... Cevap veren herkese de teşekkür ediyorum...
Psikoloji mi işletme mi?
... Cevap veren herkese de teşekkür ediyorum...
Bu iki bölüm arasında kalman şaşırttı beni. Yani hani sınıf öğretmenliği mi okulöncesi mi desen anlayabilirim de birisi psikoloji birisi işletme. Sanırım kişisel yetenek ve istekler değil başka etkenler rol oynayacak tercihlerinde. Dolayısıyla durum buyken pek de önemi yok şahsen. Olay tamamen gittiğin il ve kişisel iletişim kabilyetinde bitiyor. Nitekim pek çok mezun okuduğu bölüm işini yapmıyor...
Psikolojiyi seçme nedenim aşırı ilgi duymam ve sevmem işletmeyse hem daha kolay hemde yabancı dil kullanıp yurt dışına gitme gezme imkanım var işim sayesinde.
O zaman şöyle bir şey yapalım sana. Psikoloji yaz. Ardından yan dal işletme oku. Bitirince İşletme Yüksek Lisans yap. Keza işletmeler de insanlar gibi yapılar aslında. Onların psikolojisi üzerine yeni nesil bir işin olabilir.
Çok güzel bir fikir teşekkürler :)
Peki onun yerine işletmeyi açıktan okusam nasıl olur yandal yerine?
Rica ederim. Bol şans :)
AÖF de okuyabilirsin. Hem yandal gibi not zorunluluğun da olmaz aslında AÖF'e göre. Ancak AÖF okurken ne kadar öğrenebilirsin. Sadece kitaplarını alarak okurken sanki aktif öğrenmeyi sağlamak zor olur gibi geldi bana. Yoksa teknik olarak bir sıkıntı yok tabiki.
Para ve sırf iş şansı var diye çoğu kişi Psikoloji demiş. Ama bu bölümün ve mesleğin hakkını vermeyecekseniz tercih etmeyin işletme okuyun derim. Psikoloji okuyorum ama iş şansı ve parası var diye değil, bölümün hakkını verebileceğimi düşündüğüm için okuyorum. Siz de böyle yaklaşın duruma. Eğer isterseniz detaylıca bilgi verebilirim bölüm hakkında. (:
Psikoloji için matematik çok gerekli mi benim hiç yok matematik
Birbirinden bağımsız iki meslek kolu. Binlerce işletme mezunu var ve çok düşük puanla alan üniversiteler var. Psikoloji de ise eğer özel düşünmüyorsan gayet yüksek puan isteyen bir bölüm ve önü çok açık. tabi bahsettiğin boğaziçi, İstanbul üni. gibi üniversitelerde işletme okumaksa o ayrı tabi ki..
Özel üniversitedeyim.
Ben psikoloji okuyorum. Kafam rahat. Okullarda rehber öğretmenlik yapılabilir psikolog olarak hastahanelerde çalışılabilir. Maddi imkanlar varsa özel bir klinik açılabilir secenek çok aç kalinmaz. Yani yaşadığım ülkede böyle türkiyeyle ilgili pek bilgi sahibi değilim.
Neredesin ki?
Amerikadayim ben California
Orada mı yaşıyorsun yoksa bitince Türkiye'ye dönme gibi bir düşüncen var mı?
Burada yaşıyorum. Türkiye'ye dönmem sanırım
Sen tam benim istediğimi yapıyorsun aslında hem okuyorsun hemde yabancı dilini kullanıyorsun :)
Türkiyedeki güzel üniversitelerden amerikaya tura gelenler çok oluyor. Sende kazanirsan gel :D
Tura derken?
Yaz tatillerinde geliyorlar görülmesi gereken güzel yerleri geziyorlar :D yabancı dil geliştirmek için yapılan bir faaliyet bu.
Hmm anladım bende yüksek lisansta orayı planlıyorum :)
Cevap
24Cevap
İşletmenin yelpazesi geniş fakat ben olsaydım psikolojiyi seçerdim çünkü bu alanda kendini geliştirmek maddi ve manevi anlamda iyi yerlere gelmek çok mümkün
Bir o kadar da zorlu ama :S
Her mesleğin ve bölümün bir zorluğu var. Kolay olan bir bölüm yokki tıp, mühendislikler, alan bölümleri vs zorlugu cekiceksinki yolun sonunda zafere ulaşabilesin
Çok haklısın ama işletmenin ne zorluğu var ki :D
tabiki işletmeyi psikoloji ile bir tutamayız fakat ben zorlugu tıp mühendislik psikoloji hukuk gibi bölümler için kastettim. ama diğer bölümlerinde illaki kendilerine göre bir zorluğu vardır
Olabilir de psikoloji bana işletmeden daha zor gibi geliyor.
tabikide daha ağır bir bölüm :)
Psikoloji tabiki işletme okuyup bir meslek sahibi olanı görmedim olunmuyo o bölümden birşey
işletme boş bir bölüm işletmeye gitmek 4 seneyi çöpe atmak
ama 400 puanlı 450 puanlı bir işletmeye gitmisssin o ayrı tabi hertürlü iş bulabilrsin
ama 270 lik 280 puanlık bir işletme bölümü boş tanıdığım insanlar var bos
ve psikoloji ile işletme kıyaslanamaz bile
işletmeciler hep aç psikolok ol dertli insan çok kolay para
Ama onları dinle dinle seninde ruh sağlığın bozulabilir.
İşletmenin neyi bu kadar zor? İş bulmak dışında?
psikoloji tabiiki işletme okuyup iyi bir yerlere gelebilmen için para lazım hmde bissürü işletme mezunu var ortalıkta görmüyor musun
Çok fazla hukuk isteyip psikoloji bölümünde okuyan biriyim. Psikoloji hayatta seçmem diyip bu bolumdeyim. Çünkü sonradan ilgimin olduğunu fark ettim. İşletmeye gelince saçma ve dandik bir bölüm. Aklin varsa psikoloji seç. Eğlenceli ve zevkli bir bölüm aslında. Ama tâbi zorlamak istemem hangisine ilgin varsa onun seçmen senin için daha uygun olacaktır
İşletme okuyanların çoğu ne yazık ki şuanda işsiz
Psikoloji her anlamda daha iyi geliyor bana
Karar senin ama psikoloji daha mantıklı bence
psikoloji tabiki abim isletme okuyo kuzenim psikoloji ordan biliyorum isletme bitirdikten sonra is bulabilmen zor cok fazla mezunu var ama psikoloji okursan her türlü bulursun
Ama bu aralarda psikoloji okuyanlar çok çoğaldı bunun da sonu işletmeye benzeyecek gibi çok fazla mezun verecek.
olabilir ama daha zamanı var isletme seviyesine gelmesine ve psikolojinin puanın özel üniversitelerde bile daha yüksek herkes isletmeye girebiliyo ama ona zor
Anladım Teşekkürler :)
Psikoloji seçmek daha iyi. Eğer PDR'ye tutuyorsa puanın ya da kazanabileceğini düşünüyorsan her iki yönlü de artıları büyük olacaktır. Öğretmenlikte yapabilirsin, psikolojik danışmanlıkta. İşletme de neymiş? Milyonlarca mezun var işletme okumuş.
İkitsadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu 450 bin işsiz var.
İkisininde kapalı milyonlarca işletme mezunu var çok az da psikoloji açöığı
Ne yapmalı o zaman :)
piyasa işletmeci kaynıyor ama psikolog az.
Psikolog ol.
Bunun dışında bir neden?
Ya bunlardan dolayı kendim dertlenirsem?
Duygu kontrolünü öğretirlerse iyi olur yoksa sıkıntı :S
Şaka mı yapıyorsun? İşletmeyi aklından bile geçirme. Tabi ki psikoloji
nesi var ya bu kadar işletmenin? İş bulamama dışında?
İkiside iyi değil bence ama isletme daha iyi psikolojiden :)
Neden kötüler mi ki? Bu arada ilk işletme diyen insansın heralde :)
Hmm anladım :)
işletme okursan millete hizmet edersin
ama psikoloji okursan kendinede hizmet edersin hayatın zor zamanlarında :))
Ama şunu unutmayalım ki terzi kendi söküğünü dikemez :)
Şaka bir yana haklısınız bana da çok şey katacak diye düşünüyorum bende
İşletme monoton olsa da rekabet çok ve iş imkanı da çok,
Psikoloji eğlenceli olsa da rekabet çok ve iş imkanı daha az.
İşletme tarafında olan 2. insansınız :)
Sadece gözlemi belirttim. İKİSİNDE DE REKABET ÇOK.
Aynen
İşletme okuyorum şu an pişman olucağın bir bölüm.
Hadi ya neden?
Yapma etme. İşletme okuma. Iibf okuma. Psikoloji oku kendini seviyorsan.
neden çok mu kötü işletme?
Işletme ODTÜ'de okuyacaksan tamam. Ama başka bir yerde okusan bile kurtarmaz. Neyse sen çok işletme istiyorsun herhalde daha bazı şeylerin farkında değilsin oku işletmeyi 4 yıl hızlı geçer mezun olunca anlarsın
Farkında olmadığım için yazıyorum buraya zaten :)
Abla tavsiyesi
Ben isletme. okuyorum ama. keske psikoloji okusaydim diyorum
Neden?
benim psikolojim. bozuk belki iyi gelir diye:-)
Seninde mi 😓
Evt :-)
Psikoloji seçerdim ben çünkü işletme herkes gidiyor
Psikolojiyede öyle oluyor gibi sanki bu aralar.
Psikoloji :')
Neden?
Yüksek lisans yaparak klinik doktoru olabilirsin ve meslekte ustalastikca çok iyi paralar alabilirsin. İlkten 2 milyar ile başlarsın ama kendini geliştirirsen bu para 10 milyara kadar çıkar. Hassas biri değilsen psikolog ol derim çünkü bir sürü sıkıntı dinleyeceksin ve çözüm bulacaksın. İşletme de iyi tabi ama psikoloji daha güzel geliyor bana
Doğru söylüyorsun da maalesef duygusallık var bende. Acaba beni kötü etkiler mi diye düşünüyorum hep.
Tamamdır teşekkürler :)
Isletme okuyorum ama bence psikoloji
Pişman mısın?
Hayir. Fakultemi cok seviyorum ama isletmede issiz kalmakla cok yuksege cikmak arasinda cok ince bir cizgi var. dil ogrenmelisin, kurslara gitmelisin, bazen de torpil gerekir. Tabi iyi bir fakulte de olmalı
Aynen bende o yüzden işletme düşünüyorum okulu bitirene kadar 3 dilin belini kırmak hedefim iş hayatımda da bunu kullanmak istiyorum. Psikoloji okursam kullanabileceğimi düşünemiyorum.
Isletme guzel bolum. Issiz kalirsin diyenlere kulak asma. Anlatacak sey çok gercekten, merak ettigin birsey olursa sorabilirsin canim :)
Psikolji okuyup işletme yandal mı daha iyi olur yoksa tersi mi sence? ya da ikisi de çift anadal olarak götürülebilir mi yoksa çok mu zor olur?
Psikoloji ile isletmenjn hicbir bagi yok ki? birini secip kendini o alanda gelistirmelisin
Psikolojiye ayrı bir ilgim var zaten olmadı yüksek lisansta düşünüyorum ama illa psikolojiyle ilgili bişey yapmak istiyorum yani olmadı yüksek lisansta olabilirse tabi.
Kendini gelistirebilecegine inanirsan isletme 10 numara. Odamdaki arkadas psikoloji okuyor, hazirlikta gerci ama is imkani dedikleri kadar cok degilmis
Hmm iki istediğim bölümde sizin odada mevcut demek :)
Hangisini istiyorsan onu oku
Bende daha nereyi istediğimi bilmiyorum sorun orada :)
Psikoloji okursan sağlıklı biri olamazsın söyleyeyim
psikoloji. tabi seviyorsan
Seviyorum :)
Okumadığına pişman mısın peki?
Bende en kötü yüksekte düşünüyorum.
İlk hangisine karar vermiştin?
Psikoloji :)
İlk düşündüğün mü önemlidir diyorsun? :)
Bunu söyleyen 2. Kişisin :)
Aynen :)
Kesinlikle psikoloji.
Neden kesinlikle? :)
Peki 3 dilin varsa?
Psikolojiyi çok seviniyorum ve çok ilgileniyorum ama 3 dil bilip de onları kullanmamak olmaz diye düşünüyorum. ya da hem dillerle hemde psikolojiyle karışık birşey yapılabilir mi acaba?
Yok ya onda sadece çeviriyorsun ayriyetten okumaya gerek yok bence.
Nasip kısmet :)
Aynen :)
Tabi ki de psikoloji
Çok kesin konuşmuşsun nedenini sorsam? :)
Ama şu an da bir sürü psikoloji okuyan duyuyorum psikoloji de çok yaygınlaştı bugünlerde.
Hmm anladım teşekkürler bu arada psikolojide sağlık olmuyor mu? :)
Psikologlar da ruh sağlığıyla ilgileniyorlar sadece psikiyatrlar kadar ağır konularla değil daha yüzeysel konuda uğraşıyorlar ve de ilaçla tedavi yerine konuşarak ediyorlar diyebiliyorum.
Birincisi benim tercihim
Neden?
Cunku seviyorum insanlari dinlemeyi yardim etmeyi
Ben İşletmeyim yapma bu kötülüğü kendine
hadi ya neden?
işletmeyi napıcaksın? psikoloji daha iyi.
Yabancı dillerimi kullanacağım yurt dışına da giderim iş vesilesiyle?
valla yakından tanıdığım işletme okuyup mezun olan iki arkadaşım var ikisi de işlerini yapamıyor ona göre.
Hadi ya ne yapıyorlar peki?
Birisi abisinin yanında mobilya imalatı yapıyor diğeri pizzacıda çalışıyor sanırım ne yaptığını tam bilmiyorum.
Hadi ya :/
Psikoloji
Neden? Yukarıda güncellediğimin dışında söyleyecekleriniz varsa sevinirim.
Bildiğim kadarıyla açık konuşiyim işletme uzun zaman ister düzgün bişi kazanmak istiyosan ve boktan yani kazanabiliyosan psk
Teşekkürler
ikisi de değil
neden neleri var bu bölümlerin?
Haklısın.
Psikoloji bence
Neden?
Daha az yorulura pek inanmıyorum aksine eve geldiğimde bile onların sorunlarına kafam takılır diye düşünüyorum.
Hayır da psikoloji okursam dil kullanamıycam :S
Çok sık konferans olur mu ki?
O zaman süper olur :)
Psikoloji
Neden?
Peki :))
ikiside boş iş.
Psikoloji tabisi
Neden?
Bir yandan da hep o insanlarla uğraşmak var ama.
Ama bunu hep yapacaksın yani bıktırmaz mı?
İnşallah öyle olur :)
Hadi yaa olma olma sağlıklı ol. Benim mezuniyetime daha çok var mezun olunca da müşteriliğe değil de ziyarete gelirsin :)
Hadi ya sende mi Brütüs? :S
Psikoloğa falan gitmeyi düşünmüyor musun?
Psikoloji kesinlikle
Neden?
Psikoloji
Neden iş bulamama konusu dışında söylerseniz sevinirim :)
Psikoloji de okusak insanları anlamak imkansızdır bence :)
:):)
İşletme :D
Ooo bir işletme daha geldi. 3. Kişi. Neden peki?
Psikoloji.
Neden?
Çünkü işletmede iyi bir yer kazanmazsan iş imkanı daha az. Çünkü işletme mezunları oldukça fazla ve işsizler.
İsletme okuma
psikoloji.
Neden?
eğer iyi eğitirsen kendini işletmede öğreneceğin bilgiden daha çok şey öğrenirsin bu dünyayla ilgili. kendini kişilik olarak çok geliştirirsin, çeşit çeşit insan var dünyada.
Dünyayla ilgili bilgi = işletme
Kişilik bilgileri = psikoloji mi demek istediniz?
hemen hemen :D
Anladım değişik bir bakış açısı daha da zorlaştı şimdi :)

En İyi Cevaplar