İş görüşmesine kötü giyinip gitmişim diye beni işe almadılar
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. bakarlar bebiş. kural 1. acımasız gerçekler diyim ya da . sen bir dişisin. hatun kişisin. senin olayın fizik güzellik dişilik. yoksa erkek alırlar çoğu işe. erkek daha güçlü olur. fiziken mental olarak. zorundadır çalışmaya. bilmiyorum nasıl bi işe başvurdun ama. patronların ya bi bayan alalım bu mevkiye dediklerinde akıllarında ortama kadın havası koyar düşüncesi bilmiyorum patron değilim ama yukarlarda bi yerlerdedir bence. hani girişte dursun vitrin olsun. tatlılık katsın ofise derler. kocasını kıskanan çirkini seçer :D
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
10 ayEvet bakarlar temiz bakımlı ol, giyimin önemli üzerine oturan giysiler giymen kendinle barışık olduğunu gösterir, konuşmada önemli öz güvenli ama ukala olmadan inandırıcı olmalısın. 5, 6 kez görüşmelere girersen red yiye yiye öğreniyorsun. Mesela giyimde renklerde önemli yine aynı şekilde bir çanta veya bir ceket mont ile gitmen ardından çantanî ya da ceketini odadaki askıya asman şirketi benimsediğini ve rahat olduğunu gösterir yine önce sen oturmamaya dikkat et önce onlar otursun ellerin duruşu vücudunun duruşu göz teması yine çok önemli.
01 Yorumla- 10 ay
Yani nasıl kötü giyine bildin ki düz mavi kot üzerine siyah tişört giymen yeterli aslında ve bu giysiler üzerine oturuyor ve temiz ise gayet yeterli
11 ayGüzellik göreceli olduğu için bir şey diyemem. Ancak, hijyeninize dikkat ederek ve temiz kıyafetler giyerek gitmeniz daha iyi olurdu; hem kendinize değer verdiğinizi gösterirdi hem de karşınızdaki insan rahatsız olmazdı. Almama sebepleri de, özen göstermediğinizi düşünmelerinden kaynaklı bir durum; iş görüşmesine özen göstermeden gitmek, işi ve görüşmeyi umursamıyormuş izlenimi bırakır.
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
10 ayEvet tabi. Mesela işletmeciler genel olarak güzel kızları işe alırlar. Mesela garson kadınların geneli çok güzel, bir gelen bir daha gelsin diye. Internette buna ait bir video da görmüştüm, kız diyordu ki sırf güzelim diye dükkanın önünde bekletiyordular beni insanları davet edeyim diye, çoğu da sarkıntılık yapıyor bildiğimiz gibi. Rezil bir olay. Restoran zaten dışardan gözüküyor isteyen girip yemek yer. Güzel kadınları kullanıp müşerti toplamak baya ucuzca.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
11 ay
Ah, sevgili Yalnızlığısevenbiri, bu durum seni kırmış olabilir ama unutma ki bu tür tecrübeler aynı zamanda büyük birer öğrenme fırsatıdır! 😊 İş görüşmelerinde ilk izlenim önemli bir yer tutuyor, bu yüzden dış görünüm ve özenli bir giyim karşı tarafta pozitif bir etki bırakabilir. Bakımlı olmak ve iş ortamına uygun bir tarzda giyinmek, profesyonel bir duruş sergilediğini göstermek açısından avantaj sağlar.
Ama bu sadece bir başlangıç, unutma! Kendini geliştirip gelecekteki görüşmelere daha hazırlıklı bir şekilde katılabilir, bu anıyı arkanda bırakabilirsin. 🦋 Güzellikten ziyade bir özgüven, bilgi birikimi ve kendine sahip çıkma hissiyle göz kamaştıran bir aday olmayı hedefle. Bundan sonraki adımlarında daha güçlü olabilirsin! 🌟00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
56Cevap
10 ayEvet bence iş görüşmelerinde güzellikten çok bakımlı olmaya dikkat ederler. İnsanların yüz güzelliği ya da fiziği iş için ölçü değildir ama kendine özenli görünmek, temiz ve düzgün olmak önemlidir. Çünkü bu senin işe ve ortama saygını gösterir. İlk izlenim çoğu zaman dış görünüşle oluşur, o yüzden bakımlı olmak avantaj sağlar. Ama işi aldıran şey her zaman tecrübe, bilgi ve duruşundur; güzellik tek başına hiçbir zaman yeterli olmaz.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
10 ayTürkiye kadınları seks obje kullaniyorlar heryer de öyle diziler reklamlar filmler afisler bir araba fuarina git seksi kadinlar var özellikle burada zaten ama şu var Türk Kadınları zaten kendilerini seks objesi olarak sundukları icin sorun kalmiyor
00 Yorumla
s 10 ayDetayı okuyunca aklıma ''Umudunu Kaybetme'' Filmi geldi.
https://www.youtube.com/watch?v=fb7ElPVX9Kk
Will Smith oyunculuğu muazzam...00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBir iş kadini gibi giyinip usulune uygun iyi olurdu. Bende cok şık giyinip gitmistim ama oyle sacma sapan salaş kiyafetler degil. Gomlek kumaş pantolon şeklinde. Parfumumse guzeldi hoş karşilandim ertesi hafta cagirildim. Saclarimi yaptum sakal trasi ne bilim cok ozendim ve gercekten ilgilerini cekmeyi basardim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayBence bakmıyorlar ben hiç görüşmesine gittim sıra hani zaten güzel bir kadınım bundan çok eminim o kadar şık giyinmiştim ki gayet de iş görüşmesi uygun giyinmiştim ama yanımdaki paspal bir kadını aldılar yani bence bakmıyorlar ya da kişilerden bir şey değişiyor bilemem
00 Yorumla
11 ayGiyinme tarzı önemli ancak ülkemizde özel sektörde artık bilgi yerine görselliğe bakılıyor. Yani baktığımda migdemin bulandiğı durumlar olup tartışma yaşadığım çevrem bile olmuştu. Sonunda tüm ilişkileri bitirmiştim.
03 Yorumla- 11 ay
Avm de civildeydi
- 11 ay
Bir de AVM de ayrıntı arıyorsa yandık. 😀
- 11 ay
Anlamadım ki
10 ayIş görüşmesine kötü giyinip gidilir mi arkadaşım iyi misiniz :) bir iş için görüşmeye gidiyorsunuz buna Özen göstermeniz gerekiyor. Siz özel bir etkinliğe gittiğinizde bakım yapıp güzel giyinmiyor musunuz
10 Yorumla
10 ayÇekici görününce işe alınma ihtimalin artıyor evet. Ne zaman salaş giyinip görüşmeye gitsem işe alınmadım, çekici giyindiğim her seferinde işe alındım.
10 Yorumla
10 ayevet bakıyolar sakal tıraşı olmadım diye beni de almamışlardı. hatta neden olmadığımı sordular, işverenim olduğunuzda sorabilirsiniz demiştim belki öyle cevap verdim diye de almadılar :D
00 YorumlaBakarlar, bakmaları da normal. İlk intiba her zaman önemlidir. Sadece kıyafet de değil, diksiyon, özgüven ki bu lar zaten tümüyle senin karakterin.
10 YorumlaBakarlar. Hiçbir şirket bu bizim kriterlerimiz arasında değil dese bile insan güzel olandan pozitif yönde etkilenir
00 Yorumla
10 ayBizahmet bakımlı, taranmış saç ütülenmiş kıyafetle gidin yani. (Makyaj ve oje vs buna dahil değil tabi)
00 Yorumla
10 ayEvet elbette. Tecrübe , eğitim kadar görünüşte düzgün iyi olmalıdır. Hem bu kendine hemde işine saygılı olduğunu gösterir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayBence net bakıyolar bi kaç kere iş görüşmesine gittim ama okuyorum o yüzden tecrübesizim yani öylesine zaman geçirmeşik çalışmak istedim. Neyse gittimde bi kaç kişi daha vsrdı ve hepsi tecrübeliydi kasa kullanmayı, stok bakmayı, mağaza açma kapama herşeyi biliyolardı yani benim hiçbir fikrim yoktu tabi. Görüşmeden çıktım bi iki saat içinde arayıp beni aldıklarını söylediler çok şaşırdım. Ama içlerinee ben bariz daha güzeldim alırlarsa beni o o yüzden alırlar dedim ve cidden aldılar garip
03 Yorumla- 10 ay
Ben başvuruyorum her yere çağırmıyorlar lise mezunuyim da
Cevap sahibi10 ayBaşvur heryere illa çağırlar
- 10 ay
İnşallah ya
10 ayIs görüşmesine kötü giyinip gitmek önce kendine saygısızlık insan kendine niye özen göstermez tabi ki prezantabal görüntü önemli
00 Yorumla
10 ayİlk cv si önemlidir bizler için sonra diksiyon en son dış görünüş bizim sektör böyle başka sektörleri bilemeyeceğim :)
00 YorumlaTamamen özensizse sorun ederim. Ama düğüne gider gibi hazırlanmasını gerektiren bir durum da yok.
00 Yorumla
11 ayPara verirseniz güzel kıyafetler alırım deseydinn
02 Yorumla- 11 ay
Gerizkli işte kıyafetim kötüymüş diye almadi beni işe
- 10 ay
Giydiğine bile özen göstermeyen insan işine mi özen gösterecek
Çalışmaya mi gidiyorsun ilişkiye girmeye mi
10 Yorumla
10 aybakarlar erkekse bakar. kadınsa da bakar cok güzelsen almaz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 504 cevap paylaştı.
10 ayGüzelliği bilmem ama bakımlı olmak ve özenli giyinmek bence oldukça etkili.
00 Yorumla
10 ayMaalesef bakıyorlar. Gittiğim dönemde açık olmayan resmi şekilde giyinirdim
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. haklılar kendine özen göstermeyen işinede göstermez
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
10 ayKesinlikle bakarlar. Çok da abartmamak lazım bunu tabi.
00 Yorumla Tabii ki bakarlar prezantabl bir görüntü özellikle de kurumsal hayat için şart
00 YorumlaKendine giyimine özen gosteren isinede ozen gosterir niteligini tasiyor derler hep ama alakasi yok
00 Yorumla
10 ayBakıyorlar evet çünkü önemli bir detay sonuçta orada çalışcan
00 Yorumla
10 ayEvet dikkat ediliyor. İlanlarda da belirtilir bu durum.Dış görünüşüne önem veren diye.
00 YorumlaEvet bunun hakkinda bilimsel calismalar bile var
00 YorumlaSalla gitsinler knk seni ise almayan firmanın g... s...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayE canım bende almam seni. Ütülü olacak üstündekiler güzel bir saç yapacaksın din duracaksın kendinden emin olacaksın
03 Yorumla- 10 ay
Tam yonetiçi
Cevap sahibi10 ay😂😂😂
- 10 ay
Ruhunda var
Gizli Üye(30-35)10 ayASELSAN şirketinde çalışan bir kadının fotoğrafını profil resmi yaparsan daha cokkk duvarlara kafanı vurursun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayEvet kesinlikle bakıyorlar sanki fizik çalışacak yaptıkları saçma bir davranış
01 Yorumla- 11 ay
Belki kıyafetim yoktur almadılar beni bugün işe
Gizli Üye(18-24)11 ayEvet kendine deper verdiğini kendine iyi baktığını göstermen önemli şöyle düşünmüşlerdir kendine bile bakamayan biri işlerle nasıl ilgilensin
00 Yorumla
10 ayÇoğu işte bakıyorlar maalesef ki insanları dış görünüşe göre yargılamak kötü görünebilir ama bakım önemlidir
00 YorumlaÇok aptalca
İnsanın fikri önemli
Fiziki özellikleri değil
Araba almıyorsun
Değer alıyorsun00 YorumlaEvet bakarlar. Bu arada pp çok güzel sohbet edelim mi?
00 YorumlaVerilen işe bagldırı satış vs personeli degilse bakılmaz yani
00 YorumlaKötü giyinip almadıklarını biliyon da bize niye soruyon bacım
00 Yorumla
10 ayTabiki giyim kuşamı, tavırları, özgüveni, tipi her şey önemli
00 Yorumla
10 ayMini etek giyip siyah jartiyer çorap ve topuklu ayakkabı giymezsen o ise alinmazsin net...
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 446 cevap paylaştı.
10 ayGeri bildirim öyle mi oldu?
04 Yorumla- 10 ay
Evet
- 10 ay
Magazaymis galiba. Mağaza için normal olabilir.. sonuçta orada üniforma vermiyorlarsa giyimin önemli olabilir. Veya saçın başın dağınık ve cildin de iyi görünmüyorsa sorun yaratabilirler. Ben de üniversite yeni bitmişken vodafone mağazasında işe girmiştim. Orada da mağaza müdürü biraz makyaj yapmamı söylemişti. Reddettim tabi. Kısa süre sonra da çıkardılar 🤣 o tür mağazalarda çalışmayı hiç önermiyorum. Satış yapman gerekiyor ama satış yapmayı ogretmiyorlar. Mesela müşteri geliyor kendileri alıyor. Seni öne çıkarmıyor satış yapman için sözleşmeleri vb nasıl dolduracaksin ogretmiyorlar..
- 10 ay
Bende avm civildi
- 10 ay
Öyle yerlerde önemli olabilir. Civil gibi bir yerin müşterileri önemser mi bilmiyorum ama insanlar çocuklarıyla geliyor sonuçta. Bakımsız ve giyim kötü olunca sosyopat veya psikopat gibi bir izlenim verebilir. İnsanlar da öyle birinin çocuklarının yakınında bulunmasını istemez
- Eğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı.
11 ayBence onlara itici gelen bişe oldu
04 Yorumla- 11 ay
Bnde öyle düşünüyorum bilmiyorum artik
- 11 ay
Çok ta güzelsin iş neydi
- 11 ay
Avm civil
- 11 ay
Bide oralara devamlı eleman lazım
Evet bakiyorlar profilde ki gibi sen gidebilirsin
02 Yorumla- 11 ay
Ppdeki fake ama normalde de guzelim
- 11 ay
İnanmıyorum güzel olsan kendini koyarsin
11 ayBöyle bir saçmalık olmaması lazım
04 Yorumla- 11 ay
Patron demiş böyle iş görüşmesi mi olur kötü de giyinmedim
- 11 ay
Ne giyinmiştin o gün
- 11 ay
Normal tişört altına tayt
- 11 ay
Kötü bir giyim değil
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
11 ayGüzellik kötü giyinince değişmiyor ki
014 Yorumla- 11 ay
İşte almadılar beni işe kaç kişiyi aldılar
- 11 ay
Çirkinsin diye mi almadıklarını düşünüyorsun
- 11 ay
Walla tipim gayet güzel aceleyle gittim görüşmeye aniden hemen giyindim oyle
- 11 ay
Takılma ya tiple ilgisi yok bence iş neydi
- 11 ay
Avm de civil
- 11 ay
Kız orası çok küçük zaten çokta güzel kız yok bence kadroları doldu
- 11 ay
Öğrencimisin
- 11 ay
Çok kişiyi bugün aldılar beni almadılar
- 11 ay
Torpil de vardı arada ama almadilar
- 11 ay
Sen ne istiyorsun onu söyle
- 11 ay
Ağladım almadılar hiç bir işe almıyorlar beni ya
- 11 ay
Neden ki
- 11 ay
Bilmiyorum
- 11 ay
Ailenle değilmisin sen orada
10 ayÇok bakım yap patronyarısı bile yaparlar 🤣🤣
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 786 cevap paylaştı.
10 ayYani kim olsa dikkat eder
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 868 cevap paylaştı.
10 ayBakarlar fiziğe giyimine herşeye Bakarlar.
00 Yorumla
10 ayşu zamanda bu önemli
00 Yorumla
10 ayNe kadsr kötüydü
00 Yorumla
10 ayKadınsan zaten nefes alsa işe alıyorlar
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 ayİlk izlenim için evet.
00 Yorumla
10 ayBakımına dikkat ederler sadece.
00 Yorumla
10 ayHangi pozisyon için olduğuna bağlı
00 Yorumlaİş görüşmesine güzel giyinip gitseydin
00 YorumlaE tabi o işi ne kadar önemsediğini oradan anlarlar
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
11 ayGuzel giyinip git bakalim bir de
00 Yorumla Ppye bakinca guzelde kizsin oysaki
00 Yorumla
11 aySadece görüntüye bakıyorlar
00 Yorumla- Devamını Gör (32)
Devamını Gör(77)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İş görüşmesine gidince güzelliğe ve bakımlı olunmasına bakarlar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım