendine bir iş modeli oluşturarak orada bir işin olduğunu göstererek kalıcılığını sağlayabilirsin sevdiğin meslek diş hekimliği sanırım hemşirelik taban puanları biraz daha düşük diye biliyorum ya da herhangi başka bir bölüm tercih edersen daha az puanla gitmeni garantileye de bilirsin ve okulun bittikten sonra benim şöyle bir işim var ve geçinebiliyorum mesajını verebilirsen bence onlar da zorluk çıkarmaz bende muhafazakar bir ailede büyüdüğüm bi de doğulu olduğum için bende şu anki dönüm noktamdayım 🙁😕
00 Yorumla
9 aySeni sadece güvende tutmak istiyorlar yakınlarında olmanı istiyorlar. Eğer böyle bir durum varsa ki var, onlara neler yapabileceğini göster :) ankaradan tuttur. Ne olacak. Başka yapabilecek bir şey görünmüyor zaten, aileni reddedemeyeceğine göre :)
00 Yorumlaaşkım bence kendine güven bende ısrarla ailemin olduğı şehirde okumak istemiştim ama içe kapanık özgüvensiz olduğum için annem şehir dışına yollamıştı beni. Maddi manevi gerçekten çok zor şehir dışı bursta çıksa yurttada kalsan gece rahat uyuyamıyosun oda arkadaşlarının iyi olması şans işi yurdun güvenli olması şans işi yemekler bedava falan değil verdiğin ücrete değmiyo adam akıllı beslenemiyosun bide şehri ve içinde bulunan arkadaşını sevmedin mi eziyet ne yap ne et Ankara'da tuttur tutturursunda bence. ailen ne sebepten istemiyo bilmiyorum ama bence eskisi kadar güvenli ve mantıklı değil şehir dışında üni okumak
00 Yorumla
9 ayAnkara’yı eğer yeterince çalışırsan tutturabileceğine eminim. Ama önemli olan senin nerede mutlu olduğun. Aileler şehir dışında çocuklarını okutma konusunda maddi sebeplerden ve başına bişey gelmesi endişesiyle çekiniyorlar genelde. Eğer farklı şehir isteğin aynıysa, gerekçelerinle beraber konuşup anlatmayı dene. Üniversite hayatının büyük bi kısmına yön verecek bir kurum ve istediğin yerde istediğin bölümü okumak kıymetli. Eğer istikrarlıysan ailene maddi kolaylık açısından part time iş bile bulabilirsin başka şehire gidecek olursan. Umarım her şey gönlünden geçtiği gibi olur, başarılar dilerim.
00 Yorumla
9 ayBence ; yeni sınava hazırlanırken daha olgun, kendine sahip çıkabilen , sorumluluk sahibi olduğunu ispat edebilirsen içleri daha rahat edebilir. Çünkü zaman kötü ve neyle nasıl karşılaşır kimse bilemez. Korkuyor olabilirler. Belki de anlamıyor olabilirler. Senin çalışıp cabalayip verdiğin emeği gördüklerinde , bir daha bir senenin çöpe gitmesine gönülleri razı olmayabilir bence. İlk tercihlere bir iki Ankara yazıp sonra istediklerini yazarsın. Elimden geleni yaptım ama olmadı ve zaman kaybetmek istemiyorum diyip yarı gönülsüz rizalarini alabilirsin bence. Hayat zor ve bir an önce hayata atilmalisin. Maddi olarak ihtiyaç varsa biraz biraz çalışma hayatını da deneyimleyebilirsin. Dersler ve iş derken verdiğin mücadeleyi görüp inşallah yanında olup desteklemeyi tercih ederler
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı. Bence haklılar. Ben aile elindeyken üni okudum. En güzeliydi. Millet yurt vs rezil olmuştu. Tavsiyem gerekirse evden hiç çıkma ve yüksek bir yeri şehrinde kazan. İnsanlar başka yerlerden oraya gelmek istiyor zaten. Tıp, diş hekimliği çok iyi. Onun dışında çoğu bölümde atama da yok. Bence gayret et ve geleceğini etkileyecek bir işe girmek adına şehrinde bir okul kazanmaya bak. Hem burs da alırsın.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 357 cevap paylaştı.
9 ayKorkuyorlar , bazen de haklılar üzerine titreşimleri kızının. O zaman bu iş biraz da onlara düşüyor. Bir ev tutacaksınız annenizle birlikte 4 yıl orada okulun olduğu yerde yaşayacaksınız. Hafta sonları da babanız gelecek yanınıza 👍 çünkü en yakın arkadaşınız bile bazen kandırabiliyor sizi. Size zarar verebiliyor..
00 Yorumla Kendi şehirinde de emeklerinin karşılığını alabilirsin. Netice olarak üniversite diplomasının öneminden ziyade kişinin yetenek bilgi becerisidir eskidenmiş hacettepe üniversite mezunu olmak ayrıcalıdı. Bende üniversite okudum hocalarım Marmara üniversitesinden tut ODTÜ makine mühendisliğinden bile hocalarımız vardı. Netice olarak artık dünya ayağımızın dibinde bir yerlere gitmene gerek yok oku mezun ol işini eline al sonra hacettepeye yüksek lisans yapmaya gidersin.
00 Yorumla
9 ayKendin di sorumluluğunu almaya çalışmazsan olmaz bir karın kendi ayakları üzerinde duranilmelidir.
Ne istiyoeumson risk almak ve sorumluluk almazsak pişman olmak kaçınılmaz olur...
Annen ve baban daima senin yanında ama kendi hayatını kurmalısın.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayGaliba 18 yaşındasın Ben de üniversite okuyordum Trabzon'da okuyordum birtakım olaylar yaşadık sevgilimle kaldığım için annemin telefonu benim eski kullandığım telefon mail açık kalmış fotoğraf görmüşler ondan sonra işte geldiler beni okuldan aldılar çok kavgalar oldu şu an tekrardan yks'ye hazırlanıyorum annem sevgilimi istemiyordu ben yaşadığım şehire döndükten sonra bizi uzak mesafe ilişkisi yaşadık bana geleceğim dedi işte nişan mı olacaktı çocuk nişan lafını duyunca mutlu olan çocuk heyecanlanan çocuk gerilmeye başladı konuyu konuşmak bile istemedi tez vakitte gelip beni görmedi mesela ayrıldım ben bundan annem dedi ya okul ya o Ben de anne ben okuyacağım dedim zaten çocukta da iş yoktu anladın mı 7 ay görüştük Evet üzüldüm mü üzüldüm şimdi annem de babam yani ailem beni uzakta okutmaya gönüllü değil 20 yaşındayım arkadaşlarımı çoğu mezun oldu ya da okuyor veya çalışıyor benim elimde hiçbir şey yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayŞu ailelerin her şeyi kendilerinin karar vereceğini sanması beni tilt ediyor ya. Erkeklere de genelde böyle davranmazlar gücü tek kız çocuklarına yetiyor. Hedeflerinin peşinde emin adımlarla koş hayat bu belki de Hacettepe, Ankara üni tutturacaksın hiç belli olmaz, çabanı ailen böyle yaptı diye bırakmaya kalkma başarmak isteyen başarıyor kendine güven yeter.
00 Yorumla
9 aySadece yanında tutmak için mi yoksa artan yurt masrafları okul harcamaları yeme içme fiyatları mi... eğer ekonomik olarak bunu karsilayamayacaklarsa sen burs paranla bunların hepsini karsilamayabilirsin
02 Yorumla- 9 ay
Sadece yanlarında tutmak konusunda evden gidersem geri döndüğümde eski samimiyet olmazmış düşüncelerim degisirmis bana laf geciremezlermis yani anlasamazmisiz e ben diyelimki öğretmen oldum ataninca Ankara çıkmaz başka şehre yine gidicem diyince de aynı şey değil diyolar amaç bu yani gözüm açılması onlara uyum saglayamamam
- 9 ay
O zaman haklısın tabi... tipik baskıcı aile
Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. Tabikide Ankara olursa aileye ekstra bir harcama gerekmeyen aile rahatlıkla okutur. Anca şehir dışında bu işlerin maliyeti 2 ye ya da 3 ebatları. Araya hasret girer yemeğin sıcacık annen tarafından hazırlanır sen bilirsin
00 Yorumlaemeklerini yarım bırakma. Ailen dışarıda okumana pek sıcak bakmıyor olabilir ama bu senin geleceğin. Onlara da güven verecek şekilde konuş, nereye gideceksen güvenli bir yerde kalacağını anlat. Senin ayaklarının üzerinde durman, kendi hayatını kurman için bu adım çok önemli. Vazgeçme, çünkü gerçekten başaracak güce sahipsinki uğraş veriyorsin.
10 Yorumla
9 ayYa şehir dışına gidip aileni karşına alacaksın, ki karşına alırsan muhtemelen aranız baya açılacak ve uzun bir süre tek başına devam etmek zorunda kalacaksın. veya kaderine razı geleceksin.
00 Yorumla
9 ayŞehir dışında okumak bu devirde maddi manevi çok zor balım şu an yaşadığın üzüntüyü tahmin edebiliyorum ama senin için her zaman en iyisini ailen düşünür bence kararlarına saygı duy sen çalış elinden geleni yap bakarsın hacettepe gelir 😍 kpss için ileride Ankara dan ayrılsan bile o zaman maddi olarak bağımsız olacaksın aynı zamanda da yaşın daha büyük olacak olgunlaşmış olacaksın böyle avantajların olacak
00 Yorumla
9 ayŞehir dışı okumaninda zorluğu var kendi şehrini tutturursan ne âlâ ama durumunu anladım ve aklı başında olan bir bir akrabanız yakınınız varsa akıl alabilirsin belki aileni ikna ederler ki bu baskı senelerce sürebilir, ne kadar kararlı olduğunu göstermen lazim
00 YorumlaEğitim konusunda aile ve çevreyi dinlememek gerekiyor o yüzden hayalerinin peşinden gitmelisin
05 Yorumla- 9 ay
Teşekkür ederim
9 aymantıklı zaten aileler kızları şehir dışında okutmasın o univesiteler eğitim için açılmadı iyi biliyoruz
02 Yorumla- 9 ay
Ama ben eğitim için gideceğim bu herkese göre değişir eğitim için gitmeyen kişiler için neden bizim gibi başarılı kişiler suçlanıyor etrafunizda hiç başarılı doktor dış hekimi görmediniz mi onlar üniversite ye okumak için gitmiş demekki mesleklerini ellerine almışlar bende öyle olmak için çalışıyorum
- 9 ay
seni düşündükleri için işte maalesef ülke pek güvenilir diğil
Bölüme göre değişir ya
Hangi okul nerede iyiyse ona gitmelisin
Ankara güzel bir şehir ama öyle diye de eğitim için sadece bulumduğun şehir olmamalı
05 Yorumla- 9 ay
Bu sene bi yer tutmadı meslek mezunu olduğum için calistirmadilar bu sene mezuna kalıp çok iyi çalışıp güzel yerlere gelmeyi düşünüyorum ama neresi olursa olsun gitmek istiyorum istediğim bölüm tutan ben diş hekimliği istiyorum
- 9 ay
Teşekkür ederim
Bunu ailenle konuşarak çözersin. Burada verilecek akıllar dam üstünde saksagan çünkü herkesin sosyoekonomik yapısı farklı, verilen akıllar uymaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayikna etmeye çalış. Bir gün üniversitede mezun olunca meslek hayatın için Ankara'da mı kalacaksın. Bu da çok zor. Ailelerin çoğu bu zihniyette maalesef.
01 Yorumla- 9 ay
Atandıktan sonra olsun iş için olsun başka şehire gideceğimi biliyorlar aynı şey değil diyorlar ama uniyi burada okumamı istiyorlar zaten uniden sonra artık giderim yani 😬
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
9 ayMantıklı gerekçelerle bunu açıkla ve çok istekliysen de hedefin doğrusunda ilerle. Aileni ikna etmek senin elinde.
00 Yorumla
9 aybence kesınlıkle basarabılırsın, ankaradan ıstedıgın bolumu tutturacaksın buna adım kadar emınım, sadece guzel bır calısmana bakar ınan buna
00 YorumlaŞimdilik dinle zatne ilerleyen zamanlarda üniversite bitince filan istersen her yere gidebilirsin hem o zman birçok açıdan daha yeterli olursun
00 Yorumla
9 ayCanım takip etmediğin sürece mesaj gönderemiyorum yardımcı olayım
01 Yorumla- 9 ay
Hemen abla
9 ayBence kendi şehrinde de oku hem yurt gibi masraflardan kurtulursun hem de ev konforunda daha başarılı olursun
00 YorumlaMeslek lisesi mezunu diş hekimliğini kazanması mucize..
03 Yorumla- 9 ay
Bende bu mucizeyi gerçekleştirmek istiyorum kazanmadim ama kazanicam
- 9 ay
Ya teşekkür ederim inşallah kazanırım
Bazı zamanlarda ailene saygı duymak lazım belki seni şehir dışında okutacak ekonomik imkanlara sahip değillerdir
00 YorumlaAilene diretmelisin bu senin hayatım saygı duysunlar
02 Yorumla- 9 ay
Şimdiye kadar baya direttim şu anda oturup calisiyim da stres yapmadan tercih zamanı tercihlerimi kendim yapıp istemezlerse de milli eğitim bakanlığı na bildirip ikna etmeye çalışacağım umarim cabalarimin karşılığını alırım
9 aybir şey olmaz sen onları takma hedeflerine ulaşmak için engellere aldırma
00 Yorumla
9 ayBen okula gidecem bende gelecem canım bende gelecem de
00 Yorumlaİstediğin yere gidebilmelisin , sana güvenmeliler , bir şekilde ikna edersin
00 Yorumla
9 ayKendi şehrimde okuyorum gayet iyi benim için ama sen ille de başka şehir dersen çok çalış
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 351 cevap paylaştı. Yani kavga etme kazanmayı bekle kazanınca ikna edersin edemezsen gidersin
00 Yorumla
9 ayKırıkkale'yi yaz ponçik Ankara gibi bir şey Hepi topu 70 kilometre
00 Yorumlakesinlikle güvendiğin bir öğretmenine ya da bir aile büyüğüne danış bunu. Çekirdek ailenle konuşsun. Egitimin ne kadar önemli olduğunu, ozellikle kadınlar için ne kadar önemli olduğunu anlatsın. İdeallerinin peşinde gitmen gerektiğini öğrensinler
10 Yorumla
9 ayAilen sen uzağa gidersen kötü yollara dusersin diye kokuyordur ama sende onlara kötü yollara düşmeyecegine ikna edersen o zaman seni Ankara da kalman için zorlamazlar egerki ikna edemezsen o zaman bu stresten kurlulamazsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayGüzelim bi çalış bi sınava gir önce. Sonuca göre bakarsınız. Zaten en kötü 50-60 bine girmek gerekiyor. Ona göre çalış sonra bakalım
00 Yorumla
9 ayAilenin göndermeme sebebi sanırım maddi yetersizlikler, bu nedenle öncelikle bu soruna odaklan, maddi bir sıkıntı varsa yazın çalışarak vs çözmeye çalış, onlarda anlayış göstercektir, diğer türlü biraz zor onları da anlamalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayKıbrıs’ta okudum babam orada okuttu mezun oldum geldim uzağa da giderdim
05 Yorumla- 9 ay
Ne okudun peki
Cevap sahibi9 ayUluslararası ekonomi okudum İngilizce
- 9 ay
Bi mesleğin var mı şu an ne güzel bi yerde okumussun valla keşke bende de öyle olsaydı ama ben bi şekilde halledecegime inaniyorum bu şehir meselesini ya
Cevap sahibi9 ayBen evet üç dil biliyorum yabancı şirkette çalışıyorum sen nerde okumak istedin ki baban karşı çıktı
- 9 ay
Şehir olarak tercih yapmadım dış hekimliği istiyorum ama şehir dışı deyince istemiyolar izin yok diyo direk üç dil bilmek çok iyi bi arada
Bence kendi hayallerinin peşinden gitmelisin emin ol onlarda ilerde seni göndermediklerine pişman olacaklardır o yüzden sen ne yap et istediğin şeyin peşinden git
11 Yorumla- 9 ay
Gizli Üye(25-29)9 ayAileler hep böyle önemli olan başka yerde istediğin bölümü tuttturman
00 YorumlaAilen istediği kadar diretsin, sonuçta senin hayatın ve senin hayallerin ne olursa olsun hayallerinin peşinden koş. Ailene boyun eğme, gün gelicek zordu ama başardım diceksin.
00 Yorumlaonlarda haklı sonucta sehir dısında tek basına kalacaksın basına brsey gelecek mi diye tedirgin oluyor ailen cok normal
00 Yorumla
9 ayStres yapmadan ders çalışmalısın. Dershaneyi de düşünmelisin bence.
04 Yorumla- 9 ay
Ya dershaneye gidecek durum yok giden arkadaşlarım da memnun değil zaten verim alamıyorlar bende bir platform aldım ondan calisicam
- 9 ay
Yardımcı olmak isterim dilerseniz.
- 9 ay
Ney için
- 9 ay
Maddi olarak yani
9 ayAilen seni koruma iç güdüsüyle hareket ediyor ama bence mantıklı değil yaptıkları
08 Yorumla- 9 ay
Hacettepe gibi biryer tutturursam ne ala o zaman da yol sorunu çıkıyor gerçi ama bir senede mantık olarak imkansız ben her zaman onlarla yasamayacagim üniversite ye siz değil ben gidicem diyorum konu uzuyo öyle artık tercihimi yapıp milli eğitim bakanlığı na bildirip ikna ettirmem gerekicek o da olmazsa mecbur eşyalarımı alıp gidicem bi şekilde ne yapayım
- 9 ay
Senin hayatın senin bileceğin şeyler
- 9 ay
@Sabo0101 onu sinirle yazdım bugün konu açıldığı için şimdi duzeldim evet bende konuşma taraftariyim ama umarım beni dinlerler
- 9 ay
@Sabo0101 diş hekimliği
- 9 ay
@Sabo0101 amin inşallah
9 ayMaddi durum kötüyse ailem ile kal iyi ise git
00 Yorumla
9 ayBakalım dis hekimliği önermem tip ve kimya öğretmenliği favorim
00 Yorumla
9 ayPek bir bilgim yok ama aileler hep öyle stres yapma derslerine çalış abla umarım istediğin olur:3
00 YorumlaDiş hekimliği çok iyi bence git oku hem bursta çıkıyormuş bu fırsatı kaçırma
00 YorumlaDiret deli gibi diret bu senin ozgurluk adimindaki ilk donemec
00 YorumlaBunu ailene anlat eninde sonunda gidecegini
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
9 ayHangi şehirdesin
02 Yorumla- 9 ay
Ankara
- 9 ay
Sen hangi şehir istedin
şu an Ankara’damı yasıyosun
02 Yorumla- 9 ay
Evet
9 aySen bildiğini yap
03 Yorumla- 7 ay
Düşünceleri değişti mi ailenin hala aynı mı
- 7 ay
Ben yine de Ankara da okumaya karar verdim çünkü başka şehirde burs bile alsam yeteceğini düşünmüyorum bulunduğum yerde yüksek puanlı üniversite ler ama hedefimi bulup çalışıyorum bakalım
- 7 ay
Umarım her şey istediğin gibi gerçekleşir
9 ayAile yobazligi tekrar ortada
10 Yorumla- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?