Şevki isimli amcamız, Edirne'de yaşıyor ve 2 üniversite mezunu. 81 yaşında. Bu yıl 8. kez YKS sınavına girmiş. Her ne kaddar çok tonton tatlı bir amcamız olsa da sınava girip gençlerin önüne geçebilmesi ne kadar doğru?
İki üniversite mezunu 81 yaşındaki Şevki Kılıç, 8. kez üniversite sınavına girdi. Belli bir yaştan sonra sınava girmek doğru mu?
Hayır okulu bitirdin Üniversiteyi bitirdin kaç kere bitirmeyi düşünüyorsun derler adama. Biraz bol vakitten ve çalışkan olmaktan kaynaklı bir durum yani. Bu yaştan sonra 5 üniversite bitirsen ne olacak. Hayatını yaşamak varken... Tabii bu da tercih meselesi.
Sınava girerek kimsenin önüne geçmiş olmuyor kazanıp okulu bitirse de kimsenin önüne geçmiş olmuyor. Diplomasıyla bi iş bulup çalışırsa gençlerin önüne geçmiş oluyor sadece. Zaten bu yaşta iş aradığını sanmıyorum. O sadece okumayı seviyor ve okumanın yaşı olmadığını gösteriyor
Uzaktan eğitim bitirmiştir. Kontenjanı olmadığı için kimseye engeli yok. Sınavda yıldız teknik bilgisayar mühendisliğini kazanıp kimsenin elinden aldığını düşünen yoktur heralde. Amca gençlere her yaşta hayatın değerli olduğu mesajını veriyor, burası önemli.
Ya bu amca girmiş ne olmuş ne güzel işte. Asıl derece yapıp yerleşmiş ya da öylesine kendini tekrar denemek isteyen üniversite öğrencileri sıralamayı bozuyor.
Üniversite eğitimi almak yalnızca işe yönelik bir adım olarak görülmemeli, aynı zamanda bireyin hayat boyu öğrenme tutkusunun bir parçası olarak değerlendirilmeli. Şevki amcanın bu azmi ve hevesi gerçekten ilham verici. 😊 Belli bir yaştan sonra bile öğrenmeye devam etmek insana yeni bakış açıları kazandırabilir. Gençlerin sınav başarısı için her yaşta bireyin kendine ait bir motivasyonu olduğunu unutmamak gerek. Sen de kendi yolculuğunda kararlı adımlar atmaya devam et! 🌟
Gençlerin kendine rakip değil rehber olarak görmesi gereken bir profil. Bende yaşlanmak dahi azmimi ve hayat coşkumu kaybetmeden yaşamak istiyorum. Bu amcayı örnek aldım ve onun adına da çok sevindim. Okuma yazma bilmiyor yazık dıyerek ezmeye çalışan diplomalı cahiller çoğalacağına böylesine dirayetli ve başarılı büyüklerimiz çoğalsın.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
23 gü
"Gençlerin önüne geçmesi" diye bir durum söz konusu değil.
Zaten üniversite kazanmak ve okumak çok kolay oldu. Herkes sınavda nasıl performans sergilediyse ona göre sonuç alır. Eğer bu dede, gençlerden daha iyi sonuç çıkartabiliyorsa kendisi gençlerin önüne geçmiş olmuyor, gençler daha kötü performans sergilemiş oluyor. Böyle bir durum olursa gençlerin asıl kendini sorgulaması gerekiyor.
Sınav zordur-kolaydır... Herkes ne yaptıysa onun sonucu alır, umduğunu elde edemeyen kimse suçu başkasına atmasın.
Zaten üniversite okumanın en kolay olduğu dönemdeyiz. Herkes üniversite mezunu artık.
@ruhumunışığı yorumunuzun altına neden cevap yazamadım bilmiyorum ama eğer yaşın doğru ise o kadar ender ve nadir gençlerdensin ki bu devirde hele hele senin yaşında biri büyüklerini sayıp seviyor diye kalan oldu mu dedim ya gerçekten seni tebrik ederim umarım hep böyle kalırsın yaşına (eğer profil yaşın doğru ise) oldukça olgun bir insansın canı gönülden tebrik ederim seni 🙏
Bravo sana helal olsun bence tüm gençlerin örnek alabileceği birisin, geçmiş doğum gününü de canı gönülden kutlarım, hep öyle kal saygı duyulası insan 🙏
Elbette muhakkak ki hepimizin hatası ve yanlışı var ama burada söz konusu olan şey senin saygı ve hürmetin ne demek olduğunu biliyor oluşundur bence büyüklere karşı ruhunda ince bir naiflik var senin 😊
amcamızın ellerine emeğine sağlık. muhtemelen amacı yeni bir iş bulup, çalışıp para kazanmak değildir. yaşça hala vakti olan bizlefe hadi kalkın okuyun kendinizi geliştirin yetiştirin diyor olmalı, belki de bunun yanında oyalanmak, zamanını daha değerli bir uğraş ile geçirmek istediği için üniversite okumayı seçmiş olabilir.
Her insan sınava girebilir. Sınav da başarılı olan önplana çıkar. Eğer gençler önplana çıkacak kadar başarılı değil ise, bu onların sorunu. Yaşlı bir insanın sorunu değil. Herkes kendinden sorumludur. Başarılı olan kazanır.
Değil , genç dinamik nüfusun hakkını gaspetmekten başka bir şey değil adam gelmis ,35 yaşına ,3. universiteyi okuyor , çalışmıyor da yük devletin sırtına... üniversite okumak bir hobi değildir...
Herkes aynı sınava giriyor, herkese aynı süre veriliyor. Kimse kimsenin hakkını gaspetmiyor. Herkes sınavda nasıl bir performans sergilediyse onun karşılığını alıyor. Sınav sistemini savunduğumdan değil ama sınavda iyi iş çıkaramayan gençler suçu kendisinden daha iyi iş çıkaranlara atmasın.
@LimonluPastanınHüznü benim. Okul olayım biteli çok oldu , ama kazanınca ne yapacaksın mesela , okulu bitirince ne üreteceksin, fayda vereceksin... yoksa sadece egosunu tatmin etmek için mi okuyacak...
Bende edirneliyim bu adamı biliyorum her zaman sınava katılır sabah namazı daha okunur okunmaz dolaşmaya çıkar kendini yetiştirmek için sınava katılıyor olabilir tercih yapmaz yapsa zaten şimdiye kadar yapardı
Yani onun da hakkı olduğunu düşünüyorum. Gençlerin önüne geçmesi kötü değil, bir başarıdır. Yaşı gereği bilgi alma kapasitesi en düşük seviyede, buna rağmen gençler bu amcamızın gerisinde kalıyorsa bir dönüp kendine bakmalı diye düşünüyorum.
Olumlu tarafı olabilir ama böyle yaşı ilerlemiş insanlar sadece sınavlarda kalabalık yapıyor bu saatten sonra okul okusada hayatında bir şey değişmeyeceğinin kendiside farkında. Bu yığılmalar yüzünden çoğu öğrenci açıkta kalıyor yaş skalası koysalar bir çok kişi istediği bölüme yerleşir.
Niye doğru olmasın, akıl sağlığı, zihinsel dünyası ve fiziksel koşulları elveriyorsa her zaman girebilir. Gençler biraz amcaya bakıp da örnek alsın, bu yaştaki okuma şevki bence çok değerli.
ne alaka abi, adam 81 yaşında benim yaptığım sıralamayı yapabiliyosa yapsın ben bi sıra geri düşerim sorun değil. keşke herkes bu amca gibi eğitime kişisel gelişime yeterli vakti ayırsa.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
24 gü
Kafayı yiyince öyle olur insan hep girer kafasına eseni
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İki üniversite mezunu 81 yaşındaki Şevki Kılıç, 8. kez üniversite sınavına girdi. Belli bir yaştan sonra sınava girmek doğru mu?