Okuyacağım bölüm de tip maalesef, ciddi bir şekilde vakit aayırmam lazım yani, ihtiyacım var yoksa diğer ihtiyaç sahiplerinin önünü kesmek istemezdim
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de hem hukuk okuyup hem memur olarak çalışıyorum fakat benim devam zorunluluğum yok hukuk olduğu için. Abim tıp bitirdi fakat onlarda devam zorunluluğu var biliyorsun ki. Teorik derslerde başkasına imza attırsan bile daha birinci sınıftan itibaren pratik derslerin olacak laboratuarda vs. yürütmen imkansıza yakın. Anca vardiyalı yani gece yapılan işlerde çalışabilirsin. Memuriyet maalesef senin için uygun değil.
014 Yorumla
Soran+1 yılYapma yaa. peki gece çaçalısilan hangi memurluklar var
Cevap sahibi+1 yılÖyle bir memuriyet yok maalesef sana uygun zaten o yüzden yazımda gece çalışılan iş dedim, memuriyet kavramını kullanmadım. Lise mezunu olarak 2001 koduyla atanabileceğin tüm memuriyetler hepsi gündüz çalışılan işler. Eğer paramedik olsaydın haftasonu nöbetlerini tutardın gündüz okuluna giderdin ama onun için de 2 yıllık ön lisans mezunu olmak gerekiyor yani o da olmaz sana.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca hiçbir üniversite de her ne kadar anayasal hak olsa da eğitim hakkı ders saatlerini falan ayarlamaz üstte bazıları yazmış, asla öyle bir şey yok. Laboratuar pratiklerine vs. katılacaksın arkadaşlarınla sana özel akşam yapacak değil hocalar :)
Soran+1 yılUniverstienin degil kurumun izin veridgini duymuştum hani egitim hakkı engellenemez maddesinden dolayi kurum izin vermek zorundadir diye bir şey duydum ki çalışan da varmış. Ben açıktan 2 yillik bir bölüm okuyup öyle memurluk okusam acaba. Bazen duyuyorum haftada 3 nöbetle falan çalışma saatini doldurabiliyormusuz
Cevap sahibi+1 yılBen hukuk okuyorum o maddeler hep genel maddeler, kurumun böyle bir zorunluluğu yok. İşin el verdiği ölçüde ancak saatleri ayarlayabilir. Yani gece vardiyası varsa seni gece vardiyasına verir. Ama sen lise mezunu olarak atanabileceğin yerler kamu kurumlarının memurlukları malum kamu kurumları da gece çalışmıyor yani gece vardiyası bulunmuyor. 2 yıl ön lisans acil ve ilk yardım okuyup paramedik olup ambulanslarda çalışırsın onların ataması çok kolay oluyor. Ayda 7-8 gün çalışıyorlar 24 saat nöbet tutup. Okuyanlar haftasonuna yazdırıyorlar nöbetlerini haftaiçi de okuluna gidersin. Tabii 2 yıl uzatmış olursun hayallerini orası ayrı konu.
Soran+1 yılYeterince uzadı zaten ya mühendisliği bırakıp tipa gecicem. Peki aöf''den böyle bir bölüm yok mu ya
Cevap sahibi+1 yılMaalesef aöf'ten öyle bir bölüm yok. Ben çok araştırdım zamanında kız arkadaşım için o da tıp okuyor fakat bulamadık yok onlara da sadece 3001 kodlu ön lisans düz memurluklara yerleşebiliyor. Anca örgün 2 yıllık sağlık programlarından (paramediklik vs.) okursan onların nöbetlerini haftasonuna ayarlayabiliyorsun. Anca gece vardiyalı çağrı merkezlerinde 1100 liraya falan çalışabilirsin telefon bakarak o da ancak İstanbul'da tıp fakültesini kazanırsan yerel illerde öyle çağrı merkezleri pek olmuyor.
Soran+1 yılBen de araştırdım ama bir şey bulamadım. 1000 lira yetmez sanırım bana 2ye yakın bir iş lazım bana başka türlü eğitimimi devam ettirmem mümkün görünmüyor. devletin çağrı merkezleri de var galiba yanlış mı biliyorum o da olabilir mesela
Cevap sahibi+1 yılYok genelde kamu kurumları başka özel kurumlarla anlaşarak işçi çalıştırıyor diye biliyorum çağrı merkezlerinde. Zaten yapılan memur alımlarında da çağrı merkezi operatörlüğü gibi memuriyet yok. Ya da kabin memurluğu yapabilirsin ama onun da uçuş saatleri hiç belli olmuyor. Ben kabin memuruyum mesela. Maaşım da çok iyi en az 3-4 bin tl fakat sen yine gündüz okula gidemezsin uçuşlar gündüz olduğunda. Yani senin iş çok yaş oluyor çalışma işi. Mühendisliği bıraktığından dolayı KYK'dan kredi işi falan da olmaz. Nasıl çözeceksin bu sorunu, Allah yardımcın olsun valla.
Soran+1 yılAynen Kyk'den kredi alıyorum zaten, baya borçlandim da bu borcumu ödemem gerekicek ayrıca bu yüzden çalışmam lazım, bu yaştan sonr aileye yük olmak üzerindeki büyük bir ağırlığa sebep oluyor. Peki kabin memurluğu nasıl olunuyor? Ayrıca şunu da sorayım belki bilgin vardır bilgisayar işletmeni atamalari gayet iyi gibi diğer bölümlere göre, onda gece çalışmak gibi bir durum söz konusu olamaz mi acaba?
Cevap sahibi+1 yılBilgisayar işletmenliğinin de atamaları lise mezunları için 90 puandan aşağı düşmez, ön lisans mezunları için de 87-88'dir. Onun anlamı şudur maliyede vs.'de gördüğün memurların çoğu bilgisayar işletmenidir yani bilgisayara veri girişi yaparlar. Veri hazırlama kontrol işletmenliği kadrosu ile aynı. Bunlar da gece vardiyası olmayan kamu kurumlarındaki memuriyetlerden. Kabin memurluğu uçuş hostesliği oluyor. Çeşitli havayollarına başvurup boy kilo ve ayrıntılı İngilizce sınavından sonra psikoloji mülakatlarına vs. girip işe alınıyorsun. Devlet memuriyeti değil yani KPSS atamalı falan değil. KYK'dan aldığın kredileri istediğin kadar ertelettirebiliyorsun diye biliyorum. Çünkü benim öğretmenlik mezunu bir arkadaşım hukuk okuyor benimle birlikte yani onun da senin gibi ikinci üniversitesi ve sürekli ertelettiriyor dilekçe verip KYK'ya. Özetle memuriyette sana sadece gece çalışabilecek bir meslek maalesef yok 2 yıllık sağlık bölümleri haricinde.
Soran+1 yılBen bilgisayar mühendisliği okuyorum yani ön lisanstan bilgisayar işletmeni olarak atanmam mümkün, hani iş sadece veri girişi olduğu için illa mesai saatlerinde çalışmam gerekmez diye düşündüm. ama şu an kabin memurluğu daha cazip geldi bana, ikisi bir arada gitmez mi diyorsun?
Cevap sahibi+1 yılKabin memurluğunda bir sürü ülke geziyorsun bir sürü yer görüyorsun ve iyi maaş alıyorsun, güzel bir meslektir ama saatleri çok dengesiz ve uyumsuzdur. Sabah ta uçuşa gidebilirsin gece de uçuşa gidebilirsin bu tamamen şirketin elinde. Bu yüzden sana yine uymayabilir.
Cevap sahibi+1 yılEn iyi cevap için teşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 708 cevap paylaştı. ders saatlerini ayarlıyorlar öğrenci olduğun mğddetçe.
00 Yorumla
+1 yılMümkün arkadaşım vardı okuyan
02 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin? Ne okuyordu peki? Bölümün de önemi var sonuçta
- +1 yıl
sosyal bil. öğrt.
+1 yılElbette mümkün.
Böyle olanlar var.00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi