Klişe tabir olacak ama keyif aldığın bölümü okuman en iyisi çünkü kendini geliştirmek için büyük istek duyacaksın. Diyelim ki iş imkanı çok sınırlı bir bölüm istediğin bölüm ve realist hareket etmek istiyorsun, o zaman bölüm tercihinden daha çok üniversite tercihine yoğunlaşman daha iyi. İşe alımda büyük kriterdir üniversite. Nitekim bazı iş ilanlarında görürsün, tercihen odtü, boğaziçi, koç, sabancı vs üniversitelerden mezun diye.
Tm bölümünden alan iş imkanı iyi olan bölümler; Hukuk ilk önereceğim bölüm. İç mimarlık 2. bölüm olabilir. En kötü PDR ya da Uluslararası ilişkiler İşletme geliyor ki bana göre TM 3. seçenekle bazen olmuyor.
Tm bölümünden alan iş imkanı iyi olan bölümler; Hukuk, psikoloji, işletme yöneticiliği. Bana göre bunlar çok tercih ediliyor. İş imkanı da güzel. Biraz da senin ne istediğin önemli. Yapabildikten sonra her yerde iş bulabilirsin.
Herkes hukuk yazmış fakat hukuk garanti meslek değil artık ailenden birisi Hukukçu değilse başka avukatların yanında iş arayacaksın asgari ücrete çalışan binlerce avukat tanıyorum. Bana göre TM dalının en gözde bölümü Psikoloji bölümüdür mezun sayısı diğer bölümlere oranla daha az olduğu için garanti meslek gözüyle bakılabilir ve çok çeşitli çalışma alanların var.
Ataması olanlar hariç patates bölümleri var bölümler nerdeyse hepsi patates; olmayanlar da ataması olanlar. Pdr, anaokulu öğretmenliği, piskoloji vs bunlar okunabilir
sen şu an sınava odaklan sınavdan sonra bana mesaj at yardım ederim elimden geldiğince. şimdi sınavına çalış en iyi puanını yap. ondan sonra orta yol bulmalısın. 2. ise aç internetten bölümlere bak bilgi edin.
En İyi Cevaplar