İtü deniz ulaştırma işletme mühendisliği Öncelikle İstanbul Üniversitesi ülkemizin en prestijli üniversitelerinden biri. Birçok üniversiteye göre 1-0 önde başlarsın eğitim hayatına.
Bölümüne mercek altına almak istiyorum.Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği ne iş yapar?
Deniz ulaştırma işletme mühendisi, gemideki tüm mühendislik ekipmanlarının bakımı ve işletilmesinden sorumludur. Lisanslı denizci olarak çalışırlar. Gemideki iş statüleri ise üst sıralarda yer alır ve bazı durumlarda kaptan ile aynı görevleri yapabilirler. Ayrıca deniz ulaştırma işletme mühendisleri vardiya zabiti görev süresini tamamladıktan sonra uzak yol kaptanı da olabiliyorlar.
Sorumlulukları ise şöyle;
-Filo yönetimini gerçekleştirirler,
-Deniz ve limanlar ile ilgili her türlü sigorta faaliyetlerine aracılık yaparlar,
-Gemi kiralama, satma gibi işlemlerde acente görevi üstlenirler,
-Geminin fiziki yönünün tamamen kontrol altında olduğundan emin olmak için kaptan ile iş birliği içerisinde çalışırlar,
-Sefer için gereken yağ ve yakıt miktarını belirlerler,
-Nakliye ve lojistik maliyetini yönetirler.
İTÜ deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği
1992 yılında kurulan denizcilik fakültesine bağlı olan bölümde; Gemi Verimliliği Emniyeti ve İnsan Faktörü, Deniz Hukuku Politikaları ve Denizcilik Ekonomisi Yönetimi, Denizcilik Bilişsel Ergonomi, Denizcilik Uzaktan Algılama, Endüstriyel Denizcilik Araştırma-Tasarım ve Uygulama, Deniz Trafik Yönetimi ve Denizcilik Simülatörleri, Advanced Research & Innovative Applications (ARIA) ve Gemi Makinaları Enerji Verimliliği çalışma grupları yer alıyor.
Bölümde İngilizce ve üniformalı olarak eğitim verilmesi en dikkat çekici detaylardan biri.
Hem İTÜ'ye ait lisans programı hem de Amerika'nın New York Eyalet Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (SUNYMF) ile Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) olarak sürdürülüyor. UOLP Mezunları, çift diploma alıyorlar ve dünya çapında geçerli diplomaları ile cazip iş koşullarına ulaşarak kariyer yapabiliyorlar.
Ayrıca UOLP öğrencileri 1. ve 2. sınıf yaz yarıyılında 2'şer ay süre ile SUNYMC Eğitim Gemisi'nde açık deniz eğitimi görmektedir. 3. ve 4. sınıf İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde tamamlanıyor ve ulusal-uluslararası ticari gemilerde eğitimi de kapsıyor.
Araştırma yaparken benim bile gözlerimden kalpler çıktı, kariyer açısında çok avantajlı bir bölüm. İTÜ'lü olmanın ayrıcalıkları yine ortaya çıkmış.
Mezun olduğunda direk; ulusal ve uluslararası filolarda, denizcilik şirketlerinde orta ve üst düzey yöneticilik kariyer yapma adımları atabiliyorsun. Kamu kurumlarınca yapılan sınavlar aracılığıyla ise uzak yol kaptanlığı, limanlarda kılavuz kaptanlık gibi farklı pozisyonlarda çalışabiliyorsun.
Bölüm tercihin çok güzel, İTÜ'nün programı ise ayrı güzel gördüğün gibi. Kolay gelsin. :D11 Yorumla- +1 yıl
Abi seninle nasıl konusabiriz
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen geçen sene kazandım. Eylülde başlayacağım inşallah. Benim de ilk tercihim ve gönlümdeki itüydü. İkinci dokuz eylül dü. Ama dokuz eylülü hiç istemedim. Kampüs diye bir şey yok. İtü nün ki tuzlada. Deniz kenarında. Kötüleyenleri hiç anlamıyorum çünkü ben gittim ve hayran kaldım. İstiyorsan yaz. Etkek mesleği filan diye düşünme. Kız sayısı da gittikçe artıyor zaten. Benim dönemimde 98 kişinin 17si kız. Diğer mühendisliklerde de bu oran böyle yani çok fark yok
17 Yorumla
Soran+1 yılBende itüdeyiim
Cevap sahibi+1 yılYaa 😄 yeni mi başladın yojsa hazırlık mıydın?
Soran+1 yılŞu an hazırlık. Adın ne?
Cevap sahibi+1 yılBen hazırlığı geçemedim sen geçtin mi
Soran+1 yılHazırlık okuycam yeni başladım
- +1 yıl
Merhaba bana yardım edin lütfen bende İTÜ de kazanmak istiyorum kaç puan almam gerekir 🥲 matematiğim hiç yok ama çalışırım çok istediğim bir meslek i
hazırlıkta bu bölümden baya arkadaşım vardı, hepsi çok zengin olacaklarını düşünüyorlar. dokuz eylül denizcilik fakültesi, bizim işletme fakültemizin hemen yanında. bildiğim kadarıyla eğitimi zor, tam bir askeriye disiplininde ayrıca. zorunlu stajları da yaz tatili denen şeyi yok ediyor. severek girersen güzel olabilir ama bırakan da cok arkadasım var :) başarılar diliyorum.
05 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :) stajlar ve disiplin hakkında bilgim var. Ve çok severek gideceğim tek hedefim. O olmazsa başka olur diyemiyorum. Kesinlikle olmalı olacak :) her neyse fakülte nasıl peki? Ortam hakkında bilgin var mı?
- +1 yıl
fakülte erkek dolu :D her sene yaklaşık 4 kız tercih ediyor bu bölümü. dokuz eylülde ortam çok iyi değil. herkes dağbaşı der ama tam dağbaşı da sayılmaz. kampüs olarak dillere destan bir kampüsümüz yok malesef :) fakültenin ortamını bilemicem. ders aralarında üniformalı gencler bahceye cıkıyorlar, işletme fakültesinin kızlarını süzüyorlar tek bildiğim bu :)))
Soran+1 yıl:D hahah peki fakülte çok kalabalık mı?
Soran+1 yılOf ya :/
+1 yılItu deniz ulastirma da okuyan bir kactane arkadasim var, okulda askeri bir hiyerarsi var ve eger bu duzne uymazsan lokaldeN dislaniyor ve yarik larin arasina giriyormussun, ayrica itu de rahat rahat okuyup bitirebilecegin bobolum, cok az kiz var, uniformalisin , son olarak kaptan oldu arkadaim ve 4 ay boyunca karaya ayak basamamis zor is. Parasi guzel ama 5000bin dolar aliyor ilk gitiste. Cok karisik oldu sen merak ettigin kisimlari sor yardimci olmaya calisirim,
15 Yorumla
Soran+1 yılDersler hocalar nasılmış
- +1 yıl
Hocalar hakkinda hatirladigim kadari ile iyiydi, dersler ise kolay. O kadar zor degil arkadasim fizik dersi haric diger derslerinde hic zorlanmadi (fizik te zorlanmandan gecilmiyor kabus gibin bisi )
- +1 yıl
Okul un butun bolumleri yaklasik olarak 70 kredilik dersi ortak alirlar, duim de ayni sekilde ama bir farkla, tuzla ana kampus e cok uzk ve kendi aralarinda can yapiyorlar hoc insiyatif falan kullaniyor geciyor bildigim kadari ile fizik sinavi bunun disinda, fizik icin maslak kampusune sinava geliyorlar, 15 kredilik stajlari var 6 7 ay suren... aklima bunlar geldi simdilik
İTÜ daha kaliteli ama 9 eylulunde kalır yanı yok sen dersleri vesayreleri boşver istediğin bir bölümse aç kalmazsın işin hazır olur denizde para gani insan yok başarılı olursan okulunun 2. 3. senesinde arkas vb. şirketlerle anlaşma imazalarsın okurken cuzi miktarda para bile kazanabilirsin erkek sayısı fazla ama güzel seçim başarılar
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
İtü mezunuyum. Bahsettiğin yerden mezun olan tanıdığım yok ama ulaştırma ve denizcilik bakanlığı bünyesinde çok iyi iş imkanlarına sahipler mezunları. Dersler hakkında bilgi edinmek için itü akademikten fakülte ve bölümü seçip, ders programındaki dersin üzerine tıklarsan bilği alabilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Al işte buradan üzerine tıklayabilirsin: www.sis.itu.edu.tr/.../201110.html
+1 yılBenim baya bilgim var. Denizcilik lisesinde okuyorum. İmkanın varsa itü ye git oda olmazsa dokuz eylül yalnız okul disipline dayalıdır. disiplinli olursan ve kafan haritaya filan basıyorsa yani kısaca sayısala kafan basıyorsa denizcilik mesleğini öneririm. İtü veya dokuzeylülde okursan kariyerin çok daha iyi olabilir.
00 Yorumla
+1 yılDenizcilik lisesi mezunuyum. 3. sene ayni meslegi isteyip benim icin bicilmis kaftan diye dusunurken yazin çalıştığım ozel yat beni bu fikirden tamamen vazgecirdi. Ve su an baska bir bolum diye tekrar hazırlanıyorum. Inan cezbedici hic birsey yok. Para dersen de artik cok az sirket parayi gunu gunune veriyor cogu insan mahkemelik oluyor. Artik denizci maaşları eskisi kadar yuksekte değil
10 Yorumla
+1 yılBir denizcilik gemi makine öğrencisi olarak benimde tercihlerim arasında yer alacak olan okullar
İzmir 9 eylül başta geliyo (sadece memleketim olduğundan)
Fakat İTÜ Gayet iyi ve başarılı bir okul. okulun yaptırdığı havuz yüzünden denizcilik lise standartları bile değişti geçen yıl. tavsiye ederim. ben kazanırsam gidicem.00 Yorumlaİstanbul univ DUİM yazdırdım arkadasıma 6 sene önce. Gemi sektörü ilgi ve iş alanımdır. Lakin DUİM'de esas olan iyi bir yabancı dil ve TORPİL Maalesef...
Çalışma Alanlarınızı Sölemiorum Bile Ama Çalışma Şartlarınız Vardiye Usülü.
Lütfen Birdaha Düşün ve benimle konuş uzun uzun. sana anlatıcak çok şeyim var.
Daha iyi bölümler seçebilirsin!!!014 Yorumla
Soran+1 yıl2 senemi heba ettim bu bölüm için. Vazgeçirme adına hiç ama HİİÇ şansın yok. Bölüm hakkında bilgim var. Dersleri ve ortamı sordum ben.
- +1 yıl
sana bunu kim sölüyorsa hayatının hatasını yapıyor.
senden ricam lütfen İzmir haydarpasa zeyport limanlarına gidip duim mezunlarıyla görüş...
babanın limanı varsa ya da dayının ve ingilizcen cok iyiyse sorun yok!!!
ben gemi inşaa muhendıslıgı için 4 senemi heba ettim sonunda makina muhendisi oldum!!!
saplantı haline getirme hayatından yersin.
senden rica ediyorum aldıgın bu karar hayatını mahveder!!
lütfen git görüş öyle karar ver bana inanmayabilirsin...
Soran+1 yılBaşmühendis tanıdığım var 50-60 yaşında. Sorun yok.
Soran+1 yılHe he öyle. Sen yapamadın diye herkesi kendin gibi beceriksiz sanman doğal tabi.
Soran+1 yılHee öyle valla. bir bayanın yaptığı mesleği yapamamak koyuyo olsa gerek :)
Soran+1 yılUzakyol gemi kaptanlığı sadece erkek mesleği mi? Peki bu bölümden mezun olan kızlar ev hanımı mı oluyo? Ki tecrübeli başmühendisle konuştum daha doğru dürüst bir şey bilmeyen eline yüzüne bulaştıran bir eziğin bana akıl vermesi garipsenecek bir durum. :/ ya ne desen haklısın bende senin gibi beceriksiz olsam herkesi kıskanırım ama işte napalım Allah bu ya herkesi eşit yaratmamış seni beceriksiz ve akıl yoksanı yaratmış. Benim karşıma çıkardı ki halime şükredeyim diye. Binlerce kez şükürler olsun. Hadi şimdi iyi geceler.
- +1 yıl
gemı ınsaat muhendıslıgı ıle duımı karsılastırıcaksın.2 senedır bı s. k yapamıycaksın.
benımle kendını şu an vasıfsız olarak kıyaslıycaksın. bas muhendıs demısmıs guya kı ole basmuhendısın ben taaa mk kı senı kırmak ıstememıs..
ınsallah kazanırsın ve gorursun kı bolumunde herkes duımcıler 5000 dolar maas alıomus ya dogrumu kaptan olabılıozmu ya bız hacı muhabetlerı. zeyportta staja alırlarmı bızı kı. tezgahtar olsakmıydık kı...
duım ın muhendıslıkle alakası dahı olmadıgını okul bıttıktek sonra ogrenıceksın kız cocugu :)
bı makına muhendısı olarak ben ezıgım hemde ben :)))
emo kız cocugu edasıyla hmm ok byess :SSS yazarak gerceklerı hayallerıne sıper edemıyceksın..
ınsallah kazanırsın ve hayatın mahvolur da wc de s. carken aklına bu kelımelerım gelir bır omur boyu :)
Soran+1 yılBen makineci olmycam ki banane senin bölümünden? Mühendislik demedim üstelik bir de şizofreni mi var sende. Kendince bir şeyler uyduruyosun. Eminim makineci falan da değilsindir sen sallıyosun şu an. He öyle aynen hocam haklıısın :D
Soran+1 yılÜzerinde onayladılar sanırım :D
+1 yılBabam kaptan uzun yol kaptanı, bende denize meraklıyımdır istemiştim o bölümü ama babam bir kadın için uygun değil dedi 6-7 ay denizde oluyorsun ancak 2-3 ay karada bulunuyorsun dedi bende böylelikle vazgeçmiştim.
21 Yorumla
Soran+1 yılBabam bir şey demiyor. İstediğin yer olsun diyo
Kaptan olacan yani eskiden bolum adi guverte idi yalniz su var bu meslegi gercekten yapabilecekmisin iyi arastirdin mi zorluklalarini ailenden hep uzakta kalabilcekmisin bu meslegi yapacaksan ailene en zor yanlarinda bile yaninda olamiyacaksin unutma?
01 Yorumla- +1 yıl
Bu meslegi yapacaksan aile hayatini unutcaksin benim sulalemin yarisi bu isi yapiyor hayatlatri hep denizlerde dunyanin en tehlikeli mesleklerinden biri. Oldunmu cesedin bile bulunamaya bilir ki italyada batan turk gemisini arastir halen daha cenazeleri bazilarinin bir ikincisi gemideyken gunlerce kara yuzu gormuyecen ya da ayak basamayacan gunlerce uyuyamacan ailenin biri olum doseceginde olsa yanina gelemiyecen bu is disardan gordugun gibi degil iyi arastir bu isi yapacaksan aile hayatini unutcaksin
İyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş Makina zabitiyim üniversiteye devam etmedim 2009 mezunuyum 3 yıldır gemilerdeydin askerliği bitirdim geldim şu an 4 ay kadar Tuzla da özel bir tersanedeyim bir yeni inşa var Dubai ye teslim edip tekrar devam çok güzel bir meslek kaptan olacaksın çok bayan arkdaşım var güzel bir meslek ama zor tabii sorularını lütfen ilet
00 Yorumla
+1 yılArkadaşım bu bölümü İstanbul üniversitesinde okudu. Açık söylemek gerekirse bölümden çok pişman ama sen istiyorum dersen itü tabiki çok iyi ama oldukça disiplinli bir okul çünkü geçmişi askeriye dayanan bir okul umarım istediğin yer olur 😉
10 Yorumla
+1 yılIsmi bile havali boyle bir değişik havasi var zaten 3 senedir istiyormussun yolun açık olsun :))
10 YorumlaITU eskiye nazaran iyi ama bana 9 eylül daha iyi mezun olan kpt. arkadaşlarımın söyledikleri böyle bende gemide çalışıyorum güverte bölümü
13 Yorumla- +1 yıl
Zor mu peki?
+1 yılCanım 3 senedir aynı bölümü istiyorum demişsin. Kaç yaşındasın ki? Daha önce bir okula gitmedin mi? Eğer bu bölüm hayalindeki bölümse ve sırf bu yüzden 3 yıldır beklediysen git tabi ki
01 Yorumla- +1 yıl
Bu aradaa İTÜ tabi ki
Önemli olan hayalindeki meslek ve okul kimsenin lafına aldırma. Hayırlısı olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılAmşn inş
+1 yılİTÜ ise git diyenlere kulak asma. İsmi var diye her bölümü iyi olmayabilir. İyice araştır. Benim diyeceklerim bu kadar. Başarılar!
00 Yorumla
+1 yılBir kızın kolay baş edemeyeceği fiziksel olarak zor bir bölüm sosyallik yok sıkı disiplin var, bir denizci ile konuşmamda bu soruyu sormuştum en az 10 kere bırakmayı düşündüm dedi
00 Yorumla
+1 yılDaha erken bence bölüm için bir fikrin olsun tabi ki ama yine de çok bağlanma
03 Yorumla
Soran+1 yıl3. Senedir aynı bölümü istiyorum
- +1 yıl
Anladim puan geldikten sonra da vaktin olur yine
Soran+1 yılEvet.
arkas ta ki yoneticim itu mezunuydu is imkani var yani dersler hakkinda bu bilgim yok maalesef ama lojistik tasmclk bolumunu dikkte alirsak bn o bolum mezunuyum keyifli derslerdi bolumunu seversen tabi
01 Yorumla
+1 yılUmarım istediğin olur mükemmel bir bölüm ve üniversite
10 YorumlaArkadaşım orada gene hatrı sayılır miktarda bayan öğrenci var ama neyini sorduğuna bağlı?
06 Yorumla
Soran+1 yılOrtam nasıl?
Soran+1 yılOkul ortamı nasıl
Soran+1 yılYok onları biliyorum da. Hocalar falan nsılmış
bölüm zordur fakat bitirdikten sonra iş sorunun olmaz ayrıca kazancında çok yüksek olduğunuda söylemem gerek şimdiden bol şansşlar
01 Yorumla- +1 yıl
kazanç az mı yeni mezun olan kaptan 5 bin dolarla ise basliyo tecrubeyle artıyo o parayı tr de yiyeceğine gore gayet iyi
3 tanıdığım var. Herkes iyi bir işi buldu, en kaliteli üniversite. Bence, tereddüt etme.
00 Yorumla
+1 yılBölümü bilmiyorum ama itüye giden yolda her bölüm mübahtır kardeş. Asırlardır çağdaş bir kere!
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle :)
genelde 1-2 kız oluyor disiplinli bir bölüm arkadaşlarım var
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 532 cevap paylaştı.
+1 yılDaha önünde çok zaman var meslek seçimi için iyi araştırma yapman lazım. Dönüşü olmayan bir yola giriyorsun çünkü
00 Yorumla Denizci kızlar bıyık bırakıyor bak diyim sana ben. İzmirden saygılar
00 Yorumla
+1 yıluzun yol gemi vardiye dusunmuyorsan degmez ki dusunmezsin 6 ay deniz yolculugunu baska bolum dusun mimarlik yaz mesela
00 YorumlaBen orda okuyorum türkiyenin en iyi denizcilik fakültesidir denizcilik itü ve diğerleri diye ayrılır fakat ingilizce hazırlıgı baya zordur merak ettiklerini sorabilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılDersler nasıl hocalar falan?
- +1 yıl
Merhaba bana da Yardımcısı olur musunuz dm den yazdım
- +1 yıl
aga bu bir sorum olucak Ön kayıt icin mülakat ve bir saglık belgesi istiyolar diye biliyorum birde bunların yanında şınav mekik gibi testler ve bunlara ek olarak da yüzme testi var Kısacası sorum bu ön kayıt mülakat olaylarını detaylıca anlatalabilir misin
+1 yılBana kalırsa okuma boşver, okuyunca birşey olmuyor. Hukuk okudum ve boşum yaşasın :)
12 Yorumla- +1 yıl
Evet !
Gizli Üye(30-35)+1 yılTicaret universitesine gidipte soranlara ITU diyenler yok mu onlara hayranim ya :D
10 Yorumla
+1 yılBayanlara göre bir meslek degil, kasma kendini git başka bir bölüm oku
00 Yorumla
+1 yılBitirince insan olunan bir okul var mı varsa onu tercih et.
00 Yorumla
+1 yılSimdi ben bu soruya gorus yazmasam tum gun gorecegim.
00 Yorumla
+1 yılDersi bilmem de 60 kisiden 10 kisi sinifta kiz var :)
00 Yorumla
+1 yılSayisaldanmi kazaniliyor o bolum napiosun o bolumde?
00 Yorumla
+1 yılünüversiteye git hocalarla öğrencilerle konuş bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim cocukluk arkadasim orda şu an . Cok mutlu, kampusu tuzlada falan gayet huzurlu 😊
01 Yorumla- +1 yıl
Kaç puan aldı
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılitü de akrabam okuyor bu sene son sınıf ingilizce miş ordaki bölüm bence orası diğerlerine göre en iyisi derim
00 Yorumla hiç kıza göre bölüm değil endüstri mühendisliği daha iyi
00 YorumlaGemi Makine okuyan kızlar, uzaya giden astronot kadar değerlidir. Çekicidir. tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılBölüm fena değil de Uçak mühendisliğini seçsen daha iyi gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılitu egitimi iyi ismi oldugu icin is bulma olayi kolay. kampus berbat. itunun en kotu kampusu diyebilirim. etrafida ölü biyer.
00 Yorumla
+1 yılBenim kız arkadaşım İstanbul üni. Aynı bölümü okuyor
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle harika bir bölüm tmden girmeseydim kesinlikle burayı yazardım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldeniz ulaştırma bölümü hakkında bilgim yok.. xper kazanmak için geldim =)
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleyvallah kardeş :))
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence bu iki okul da işe yaramaz. Başka bölümlerle ilgilen.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence şu an zamanı değil. sınavdan sonra bak. hayal kurma her ne kadar iyi olsanda
00 Yorumla
+1 yılIyidir hostur diyelim xper gelsin
00 Yorumla
+1 yılUniverseteye başlarsam bilgi verrim
00 Yorumla
+1 yıltutturursan iyi tabiki İtü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorularinizi alabilirim :)
010 Yorumla
Soran+1 yılİtü de mi okuyosun
Cevap sahibi+1 yılYoksa niye yazayim ki
Soran+1 yılTanıdığın vardır belki? Her neyse okul ortamı nasıl?
Cevap sahibi+1 yılYari askeri ortam var ust devrelerin olacak ust devrelerinin emir ve itaatlerine uyacaksin saygisizlik falan olmamali eger olursa sana yarik derler tum sirketlere haber salarlar bu bize uymuyor diye onun haricinde 1.2. sinifta 3 er ay 3. sinifta 6 ay stajin var bolum yuzde 30 ingilizce ama yuzde 50 yi geciyor oyle yani
Soran+1 yılÜst devreler ne gibi emirler veriyo peki
Cevap sahibi+1 yılEmir dedigim soyle senden saygi beklerler bazilari var abi cektiriyor vs vs
Soran+1 yılHmm anladım. İnşallah kazanırım ya çok istiyorum
Cevap sahibi+1 yılBende oyle baslamistim okula gercekten guzel bir bolum hele severek geldiysen her dersi can kulagiyla dinliyorsun ilgini cekiyor lisede fizige 0 olan ilgimin Itude artmasi gibi
Soran+1 yılFizik en sevdiğim ders benim ama tabi sizin gördüğünüzle kıyaslamıyorum eminim daha zordur. Ahh ahh gecemi gündüzüme kattım orayı kazanmak için inşallah kazanırım öyle çok istiyorum ki tarifi yok.
- +1 yıl
Bana da Yardımcı olur musunuz
+1 yılAllah yardımcınız olsun.
00 Yorumla
+1 yılİTÜ de kaç puan bu bölüm?
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 884 cevap paylaştı. Orada ki erkekler için mükemmel bir haber :D
03 Yorumla
Soran+1 yılÖnemli olan benim şu an :)
Soran+1 yılİnşallahh
Gizli Üye(36-45)+1 yıluzun yol muhendisi olmayacaksan okuma bence
00 Yorumlaitüyse boşta kalmassın.
00 Yorumlaİyi düşün bence iyi bir bölüm
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIyi bir bolum oldugunu duymustum.
00 Yorumlayazma pişman olan cok kanki
00 YorumlaIcinde itu olan hersy guzeldir
10 Yorumladokuz eylül kötü sosyal açıdan ama okul olarak iyi
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne