Ne okumak lazım? Gönüllü mü oluyor? Lisede okulundan mı başlıyor bu iş? Her isteyen bordo bereli olabilir mi gerekli aşamaları geçebilirse? Kimler seçiliyor? Bordo Bereli nasıl olunur?bordo bereli olmak
Bordo Bereli olabilmek için ilk kriter Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli olman gerekiyor. Yani subay, astsubay veya uzman erbaş gibi bir derecede olmalısın.
bordo bereli nasıl olunur?
Bordo Bereli https://www.tsk.tr/#kendi sitesinden uzman, subay gibi personel alımları için başvuru tarihleri açıklanıyor. Sitesinden takip ederek başvuru işlemleri için gerekli detayları öğrenebilirsin. Bordo Bereliler Kriter; *Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı olmak *Kpss'den gerekli puanı alabilmek *En az lisans mezunu olmak
Bu kriterlere sahipsen ve askersen, başarı gösterdiğin durumda Bordo Bereli olabilirsin.
bordo bereliler
Bordo bereli olmak için sadece fiziki yeterlilik değil aynı zamanda psikolojik ve zeka yeterliliği de gerekiyor. Bordo bereli eğitimi dünyanın en zor askeri eğitimlerindendir. Bordo bereli olmak için gönüllü olmak gerekiyor. Bordo Bereliler Özel Kuvvetler Komutanlığı yani Genelkurmay Başkanlığı'na bağlıdır. Yaklaşık 3 yıl boyunca bir eğitim alınır. Bordo Bereli Eğitimi *Balık adam *Paraşüt dersi *Bomba imha *Keskin nişancılık Bordo Bereli Fiziki Şartları *1.75 boy üstü olmak *Göz sağlığının çok iyi olması. *Gözlük kullanmıyor olmak. *Engel durumunun olmaması.
Kardeşim ilk komando olarak başla askerliğe herşey fizik komando olursan eğitim var eğer gecersen bordo bereli olarak özel savas eğitim sahalarında 1 yıl çok zorlu eğitim görüyorsun sonra direk kuzey ırak aylık 3 bin tl maaş veriyorlar tabi kıdem atlarsan maaş yükseliyor sözleşmeli asker oluyorsun
@Dizzy13 kara harp Okulu'nun 2. yılında bordo bereli olmak isteyenler için seçmeler var diye biliyorum. İstemeyenler ise kendi istediği bölümün mezunu olarak teğmen oluyor. Ama belki artık mezun olmadan önce seçmeler yapılır. Ama her türlü bir yıl askeri okullardan başvuru yapılabilir. Merak etme
@Dizzy13 Selamün aleyküm. Aşağıdaki yazılar benim eski hesabımdan yazdığım yazılar. Evet olunuyor. Sınıf okulunda seçmelere gelinip isteyeni alıyorlarmış. 2. sinifta gelip seçme gibi bir olay yokmuş. Ben de onu başkasının bir yorumunda görmüştüm ama yanlış olduğunu öğrendim. Direk olunuyor yani.
@Bordo-mavili Ben 15 yasindayim hedefim bordo bereli şu an kendimi derslerden çok spor konusunda gelistiyorum fitness yapip vucut gelistiriyorum. 1-Jamyodan olunurmu bordo bereli direkt ya da jöh olup sonra bordo bereli olunurmu? 2- msuden mi olunur? 3- bu secmeler nasil olunuyor jamyoda vr msu de en kisa yoldan olmak istiyorum.
Fizikten ziyade çok fazla sportif olman lazım bordoların yaptığı şeyleri normal insanlar yapamaz Antrenmandan sonra daha fazla bilgi vericem sana söz :)
En İyi Cevaplar