Nasıl bir bölümdür? Önerir misiniz ve hangi üniversitesinde okuyorsunuz
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılben iktisat mezunuyum alanımız çok zor kadro bir damla mezun okyanus o yüzden diğerleri gibi çabuk atanma hayalin olmasın benim bir arkadaşım katü kamu mezunu okuldayken başladı hazırlanmaya azmine hayran olduğum biri önce kamu denetçisi yardımcısı oldu (ki bu ünvan kolay kazanılmıyor) sonra istifa edip tekrar hazırlandı şu an kaymakamlık sınavını verdi ve eğitimde bu iş için ciddi bir azmin olması lazım inşallah umduğun gibi çıkar
24 Yorumla- +1 yıl
Bende iktisat okuyorum. Bolumden memnun musunuz? Avanyaji dezavantaji neler?
Soran+1 yılCok sagol, insallah. Tarih ve hukuk'a ilgim oldugu icin belki bende basarili olurum. :) arkadasin bolum hakkinda olumsuz seyler diyor muydu ve iktisat mi dahs iyidir Kamu'mu?
Cevap sahibi+1 yılarkadaşım seviyordu ama iktisata benden çok çalışıyordu zaten derece yaptı hani iktisatta zorluk sayısal daha çok kamu sözel eğer kamuyu seçersen kpss'ye girdiğinde hem iktisatı çözmelisin hem kamuyu hangi bölümü seçersen seç ciddi bir çalışma gerek kamu istiyorsan oku ve imkanın varsa kpss a dersanelerine git ve ciddi bir araştırma yap iyisini bul ve ciddi bir çalışmaya gir derslerini analayarak geç ve 4. sınıftan başla alan çalışmaya
Soran+1 yılCok sagol. :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılben okudum dört yıllık ıyı guzeldı okurken fakat mezun olduktan sonra cok zorlanırsın ıs bulmak için sabırlıyım dersen oku ama adı olan bır unı de
13 Yorumla
Soran+1 yılFakultesi var mi bilmiyorum ama. Yesitepe yi ya da İstanbul uniyi dusunuyorum. Buralardan mezun olursam, is bulma imkanim iyi olur mu
Cevap sahibi+1 yılkendını gelıstırmene bağlı bırazda azımlı olursan cok da ıyı yerlere gelırsın... bızraz da torpılın olursa.. sen degerlendır dusun tasın senın gelecegın onemlı bır karar bence.. keşke deme hiç bir zaman.. tum bölümlerde su an bır ıssızlık durumu da var aslında ıste herkes unı okumak ısteyınce rekabette o kadar cok oluyor.. simdiden kolay gelsın sana senın ıcın en ıyısı olsun
Soran+1 yılBilgilerinle aydinlattigin icin cok tesekkur ederim. :)
Hukuk bölümü ve İİBF'nin diğer iyi bölümleri varken o bölüm sadece okumak için olur
142 Yorumla
Soran+1 yılKamu Yonetimi'de dama atilacak gibi degil ki.
Soran+1 yılSagolasin. :)
Soran+1 yılO zaman isim sadece Kamu yonetimine kaldi, desene. :)
- +1 yıl
Ben iktisat okuyorum ve kamu mezunu kişinin çalışacağı yerde çalışırım ama kamucu çalışamaz :) fakat iibf kimseye önermem. Okul sonrası KPSS-A sonra kurumlar sınavları filan. Tercihin pdr psikoloji olması dileğiyle :) IIBF biraz şey gibi Üniversitesi okudum demek gibi bir şey bence
Soran+1 yılMisal Kamu yonetimi okuyan adinda yonetim var. Yonetici vali kaymakam gibi. Iktisat ekonomi alani degil mi
- +1 yıl
Adından öyle olduğunu düşünmen normal fakat belki şuanda vali ya da kaymakam olan çok az kamu mezunu vardır. Bu arada vali olmak için iibf mezunu olmak gerekmez. O istisnai bir memuriyet. Cumhurbaşkanı isterse mühendisi, isterse emniyet müdürünü atar. Celalettin cerrah gibi (istanbul emniyet müdürü iken Urfa'ya vali) senin istediğin bölümün önünde hukuk, iktisat vb bölümler var iken o bölüm işe yaramaz
Soran+1 yılMisal gerekli basari kazanildiginda onde olmaz dimi
- +1 yıl
ya dediğim gibi sadece tek başına hukuk yeterli olur o başarıyı geriye atmaya. Hayallerini gerçekten yıkmayı kimse istemez ama ileride pişman olmaman için biraz daha çalışarak daha iyi bölümlere gitmeni tercih ederim. Hem istenilen başarıya ulaşsan bile alacağın eğitim kalitesi belirleyici olacak. Bunun içinde ODTÜ, Ankara siyasal gibi yerlerde okuman lazım bir şeyler öğrenmen için :/
Soran+1 yılCok sagol misal ben Yeditepe'yi ve Marmara'yi dusunuyorum. Buradan da iyi yerlerr ulasilabilir mi
Soran+1 yılAhah : Yani iktisat ve isletme'den duydugum ve meslek alani etkili oldu. Sagol ama :D
Soran+1 yılSagolasin. Dusuncelerim sekillenmeye basladi. :)
Soran+1 yılBende sen gibi, Iktisat okumaya karar verdim ya, cok sagol ne diyeyim. :)
Soran+1 yılHahah :D ilahi, o kadar yazmana bile iktisat demedim ondan. dd Isin ozu uzun ve buyuk capli bir arastirma yaptim. Ama bir suru Kamu okuyuo issiz olduklarini ya da Bankaci olduklarini diyenleri gozlemledim. Bankacilik icin mi o okulu okudum. d Ama Iktisatin, her alana yonelebilme imkanini yorumlarini okuyunca idrak ettim. Peki iktisata hitaben Hukuk nasil hukum daha mi elit
- +1 yıl
Hukuk ile eşit ağırlık bölümlerinin hiçbirisi yarışamaz o ayrı bir dal. oradan çıktığında en az avukat olursun ve elinde kesin meslek olur ama İİBF'den mezun olduğunda ne olacağın ya gireceğin sınavlar ya da çalışmaların belirleyecek. Fakat ben ısrarla eğer İİBF hedefinde var ise bu bence iktisat olmalı diye ısrar ettim :)
Soran+1 yılSjmdi ben yonetici alanini istiyorum az uz ogrendin. :D Hukuk okuyup mezun olanda bu imkan cok my fazlaymis. Birde Ijtisat icin ingilizce versiyonunu tercih edeyim mi
Soran+1 yılCok sagol ya, Ingilizceden yana korkum biraz var ama. Ben Kontya'da okumak istiyorum. konyada da egitimsiralamasi 11. olan bir Selcuk unide var. ama bburadaki puani 270 lerde. ben ise 300den fazla rahat yaparim. burayi secmem puani dusuk ya kotu bsirsey olur myu sence
Soran+1 yıluludag iyi yanii. Son sorum valla. :D Iktisat zor mu okuyanisin ne de olsa. Simiftakiler dokuluyor mu bu bolumden yana.
Soran+1 yılLisede gordugumuz mattan daha zevkliyse sorun yoktur:D eyvallahv
- +1 yıl
Lisede gördüğün matematikten farklı olarak ne görmek istiyorsun ki :) bundan sonra havuz problemi hesaplamak yerine milli gelir hesaplarsın, yol problemi yerine ekonomik büyümeyi hesaplarsın, yaş problemi yerine kalkınmayı :) mesela şu an da ekonomiyi daha iyi yorumlayabilirsin. Sonra bazı gerizekalıların faiz enflasyona neden değil o yüzden düşürülsün dediği zaman hadi ordan dersin ve enflasyon düşmesi için faiz gerekli der sonra Neremle güleceğini şaşırırsın :)
Soran+1 yılGideri vardir gene bu problemlerin. :D son sorum olacak demistim aklima birsey daha getirdin ayip oluyor sana :D
- +1 yıl
Sorun yok sen aklına geleni sor bölüm ile alakalı :) gerçekten eğlenceli bir bölüm ama sen dersleri gözünde büyütürsen mesela istatistik ekonometri mikro ve makro iktisat derslerinde biraz sorun yaşarsın. Burada çünkü sürekli sayılar grafiklerle uğraşacaksın çünkü. Onun dışında zevklidir iktisat :)
Soran+1 yılFaizin bahsi acildi. Ileriki meslek hayatinda faiz ile para kazanma cikacak mi. Yoksa yalnizca faiz hesaplari nasil olur diye mi ogreniyoruz
- +1 yıl
sana faizden nasıl para kazanılır anlatılmaz. o senin yorum. sana para ve maliye politikası anlatılır. orada ne zamanda faizden para kazanacağı ne zamanlarda faizden para kazanamayacağını öğrenirsin :) ilk 2 sınıfta karıştırırsın ama 3'ten sonra anlırsın neyin ne olduğunu :) örn: enflasyon döneminde milletin elinde paraları çekmek için faiz iyi bir silahtır ve yükseltilir. ve sen kazanabilirsin gibi :)
Soran+1 yılSececigim meslege faiz felan karismaz yani. :D Peki,. sagol.
Soran+1 yılOff ya.:D Ama Iktisat'in her sundugu meslekde illa faiz var midir ki.
- +1 yıl
canım arkadaşım ben sana şunu dedim faiz olmadan çalışacağın bir yer söyle :) Söyleyim ev hanımlığı evinde oturursun koca para getirir. Ama adamında çalıştığı yer illa ki ihaleye girecek bankayla çalışacak vb. anladın mı.. bu devirde bunlar olmadan olmuyor.. sen mesela bankada çalışıyorsun diyelim. banka paraları karlı işlere yatırır yurtdışı bankalara yatırır kar eder seninde maaşın oradan gelir. burada sen orada çalışansın faiz kazanan değil :)
Soran+1 yılSormak gerek, sonucta kotulugede vesil olunuyor. :) Ayrica ev hanimi olmaya megilli degilim. :D
Soran+1 yılbir kac yil sonra okuyani olacagim olmezsek :) Sectigime dair haberi verecegim. Allah razi olsun. :D
Soran+1 yılHerkesin tercihi var. Benim neden yok diye tasalaniyordum. Ama bu soru sayesinde oldu. :D bu yil bitti zaten :)
+1 yılOkuduk ama açıktan :D bir işe yaramadı cvlerde yer işgal etmekten başka :)
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden bir ise yaramadi. Oysa cok genis meslek kismi var.
- +1 yıl
Çok geniş alanı var ama çok çok daha geniş hayran kitlesi var. Yarış çok hızlı hocam ve çok torpilli aman çetrefilli. ;)
Soran+1 yılHer bolumde oyle. Mezun isine bakiyor yani. Sagol :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
ben bıraktım bu bölümü :)
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki?
Soran+1 yılSiyasal gibi derslerse görüyorsunuz o zaman. Baska ne tur seyler görüyordunuz misal ben tarihe birde fen bilimlerine ilgiliyim
Soran+1 yılKafayi cok sisirten derslermis :D vali olmak icin deger! :D cok sagol
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 907 cevap paylaştı.
+1 yılben bitirdim, asla okuma
12 Yorumla
Soran+1 yılCok ovenleri vardi ama.
- +1 yıl
asla diyorum bana inan
Sayısal bakımından en rahat bolumdur.
14 Yorumla
Soran+1 yılGuzel o zamann :)
Soran+1 yılKullabnicisisin yanii :) Peki, sence bu bolumun avantajlari nelerdir. Insallah
Uluslararası ilişkiler tavsiye ederim
00 Yorumlaİyi hazilanirsan anca
00 Yorumla
+1 yılo bölümü çok istemiştim ama olamamıştım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılarkadasım okuyor memnun
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 601 cevap paylaştı.
+1 yılben okuyorum 4.
04 Yorumla- +1 yıl
4. sinifta yim
- +1 yıl
bolum ii degil. puan cok dustu mezun yuzbinleri buldu. aama bitirip alan sinawlarina calisir basarrsan ii yer kaparsin yoksa bos bolum
Soran+1 yılBolum neden iyi degil, dersler mi kotu.
- +1 yıl
kalitesi dusmus bölümün mezun cok fazla. fazla mezun olunca da değersiz oluyo bölüm
Gizli Üye(30-35)+1 yılkamuyu yönetiyon işte
00 YorumlaGereksiz bir bölüm
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım