Çünkü kadın kendi ayakları üzerinde durduğu için ve bir erkeğe muhtaç olmadığı için sevmez bu benim düşüncem yanlışım varsa düzeltin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
10 ayDoğru. Ben iş yerinde eski sevgilimle tanışmıştım. Sonra iş değişikliği yaptım, beni kıskandı. Sen şimdi orada kariyer yapacaksın hayatın yolunda gidiyor benim her şey kötü gidiyor falan dedi. Ben öyle kendini karşılaştırma yapabileceğin biri değilim yani beni yanına al karşına değil. Öyle olunca bir de yalan söylediğini anladım bir konuda, ayrıldım.. genel olarak da kariyerli kadını her erkek taşıyamaz. Erkeğin kendisi de kariyerliyse taşır. Her erkek çekemiyor gerçekten kendini küçük görmeye başlıyor..
013 Yorumla- 10 ay
@benimyahu haha evet
- 10 ay
Doğru davranmış. Davul bile dengi dengine. Dinimiz bile kendinize denk olanı seçin diyor. İleride yaşanacak sorunları düşünmüş. Bu şekilde zaten hayatınızı birleştiremezsnz. İki taraftan birinin kendini yetersiz hissetmesi çok doğal bunu kabullenin artık. Onu suclayamazsin bu yüzden.
- 10 ay
@bitirim_05 suçlamıyorum zaten. Onun yetersiz hissetmesi davranışlarının doğru olduğunu göstermez.
- 10 ay
@bitirim_05 aynı seviyede başlamışlar. Kadın gibi kendisi de bir mücadeleye girip yükselmeyi deneyebilirdi.
- 10 ay
@benimyahu sadece benim adıma sevinmesini mutlu olmasını beraber benim daha iyi bir iş bulmami kutlamamizi beraber mutlu olmamizi isterdim. Pandemi döneminde beni ücretsiz izne çıkardılar, o devam etti. Onun da işsiz kaldığı bir dönem oldu. Sonra bir yerde buldu iş, şimdi napıyor bilmiyorum ama oradan da çıkmıştı en son. Ben her koşulda desteklemistim. Yalanı da asla affetmem. Sonra çok kez geri döndü mesaj attı ama yok yani. Yalan aldatma başkasıyla flört kırmızı cizgimdir.
- 10 ay
@scorpiongirl429
Kusura bakma ama doğru olanı yapmış, her erkek kariyerli kadını taşıyamaz değil taşımak istemez çünkü öyle bir ilişkide sorunların olacağını yarın birgün kadın tarafından ezileceğini hatta belki terkedilip aldatılacağını bilir çünkü hiçbir erkek kendini güçsüz yetersiz hissetmek istemez. Sen kariyerlisin o değil belki yarın birgün ondan soğuyacaksın ve onu zengin bir adamla aldatacaksın bunun örnekleri çok var sevgi de tek başına karın doyurmuyor davul dengi dengine. - 10 ay
Bu psikolojik bir durum buna engel olamaz kimse. Dengeler değiştiğinde anlaşmazlık olur. Bu gibi durumlarda yollar ayrılır. Kadınlar için de geçerli değil mi bu? Erkeğin parası bittiğinde terk etmiyor mu?
- 10 ay
@Cinnamon_ doğru olan neymiş merak ediyorum. Desteklememek ve kıskanmak mı? 🤣 seninki kurban psikolojisi maalesef. O da öyle düşünüyorsa evet aslında kendi açısından doğru olanı yapmış. Buna itiraz etmedim ki. Sadece yanımda olmasını isterdim. Artık sevgim bitti zaten çok oldu biteli de. Ama o zamanlar bir şans vardı yani.
- 10 ay
abla en iyisini yapmissin o da simdi gidip kariyerli diye beni begenmedi demistir kendine ait duygusunu kendi yasadigini kabul etmeyerek
- 10 ay
@bitirim_05 hayır her kadın terk etmiyor. Ben sevdiğim işsiz kalınca terk etmedim. Pardon da parası varken yerken iyi, parasız kalınca niye ayrılayim? Bizde dengeler değişince anlaşmazlık oldu çünkü o kendini ezii hissetti. Buna da benim yapabileceğim bir şey yok, psikolog değilim zira.. hayatında her şey iyi gidiyor diyordu. Bir insanın hayatında her şey iyi gidebilir mi? Ben yeni işe yeni bir ortama girmişim, her şeyin zorlukları var. Adaptasyon vs. desteğe ihtiyacım vardı kısacası bununla karşılaştım.. yani hayatımın geri kalanında da bana yeterli desteği verebilecek bir adam değilmiş demek ki. Bir şey olunca sadece kendine odaklı olacaktı. Orada benim duygularım veya yaşadıklarım önemli olmayacaktı. Bu hayatımızın her alanında olacaktı. Zaten tartışmalarda da öyleydi.
- 10 ay
@ebraristeben büyük ihtimalle öyle düşünüyordur 🤣
En İyi Cevaplar
10 aybnc mesele sadece kariyer yapmış insanın kendi ayakları üstünde durduğuyla alakalı değil, muhakkak haklılık payın vardır ama sadece bundan dolayı değildir. Kariyer yapmış, ya da yıllarca kariyerini inşa etmiş insanların genellikle çok büyük bir “ben” algısı ve kimse için esnemeyen çok keskin sınırları vardır. Bu kötü bir şey mi diyebilirsiniz, hayır elbette değil. Fakat ilişkiler, partner, sevgili, flört, nişanlı, eş, ya da herneyse, her şey bir dinamik meselesi. Birlikte olabilmekle alakalı. Bazen dünyanın en güzel, en zeki, en varlıklı, en sevecen ya da en kariyerli iki insanı da anlaşamaz, birbirini hakkıyla sevemez, belki bir ilişkiyi yürütemez. Ben kariyer sahibi olan kadınların sevilmediğini hiç duymadım. Ihtimal de vermiyorum sadece bundan dolayı sevilmeyeceklerine. Ama kendine yatırım yapmış, kendini geliştirmiş, sağlam bir duruşu olan bütün insanların yanına yaklaşırken iki kere düşünülür.
00 Yorumla
10 ayÇünkü Türk erkeğinin aşağılık kompleksi var. Kendisinden daha fazla zeki, başarılı, dikkat çeken kadınlardan korkarlar. Öz güvensiz olduklarından kaygı duyarlar, kaygı duyduklarından kontrol edemediklerinden korkarlar ve korktukları şeyi bastırmak için çabalarlar. Ancak ve ancak alfa adamlar zeki ya da cesur kadınlardan korkmazlar çünkü içten içe tam hissederler. Yanındaki kadınların başarısını kendi başarısı gibi kucaklar. Bir rakip gibi kadınını sabote etmeye çalışmaz… saygıyla destekler.
111 Yorumla- 10 ay
@Aslanın1i örneğin bana göre Atatürk alfa bir adam. Ve o çağının diğer dehaları gibi kadını görmezden gelmedi. Yani onları eve hapsedip, geriden gelsinler demedi. Atatürk gerçek bir alfa olduğundan kadınları da destekledi, haklar verdi.
- 10 ay
@Aslanın1i bana göre alfa erkek bu demek. Kadınlardan korkan onu eve tıkan bir adam korkak bir ittir.
- 10 ay
Ben Türküm benim kültürüm anaerkil. Araplaşan insanlardan değiliz biz.
- 10 ay
@Aslanın1i bir teori kadınların hepsini mi tanımlayacak? Komik. Kültürel kodlar kadınların erkeğe bakışını etliler. Ben anaerkil bir toplumdan geliyorum. Ailemdeki kadınlar da erkeklerden daha söz sahibi.
Eğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı. Mesele sadece kariyer değil benim gördüğüm sorun şu kariyerli, ayakları üzerinde duran özgürleştiğini düşünen bazı ve bence bu azımsanmayacak seviyede kadınlar özgürleşme adı altında anlık veya dönemsel duygusal fiziksel psikolokik vb ihtiyaçlarını gidermek için anlık çok ilişkileri oluyor.
Bir de üzerine kadının çok talep gördüğü bir toplumda yaşadığımızı varsayarsak gözüne kestirdiği erkekle kısa dönemli istediği şekilde yaşayıp yenisine geçiyor. Erkeğin en ufak kusurunda bir kelimesinde bile çok çabuk çizebiliyor özgürüm kimseye muhtaç değilim param var elimi sallasam ellisi gibisinden.10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
10 ay
Ceyda, bu gerçekten önemli bir konu, ve buna dair farklı bakış açılarının olması çok doğal 😊. Şunu belirtmek isterim ki, günümüzde birçok erkek, güçlü ve kariyer sahibi kadınlarla beraber olmaktan mutluluk duyuyor. Ama bazı bireyler, daha geleneksel düşüncelere sahip olabiliyor ve kadının bağımsızlığı karşısında kendini tehdit altında hissedebiliyor. Bu, sadece kişinin kendi özgüveni ya da yetiştirilme tarzıyla ilgili bir durum.
Özellikle senin gibi genç ve zeki kadınların, toplumun bu tür kalıplarına bağlı kalmadan yoluna devam etmesi çok değerli. 🌟 Kendi hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirmekten asla çekinme. Sevgi, anlayış ve saygıya dayalı bir ilişki kurabileceğin bir partner elbette karşına çıkacaktır. Unutma, kimseyi değiştiremeyebilirsin ama kendini geliştirerek çevrende değerli bağlantılar oluşturabilirsin! 🧡10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
91Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 10 ayben kariyer yapmasına dikkat etmem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayCalisan kadin egosu diye bir sey var. Kadin olmama ragmen bu egoyu anlamiyorum gercekten. Calisiyorsan calis, parani kazan. Bir de bu tipler en cok yine kadinlari eziyor. Erkekleri de eziyor da kadinlar daha cok. Yok koca parasi, yok baba parasi, evde bos bos oturuyor, ben uretiyorum sen tuketiyorsun diye bir suru ego.
Bende kamuda 4 yil calistim, sonra ayrildim, hemsireydim, temposuna, nobetine dayanamadim, bana gore meslek degilmis, cabuk atandim ama 30 40 yil boyunca yapmayi gozum almadı. Simdi baska seyler deniyorum ama rahatim. Psikolojim falan yerine geldi. Kendimi, sagligimi, psikolojimi yoracagima baba parasi da yerim, koca parasi da, baska işle kendi para mi da.
Calisan kadin egosunu da cok gordum. Gerek sekreterden, gerek doktordan, gerek hemsirelerden, gerek gelen hastalarin mesleklerinden yok ben ogretmenim, ben suyum buyum. Gerek cevremde calisan kadin olup egolananlar cok gordum.
Bende gariplik var galiba. Hastalar bile kizim ne kadar mutevazisin derdi bana. Calismayi, para kazanmayi guc ve ego olarak gormedim. Veren de Allah alan da Allah. Rizkimi o veriyor sonucta. Rizkimi kendi elimle, babayla aileden ya da koca uzerinden verebilir. Nereden verip, nasip edecegini bilemem. Bunun icinde kibirlenmeyi, egolanmayi cokta dogru bulmam. Hicbir sey bana ait degil sonucta.
Ama gercekten calisirken de, calismazkende calisan kadin egosu inanilmaz yoruyor beni. Erkeklere nasil yansiyor bu bilmem ama ben kiz halimle cekemiyorum. Erkekleri tahmin edemiyorum. Erkek olsam sanirim evlenmezdim bu tiplerle. Hani gelip masaya telefonunu, cuzdanini, araba anahtarini koyan, biraz parasiyla konusan erkeklerden bir farki olmuyor bazi calisan kadinlarin. Ikisi de itici
41 Yorumla- 10 ay
Çok güzel yazmışsınız. Size katılıyorum
Kariyer yapan kadınlar genelde dominant, yönetmeye çalışan bir karaktere dönüşmeye başlar. Bunlar eril, maskülen özelliklerdir.
Kariyer yapmak, para kazanmak, başarılı olmak erkeği çekici yapan özelliklerdir. Erkekler başarıdan etkilenmez.
Kadını asıl çekici yapan şey anaç, kadınsı, feminen olmasıdır.
Feminen kadın işe duygularıyla yaşayan, çevresine yumuşaklık ve zarafet katan, karşısındakine şefkat ve anlayış sunan kadındır. İletişiminde daha çok empati kurar, nazik tavırlar sergiler, rekabetten çok eşiyle uyumlu olmayı tercih eder. Yanındaki erkeğe liderlik alanı bırakır, daha ılımlı ve cilveli davranır.
Erkekler zarif, şefkatli, feminen, kendini yönetmeye çalışacak değilde yanında duracak bir kadın ister. Kraliçe gibi hissetmek isteyen bir kadının erkeğin krallığını kabul etmesi gerekir. Bu durumda gerçek bir erkek kadınını kraliçe gibi hissettirir.
Zayıf erkekler ise kendini bir halt sanar, kadını ezmek, aşağıda görmek gibi saçma sapan hareketler yapar.10 YorumlaKariyer yapan kadınların çoğu özgüven patlaması yaşıyor, ben güçlüyüm, modernim, şöyleyim böyleyim kimseye muhtaç değilim düşüncesiyle karşısına çıkan ve kendisine gerçekten de değer verecek erkekleri eziyorlar, küçümsüyorlar, çorap değiştirir gibi ilişki değiştiriyorlar. Bu da tabi haliyle erkeği geriyor çünkü hiçbir erkek bir kadının karşışında güçsüz yetersiz hissetmek istemez, böyle hissederse ilişkisinde sorunlar çıkacağını hatta kadının yarın birgün kendisinden soğuyup zengin ve kariyerli başka bir adamla aldatabileceğini bilir. Bunun örnekleri çok var yani sevgi de tek başına karın doyurmuyor. Davul bile dengi dengine derler kadın eğer çok kariyer sahibiyse gitsin kendisi gibi zengin ve kariyerli adamla evlensin. Kimse kimseye kendini ezdirmek yetersiz gördürmek istemez.
10 Yorumla
10 ayKariyer yapmış üni bitirmiş ya da kendi işini kurmuş kadinlar sevgili ya da eş seçiminde çok seçici oluyorlar yok üni okudum üni okumuş birini hak ediyorum üni okumamış birisiyle işim olmaz diyorlar. Kariyer yaptım karşımdaki adaminda mesleğinin iyi olmasını ya da kendi işi olmasını iyi kazanmasını isterim asgari ücretli biriyle işim olmaz diyorlar, yani öyle kadınlar kendisi gibi olmayan erkeği ezik görüp muhatap bile almıyorlar tepeden bakıyorlar, ama kariyeri olan bi erkek kariyerli kadın olsun diye ısrar etmiyor lise mezunu ya da ortaokul mezunu bile olsa sevsin yeter diyorlar yani aramızdaki fark bu.
13 Yorumla- 10 ay
Bende şunu duymuştum. Erkek kadın kendinden meslek olarak üstünde kendini ezik hissediyormus. Ama kendinden alt konumda ise erkekte bu sorun oluşturmuyormus. Ama kadın ise kendine denk ya da üstün bir konumdaki adama daha itaatkar oluyormuş. Kendinden alt konumdan olunca hem kadın hem de erkek sorun cikartabiliyormus. Bir yerlerden bilimsel bir yerlerde ögrenmistim.
- 10 ay
Bunu duymuştum bir yerden... Ya okudum ya duydum.
- 10 ay
Ayrica birde dinimizde de denklik olması söyleniyor. Uzun vadede geçim olabilmesi için.
Bak çok gençsin. Sana göre amca klasmanında ve büyüğün olarak ifade etmek isterim ki, hayatının hiçbir safhasında süslü ve iddialı laflar kullanma. Allah’tır öyle birini karşına çıkarır bütün laflarını yersin veya Allah muhafaza kötü birisi çıkar çok çekersin. Mesele senin bir ailenin kalbi olabileceğin gerçeğini bilmen. Erkek beyin olur. Ama kalp durdumu. O beyin sonra ölür belki ama mutlaka ölür. Yani bu muhtaciyet değildir. İyi bir erkek önce her zaman seni önceler. Öyle erkekler var mı dersen. Evet var kardeşim. Bize nasip olmadı ama umarım sana nasip olur
10 Yorumla
10 ayAslında sebep bu değil. Kariyer sahibi bir kadın ile pekala güzel bir ilişki ya da evlilik yaşanabilir. Ama bu birazda kadının karakterine bağlı. Her kariyer sahibi kadınla evlenilmez. Geneli karşısındakini umursamaz, işine gelmediğinde "ben güçlüyüm" diyerek yarı yolda bırakır erkeği. Ve kariyer sahibi bir kadın her erkeği beğenmez. Kendinden daha fakir ya da alt kademe de birini istemez. Yani sorun yine de bu tip kadınlarda.
Asıl sebep bu aslında. Arada iyi kadınlar çıkar mı? Tabii ki çıkar. Onlarda mutlu bir hayat yaşayarak hayatlarına devam ederler.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 630 cevap paylaştı.
10 ay
Benim anlamadigim bir erkege muhtac olmak ne demek?
Ben Tarihe baktigimiz da Erkeklerin bu dünya düzeni icin yaptiklarini görüp de bir de sacma sapan feminen duygulariniza gülmemek elde degil.
Sistemleri biz kurduk evet tanri dengeyi böyle sagladi ama siz tanriya da kafa tutar oldunuz.
Madem koltugumuz da yeriniz var. Bir dünya savasinda kadinlarin ön cephede savastigi paramparca oldugu bir yüzyil görmek istiyoruz.
00 Yorumla
10 ayAhah bu tamamen ata erkil toplum zihniyeti kadın çalışamaz kendi ayaklarının üstünde duramaz bana muhtaç olsun beni dinlesin diye düşünürler...
Arkadaşımın eski nişanlısı çalışamazsın izin vermiyorum dediği için ayrılmıştı bu tür erkeklere göz ucuyla bile bakmayın kızlar...❤️💐20 Yorumla
10 ayEski kafalı erkekler öyle her erkek öyle değil eski kafalı erkekler de güçlü kadın neden sevmez çünkü kendi otoritesinin artık sağlanmayacağını düşünür bu da erkeklik! Gururunu incitir kadının maddi gücü olmasın da bana muhtaç olsun ben egomu tatmin edeyim diye düşünür
14 Yorumla- 10 ay
Hata evlilik yapan çok kadın var bacım maalesef
Kariyer sahibi, güçlü bir kadın herkes tarafından sevilmeyebilir ama bu bir eksiklik değil, bir seçiciliktir.
Kendisini tanıyan, komplekslerinden arınmış biri ancak böyle bir kadının yanında eşitlikten korkmaz ve onunla birlikte büyür.
Ne yazık ki bazı insanlar hâlâ güçlü kadını bir tehdit olarak görüp, onu kırılabilir hale getirmeye çalışıyor.
Ama artık hepimiz biliyoruz; güçlü kadınlar, güçlü karakterlerle sevilir. Zayıf egolarla değil...20 Yorumla
10 ayErkeklerin koruma içgüdüsüne hitap etmiyor böyle kadınlar. Çünkü bu kadınlar problemleri tek başına çözebilen, birine muhtaç olmadan idare etmeyi öğrenmiş oluyor. Erkekler onlara ihtiyaç duyulsun istiyor, sarıp sarmalamak istiyor. Bir kavanoz kapağını açamadığımız noktada bile yaşadıkları o mutluluk iyi bir örnek olur.
10 Yorumla
10 ayYanlışın var. Kariyer yapan kadının kendisi kimseyi sevmiyor. Benim arkadaşım doktor kendisi bir kasiyerle evlendi ama hiç doktor bir kadının kasiyer bir erkekle evlendiğine şahit olmadım. Kariyer yapmış kadınların kriterleri de yüksek olduğu için aday sayısı otomatik olarak düşüyor.
00 YorumlaSonuna kadar hak veriyorum sana. Aksini söyleyen kendini kandırır dostum.
Aslında fıtrat şu şekilde.
kadın evi yönetir erkek ise o evin geçimini sağlar.
günümüz de ise eşitcilik var.
Ve hiç uzatmadan şunu diyebilirim ki uzak durulması en doğru çünkü ondan eş olmaz.00 Yorumla
10 ayKadının kariyer sahibi olması kendi ayakları üzerinde durması kimseye muhtaç olmaması onun sevilmemesi için bir sebep olamaz. Eğer sevilmiyorsa karakter olarak kötü davranışları vardır. Kendini beğenmiş olması , üstten bakması , tartışmalarda aşağılayıcı konuşması , egoist olması gibi davranışlar varsa itici bir insan olacağı için sevilmez.
00 Yorumla
10 ayCinsiyet fark etmeksizin ezici durumu yoksa karşısındaki insanı benim için o kişiler değerlidir. Yoksa egosu ile hayat süren istediği kadar kariyer yapsa da egosunu tatmin eder. Hiç sevmem ve taviz vermem. İlk olarak herkes insan olmayı öğrenecek. Ayakları üstünde duran karşıt cins her zaman değerlidir ancak dediğim gibi egosu varsa uzak dursun yeterlidir.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 339 cevap paylaştı.
10 ayYanlışın yok
Erkek kadını kullanmayı sever
Kadının parası olsun istemez çünkü onu yönetemez parası olunca.
Kendisine itaat etmeyeceğini bilir. Ekonomik özgürlüğü olan kadını hizaya getiremez erkek, şayet kadın güçlüyse. Ezik, erkek sözünden çıkamayan her kadın çalışsa da fark etmez. Erkeklerin istediği kadın tipi:
Ezik, itaatkar, mümkünse parasız, ev işlerini eksiksiz yapan, sözden çıkmayan, az konuşan az söylenen kadındır.
00 Yorumla Yanlış yok.
Orta Doğu ülkesiyiz, zihniyetimiz de öyle. Normal olarak eve maddi katkı sağlayan kadınlar ev işlerini bölüşmek ister ancak erkekler maddi katkıya tamam iken ev işleri korkulu rüyaları genelde. Herkes aynı değil tabi ama genel olarak böyle.00 Yorumla
10 aykariyer yapmış kadın bize yuz vermiste istememisiz gibi konuşulması... kariyer yapmış kadın düz erkek yerine erkeklerin %5 i denecek erkekleri ister. onu da bulması zor. %5 erkek içinse güzel genç kadın yeterliyken kadının kariyeri vs umrunda olmaz. sorun orada patliyo
00 Yorumla
10 ayErkek.. paetnerinin ihtiyaclari uzerine ilişkide yuruyen bir cins. Bu kadınin bana ihtiyaci yok ki düşüncesi. Aynı zamanda maddi ve kariyer anlamında güçlü olan bir kadınla.. ilişki içinde soz sahibi olamama endişesi.. erkekleri kariyer sahibi kadınlardan uzaklaştıran konular olabilir. Oyle bir kadınla. ancak.. kendisi ile aynı ya da bir cit daha iyi kariyere ve mali güce sahip bir beyefendi güzel iliskiler kurabilir.
01 Yorumla- 10 ay
Kadını erkeğe boyun eğme ekmeğini kazan derler böyle öğretirler
Çünkü erkek kontrol edemeyince sevgi değil ego krizi geçiriyor. Zeki, güçlü, ayakta ve bağımsız kadını her erkek tasiyamıyor. Çapları yetmiyor. Bazısı “eş” değil “üst” gibi görünce sindiremiyor cicim 💅 burada parantez açmak isterim: bazen hemcinslerim de beni sevmez. Hissediyorum farkındayım çekemiyolar. Sadece erkekler değil hemcinslerim de sevmez.
05 YorumlaTamamen yanlışsınız. Zaten sevilmez diye bir kaide de yok. Tam tersine hayatta bir hedefi ve kendi çapında bir başarısı olan kadın boş kadından çok daha iyidir.
Erkeklerin sevmediği şey kadının o kariyerini erkeğin gözüne sokma hevesinde olmasıdır. Kendi erkekçe tavırlarına gerekçe yapmasıdır.
00 YorumlaKadın maddi ve statü olarak güçlendikçe bir erkeğe ihtiyacım yok der.
Evliyken yükselse maaş ve statü olarak kocasından üst seviyeye çıksa o adamın sıfatı "koca" değil, ihtiyaç duymadığı "bir erkek olur"
Kadın acımasızdır. Ezer, gözünün yaşına bakmak.
Bu sebeple zaten kadınlar doğası gereği kendinden üstte erkek ararlar hep.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayBizimkiler bunu ego olarak goruyor ama alakasi yok aslinda. Eskiden kadinlar sadece anne diye goruldukleri icin bir erkek aptlda olsa onu cekebiliyordu yuvasi icin. Şu an durum oyle degil. Kadinlar zaten yaratilis olarak erkegin goremedigi bir cok ayrintiyi gorebiliyor. Ustune birde okuyup kendini gelistirme eklenince ayni denk seviyede erkek bulamiyorlar. Bu tamamen kendi tezim. Bir cok akademisyen arkadasim var cogu bekar. Tahamulleri yok kendini gelistirmemis bir erkege. Durum bu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayGünümüzde kapital çiftlerin ikisinin de çalışmasını zorunlu kılıyor... Fakat kadınların çoğu çalışmak istemiyor ya da çalışınca paramı kazanıyorum zehirlenmesine giriyor. Bu yüzden çalışan kadının mutlu ilişkisi pek olmaz ya da hiç olmaz... Çünkü güç zehirlenmesi kadınlar da çok sınırsızdır.
00 YorumlaBirnevi bu konuda erkeklerimize hak veriyorum ama her zaman değil kadın çalışıp kariyer yapabilir ama erkeği küçümserse egolu davranırsa erkek ona nasıl yaklaşabilir
16 Yorumla- 10 ay
Sonunda olayı feminist düşüncelerden uzak bir şekilde objektif değerlendirebilen bir kız ortaya çıktığını görebildik 😊 Diğer kızların çoğu olayı saçma feminist düşünceleri doğrultusunda tek raraflı bir şekilde değerlendirmişler
- 10 ay
@KarizmaGenç1 kadınlarıda çok savunurum ama yeri geldiğinde erkekleri koruyup savunacağım peki
3 ayÇünkü erkekler kadınların aşağılık, tek amacı doğurmak olan insanlar olduğuna inanırlar. Öyle olmadığını görünce kendilerini ezik hissederler. Düşünce tarzlarının hatalı olduğu ile yüzleşmek istemezler.
00 Yorumla
10 aySevilmez değil, sindirilemez.
Güçlü, ayakları yere basan bir kadın seven değil; onunla baş edebilen biri tarafından sevilir zaten. Ama çoğu kişi sevgiyi kontrol etmek sanıyor, eşitlik değil de yarış görüyor.00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 499 cevap paylaştı.
10 ayKariyer yapmış bir kadını kendisinden daha altta gören erkekler sevmez. Kendilerini ona karşı yetersiz görecekleri için istemezler. Kariyeri, işi gücü olan, başarılı ve özgüvenli olan erkekler için herhangi bir sorun yoktur. Sevebilir yani
00 Yorumla
10 ayTabiki öyle çünkü erkeklerin kendini güçlü hissetmeye ihtiyacı var ve biz de onlar gibi güçlü olunca kendilerini üstün hissedemediklerinden sevmiyorlar kadınlar neden sevmiyor bunu herkes bilir ki kadın kadını kıskanır her zaman
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 372 cevap paylaştı. Seven erkek olduğuna göre
Saygılı, itaatkar ise sorun yok
Yoksa alsın unvanını, titlesini, cübbesini, parasını, evcil hayvanlarını -sevgi- diye satılsın yatsın
İlerleyen yıllarındaki boş yatakta aklı başına gelir
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 722 cevap paylaştı. Yablış düşünüyorsun..
Kariyer yapmış bir kadın dişiliğini kaybetmiş, ve kendine yavancılaşmıştır.
Çünkü kariyer başlı başına mücadele isteyen bir alan olup kadın doğasına uygun değildir... Bir güç mücadelesi alanıdır kariyer.
06 Yorumla- 10 ay
İşte yıllardır şu problemli zihniyetler düzelmedi.
- 10 ay
@floraxxxx dediğimden bunu mu anladın?
- 10 ay
Evet, feministlik daha iyi. kadınların meslek yapmasını hâlâ tartışan zihniyetten kötü olamaz.@Kampçı_
Evet bu yüzden sevilmiyor daha fazla baskın olduğunu düşünür ve uzaklaşır bence seni seven illa çıkar bir kadının başarılı ve ayakları üzerinde durması çok güzel bir davranış seni sevmeyenlere takılıp zamanını kaybetme
00 Yorumla
10 ayGenelde fotodaki gibi egosundan kaynaklimidir yoksa makamın verdiği histen kaynaklimidir suratsız yapıları oluyor çoğunun kendini beğenmiş tavırları vs vs ben her yönden kariyer yapmış kadınla muhattap oldum meslek icabı iyileri de var ama nadir
00 Yorumla
10 ayDediğin gibi mi oluyomuş? yaşın kadar yılım birsürü kadınla geçti, hiç öyle kariyerli ve otarşik bi kadın görmedim.
Hatta, en kariyerli 3 tanesi, en "kendi ilk adımı atan"lardı.
Kasmayın bence.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı. Özgür olup, kimseye muhtaç olmayan kişiler genelde sevilmez. Kadında burada kariyer yapıp bir yere geldiği için tam da bu konudan kaynaklı sevilmez. Haset eder bir yere gelemeyip, dedikodusunu yapan alık tipler.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 848 cevap paylaştı.
10 ayGenellemen hos olmamis, ben de genelleyeyim. Kariyer yapmis kadinlar cok konusuyor ve haliyle bos konusuyor bilgileri olmasa da fikirleri oluyor katlanilmaz oluyolar
06 Yorumla- 10 ay
Ben genellediginden genelledim. Sevmiyor degilim
- 10 ay
Ben de senin fikrine katilmiyorum
- 10 ay
Tamam
Çünkü bazı erkekler, güçlü ve bağımsız kadınları kendi egoları için tehdit olarak görür. Kontrollü olamayınca sevemezler, çünkü alıştıkları düzene uymaz.
11 Yorumla- 10 ay
Doğru tespit çoğu öyle
10 ayÇünkü kendi düşüncesini belirtir istekleri vs olur. Ama erkeklerin çoğu işimi görsün hizmet etsin güler yuz göstersin ki günümü mahvetmesin diye düşünür
10 Yorumla
5 aySevilmiyor değil ki. Toplumun o kesimini referans alıyorlar bunu söyleyenler.
Bazı çevrelerde de okumak istememesi çalışmak istememesi aşırı anormal karşılanır.
Genelde sosyokültürel olarak düşük düzeydeki insanlar sevmiyor, asla şaşmaz bu 🫠
00 Yorumla
10 ayDüşüncelerinde doğru düşünüyorsun. Toplumumuz kadını ve erkeği böyle yetiştirdiği için. Erkeklerimiz ihtiyaç duyulan biri olmak ister kadının ön planda olması kriz dir
00 YorumlaKısmen yanlışın. İlişkide erkek baskın ve güçlü olmak ister, yönetmek ister doğal olarak. Bu fıtratında var, kadın ise tam tersi. Kadın için yönetmek, baskın olmak, güçlü olmak zordur. Kadın sevgi ve şefkat görmek ister erkek ise saygı görmek ister. Bu yüzden kendini güçlü gören ve erkeği aşağılayan birini istemez erkek. Aşağılamasa bile maaş ve rütbe bir güç simgesidir, kendisinden daha iyi bir yerde olan birini de istemez erkek o sebeple
00 Yorumla- Maaşı ve hedefi olmayan kişiler bazen kendi yapamadigi için kıskanır neden bu.
- Çalışan kadın kötü annedir ya da eksik kalır ev işlerinde, yemekte gibi algı var..
00 Yorumla
10 ayBence kadının ta kendisiyle ilgili mevzu bu... Işkolikse zor, ama işi de kendini eğlendirmeyi de iyi götürebiliyor sa yoldan geçen herkes aşk olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aykendini başarılı sanan başarısız kadınların uydurmasıdır. bir erkek olarak eşimin/sevgilimin/kardeşimin vs başarılı olması gurur sebebidir.
bu arada başarılı kadın erkek istemez bunu iyi bilmen lazımdı
04 Yorumla
Cevap sahibi10 aykocası sayesinde statü sahibi olan kadınlar tanıyorum ve yaptıkları tek şey eşlerinden ayrılmaları kadının sahip olduğu her şey oysaki kocası sayesinde elde edilmişti
Cevap sahibi10 ayBaşarılı kadınlarda başarısız çulsuz erkek istemez öyle değil mi 😅
10 ayÇünkü günümüzde kendini kanıtlamış ve bir çok anlamda kendini geliştirmiş kadınlar kıskançlık veya rekabet duygusu ile hor görülüyor.
10 Yorumlaher şey kafada biter. kadın kadınlığını bilse, herkes haddini bilse anlaşmak her zaman mümkün olur.
10 YorumlaÇünki o zekidir
O çekicidir
O zengindie
O her zaman bakımlıdır
O zordur
Zoru başaran sevilmez 👏👏👏10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 974 cevap paylaştı.
s 10 ayKendini geliştirememiş erkek sevmez. Kendi ışığına güvenen başkasının ışığından korkmaz demişler. Ancak destekleyici olan da çok
13 Yorumla- 10 ay
Eskiden oluyormuş şimdi bilemem
Çünkü güçlüdür. Kimseye ihtiyaçları yoktur. Bazı erkekler güçsüz ve ona muhtaç kalanları tercih eder. Ben güçlü kadınları severim.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı. Kariyer yapmış kadın ekonomik özgürlüğün vermiş olduğu kendine güvenle her şeye rest çekebilir de ondan.
00 Yorumla
10 ay#Wolfism❤️🐺 Erkeklerin çoğu zaman işlerine gelmez kariyer ve iş sahibi güçlü kadınlar. Hem korkarlar hem de kendilerini ezik hissederler.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Erkekler genelde ilişkilerde kendisinden akıllı kadını sevmez kontrol edemeyecekleri kişilerden uzak dururlar o tarz bir kadın herkesin harcı değildir
00 Yorumla
10 ayKendi ayakları üzerinde durabildiği için güçlü göründüğü için kimseye ihtiyaç duymuyor izlenimi verdiği için..
00 YorumlaYanlis dusunuyorsun sayet kadin erkegi yetersiz gormesse Sorun yok ama Kadin kendi dengi ayni maasi alan erkegi yetersiz gorebilir...
00 Yorumla
10 ayÇok dediğim dediktir erkeksi halleri fazladır alttan almayı bilmiyordur ya da güzel değildir.
00 Yorumla
10 ayEdep kariyerle kazanılan bir şey değil, adapta zenginlerin yaptığı şeyler olmadığı gibi bunları tamamlamayanın kariyeri kendine kalsın vesselam
00 YorumlaToplamda bazı kesimler kadın erkek fark etmeksizin başarıyı kıskanıyor aşağılık psikolojisine giriyor bence
00 YorumlaErkekler çünkü kadında kariyere değil tipe bakar kızlar ise erkekde kariyere bakar tipe değil fark var aramızda
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)10 ayKariyer yapmış kadın kendi ayakları üzerinde duran kadın her zaman bende 10-0 öndedir.. tabi ukala egoist değilse 👍 çünkü karşısındakinden maddi bir menfaat kesinlikle beklemez
10 Yorumla- Devamını Gör (98)
Devamını Gör(143)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem