2004 lüyüm 3 senedir mezuna bırakıyorum? Ayıplarlar mı yeni başlicam?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılTurk insanlari zaten neyde eksiksen onu öne cikariyor can sıkmak icin. Ilk basta 2 yillik kazandim. Tum akrabalar aradi sordu. Bunlar birbirinden duymus, haber almistir zaten. Guya hayirli olsun diye arıyorlar. Haz almak icin, basarisizligi kutlamak icin arıyorlar. Bayramlarda falan gelip ozellikle sordular, ustune basa basa sordular. Bir de bizim falancanin kizi hukuk okuyor vs dediler ezmek icin.
Sonra ben tekrar girip dis hekimligi kazandim. Bunu da duydular. Babannem zaten durmaz yayar bu gibi seyleri. Bir Allah'ın kulu da aramadi. Bayramlarda konusu dahi acilmadi. Ben dedim dis hekimligi okuyorum, mezun olunca sizi de beklerim diye. Olur olur, bize indirim yaparsin vs diye seyler konuşuldu. Aaa ne guzel, hayirli olsun, iyi yapmissin vs demediler. orada nasil catladiklarini gordum. Sonra ben dedim falancanin oglu kizi ne yapmis ya sinava girecekti bu yil vs diye. Onu dahi soylemek istemediler.
Yani bizim millet icin her konuda basarisiz ol yeter, orada bitiyorlar. Basariliysan seninle goz goze dahi gelmiyorlar. Ve nerede eksiksen orayi vurguluyorlar. Iyi bolum kazansan bitirsen bu sefer calismiyor musun, is yok mu falanca hemen işe girdi, keske sende okusaydin diyorlar. Zamaninda begenmedikleri ve okudugum 2 yillik tibbi sekreterlik bolumu cok buyuk alim yapti.
Bu sefer dediler ki memuriyeti elinin tersiyle itti. Simdi bilmem su kadar maas alacakti, niye tercih vermedin. Zamaninda bu bolum icin gelip zevkle asagilayanlar bu sefer tercih yapmadim ya burdan vurdular. Tercih verip atanip 50-60 bin alsaydim yine gelip hayirli olsun demeyeceklerdi. Bu sefer de dis hekimligi gibi bir bolum dururken statusu olmayan, doktor gibi kac yil okumus kisinin yaninda ezilecektin diyeceklerdi
(tds yi kazandigim sira boyle dediler. Hastanede hiyerarsi cok fazla. Bir tarafta 10 yil okumus doktor, lisans mezunu hemsire diger tarafta sekreterler vs dediler. Hani hastanenin ve bu kisilerin icinde en cok bulunan kisi tibbi sekreter. Tibbi laboratuvar mezunu laboratuvarda calisiyor zaten, pek gorunmuyor. Tibbi goruntuleme mezunlari radyolojide calisiyorlar zaten. Att zaten ambulansta. Tibbi sekreter calisma alani geregi doktorla falan daha muhattap. Hani bu bile sorun oldu yani benim akrabalara. Tercih vermeme sebebim de dis hekimliginden ilerlemek. Zaten zor agir bir bolum, hem calisip hem okuyamazdim diye dusundum)
Turk insanlari her yerden vuruyorlar. Basarisizligini gorsun yeter. Bugun kazanamamislar derler yarin kazanirsin, atanirsin vs oyle sesleri kesilir. Biter mi yok. Bitmeyecek. Bizim millet kaostan, basarisizliktan beslenip haz aliyor cunku.
Daha 2 gun once ayakkabi deniyordum magazada. Yasli bir teyze geldi kac giyiyorsun dedi. 39 dedim. Ayagin ne buyukmus dedi. Cikar ayagina bakayim dedi. Giyerken gordu buyukte degilmis aslinda, ayaklarin ince uzunmus dedi. 2 dk da ayaklarim icin bile elestiri aldim. Ben yaratmadim sonucta ama bunu anlayacak kapasite az. Sonra yuzume geldi konu. Sivilceler var biraz. Bu sefer ona basladi. Doktora gittin mi, kotu duruyor vs diye basladi. Teyzeyi tanimam etmem. Ona da teyze surda bos yer var git otur istersen diye gondermeye calistim gitmedi. 2 dk da canimi sıktı defoldu gitti. Gozlerim renkli ve guzeldir mesela. orada buna da iltifat edebilirdi ama cogu turk insani gibi olumsuzu gorup benim motivasyonunun, mutlulugumun icine s**mayi tercih etti.
Artik akrabalara falanda gitmiyorum kafam rahat. Boyle teyzeler bana bulasmazsa hic konusmuyorum bile. Bu ulkede evlenmeyi dahi dusunmuyorum. Ne erkekleri çekilir, ne anneleri cekilir duzeyde. Turk kadinin kaynanaligi, gorumceligi de iyi degil cogunlukla. Ha bu sefer de buna laf ederler. Xxx evlenememis, evde kalmis, kimse mi tercih etmedi acaba. Cunku bizim ulkede bir kiz evlenemiyorsa tercih edilmemistir, hicbir erkek suratına bakmamistir. Asla kendi istegiyle bunu tercih edemez. Erkek secer, kadin secilir. Bunu secmemisler derler vs. Ne derlerse desinler biktim artik gercekten.
Bu teyze gibilerden cikipta yetisen cocuklardan ne hayir gelecek? Onlarda en olumsuza odaklanacak, kendi mutsuzluklarini baskasinin uzerinde tatmin edecekler, bu esi bile olsa boyle olacak. Bunlar ogullarini falanda boyle yetistiriyor. Hani bu toplumda var olmak, duzgun yasamak bir avrupa ulkesine gore o kadar zor ki. Adamlar ramazan ayi diye musluman arkadaslarina bile jestler yapip, saygi duyuyorlar.
Bizimkiler kendi kulturundeki, kendi vatandasina gram saygiyi cok goruyor. gelip kasin, ayagin gozune elestiri yapip, nereden vursam da tatmin olsam diye firsat kolluyorlar. Ne saygi, ne ahlak, ne edep, e oz elestiri, ne bireysellik hicbir insanlik ozelligi yok turk insanlarinda. Sen kendi hayatina bakacaksin bu ulkede. Takmamayı da bir sekilde ogreneceksin. Yoksa dusunur dusunur hasta olursun. Hem psikolojik hem fiziksel. Hele ki kiz olarak kendini kurtarmaya bak.
04 Yorumla
Soran1 yılYasadıklarını cok iyi anlıyorum bende öyle bi ailede büyüdüm ilk senede kazananları göz önünde bulundururlar sürekli yanımda ders çalışıyor musun gibi baskılar gerçekten herkes herkeste kusur aramaya başlamış gibi kendileri mükemmelmiş gibi
- 1 yıl
Bazı noktalarda haklısın ama bazı şeyleri de fazla abartmışsın. Biraz negatiflik var sende de
Cevap sahibi1 yıl@Alpha_Rules herkes ailesinin, cevresinin bir ortalamasi oluyor. Belki sizin ya da diger insanlarin cevresi bir tik daha iyidir. Ama bende oyle degil. Okurken bile porflarin docentlerin egosuyla eziliyoruz. Hele ki bir de boyle tip diş gibi uygulama sahasi fazla bolumlerde daha fazla yuz goz oluyorsun hocalarla. Daha sozel bir bolumde anlatir cikar. Akrabalarda ego, okurken ego negatiflik derken, zaten oyle bir cevrede buyumussun. Ister istemez ustunde kaliyor. Ben kendi acimdan abarttigimi dusunmuyorum. Turk insanlarinda insanlik zerre yok. Hele ki yakin oldugu insanlara karsi. Gider falancaya destek olur yardim eder , Allah rizasi icin der ama kendi yegenine vs ayni imkani sunmaz.
- 1 yıl
Kimsenin desteğine ihtiyacın yok aslında. İnsanlar genel olarak negatif burada haklısın. Ama tek başına kendi hayatını istediğin gibi inşa edebileceğini unutma. Herkes yapamazsın dese bile. Negatif insanlardan uzak dur. Özgüveninin düşmesin. Umarım istediğin yere gelirsin
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 369 cevap paylaştı. Bi bayram sabahı kuzenim bayrama gelmeyen amcamla telefonda konuşurken ses hoparlörde ve konu benden açıldı (benim oradaki varlığımdan haberi yoktu). "HAHAHA OKUDU DA BOŞUNA OKUDU. GENE Mİ BİR YERE GELEMEMİŞ AHAHA!" Demesine şahit oldum. Gittim o hırsla puanımla olmadık bir yeri yazdım. Sonrası pişmanlık. Mezuna bıraktım ve şimdi çok daha iyi yerlerdeyim. Olan şey okul puanım tercih yapıp gitmediğim için düştü. Ve şu an onun üç çocuğu da boş beleş haram yiyen üç tip. Yani demem o ki milletin lafına kanıp iş yapma. Önüne bak, çok çalış ve ilerle. Millet konuşur. En yakınındakiler bile dedikodunu yapıp yüzüne güler. Ama hayatını yaşayan sensin. Önüne bak ve gelecekte pişmanlık yaşama.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMeslek liseleri genellikle şunu yapıyor eğer meslek lisesi çıkışlı insan 2 yıllık bir ön lisans bölüm yazıyor okurken tekrardan sınava hazırlanıyor okurken üniversite kazanırken diğerini dondurup diğerine devam ediyor kazandığını kazanamazsan da 2 yıllığı bitirip KPSS ya da dikey geçişe girebiliyorsun daha kolay bunu düşündün mü?
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAyıplanacak ve utanılacak hiçbir şey yok gerçekten nasipten öteye gidemiyor insan vardır 2017'de tarih öğretmenliği okuyordum bıraktım pişmanım ama tekrar gireceğim yaşım 27
Gizli Üye(25-29)1 yılÜniversiteye başladığında bunlar kimsenin umrunda olmaz boşuna kendine kuruntu yapıp kendini üzme, sen yeter ki istediğin bölümü kazan düzgünce oku bitir, yarın iş hayatına atıldığında üç kere mezuna mı kaldın mı diyecekler, sen buna değecek güzel iş sahibi olacağın bir bölüm oku da bunlar kimsenin umrunda olmaz
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
69Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,1b cevap paylaştı.
u 1 yıltakmayın hiç bir insanı
20 Yorumla
1 yılOkumanın yaşı olmaz. Hayata geç kaldın diye moralini de bozma. Öyle bir şey yok, 60 yaşında milyoner olan da var. 30 yaşına gelip milyoner olan da. Herkes nasibini alır, kazanır, yer. Sen hayatını doya doya yaşa. Eğlen, gez, çalış, oku. Hepsini yap ki eksik kalma.
40 Yorumla
1 yılBen 03'lüyüm ve hala yerleşmedim üniversiteye. Bu zamana kadar yapmam gerekenleri ertelemem ve ne istediğime yeni karar vermenin yanında bazı fiziksel sorunların da payı var. Yeni yeni çalışmaya başladım. İstediğim yer gelmezse tercih yapmam, diğer yıl da girerim. Yalnız değilsin.
12 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim bizim ailede herkes ilk senede hukuk tıp kazandı çok ezilmis gibi hissettim
- 1 yıl
benim de aile öyle sayılır. sıkma canını. kendimi bulamadan ve sıkıntılı bir halde gitsem daha da savrulurdum.
1 yılAyıplamadıkları her hangi bir şey var mı ki? İlla birileri bir şey diyecekdir ayipladıklari için değil senin hedeflerine ulaşmani engellemek için ayıpmiş gibi göstericeklerdir Demem o ki bırak ayıplasinlar geçici lüzumsuz insanları kafaya takmamak gerekir bu hayatın artılarını eksilerini sen yaşıyorsun beni de ayipladıklari çok nokta oldu şimdi ise maadi anlamada yardim edeyim diye ağzımın içine bakıyorlar
20 Yorumla
1 yılÇok güzel şeyler bile yapsan ayıplayan olur arkadaşım malatya tıpı kazandığı için ayıplayan olmuştu ahhahahah neden Ankara veya istanbulu kazanmamış bunun için ayıpladılar kendileri orta okul mezunu bu arada yani kimin ne dediğini umursama kendine odaklan insanları memnun edemessin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMerhaba tatlım. Sen elinden geleni yap, disiplinli bir şekilde çalış sonra da Allah'a bırak. Allah sana hayırlı bir bölüm nasip etsin. Üzülme çünkü kazanmak önemli olsa da hayırlı bir bölüm kazanmak asıl önemli olan. Sadece adamakıllı çalışmaya bak. Bende 2003'lüyüm adamakıllı oturup çalışmadım çünkü hedefim ve cesaretim yoktu şimdi pişmanım ama inşAllah sınava girmeyi düsünüyorum Allah'tan her zaman hayırlısını istemeliyiz
14 Yorumla
Soran1 yılLütfen olma simdiden baslaa bende çok pismanım
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim Allah hepimize hayırlı bir bölüm nasip etsin😊
Soran1 yılİnsallah sağolun
Cevap sahibi1 yılRica ederimm
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkes illa ilk senesinde üniversite kazanacak diye bir kural yok bırak ayıplanırsa da ayıplansın herkesin kendi görüşü kararı önemli olan senin ne yapmak istediğin başkalarının olumsuz düşünceleri için kendi isteklerinden vazgeçme insanlar kaç yaşından sonra neler yapıyorlar
10 Yorumlasen bensin qowıashfgbwelsdf 2004lüyüm bende 3 senedir mezunum ama ben sağlık sorunlarımdan dolayı kalıyorum keyfi değil yani kazanamadığım için değil
01 Yorumla
Soran1 yılBende 2 kez sınava girwmedim
1 yıl3 yıl önceki bölümümde benim yaşım 22 idi sınıf arkadaşlarımın yaşı 19 du ve o bölümde 50 yaşında olan bile vardı 1. öğretimden, bi sıkıntı olabileceğini zannetmiyorum.
02 Yorumla
Soran1 yılDalgs geçiyorlar mı
- 1 yıl
Yok hayır, aksine takdir bile ediyorlar, arkasından bu yaşına geldi hala okuyor diyen bir kaç kişi çıkıyordur ama yüzüne söyleyeceklerini sanmıyorum, en azından ben denk gelmedim
1 yılAşkım eğer tıp istemiyorsan çok büyük enayilik yapıyorsun su an tüm bölümler işsizlik sıkıntısı zaten çekiyor bir an önce oku bitir okulunu önüne bak
01 Yorumla
Soran1 yıl2 yıllık okuyup diploma almak amacım aslında
Gir işe acikogretim yap gözünü seveyim mavi yaka daha yüksek maaş alıyor önemli olan bir girdiğin yerde devamlı olmak iş ilişkilerine göre zaten farklı göreve geliyorsun
02 Yorumla
Soran1 yılÜniversiteye gitmek istiyorum
Ablam sen şimdiden bas yks 2026 güzel şeyler olur şaka falan eğer sıkı çalışırsan hedefinde normal bir şey ise bu iki ay içinde yapabilirsin yeterki kendine güvenin olsun benimde ilk mezun senem çalışıyorum umarım ikimizde istediğimiz yere gideriz❣️
10 Yorumlaben itü denizcilik mezunuyum meslek bana uygun olmadığı için mesleği bıraktım abicim sana tavsiye istersen 5 yıl geç kal sorun değil senin mutlu olabileceğin bir bölüm oku ne istedigine karar verip ona göre hayatını şekilllendir ben düşünmeden hareket ettim pişmanım
14 Yorumla- 1 yıl
kase mühür imza kesinlikle, istemedigin sırf gitmek icin gittiğin bir okula, bolume gitmektense, istedigin kadar hedefine ulaşana kadar mezun kalmak daha avantajlı zaten bu devirde mezuna kalmayan yok denecek kadar az bi sorun olmaz
- 1 yıl
evet bu surecte mantıklı kararlar vermek en doğrusu, sırf okudu denilsin diye sacma sapan istemedigi bir yere gidip issiz kalacagina mantiginla hareket etmesi en doğrusu ben oyle yaptım, emin olsun bunu yapanlarda pişman degildir
Eğitim & Kariyer konusunda 403 cevap paylaştı. Ben de 3 sene mezuna kaldım,4 kez sınava girdim yani, hedefinize odaklanın, sonuç alınca her şey unutulacak
20 Yorumla28 yaşımda ünv kazandım ve bölüm 1.'si bitirdim yavrum. Seni ayıplayan açsın da g*tünü ayıplasın
24 Yorumla
Soran1 yılKdkakwns zaten yaşımdan çok küçük gösteriyorum onun 15 sanıyorlar çoğu zaman bundan da çekiniyorum
- 1 yıl
Hangi bölümü bitirdin?
1 yılİstediğin bölüm için 5 yıl bile kalınır. Sakın cevreni umursama canim. İşe yaramaz bir bölüm okusan işsiz kalsan da ayiplanacaksin. Eğer okumak istediğin bölüm ve üniversite iyiyse değer.
00 Yorumlabenim ilk mezun senemn kınamiyim de bi daha kalmam nası rahat ettiniz mesela aile evinde merak ediyorum
01 Yorumla
Soran1 yılHiç rahat degil babam emekli sürekli evde benimde arkadaşım vs yok inan daralıyorum o yüzden nere gelirse gidicem artık
1 yılŞuraya herhangi bir normal kameraya bakan boydan fotoğraf koy, bazı tipler çıkar ona da bakıp liseli ergenler gibi dalga geçmeye çalışır. o yüzden hiçbir şeyi kafana takma, yoluna bak:)
00 YorumlaAsıl sıkıntı üniversiteden alttan ders alıp mezuniyet baskısı alınca başlıcak ha bir de asgari ücrete saçma sapan işte çalışınca anlıcan neyin boş olduğunu
00 Yorumla
1 yılAyiplanmaz. İstemediğim bölümü okuduğum için hayatım kaydı. Yalnız sonunda pişman olmayacağın bir bölüm seç. Keşke 3-4-5.. kere mezuna kalsaydim diyorum ben. Bir hedefin varsa hiç sorun değil.
00 Yorumla
1 yılBence ayiplanmaz çünkü yks gerçekten değişik bir sınav rakip çok dersler ortam vs derken odak zor ya ben de 2 yıldir mezuna biraktim bu yil inşallah hedefimize ulascaz
00 YorumlaAyıplanır tabiki okumicaksan ise gir ailene destek ol ben bu sene hem kamyo hemde sivil üni bıraktım tekrar hazırlanıyorum konu komşu sorduğunda moralim bozuluyor aileme yük oluyormuş gibi hissediyorum belki erkek olduğum için benden bir beklenti var o yuzdende olabilir
06 YorumlaAyıplanacak bir şey yok herkes hemen kazanmalıdır diye bir şey de üniversitedelerde kaçıncıdan sonra kazananlar dolu insanlara kulaklarını tıka ve odaklan
00 Yorumla
1 yılFizik, matematik Türkçe yüklen, fizik en çok puan getiren alandır. Çünkü fizik dersinden yapılan net sayısı daha az. Emin ol başarılı olursun
05 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim ama amacım diploma almak çünkü kendi işim var e ticaretle uğraşıyorum gelirim baya iyi
- 1 yıl
Üniversite sınavi için dimi, yanlış anlamadım
Soran1 yılEvet sınava gireceğim ve nere gelirse orayı yazacağım artık
- 1 yıl
Tamam, Türkçe 30 net yapsam mükemmel puan. Bol kitap okumaya çalış, hızlandırır. Fizik dersi sayisalda az yapıldığı için güzel puan veriyor. Ordan 5 soru yapsan, harika puan. Matematik 10 soru yapsan, yine güzel bölüm gelir. Başarılar. İş sağlığı güvenliği, banka sigorta, veteriner laborant önlisans bölümleri iyidir 🤗
- 1 yıl
Yapsan*
1 yılAyıp olan ne kaybetmek mi Ayıp görenler ne kazanmış yahu bunları kâla almayn hayat herkese aynı zamanla muamele etmez farklı zamanlarla pişirir kendinize güvenin hayatın tadını çıkarnnnn
00 Yorumla
1 yılTakma kardeşim biz de kaç yıldır çok güzel bölümlerden mezunuz birincilikle bitirdim ama gel görelim ki kendi işimi yapamadım 😊
10 YorumlaBende 1 sene mezuna kalmıştım 1 senede hazırlık okumuştum. Normal sınıfa gelince 30 lu 40 lı yaşlarında sınıf arkadaşım olunca çokta sırıtmadım 🤣
10 YorumlaBenim kuzenimde 3 yıl bıraktı biz dahil kimse ayıplamadı kafana göre takıl takma onları
11 Yorumla
Soran1 yılSizin aile medeni bence hsjaaj
1 yılİnsanların düşüncelerine göre yaşarsan kafayı yersin. Kimse ayıplamaz, ayıplayamaz. Sonuçta bir suç işlemiyorsun
00 Yorumla
1 yılAynı kaderi paylaşıyoruz ama ben bu sene gidicem artık müzisyenlikle uğraştım 3senedir bıraktım bende
00 Yorumlaayıplamazlar üniversiteye gittiğimde çoluk çocuğu olan insanlar bile vardı rahat ol
04 Yorumla
Soran1 yılArkalarından ne diyolar dLga geçerler mi korkuyorum
Soran1 yılYani ama yurtta abla falan deseler gülerim haahhs
1 yılKendi hayatın, hele ki senin gösterdiğin çabanın yarısını bile göstermeyen insanlara hiç kulak asmamanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
1 yılablam hiç üzülme canını sıkma. ben de 4. kez kpss'ye giricem jdjdjdkdks
01 Yorumla
Soran1 yılDjsjsjJ
- Eğitim & Kariyer konusunda 368 cevap paylaştı.
1 yılYani 3. senende de kazanamazsan kendini bi sorgula bence. Sürekli mezuna kalmak iyi bir şey değil
05 Yorumla
Soran1 yılBen ilk sene açık liseden dolayı sınava giremedim sonra 2. Kez puanımı beğenmedim mezuna bıraktım 3. Sınava girmeden önce ailemnden birini kaybettim sınava 2 gün kala
- 1 yıl
Başın sağ olsun kötü şeyler yaşamışsın ama artık toparlanma vakti ve bu yıl kazan artık. Sınava az kaldı
Soran1 yılTeşekkürler dalga konusundan korkuyorum sınıfta olır mu?
- 1 yıl
Asla olmaz. Bizim sınıfta 40 yaşında anne var.
- 1 yıl
Herkes kendine bakıyor. Kimse sana sen çok büyüksün seni aramıza almayalım demez. Kimseyi ilgilendirmez
Gizli Üye(30-35)1 yılkendinden örnek vereyim ben üni mezunuyum ama yanlış bölümü bitirdim şimdi tekrar okusam aileme yurt masrafı falan olcak yakınımda iyi bir üniversitede yok zaten , bence geç de olsa iyi bir bölüm ve üniversite okumak daha mantıklı kendine güveniyorsan daha iyi yapıyosun bence
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılha bide ayıplama potansiyeli olanlarla sadece bu dönem değil hayatın boyunca görüşebildiğin kadar az görüş hani akraba vs mecbur ama en azından max bayramdan bayrama görüş sana hayat tavsiyesi
Soran1 yılAkrabalar degilde üniversite ortamından geriliyorum
Cevap sahibi1 yılbende okulu uzattım yaşıtım değildi muhtemelen çoğu kişi açık konuşmak gerekirse bu durumlarda kültürsüz köyden gelmiş tipler özellikle yurtta dışlamıştı biraz fakat okulda çok iyi arkadaşlıklarım oldu mezun oldum sosyal medyadan hala takipleşiriz 9-10 arkadaşım kaldı böyle
Soran1 yılYani öule biri değilim varlıklı bi ailem var ama asla okumada gözü olan biri değildim hiç bi zaman özele gitmeyi düşünüyorum
1 yıl3 yıldır olmuyorsa bundan sonra olmaz. Boşuna oyalama kendini
02 Yorumla- 1 yıl
haJhashsgshshshs yorumun cidden komik, 4 yil mezuna kalip tıp kazanan 26 yasindan sonra sınava girip mimarlik kazanan yakınlarım var ha bir de kimseyi ayiplamak istemem ama ilk senesinde "aman ne olursa olsun uniye gidicem" diye gidip bölümünden memnun olmayan yarida birakan mezun olsa dahi bimde kasiyerlik yapan insanlarda gördüm sence kim burada bosuna oyalamis kendini?
Soran1 yılKnk 1. Sene açık liseden dolayı sınava giremedm 2. Sene de puanımı beğenmedm son sene de sınava 2 gün kala ailemden birini kaybettim giremedim ve hedefim sadece diploma almak elbette tıp falan düşünmüyorum kendi isim var e ticaretle ugrasıyorum
1 yılÇok düşük puan mı alıyorsun? Nereyi istiyorsun?
01 Yorumla
Soran1 yıl2 kez sınava giremedim 1 kez girdim oda düşük aşdım
1 yılİstediğin bölümü tutturana kadar mezuna kal üniversite mezunu olup işsiz kalmaktansa senin yaptığın daha iyi emin ol.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 614 cevap paylaştı. bi bolum mu bekliyordun yoksa uni olsunda ne olursa olsun dedigin halde mi gidemedin
01 Yorumla
Soran1 yılGiremedim 2 sınava sadexe 1 kez girdim
1 yılHayır, istediğin bölüm olana kadar tercih yapma. Kim ne derse desin? Zaten emeklilik yaşı 60 olmuş. Erken işe başlasan ne olacak?
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Ayip kelimesini hayatindan silmelisin... yeterki neyi nicin yaptiğini bilmelisin... ve doğru yolda ol gerisini önem verme...
00 Yorumla
1 yılHerkes kendi ayıbına baksın. Sen kararlı bir şekilde yürü
00 Yorumla
1 yılHayır hedefine ulaşacaksan bunun vakit alması neden problem olsun
00 Yorumla
1 yılBen de 6 yılda bitirdim. Üniversitenin güzelliği de bu. Keyfine göre uzatabilmek...
01 Yorumla- 1 yıl
1 yıl da mezuna kalmıştım. Olacağı varsa oluyor. Elalemi takma senin hayatını yaşayan sensin, onlar değil.
1 yılİnsanların ne dediği değil senin ne istediğin önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBizim türk toplumu tıp öğrencisini de ayıplar takma kafana sen kendine inan tek önemli olan senin ne düşündüğün
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın ya arkadaşım tıp kazanmıştı ilk senesinden hemen laf vurdular bu kız daha iyi yapardı hemen ilk seneden yazdı vs
kimseyi ilgilendirmezde sende bi konsantre ol hallet bitir artık şekerim
00 Yorumla
1 yılKimseyi kafana takma. Kendine ve geleceğine odaklan yeterli..
00 YorumlaNe alakasi var Kimse kimsenin egutimine ne karisir canim
00 Yorumla
1 yıl32 yaşında 2 çocukla üniversite okuyanlar var 😅 boş ver herkes istediğini desin takma 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende 2004 lüyüm 2 kez mezuna kaldım şu an mutsuzum 3 e de kalsaydım keşke diyorum hiç dert etme ayıplanırsa ayıplansın millete ne hayalinin peşinden git
00 Yorumla
1 yılÜniversite sınavını Ben de 3. girişimde kazanmıştım normal insani şeyler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır ama çok da arayı açma yaş farkı arttıkça kafa dengi bulman da zorlaşıyor bu konuda ben dertliyim
01 Yorumla
Soran1 yılKaç yaşında başladın ki
Biçok kişi ayıplayacak yer arıyo, kesin ayıplayan (lar) bulunur. :D
00 YorumlaBen de 3 üniversiteyi yarıda bıraktım beni ayıklayan olmadığına göre
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 366 cevap paylaştı. Bende bıraktım 22 yaşıma kadar böyle devam etti şimdi ise üniversite birinci sınıfım
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılYapacak daha iyi bir şey yoksa istersen 10 sene hazırlan kim ne diyebilir ki?
00 Yorumla
1 yılÇok zorlama tembelsin işte git meslek öğren asıl para orada
03 Yorumla- 1 yıl
Belki farklı olaylar yaşadı? Ne saçma bir yorum sana yakıştıramadım
- 1 yıl
@Andromedadanbirkız dost acı söylermiş yıllar geçiyor zaman acımasız bir bakmış 30 yaşında hala bir şey olmamış o zaman daha kötü hisseder kendini ayrıca kötü bişey demedim bende tembeldim gidip on numara meslek öğrenmişim iyi ki diyorum şimdi
- 1 yıl
Demekki kendin öyle geçirdin ve herkes aynı yaşıyor sanıyorsun.
Gizli Üye(30-35)1 yıl3. sene psikoloji kazandım. sktr et insanları. zafer bakışını, duruşunu düşle...
15 Yorumla
Soran1 yılAyy bende çok isterdim nasıl başardın dershaneye falan gittin mi
Cevap sahibi1 yılevet ama doping hafızada bayağı iyi :)
Cevap sahibi1 yılpsikoloji önermem ama. önü kapalı bir bölüm. türk psikologlar derneği'de berbat. iş bulman çok zor. Asgari ile başlıyorsun yl şart. bir sürü eğitim pahalı vs tamamen zengin bölümü. ben pişmanım.
Cevap sahibi1 yıl@chaki0 dil ve konuşma terapisi ya da diyetetik
Gizli Üye(18-24)1 yıl2025 yılındayız knk m*l mısın üni okuyup napcan gir işe çalış para kazan
02 Yorumla
Soran1 yılKnka işim var diplomam olsun diyorum ya
Cevap sahibi1 yılBoş iş
- Devamını Gör (95)
Devamını Gör(140)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?