Lise mezunları hangi meslekleri yapabilir? Lise mezunu en iyi meslekler hangileridir? Lise mezunu meslek edindirme kursları ile de meslek sahibi olabilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılÜlkemizde liseden mezun olduktan sonra çalışmaya başlayan gençlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunun pek çok sebebi olabilir. Bu artışın diğer liselere oranla meslek liselerinde daha fazla olduğu görülüyor. Ancak bazıları lise mezunu meslek edindirme kursları ile de meslek sahibi olabiliyor. Ben de sizler için lise mezunu en iyi meslekler neler konusunda bir araştırma yaptım ve bu listeyi sizler için hazırladım.
Lise Mezunları için Yapılabilecek En İyi ve Yüksek Maaşlı Meslekler

1- Oto tamirciliği

Lise mezunu için meslekler konusunda karşımıza ilk çıkan mesleklerden biri olan oto tamirciliği oldukça popüler bir meslek grubu. Özellikle küçükken yaz tatillerinde babamızın çırak olarak verdiği, ustaya “oğlanın eti senin, kemiği de senin” diyerek çocuğu çalışsın, bir şeyler öğrensin diye yolladığı bir meslek grubudur. Lise mezunları tarafından da oldukça tercih edilir.
2- Güvenlik elemanı

Lise mezunlarının tercih ettiği bir diğer meslek güvenlik elemanıdır. Güvenlik elemanları, bağlı bulundukları işletmenin, kurumun, kuruluşun belirlenen kanunlar çerçevesinde güvenliğini sağlamak ile görevlendirilir.
3- Satış pazarlama elemanı

Birçok farklı sektörlerde karşımıza çıkan satış pazarlama elemanı, liseden mezun olduktan sonra olabilirsiniz. Satış pazarlama elemanları çeşitli mağazalarda, küçüklü ve büyüklü işyerlerinde, bilindik markaların kadrolarında, alışveriş merkezlerinin mağazaları gibi birçok yerde çalışırlar.
4- Aşçılık

Her geçen gün daha çok popülerleşen bir meslek grubu olan aşçılık, meslek liselerinde bölüm olarak yer alır. Lise eğitiminin ardından özel sektörde aşçı olarak çalışmak mümkündür. Kendinizi geliştirmenize göre kazandığınız para da değişir.
5- Emlak danışmanı

Emlak danışmanı olmak için herhangi bir eğitim seviyesine gelmeniz gerekmiyor yeni emlak danışmanı olmak için ilkokul mezunu olmak yeterlidir. Ancak bu alanda çok fazla bu işi yapan bulunduğu için fark yaratmak için eğitim almak önemlidir.
6- Grafik tasarımcı

Liseden mezun olduktan sonra yapılabilecek meslek grupları arasında yer alan grafik tasarımcılığı, meslek liselerinde bölüm olarak bulunuyor. Tabii bu bölümü okumak için illa meslek lisesinden mezun olmanıza da gerek yok, eğer kendinizi geliştirir ve tasarım programları öğrenirseniz ve yaratıcılık konusunda kendinize güveniyorsanız bu mesleği tercih edebilirsiniz.
7- Seyahat danışmanı

Seyahat danışmanı olmak istiyorsanız, turizm alanında eğitim veren bir liseden mezun olabilir ve bu konuda kendinizi geliştirerek meslek sahibi olabilirsiniz.
8- Girişimcilik

Girişimcilik, lise mezunlarının tercih ettiği popüler bir meslek grubudur. Girişimci olabilmek için ilk önce girişimci bir karaktere sahip olmanız gerekir. Sonrasında hangi alanda ne iş yapacağınıza karar vermeli ve aksiyon almalısınız.
9- Bayan/erkek kuaförü

Bayan/erkek kuaförü olabilmek için milli eğitim ortaöğretim kurumlarının Anadolu Meslek Liseleri, Meslek Liseleri, Kız Meslek Liselerinin Kuaförlük ve Cilt Bakımı ile Çok Programlı Liselerin Kuaförlük ile ilgili bölümlerinden mezun olunarak bu mesleğe başlamaya ve iş yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca özel olarak açılmış çeşitli yerlerdeki kuaförlük kurslarına gidip gerekli sertifikalı alarak ve Meslek ve Halk Eğitim Merkezlerindeki kurslara giderek kuaför olabilirsiniz.
10- Tesisatçı

Meslek lisesi mezunlarının tercih ettiği bir diğer meslek grubu olan tesisatçılık, günümüzde popüler olan bir meslektir. Bir meslek lisesi diploması veya 8 yıllık eğitimi diploması, çoğu tesisatçı için kabul şartıdır.
Lise Mezunu Maaşları Ortalama Ne Kadar?
Lise mezunlarının maaşları tecrübeye göre değişir, liseden yeni mezun olduysanız eğer asgari ücretle başlayabilirsiniz ancak zamanla tecrübe edindikçe bu maaş artar. Bununla birlikte çalıştığınız sektöre ve işe göre maaşınızdaki fiyat da değişir. Özel sektör ya da kamuda çalışmanızda maaşınıza yansır. Bu gibi faktörler aldığınız maaşı ya da çalışma ortamınızı, çalışma şartlarınızı etkiler.
30 Yorumla
+1 yılne iş yapabileceğini tartışmak yerine ne iş yapmaları sağlanabilir bununla ilgilenecek bir hükümete ihtiyacımız var üniversite mezunları iş bulmakta zorluk çekerken vasıfsız işçi olmayı göze almışken lise mezunu ne iş versen yapar herhalde.
120 Yorumla
+1 yılÖncelikle bu soruyu kime sorsan çoğundan aynı ve beklediğin cevapları alırsın. Bana sorcak olursan öncelikle yeteneğini keşfet ve kendine bir hedef belirle. bir takım çabalar sonucu hedefine ulaşınca çıtanı belirle. Kendimden örnek verirsem ;
Meslek lisesi Elektrik - Endüstriyel bakım onarım mezunuyum ve mezun olalı 2 sene oldu. Mezuniyetten sonra bir kaç şantiyede çalışıp okuduğum bölüme ait meslekleri yapan mühendisleri , şefleri gözlemledim. Ancak benim için tamamen hayal kırıklığı oldu. Hiç sevmedim ve vazgeçtim. Şu an grafik tasarım üzerine odaklandım. Hem sevdiğim bir iş hemde bana hitap ediyor. Genelde üniversite mezunu alırlar derler. Ancak ben bunu hiçbir işimde görmedim. Sen başvuru yaptığında ilk sordukları şey iş kapasiten ve tecrüben yani diploma burda olsa olsa referans olur. Benim seçtiğim bu meslek tamamen yaratıcılıkla ilgili bir şey. Küçük yaşımdan beri bilgisayarla çok vakit geçirdiğim için herhangi bir programı kısa sürede çözebiliyorum. Şu an benim amacım oyun platformlarında veya benzer şirketlerde grafiker olmak. Bunun için şu yolu izleyeceğim ;
Gerekli programları kişisel bilgisayarımdan kendime tecrübe edinmeye çalışıcam. Ne kadar sürer fark etmez ancak sonunda olucak!!! Sonradan başvuru yapacağım şirketlerin ne tip çalışmalar yaptığını araştırıp bu çalışmalardan yola çıkarak kendi çalışmalarımı yapıp ilgili platformlara veya şirketlere başvurumla birlikte sunucam. Bu tip yeteneğe ve yaratıcılığa bağlı iş ortamları eğer bir elemanı ve çalışmalarını beğenirse buradaki diploma sadece bir kağıt parçasından ibaret olur. Bence sende bu tip adımlar atmalısın önce yeteneğini keşfet ve hedefini belirle , sonrada hedefine ulaşmak için çabala. Sana şu meslek iyi bu meslek iyi diyenleri pek dinleme derim. Teşekkürler.60 Yorumla
+1 yılSen Shaiya da pwp takılmaya devam et:P
01 Yorumla- +1 yıl
-_-
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
+1 yılYetenekli olduğun ya da el becerilerinin olduğu işler her zaman vardır ya da sevdiğin yapacağın şeyler illa üniversite mezunu olmak zorunda değilsiniz
10 YorumlaVasıfsız elemansın. Hizmet sektörlerinden çalışabilirsin lcw , teknosa , defacto falan filan. Birde kpss de 90 üstü alırsan masa başı bir yerlere atanabilirsin kariyer netede bakmanı tavsiye ederim .
11 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkür ederim
Amelelik dışında birşey mümkün değil. En alt mezuniyet lise şuanda.
10 YorumlaMeslek lisesi degilsen universite kkumadan biryere gelebilecegini dusunmuyorum
01 Yorumla- +1 yıl
meslek lisesi
Güvenlik
garson
ofis boy
tekstil
mağaza
yer hostesi
hostes30 YorumlaForklift vinç ve kazan operatörlük belgelerim var açıköğretimden lise bitirdim asgari ücrete amelelik yapıyorum insanın şansı olacak diğer şeyler pek işe yaramıyor
00 Yorumla
+1 yılBasit işler artık üniversite mezunu bile is seçemiyor
00 Yorumlaakıl gerektirmeyen işler.
13 Yorumla- +1 yıl
Bu yorumu Nova86 gibi bende şiddetle kınıyorum ve diğer kullanıcılardan bu egoist kullanıcıya - vermeleri çağrısını yapıyorum.
+1 yılsaçma bir cok meslegı yapabılırler.
20 Yorumlaaklındakı meslek nedır?
00 Yorumlagrafiker guzel meslek
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılBirçok meslek yapabilir
00 Yorumla
+1 yılGarson tipi.
10 Yorumla
+1 yıldandik meslekleri
00 YorumlaSekreterlik
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi