3. kere mezuna kalmayı düşünüyorum?

Şu an 20 yaşındayım eğer tekrar mezuna kalırsam üniversiteye 21 yaşında başlamış olacağım ve bu yüzden kendimi yaşıtlarımdan geri kalmış bir buadala gibi hissediyorum. Kendimi açıklamak istiyorum kısaca. Lisem ev konumundan yerleştiğim bir anadolu lisesiydi yani proje okulu değildi. Hocalar doğru dürüst bizle ilgilenmezdi. YKS için bize kattıkları max şey sınavın kaç dk olduğu ve kaç soru olduğuydu. Rehber hocası gelip gidip bunu söylerdi. Onun dışında deneme yapmaya 12 nin 2. döneminde başladılar başka da yok. Sınav bilinci olmadan liseyi bomboş bitirdim yani. Son sende 12 de de arkadaşımla zaten mezuna kalırız kafasıyla çalışmayıda bıraktım. İlk yks de say 700k yaptım. Zaten lisede 10 nun yarısı ve 11 in tamamı online olduğu için dersle alakam hiç yoktu ve ancak bu kadar oldu. Sonra ilk mezun senemde dershaneye yazıldım ve pişman oldum. Hiç verim almıyordum, daha ben bir konuyu anlayamadan sonraki konuyla ilgili bir sürü ödev veriliyordu, yetişemiyordum. Sınıf dersi alıyordum ve temelim diğer öğrencilere göre kötü olduğu için daha geç anlıyordum onlara göre. Çıkmak istedim ama anlaşma yaptığımız için ve olduğu için çıkamadım. Bir sene boyunca eve her akşam geldiğimde ağladım. Velhasıl sınava girdim ve say 500k yaptım. Tekrar yani şu an ki içinde bulunduğum 2. mezunluğuma kaldım. Bu sene dershaneye gitmedim evde çalışırım dedim ama olmadı. Kişisel sorunlarım, ailevi sorunlar, sosyal sorunlar derken psikolojim bozuldu. Tekrar tekrar çalışmaya başlayıp bıraktım. Bir düzen oturtamadım. Son 3 aydır da hiç çalışamadım. Elim ayağıma dolaştı yetişmeyecek diye her gün ağladım kendimi paraladım ve sonuç geçen seneyle aynı netleri yapıyorum. Burada hiç arkadaşım yok tüm arkadaşlarım ne gelirse yazıp gittiler. Yani sosyal hayatım sıfır. Sadece tatilde gelen 2 3 arkadaşımla buluşuyordum. Zaten onlarla da aram açıldı hep. Mesajlarıma falan geç bakıyorlar artık. Kendimi bu kadar yalnız hissettiğim hiç bir dönem olmamıştı. Herkes kendi hayatına bakıyor ama bir ben bakamadım ya. O kadar pişmanım ki her şey için keşke zamanı geri alabilsem. Kaç kere intihar etmeden ölmek için yolda bana arabasını çarpmasını diledim sayamıyorum bile. Kalp krizi geçireyim öleyim diye bile dua ettim ama nafile. Ailem o kadar umutlu ki benden bu sene kesin hemşirelik falan gelir diyorlar. Ama bilmiyorlarki gelmeyecek. Aldığım denemeleri kitapları bile çözemedim hepsi duruyor bomboş. Kendimi düşünmüyorum bile sadece ailemi hayal kırıklığına uğratacağım için mutsuzum. O kadar çalıştın kitap aldın bu mu karşılığı diyecekler. Belki tekrar sınava bile girmeme izin vermeyecekler, sen yapamıyorsun boşuna girme diyecekler.

Güncellemeler
+1 yıl
Yolda görse bana selam vermeyen komşuya, bir kere arayıp hal hatır sormayan akrabaya komşuya benim sınavda naptığım derdi düşecek. Bin ton laf edip konuşacaklar kazanamadı bu canım hala diye empati yapmdan. Klasik sınav sonrası olduğu gibi arayıp sizin çocuk naptı bizimki bunu yaptı diyecek ne ayıp. Bu sene benimle sınavara girecek olan 05 li fen liseli dershneye giden artı derece kasan 5 akrabam var. Yani fena rezil olucam. Ben nasıl yarışayım lise boyu çalışmış üstün zekalı birey Allah aşkına
Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen yargılamadan empati yaparak cevap verin benim gibi 3. mezunluğa kalıp psikolojisini toplayabilmiş birileri varsa tavsiye fikir verebilir mi? Bir kez daha kalsam çok mu geç kalmış olurum hayata bilmiyorum. Ne gelse yazıp gitmeyi de düşünüyorum ama bir senemi verip adam akıllı çalışıp istediğim bölümede de gitmeyi istiyorum. canım değilim çalışırsam yapıyorum 11 de online okul zamanı, derslere kendim çalışıp sınavları geçmiştim. Sadece psikolijimi toplamaya ihtiyacım var.
3. kere mezuna kalmayı düşünüyorum?