Üniversitede hemşirelik okumayı düşünüyorum. Nasıl bir meslek bir süre sonra yorar mı? maaşları nasıldır veya çalışma saatleri?
Cevabın nedir?
+1 yılKız arkadaşım hemşire, özeldeysen çok fazla çalışırsın, 48 saat aralıksız işte olduğunu bilirim, 24 nöbetleri bir gün sabah girer ertesi gün 5 te çıkar ve diğer gün yine sabah gittiği olur, bayram vs. tatil yapamazsın çünki hastane bu her zaman açıktır ama devlete atanırsan saatler yarıya düşer.
04 Yorumla- +1 yıl
Lisans mezunu hemşire isen puanları şu an lise mezunu hemşirelere göre daha düşük biraz adam akıllı çalıştın mı girersin, bana sorarsan ben bile şu an keşke hemşirelik okusaydım diyorum nedeni ise özeldede olsan devlettede olsan maaşı diğer işlere göre iyidir ve asla ölmeyecek bir meslektir.
- +1 yıl
Hastaneden hastaneye değişir benim kız arkadaşım şanlıurfada şu an çok yoğun şekilde mesaiye kalıyor eve uyumaya geliyor sadece denilebilir 2100 2200 civarı anca oluyor. Devlette 3'e yakın alıyorsun ve daha az çalışıyorsun
+1 yılhemşire olunmaz hemşire doğulur
galeri2.uludagsozluk.com/.../...e-resmi_295215.jpg10 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 929 cevap paylaştı.
+1 yılDevlet eskisi gibi hemşire almıyor ne kadar çok hemşire var Üniversite puanları düşük herhalde.. Hiç yoktan iyidir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen okuyorum şu an sormak istediklerini cevaplayım
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNasil bir meslek yardım etmeyi sevmelisin insanlarla iyi bir iletisimin olmali yaptigib isten mutlu olmalisin...
Bir süre sonra yorar mi dersen şu an yorulmadim hocalarin bunaltmasi disinda ama tabi ki insan yorulur her meslek yorucu
Maaslarida 2 bucuk filan fazlasi var eksigi yok çalıştığın yere gore değişir.
Çalışma saatlar haftada 40 saat i dolduruyorsun 1 vrya 2 nöbet düşer bir kisiye oyle
Cevap sahibi+1 yılLiseden direkt atananlarla uni okuyanlar arasinda tabi ki fark var bu fark maasda ama:) uni mezunu 300 400 daha fazla alır
Cevap sahibi+1 yılHafta sonu calisan tabi ki oluyor aylik çalışma listesi oluyor bazen hep hafta ici olursun bazen hafya sonuda aldigin olur degisir klinik sorumlu hemsiresi ayarliyor bunlari aksam 16 da aldin nobeti sabah 08 de cikicaksin 16 saat sürmüş oluyo yaa sen aksam geldigin icin aksama kadar boş sun zaten sabah 08 de çıktın o gunde bossun yeterli sayida hemsire varsa yarn da bos olabilirsin ama ben genelde ertesi gun calistiklarini goruyorum dedigim gibi değişir.
Cevap sahibi+1 yılRica ederm güzel bir meslek tavsiye ederm umarım kendine en uygun meslegi secersin.
- +1 yıl
Okuyorsun fakat tam bilgi sahibi değilsin sanırım, özelde 2500 üstü demek saçma çünkü büyük illerde sağlam hastaneler haricinde 1500 ile 2000 arası değişmektedir. Özelde 48 saat hastanede kaldığında olur. Ve üni mezunuda olsan lisedende gitsen devlette atandın mı en fazla 100 lira maaş farkı oluyor.
Cevap sahibi+1 yılOzelde herkesin daha az maasla daha cok saat mesaide kaldigini hepimiz biliyoruz aciklama gereği duymadim insanlar 100 lira icin mi lise mezunlari uni okuyor sence... benm bildiklerim bunlar daha çok biliyorsunuz galiba sözü size devrettim hemsireyseniz şayet bana soz söylemek dusmez !
- +1 yıl
Ben değilim kız arkadaşım 3 yıldır hemşire, neden üni okuduklarını söylim, 1. ünide hemşirelik okuyanlar sağlık meslekte hemşirelik okumamış normal liselerden geçiş yapan kişiler olduğundandır.
2. Artık liseden mezun olanlar hemşire olamıyor stajyer hemşire oluyor.
3. Liseden atanmak daha zor ve üni mezunu hemşire alımı daha fazladır.
Maaşı kafamdan söylemiyorum resmi bilgilere göre söyledim, zaten hiç bir hemşire özellikle özelde çalışmak istemez hem fazla mesai az maaş ama atanana kadar çalışıyorlar tabiki :)
Cevap sahibi+1 yılBenimde ben disinda kuzenim hemsire liseden atanip calisirken ayni zamanda üniversite okudu ve kendisinin soyledigi maas farki ozellikle arastirip inter netten bakma ihtiyaci duymadım parasi icin okumuyor um starjer hemsire dediginde senin bu son alinan 1. Sinif saglik meslek liselerinde yeni yururluge gore onlar olcak... eskiden cikan bir yasa değil. Seni kiz arkadaşını baskasini bilmem ben. Bukadar vericek cevabim dedigim gibi madem daha guncel ne net bilgilere sahipsin aydınlatma isini sana bırakıyorum yorumlar sana :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılGenelde 24 72 çalışıyorlar. İzin açısından harika bence
10 Yorumladüşük kpss puanıyla atanırsın. iyi de para alırsın. ama büyük bir şehirde olursan iş yükün çok olur.
00 Yorumla
+1 yılBende onu okuyorum şu an ve çok seviyorum bu mesleği
02 Yorumla- +1 yıl
Evet
On numara bence bir kiz icin haftada 2 mi 3 mu hastanedesin yan gel yat parani al daha ne istin :)
02 Yorumla- +1 yıl
Hiç bilgin yok sanırım meslekle ilgili eğer devlete atanmadıysan o 2 3 gün dediğin haftanın 6 7 gününe denk geliyor.
+1 yılEn büyük hayalim hemsireyle ya da doktorla evlenmek :D 2.700 falan maaş hemşire lerin:)
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 854 cevap paylaştı. olur neden olmasın anneler hemşire istiyor artık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzor meslek. hem de çok zor..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlur ama yorucu olduğunu duydum
00 Yorumladoğulur ( ince )
00 Yorumla
+1 yılIssiz kalmazsin :)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri