işletmeci ne iş yapar
iş imkanı nedir
matematik ne kadar gerekli
maaş aralığı nedir
vs gibi sorulara cevap verirseniz sevinirim
iş imkanı nedir
matematik ne kadar gerekli
maaş aralığı nedir
vs gibi sorulara cevap verirseniz sevinirim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Önce neden değil'i anlatmak istiyorum. Burası açıköğretim işletme değil. Ne olmak istediğinizi bilmiyorsanız İşletme okuyayım da çıkınca her şeyi olurum diye bir şey yok. Joker bölüm değil işletme. Çok geniş bir alana sahip evet, ancak özelleşmediğiniz ve istediğiniz alanda kararlı adımlar atmadığınız sürece bırakın ODTÜ, Harvard bile fayda etmez bu bölümde. Hem ODTÜde okurum hem de yata yata biter İşletme yazayım da demeyin. Yata yata BİTMEZ, BİTMİYOR. Zira deneyen arkadaşlarımız var olmuyor. İşletme çünkü "Let's get it started, let's get it started in here. Partyyy!" değil. Yani evet eğlenceli insanlarız genel olarak ama her gece alemlere akmıyoruz gençler burası Las Vegas değil. İŞLETME ÇÜNKÜ: karar almayı seven, takım içinde öne çımayı seven, risk ve stres yönetimi iyi olan, iletişim becerileri ve EQsu yüksek, parayı seven (çoğumuz), kaynak yönetiminde iyi olan, çalıştığı işin sosyalleşmeyi gerektirdiği (çoğunlukla) ve bundan memnuniyet duyan, detaycı, şüpheci, rekabeti seven, hedeflerini daima yenileyen, sürekli gelişmeyi savunan, dinamik insanlarız. İşletme çünkü yönetçem ben değil. Önce bir önceki cümlede saydıklarımı kendinizde bulmalısınız. ODTÜ İşletme bölümü gerek ders dışı faaliyetleri gerek seçmeli dersleriyle size bu alanlarda gelişme fırsatını oldukça güzel sunuyor.
Bir işletmecinin gidebileceği en uç nokta yeminli mali müşavirliktir 35 li yaslarında aylık 50 bin civarı kazanabilir bunun dışında idari Hakimlik vergi müfettişliği kaymakamlık gelir uzmanlığı hesap uzmanlığı gibi Bakanlık'ta çalışabilir özel sektörde ise banka ve şirketlerin vazgeçilmez elemanıdır tabi yabancı dil spss ve bir tanede muhasebe programı bilmek şart
%70 okul %30 istek, eğer okulun iyiyse sende bir işletme aşığıysan o meslek doğru yoldur gerek mutluluk gerek para açısından, diğer sorularını kısaca geçersek
1. işletmeci bir çok şey yapabilir kendi işini kurmak ya da büyük küçük işletmelerde yönetici ve uzman konumlarında çalışmak gibi
2. iş imkanı torpilin varsa ya da boğaziçi odtü bilken mezunuysan oldukça yüksektir
3. işletme %90 matematiktir
4. maaş aralığı 1.500-10.000 arasında değişir hatta ceo filan olursan çok daha fazla para kazanabilirsin
bende işletme mezunuyum,
iş alanı geniş bir meslek ister kendi işini kur ister bir firmada yönetici ol istersen finansa yönel sana kalmış..
1500 den 8 bine kdr maaş düşünebilirsin.
Cevap
13Cevap
İsletme tamamen sende biten bir bölüm kendini gelistireceksin , dil ögreneceksin , dısardan da kamu yönetimi caktınmı off. En az 2.000 ile baslarsın. Maas aralıgı 2.000-100.000 arası gider.
Okuması kolay fakat is bulmak icin kendini gelistirme savasi verirsin. Kpss sart olur tabi isletmede. şu an aklıma gelenler bunlar
Kamu yönetimi devlet kurumlarında seni bir adım öne atar acıkdan 2 yıllık yeter. Söyle söyleyeyim kendini gelistirmek derken is basvurunda diplomanın altı ne kadar doluysa o kadar iyi iste yıllarca yaptıgın spor , ugras varsa o bile olabilir. İsletme yılda yaklasık 1.000.000 mezun verir onlardan farkın olması ilerlemen gerek ingilize kesinlikle olcak birkere. Ama torpilim varsa sadece üniversteyi bitir yeter ama yine anlattigim insan potansiyeli kadar maas alamassin.
Evet dogru söylüyorsun aynı yerlere giriyor ona bakarsan bütün iktisadi ve idari bölümler fakultesi mezunu aynı yerlere giriyor. Ne yazıkki isletme tek basına yetmiyor (bogaz ici vb. mezunu degilsen tabi) o yüzden isletme okurken acıktan baska bir bölüm sart. Bilmedigim konular hakkında yorum yapmam zaten sen kafanı yorma
Asla işletme okuma. Çünkü hem örgün hemde açık öğretim den çok mezun veriyor ve İşsiz kalanlar oluyor. Hedefini hayallerini bilemem fakat git havacılık düşün 2 yıllık kabin hizmetleri ya da sağlık sektörü veya ilahiyat hukuk ingilizce öğretmenliği gibi veya makina Mekatronik inşaat mühendisliği gibi şeyler düşün.
Şimdi matematik ile aran illaki iyi olcak özellikle muhasebe. İş imkanı çoktur yöneticilikten mali müşavirliğe kadar. Herşeyi yapabilirsin. Maaş aralığıda en düşükten en yükseğe kadar tüm aralıktadır. Ne iş yaptığına bağlı.
İşletme, neredeyse sokakta ki ayakkabı boyacısı bile o bölümden mezun. Sana tavsiyem yeni bölümlere yoğunlaş daha tam belli olmayan bölümler eleman ihiyacı çıkabilecek olanlar. İyi bir piyasa araştırması yap derim.
Senin yeteneklerinin ve ilgini ben bilemem, meslekleri araştıracak olan sensin. Benim söylediğim bölüme gitmen ile işletme okuman arasında fark yok biri senin istediğin olmayacak diğeri yararsız bir bölüm olacak
herkes işletme okuyor o kadar cok mezun ve işsiz insan varki baska bölüm düşünmelisin işletmenin bir espirisi yok bence..
sosyal hizmetlerin cok iş imkanı var mesela
Adi ustunde isletme sermayen ya da torpilin yoksa bulasma derm
zengin tandik gerekli :D
Duyan gitmiş..
Sevmedigim bir bölümdür zerre anlamam da zaten.
Kanka bende işletme okuyacam tabi sınavı kazanırsak ben smmm olmak istiyorum hayırlısı artık
İşsiz kalırsın kardeşim başka bölümleri seç sağlık hukuk gibi.
İşletme bölümü: Mezuniyetinde işletme ile ilgili bölümlerde çalışabileceğin bir bölün olabilir.
Telefonla milleti işletiyorlar sakın gitme
10 mezundan 7si isletme mezunu
Daha iyi bölümlere yogunlaş bence
Uluslararası İlişkiler
daha iyi bölümlere git bence puanın yetiyosa.
Fena işletirler haberin olsun
Iyi bölüm
iyi bir bölüm

En İyi Cevaplar