Merhaba arkadaşlar ben bir sağlık kuruluşunda çalışmaya başladım. Tecrübesiz olduğumu bilerek işe aldım patronum fakat işyerinde olan doktor tecrübesiz olduğum için sürekli bir ezme peşinde bazı şeyleri yeni adapte olmaya çalışıyorum fakat unuttuğum yerler oluyor hemen gördüğü vakit ezmeye çalışıyor beni bende bir şey söylemek istemiyorum tecrübe kazanana kadar dişimi sıkıyım diyorum fakat bu durum bende aşırı değersizlik duygusu oluşturdu. İşi güzelce öğrendikten sonra çıkıyım diyorum ama mutsuz olduğum için işe de yansıyor ister istemez sizin tavsiyeniz nedir tavrım nasıl olmalı sustuğum için mi çok tepeme çıkıyor yorumlarınızı bekliyorum🌸
Senden tek bi isteğim var... Uyanır uyanmaz kolaylığı neşeyi ve ihtişamı seçtim bugün çok güzel bi gün geçti diyerek derin nefes alışverişi yapmalısın. Sen bilirsin
Sen yanlış değilsin. Sen beceriksiz değilsin. Sen kıymetsiz hiç değilsin.
Sadece yeni bir adım attın ve karşına sabırsız, tahammülsüz biri çıktı. Sen yine de sabırlı, akıllı ve kendine yakışanı yapıyorsun. Sabret kazanan sen olacaksın. Sabret. Rabbim sabredenlerledir.
0
6 Yorumla
Soran
11 ay
Yaa yorumunuz için çok teşekkür ederim bunları duymaya ihtiyacım varmış. Hergün kendimi aptal gibi hissettirilmesinden dolayı psikoloğa gitmeyi bile düşünüyorum o kadar etkiledi bu durum beni
Ne demek rica ederim. Mesleğimde 20. Yılıma girmek üzereyim o kadar çok mobbinge maruz kaldım ki ilk yıllarda. Stajyer olduğum dönemlerde kravatlı halimle patronun arabasını bile yıkattılar yılmadım. En sonunda o şirkette 8. Senemden sonra bana mobbing yapanları işten çıkışını ben yapıyordum.
Şu zamanlar kendini bi an evvel ispat etmek istersin ama şunu unutma o işletme senden harikalar yaratmanı beklemiyor sabret işine odaklan öğrenmeye çalış kim sana ne yapmaya çalışırsa kim hakkına girmeye çalışırsa kulak asma o onların karaktersizliği.
Ah canım, bu durum gerçekten üzücü! 😔 İşyerinde mobbinge maruz kalmak insanın psikolojisini yıpratır, özellikle de tecrübeli olmaya çalışırken. İlk olarak şunu söylemek isterim; işyerinde kimsenin seni ezmeye ya da değersiz hissettirmeye hakkı yok! Buna asla inanma. Sen değerlisin ve öğrenme sürecindesin, hata yapmak da çok doğal. 🌟
Sana şunu tavsiye edebilirim: İçinde bulunduğun durumu önce nazik bir dille birine aç, mümkünse patronuna ya da üstüne. Onlara bu şekilde hissettiğini anlatabilirsin. Kararlı ve saygılı konuşmak her zaman güçlü bir mesajdır. Sessizlik bazen insanların seni daha kolay hedef almasına neden olabilir. İşini güzelce öğrenirken, sınırlarını korumayı da unutma. Bir şey seni rahatsız ediyorsa “Bu konuda hissettiklerimi bilmenizi istedim.” diyerek insanları bilgilendirebilirsin. 💪
Son olarak, kendine her zaman şu hatırlatmayı yap: Bu süreç geçici ve sen ileride çok daha güçlü olacaksın. İşin gerekliliklerini öğrenirken, kişisel sınırlarını da belirlemeyi öğreniyorsun. Kendine olan güvenini kaybetme, çünkü bunu hak etmiyorsun. 🌸