ailem katiyen onaylamaz o yüzden gizlice evden kaçıp evlenicem okulu da ya sonra okurum ya da direkt daha hiç okumam
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBence dogru. Okuyan kadinlarin kaci calisiyor ki zaten? Erkekler ve bebek yuzunden kadinlar her turlu evde kaliyor zaten. Tanidigim kadin var muhendis. Kocasi hem calistiriyormus hemde ev islerine falan yardim etmiyormus. Kadin en sonu işi birakmis yetisemediginden. O kadar okumussun, emek vermissin dedim. Oyle ama ya işi birakacaktim ya kocayi dedi. Simdi de ev almislar borclari varmis kocasi calis diye yalvariyormus. Ev islerinde ortak olmaya yanasirsan, elini islere sokacaksan calisirim demis. Bir sey dememis adam. Kadin cevap bekliyormus ona gore işe donecek.
Baska bir tanidigim kadin akrabam 3 cocuklu. Calisiyordum cocuklar, ev isleri derken yetisemedim. Koca da destek vermiyor mecbur biraktim. Diger turlu diger her seyi ben yapiyor ben strese giriyorum. Erkek madem diger islere el atmiyor bari sorumlulugu olan evi, beni, cocuklari gecindirme işini yapsin diye biraktim dedi.
Bende öyle. Bende ya kocayi birakacagim ya işi. Adamin s***tigi klozeti temizleyip bir de ustune ona maddi destek olsun diye eve para getiriyorum. Bende yoruldum. Kocama destek ol dedim olmadi. Surekli kavga ediyorduk. Adama ben gec cikacagim toplanti var, yorgunum biraz da kirgin hissediyorum bir seyler hazirlar misin diyorum eve gidiyorum ortada bir sey yok. Niye hazirlamadin diye kavga oluyor. Diyor ki disardan soyleriz falan. Sirf keyfinden odun vermemek, bir tarafini kaldirmamak icin yapiyor bunlari. Otur manti aç diyen de yok. Menemen yap, pilav yap, tavuk yap. En fazla 1 saatini alir yahu. Ve diger konularda da boyle. Isten cikar gider dinlenir. O kadar sinir bozucu ki anlatamam. Cam sil yok, evi supur yok. Surekli kavga ediyoruz bu durumlardan dolayi.
Eve temizlik yemek icin biri gelsin parasini ödeyelim dedim. Biraz boyle ilerledik sonra yan cizdi. Paramiz hep yemege, temizlige gidiyor diye parasini cekti. Bende parami temizlikciye odemek icin kazanmiyorum, onca emegi dirsek curutmeyi de bunun icin vermedim. O da verecek ki ilerlesin bu sistem.
En sonu iki secenegim kaldi. Bosanmak ya da evin gecimine destegi cekmek. Evliligi hemen bitirmek olmaz diye kocama su teklifle gittim. Evi sen gecindir kazancimi bundan sonra paylasmiyorum. Kendi ihtiyaclarimi hallederim, sana maddi olarak yuk olmam, gelir evimin işini de yaparim, sana da yap demem ama benden maddi destek bekleme bundan sonra. Sen bana kadin gorevi olarak gorulen seylerde destek olmuyorsun, bende sana erkek gorevi olarak gorulen para meselesinde destek olmuyorum bundan sonra. Al evi sen gecindir dedim.
Bunda da kavga cikar, olmaz oyle vs deseydi acik soyluyorum icerde valizim hazirdi. Tek cumlesine cikip gidecektim evden. Adama hem hizmet ediyorum hemde maddi destek sagliyorum. Adamin evde varligi yok. Ben bu sekilde tek basima da yasarim, yanima yuk oluyor, silik bir tip. Bensiz yemek yok evde, bensiz temizlik yok, bensiz giyecegi temjz kiyafeti yok, bensiz evi gecindiremiyor. Boyle adamlari kadinlar ne diye yaninda tutsun. Adam birey olamamis, kendine faydasi yok ki baskasina olsun. Erkeklerin cogu boyle artik. Sanki cocugumuz gibi. Bosanmalarin bir diger sebebi de bu.
Bosansam eksikligini hissetmem. Adamin butun ihtiyaclarini karsilayip bir de ustune para veriyorum. Yazdikca sinirlerim bozuldu.
Esim ilk bir sey demedi bu teklifime. Cevap bekliyorum dedim. Biraz dusuneyim dedi. Dusunecek bir sey yok dedim. Butceye falan bir bakayim dedi. Millet asgari ucretle ev gecindiriyor senin kac kati maasin var. Hayli hayli yeter dedi. Simdi kabul ediyorum ya da etmiyorum diye cevap istiyorum dedim. Simdi tamamen bana birakiyorsun dogru mu evet. Ev , araba her sey senin ustune olacak. Disardan eve bir sey eksiktir kendi cebimden ödemem. Ya sen alirsin ya parasini atarsin. Kendimle ilgili harcamalari yaparim gerisine karismam. Tek maasli gibi dusun kendini artik, her sey sende, tatiller bile, cocuk olursa tum masraflari da sende dedim.
Dusundu dusundu. Kabul etmezsem ne olur dedi. Sen bilirsin buna da hakkin var. Evde bana destegin yok. Disardan destek istiyorum para vermiyorsun. Bu son secenegimiz gibi duruyor. Kabul etsen de etmesen de tek maas olarak kalirsin buyuk ihtimal dedim.
Biraz dusundu tamam kabul dedi. Evi o gecindiriyor. Ev islerini vs ben yapiyorum. Paramda kendimde kaliyor. Kendim icin calisiyorum yani. Tartismalarimiz azaldi. Kabul etmemesi de kendince mantikliydi ama sanirim yemek, temizlik, duzen gibi seyleri goze alamadi, oyle tahmin ediyorum. Ona maddi yukum zaten yok. Bana harcayacagi bile cebinde kaliyor. Aslinda yine o kârlı.
Işi birakmakta bir secenekti ama diger kadinlar gibi bunu yapmak istemedim. O kadar okumusum, emek vermisim, sabahlarca sinavlara hazirlanmisim. Annem babam o kadar emek vermis. Hadi kendi emehimi gectim ailem evde diplomayla bakisayim diye emek vermedi. Annem okuyayim diye ayri emek verdi, ev isleri dahi istemedi benden. Babam sinav ucretleri, kitap paralari, dershane, bolum okurken kirami faturami vs odedi. Bunlari evde kalmak icin yapmadi. Bende bunca emegi evde kalmak icin vermedim.
Evlenme sebebimde hayati paylasmak aile olmakti. Bir erkege maddi manevi hizmetci, onun hayat garantisi olmak degildi. Her anlamda ustume yıkılsın, beni canimdan bezdirsin tepe tepe kullansin, parami da yesin, hizmetimi de yesin diye evlenmedim.
Cogu calisan, okumus kadin maalesef cocuk, koca sebepli evde kaliyor zaten. Onun yerine eger zaten evde kalacaksaniz en azindan emeginiz olmaz. Ama erkege de guven olmaz. Diplomayla evde kalmaniz daha iyi gibi. Artik kasiyerlik, garsinluk gibi islere dahi üni mezunu isteniyor. Ortada kalsan calisacak iş bile bulamayabilirsin.
820 Yorumla- 1 yıl
Sence mesleği olan bir kız evlenmemeli mi
- 1 yıl
Niye evlendiniz? Evlenmeden önce konusmadiniz mi bunları? Ben biriyle tanışsam hemen soruyorum. Çok mu aşık oldunuz ki?
- 1 yıl
Maaşlarınız yüksekse eşiniz neden sizden para istiyor?
- 1 yıl
Neden hala evlisiniz?
- 1 yıl
Böyle bir adamdan çocuk yapma riskine karşı hala evli kalmanın sebebi stokholm sendromu veya evlenirken çevreye attığı hava olabilir.
Cevap sahibi1 yıl@Maviigunlerr @ÜfBayılazam
Kendinizce hakli olabilirsiniz belmi ama bekara bosamak kolay derler. Ortada fiziksel siddet ya da aldatma vs yok. Koca kolay bulunmuyor. 1 yildan fazladir evliyiz. Ortada cok buyuk sorunlar yokken, cozulebilecekken neden ayrilayim? Yani adam bana destek olabilir. Baska sekilde sekilde ilerleriz. O da bende yeni bir hayat yasiyoruz ve adapte olmaya calisiyoruz. Cok asik oldugumdan falan da degil surdurme olayı. Hani ben istesem ilk 6 ayda dahi bitirebilirdim. Ama her sey onunuze hazir gelmiyor, evlilikte ilk yanlista cekip gitmeniz gereken bir sey degil. Bir dinamik oturtmaya calisiyoruz. Bir de ayrilsam bulacagim evleneceğim erkek ne kadar farkli olacak. Internete , sosyal medyaya bakin calisan esine kac erkek destek oluyordur bu ulkede? Calistigim yerde dahi %100 oraninda diger isler yine kadina birakiliyor. Bosandim diyelim tejrar evlendim yuksek ihtimal yine ayni tarzda bir adam olacak. Bu ülkede ev isleri çocuk bakimi gibi seyleri sorumlulugunda gören cok nadir erkek bulursunuz maalesef ki. Hani ulkede duzgun adam, sorumluluk alan adam kayniyor da ben gitmiyorum onlara gibi bir durum yok. Keske kaynasa da bu adam öküz ne yapayim bunu, daha iyisini alabileyim diyeyim. Turk erkekleri ortada, huylari vs belli. Baska biri ne kadar farkli olacak bu da dusunduruyor insani. Derdim biraz daha cabalamak. Baktim olmuyor ayrilirim zaten bu son sansi. Sonra insanin icinde ukte kalıyor sunu denemeden bitirdim, yapmadım yapsam belki olurdu diye. Simdi ayrılmış olsam gonul rahatlığıyla ayrilirim. Adama secenekker sundum uymadi, bir tarafini kaldirmadi bu evliligi kendisi bitirdi diye kafam rahat olur, uzulmem yani.- 1 yıl
Çok bilmiş bi sen biliyorsun hayatı :) Sen elalem ne der diye katlanmayı biraz daha düşün çocuk olunca başını taşlara vurursun :)
Cevap sahibi1 yıl@ÜfBayılazam yazimda elalem ne der diye bir sey mi yazmisim? Uzaktan dinamigini bilmediginiz seyler hakkinda yorum yapmaniz pek dogru degil. Belli ki bekarsiniz ve bu isler kolay geliyor size. Istesem cikar giderim. Kendime bekarken aldigim evim dahi var gider orada kalırım. Maasimda var zorlanmam. Ustume aldatma, hakaret vs yok. Deniyorum sadece. emeksiz yemek olmaz derler bilir misiniz? Biraz daha gozlemliyorum sadece. Cocukta dusunmuyorum merak etmeyin. Benim diger kadinlar gibi kolayca da cocugum olmuyor
- 1 yıl
Bence yanlış düşünüyorsunuz bende okudum şu an çalışmıyorum ama istediğim anda kocayı boşayıp çalışırımda ekmeğimide kazanırım ailemde arkamda olur. Okuyup bitirip hatta biraz çalışma hayatına girip öyle evlenmeli kızlar
- 1 yıl
Sen nasıl rahatça " belli ki bekarsınız bu işler kolay geliyor" diyebiliyorsun? Ha demek ki sen de dinamiğini bilmediğin şeyler hakkında yorum yapabiliyorsun. Senin evliliğin gibi evlilikler çok gördük. Evlenirken çevreye attığınız havadan boşanamıyorsunuz. Çocuk zor oluyor sanırsın birden hamile kalırsın. Bu kadar dert yanmışsın sen bi psikoloğa görün.
- 1 yıl
@Yarenyvz28 soruyu soran okudum tahsiliyim diyor üzerine de koca kolay bulunmuyor diyor 😂😂
Cevap sahibi1 yıl@ÜfBayılazam tamam arkadasim. Bir laf var ya ne kadar anlatirsan anlat. Anlattigin karsi tarafin anladigi kadardir diye. Sen kendin calip kendin oynuyorsun. Koca bulmak bu devirde kolay mi sence? Ya da eş bulmak. Temiz erkek istesen kac tane bulursun? Bunu talep eden kadinlarda var. Fazla iliskisi olmamis hatta belki zina bile etmemis isteyen kadinlar var. Biraz eli yuzu duzgun olsun diyen var. Kac tane kriteri bir kiside bulabilirsin ki? Evlenemeyen bircok kadin cok yukseklerden uctugu icinde evlenemiyor bazen. Adam akilli erkek bu devirde nereden bulacaksin? Millet bekar kalmayi tercih ediyor. Ha bu duzgun diyorsun ama evlenince içi kelekte cikabiliyor bilemiyorsun ki. Kadin icinde erkek icinde bu surpriz yumurta. Erkeklerde anca kiz bulduk, o kadar masraf ettik vs diye bosanmayi erteleyip ya da his dusunmeyebiliyorlar. Ha sen dersen ki elimi sallasam ellisi. Seda sayan gibi evlenir bosanir, erkekleri dener dener dogru yanlisi bulurum diyorsan o baska. Gunumuzdek evlenecek ne kiz var ne de erkek. Cogu kiz erkek yok, ahlakli efendi, sadakatli erkek yok diye evlenemiyor. Boyle adam akilli koca kolay mi bulunuyor?
- 1 yıl
Siz aşık mı evlendiniz
Cevap sahibi1 yıl@Maviigunlerr şoyle biz ilk basta hastane de tanıştık, ben kan aldirtan sonra falan fena oluyorum. Kanı verdim disari ciktim oturdum eşim geldi, iyi misiniz vs diye sordu biraz ilfilendi benimle, gitti alkollu pamuk falan getirdi burnuma tuttu. Bayiliyorum bazen. Ilk boyle gorduk birbirimizi ve begendim de o gun onu.
Sonrasinda tesadufen gorucu geldiler bana. Bir teyze araci oldu birbirimizi hic tanimaz, ismimizi bilmezken ama dima olarak tanirken gorucu olayi oldu.
Bende asigim diyemem ama ilk gordugumde begendim. Gorucu asamasi tanismada da kalbim ısındı. Gorustukce de olabilir diye dusundum. Ha evlenmeden önce de bu isleri konusmustuk yaparim ederim dedi ama imzayi attiktan sonra pekte dedigi gibi olmadi.
Esimden bazi konularda evet cok sikayetciyim yorumumda da bahsettigim gibi. Ama bazi ozelliklerini beğenerek evlendim. Gecmisi kabarik degildi. Yanimda oyle kizlara falan pek bakmaz. Sosyal medya hesabi tanistigimizda da yoktu vs. Her sey full paket olmuyor haliyle bu islerde. Bazi sikayet ettigim noktalari var. 1 yildan fazla evliyiz. Eger duzeltebilirsem kurdugum yuvayi niye dagitayim diye dusunuyorum bir yandan. Adamin bana sadakatsizligi, siddetu vs yok. Tembel biri bircok turk erkegi gibi. Bircok turk erkegi gibi annesi peşinde kosarak yetistirmis. Hem oarami hem hizmetimi kullanmasi evet fazlasıyla rahatsiz ediyor. Ama duzeltebilecek imkanim varsa bir hışımla da silmeyi de mantikli bulamiyorum. Attan inip esege binmek olayi da var ya hani. Beterin beteri vardir derler bilemiyorsun iste. Ha yine bir sistem deniyoruz kendi icimizde. Bu da olmazsa herkes kendi yoluna zaten.- 1 yıl
Esiniz hemşire sanırım. Bence bir süre verin. Mesela 1 yıl. Duzelirse çocuk yapın. Düzelmezse yükünüz daha çok artacak.
- 1 yıl
@Maviigunlerr çocuk niye? Evliliğin kaskosu mu?
- 1 yıl
@Freddy1616 mutlu evliliğe çocuk yapılır.
- 1 yıl
@Maviigunlerr illa olacak diye bir şey yok bence
- 1 yıl
@Freddy1616 evet ama erkek ev isi yapacak. Yoksa bosanma davasi açılır
- 1 yıl
@Maviigunlerr ev işi herkesin sorumluluğu
En İyi Cevaplar
1 yılŞaka, doğru fikrimi belirteyim: Evlenmek istediğin adam seni bir ömür boyu yaşata bilecek mi? ve ya onunla evlendikten sonra ayrılsanız bile onunla yaşadığın devirde kendin için birşeyler başarabilecek misin? Soruların cevabı evet ise, üstelik okumak istemiyorsan evlen o zaman. Ailene söylesen daha iyi olur. Çünkü bilmeye hakları var. Bu konuda önemli olan şey evleneceğin kişi. O seni koruyacaksa ve hayatını ihtiyaç duymadan yaşamanı sağlayacaksa sorun yok. Aklın ir karış havada aşk senin ve onun gözlerini kör etmiş şekilde düşünüyorsan yanlış yoldasın
00 Yorumla
1 yılHayır gençliğine yazık edeceksin, sonradan çoğu kız pişman oluyorlar diyorlar ki keşke eğitimime devam etseydim de erken yaşta evlenmeseydim. Çünkü bunu neden diyorlar bilmiyorsun ben söyleyeyim çoğu ben boşanmayacağım diye düşünüyor, karşımdaki insan çok iyi birisi bana vurmaz ya da sürekli mutlu olurum diye düşünüyor ama boşanıyor çünkü bilinmez en yakının değil ki bu her yaptığını bilesin.
En kötüsü de boşandığında beş parasız sokakta kalıyor dövmeyeni de çıkar döveni de ama sadece bununla olsa yine iyi bir de kötü insana denk gelirsen dediğim gibi boşanmaya çalıştı ama manyak koca yakasını bırakmadı gibi bir sürü olaylar oluyor ülkemizde ve elini kolunu sallayarak ceza da almıyorlar. İyi birisine denk gelemezsen eğer bu şeyler gündelik hayatta çoğaldı ve günümüzde artık iyi birisini bulmak o kadar zorlaştı ki bir erkek olarak sana tavsiyem eğer illa da evlenmek istiyorsan kardeşim, okulunu bitirip eline mesleğini aldıktan sonra bunu yapman olur çünkü geçim çok zorlaştı kadını da bunu yapıyor erkeği de ne olacağını artık kimse bilemez.
110 Yorumla
1 yılyanlış yok kesinlikle ha tabi üniversite dediğin beş tane on tane soru yapıp gittiğin sadece işsizliği düşünmek için açılmış sözümona dağın başındaki içinde iyiliklerin otlandığı üniversite ise o zaman doğru bir seçenek ama onun dışındaysa yanlış bir seçenek
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Sevgili genç dostum, bu tarz kararlar hayatını ciddi biçimde şekillendirir ve iyi düşünülmesi gerekir. Üniversite eğitimi, sadece gelecek kariyerin için değil, aynı zamanda kişisel gelişimin ve kendini tanıman için de bir araçtır. 😌 Evlenmek elbette kötü bir şey değil ama kaçıp evlenmek, hem ailenle olan bağlarını zedeler hem de seni gelecekte sıkıntılara sokabilir. Hayatın ilerleyen dönemlerinde pişmanlık yaşamamak adına sakin bir şekilde her şeyi tekrar gözden geçirmeni şiddetle öneririm. 💡
Evlilik büyük bir sorumluluktur, aynı zamanda eğitim de öyle. Kariyerin ve kendine olan güvenin için önce kendini tamamlamalısın. Eğer derslerine odaklanır ve bulunduğun bu karmaşık dönemi aşabilirsen, ileride hayatta istediğin seçimleri daha özgürce ve güçlü bir şekilde yapabilecek duruma gelirsin. 🌱
Unutma, her şey zamanında güzel. Kariyer serüveninde acele etme, güçlü kal ve hayallerini unutma! 🌟20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
180
Cevap
111Cevap
Evleneceğin kişi senin üniversiteyi bitirmeni beklesin, bu şekilde okulunu bırakıp evlenme, çok büyük hata ve çok yanlış bir yoldasın.
Meslek sahibi olup evlenirsen adamın eline bakmazsın, kendi paranı kazanırsı ve adam sana yanlış bir şey yaptığında çekip gidebilirsin.
Eğer okulunu bitirip meslek sahibi olmazsan adam sana istediğini yapar sesini çıkaramazsın.
Benim sevgilim öyle biri değil diye düşünebilirsin, evet şimdi öyle olmayabilir, belki hiç bir zaman öyle olmaz, iyi biri olur hep, ama her ihtimali düşünmen lazım, insanlar inanamayacağın kadar çok değişir, bana güven, hayat tecrubesi.
82 Yorumla- 1 yıl
evet değişmez dediğimiz insanlar öyle değişir ki bu da hayat tecrübesi keşke kız da bunu bilse...
- 1 yıl
@itsdilarakaratasssss Daha çok genç, hayat tecrubesi olabilecek yaşta değil.
Tabi yaştan ziyade yaşanmışlık önemli ama biri bu kızı gerçekten uyarmalı, hayatının hatasını yapmadan önce. Mis gibi üniversitesini okusun, meslek sahibi olup işe girip çalışsın ve evlenince de işini, kariyerini bırakmasın. Bu konuda nedenleri anlatılarak ikna edilmesi lazım.
1 yılAferin iyi halt ediyorsun neyse umarım pişman olmazsın ne diyeyim ama hiç benlik değil ayrıca okuyup veya okumasan bile en azından iyi kötü bir meslek edinip ekonomik açıdan özgürlüğünü eline aldıktan sonra evlenmek varken ne diye genç yaşınızda hiçbir gelir kaynağınız olmadan böyle işlere girişirsiniz anlamıyorum senin için de demiyorum sadece sen çalışıyorsan üzerine alınma ama sonra adam ruh hastasının teki çıkıyor öyle kalıyorsunuz ortada genç yaşta evlilik zaten başlı başına çok sıkıntılı bence hatta direkt bir adamla evlenmek öyle ben olsam yapmazdım ailen de onay vermemekte biraz haklı olabilir ayrıca
bence ailenin haberi olmalı yine de başına bir iş gelirse çok ararsın ailenin desteğini ya da ailen olmasa bile en azından yakın çevrende bilenler olsun derim ben sonra sıkıntı çekme gençsin daha sana yazık önünde de daha uzun yıllar var ne bu acele bilmiyorum ama tabi senin tercihin41 Yorumla- 1 yıl
Ya sonra okurum deniliyor ama adam çocuk istiyor bir yandan ev bir yandan çocuk derken o işler yalan oluyor be kuzum yorumlarda da herkes çok doğru bir karar demiş hadi erkeklerden beklenir de böyle diyen kadınlara özellikle hayretler için de bakıyorum yok yani en çok da kadınlara yakışmıyor bu zihniyet
1 yılEn azından sorguluyorsun, sorgulama yetini kaybetmemişsin, ya sorgulamasaydın bir de, aslında içten içe sen de biliyorsun yanlış yolda olduğunu, huzursuz ediyor bu seni. Birtanem seni seven adam sana bunu yapmaz, pişman olmak istemiyorsan okulunu oku, evlilik kaçmıyor, ekonomik özgürlüğün olsun, hiçbir adama eyvallahın olmasın, aileni üzme, geleceğini bir erkeğin ellerine verme, seni kaçıracak olan adam ş£refsizdir, adam olsaydı ailen haklı, ailenden vazgeçme derdi, seni kendine bağımlı yapmak istiyor , mahkum etmek istiyor , sen bu oyuna düşme çiçeğim , sakın sakın gitme o adamla, kırma aileni, onlar senin için emekler verdi, sana karşı çıkıyorlarsa seni sevdikleri için, seni senden çok düşündükleri için, ne olur gitme ablacım , genellikle kız kaçıranlarda fakir olanlar oluyor, maddi zorlukta çekersin, onun eline bakarsın, belki seni çalıştırıp paranı yer, şimdi baba ocağında daha iyi şartlar altındasın, yakma kendini ablam, gitme o herifle
10 YorumlaYapmamalısın bence. Çok büyük bir aşk da olsa, o insan hayat boyu sana bakabilecek maddi durumda da olsa çalışıyor olmanın ya da çalışabilecek olmanın verdiği birçok özgürlük var. Öncelikle hayat bu, eşinin işleri her zaman yolunda gitmeyebilir. Bu noktada ailene katkı sağlayabileceğini bilmek çok büyük bir özgürlük. İkincisi para kazanmanın dışında farklı bir ortamın olması, sadece eş ya da anne sıfatlarının olmaması ama başka insanlar için iş yerindeki bir birey olmak özgüven olarak seni çok farklı bir yere taşır. Üçüncüsü üniversite okumak sadece iş bulmak ya da para kazanmak için değil aynı zamanda entelektüel olarak gelişmen ve ayaklarının yere basması için çok önemli bir adım. Son olarak, bu hayata hepimizin katabileceği çok şey var. Lütfen sadece birinin çok sevdiğini bir kadın olmakla yetinme. Çünkü sonradan bu kararından pişman olursan seni çok seven o adamı suçlayacaksın
00 YorumlaOkuyunca bir şey olamaycağım zaten mantığıyla bakma, okumadın diye erkek seni ileride ezebilir güvenme. Sen okulunu bitir düzgün kariyer planın olsun evlenmek öyle ya da illa şimdi evlenicem bu hayatımın aşkı cart curt diyorsan ki sanmıyorum sana kariyer yaptırmayan adamdan şahsen olmaz okulunu oku öyle evlen derim eğer ileride kocandan para bekleyerek yaşamak istiyorsan, sen zaten okumadın şöyle böyle diye laflar yemek istiyorsan doğru yoldasın.
Ben Erasmus kazandım bana erkek arkadaşım demişti ki sen oraya gidersen bu ilişki biter, Erasmus mu ben mi? Tabi ki Erasmus dedim isterse bitsin hiç umrum değil kariyerim önemli, ben kocam bana para versin diye eline bakıp yalvaramam onun kölesi olursun aile evine de dönemezsin kendini yakma!
00 YorumlaEvden kacanin kıymeti olmaz asla kafan yerinde mi 🙄 üniyi bitirip bir iş sahibi olup evlenmek daha makul evlilik dediğin kolay değil birbirinizi seviyor olabilirsiniz ama ilerde bir çocuk sahibi olunca evi gecindirebilmelisiniz 😚 iyice düşün bunun geri dönüşü yok tabi karar senin
60 Yorumla
1 yılEvleneceğin kişi aileni senin evlendiğinizde de eğitiminin devam edeceğine ikna ederse olmayacak bir durum değil. Ailenden kaçmana gerek de kalmaz. Ailen evleneceğin insandaki kararlı duruşu görürse ikna olabilir. Ailene hayatında biri olduğunu açıklayacak rahat bir ortamın yok anlaşılan. Bu soru çünkü son çare düşünülecek bir fikir.
30 Yorumla
1 yılYanlış tamamen. Ya bişi olur da ayrılırsaniz nolcak ortada kalacaksın. Ailenden habersiz evlenmeyi düşünüyorsun bir de bu çok yanlış ya onlara her türlü ihtiyacın olacak. Mesleğin olmayacak ailene haber vermeden evleneceksin bir de o çocuktan değer göreceğini mi sanıyorsun böyle. O da ciddiye almayacaktır seni
21 Yorumla- 1 yıl
@Shiningdiamond okul mu orası, galiba öğretmensin 😊😊
1 yılBak erkekler ne güzel doğruyu konuşmuş. Helal olsun.
Çünkü eğitime ve kadına destek veriyorlar. Sen tanıdığın birinde bu desteği aldın mı? Kocam diyeceğin kişi yarın seni ortada bırakır. Kimse hayalinden vaz geçmesin çünkü senin geleceğinden daha önemli ne var? Evlilik yine olur ama eğitim fırsatın bir daha olmaz20 YorumlaBugün çok sevdiğin o insan bir gün hiç sevmediğin hatta nefret ettiğin birine dönüşebilir.
Şu an hayatının ekonomik gücünü eline alma ihtimalin için okul okuyorsun Okulu ileride bir gün nefret edeceğim bir insana tercih etmek çok yanlış bir karardır
Bir gün nefret etmesen bile ayrılacaksınız ve sen kendi ayaklarının üzerinde durabilme fırsatını tepmiş oluyorsun20 Yorumla
1 yılHayatını bir erkeğin insafına bırakmış olursun birde kaçmak diyorsun aileni de siliyorsun yarın bir gün o adam seni bıraktığında geride güvencen olarak hiç bir şeyin olmayacak zayıf güçsüz biri olacaksın bir adam için değer mi hem aileyi hemde üniversiteyi bırakmaya
20 Yorumla
1 yılBen hayatımda senin kadar beyni örümcek bağlamış biri daha görmedim yıl olmuş 25 senin düşünce yapına bak. Sen bu kafayla zaten okuma üni. ye bile gelmişsin ama boş kafayla nasıl geldin orası da ayrı. Senin olayın evlilik değil azgınlık. Sen bu şekilde evlen bir heves uğruna daha sonra görürüm gene seni buralarda ben böyle bi halt yedim napmam lazım diye sorarsın millete
10 YorumlaAsla bu hatayı yapma bende aşık oldum evlendim ailemi dinlemedim ama hiç begenemdigim bı kızla. evlendim. simdi. cok pişmanım bekle sabır et. karsina çok kişi çıkar fevri davranma. bende onsuz yaşayamam diye düşündüm öyle değilmiş aşk insanı mal ediyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılEvden kaçıp evlenmek ne ya sene olmuş 2025 saçma sapan işlere girme. Ailenin rızası gönlü olmadan yapılan evlilikten hayır bekleme. Pişman olursun. Saçma karar alma
30 Yorumla Çok büyük bir hata yapıyorsun. Buna inanılmaz pişman olacaksın. Aldığın bu yanlış karar seni sadece 1 ay mutlu edecek, kalan bütün ömrün büyük bir ızdırap içinde geçecek. Umarım bu hatandan en yakın zamanda vaz geçersin.
40 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 645 cevap paylaştı.
1 yıl
Sakın.
60 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSana yemin ederim annem iki haftalığına evde yok üç gündür o kadar zor geçti ki benim için. Ev temizliği bulaşık çamaşır yemek vs çok ama çok ugrastirici tahmin bile edemezsin yaşamadan. Hele bide çoluk çocuk l dersen hayattan zevk almazsın çok zahmete girersin benden demesi. En azından evlenme ama işe gir para kazan bi sekilde
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDoğru yolda falan değilsin. Sonraya bırakmaman senin için avantajlı ve iyi bir durum ama senin kendine saygın yoksa erkeğimin eline bakarım hep ondan medet umarım onun kölesi olurum dersen kendine bunu layık görmeye meraklıysan sen bilirsin tabi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu karar, tamamen kişisel bir tercih ve hayatını nasıl şekillendirmek istediğine bağlı. Eğer evlenmek seni mutlu edecekse ve bu adımı bilinçli şekilde atıyorsan, o zaman doğru yolda olabilirsin. Ancak, üniversiteyi bırakmanın gelecekte pişmanlık yaratmaması için, eğitim ve kariyer hedeflerini de göz önünde bulundurman önemli. Kendi değerlerin ve geleceğin için en sağlıklı kararı vermek, uzun vadede seni tatmin edecektir.
11 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın arkadaşım
Gizli Üye(30-35)1 yılDoğru insan ise doğru hareket diceksin…. Yanlış insan ise yanlış diceksin….
Doğru insan zaten ile olursa evlilik okula mani değil…
Ailenin Rızasını almayan almak isteyen biri ise o da soru işareti…
umarın ailenin riza ve izniyle doğru şekilde olur her şey
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBı kadın olarak önce mesleğini eline almalısın eskilerin dediği gibi altın bilezik elindeki mesleğin evlendin çoluk çocuk yaptın diyelim senin bu hayata tek gayen bu evin içi olucak para adam isterse vericek istemezse vermiycek ama okulun birden ayakları üzerinde duran biri olsa seni bu konuda ezemez ailen emin ol okulun bittiğinde evlenicem dediğinde karşı çıkmaz evlenmek istedigin adamda duzgunse
01 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın arkadaşım
Gizli Üye(30-35)1 yıl200 den fazla yorum gelmiş bende bir yorum yapmaya geldim ama çoğunluk yanlış bırakma okulunu dese bile sen kocam da kocam diye gezinen kadınlardan olmak istediğin için kimseyi dinlemeyeceksin.. evlenip birde çocuk olduktan sonra keşkelerin 10 sene öncesine asla döndürmeyecek seni.. göz göre göre çok büyük bir hata..
01 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın arkadaşım
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim de 3 yıllık bi ilişkim vardı okurken tanıştık birlikte yasadık ailemden gizli erkek ardasım cok istedi o zaman kacalım uzatmayalım ama okulumu bırakmadım daha sonra bu sene okulum bitti aileme actım konuyu annem erkek arkadasımı biliyordu ama istemiyordu sonra babamlara hepsine acınca konuyu tanısmalar sürecler git geller hepsi boşa en son karsı cıktı olmaz asla ölsem vermem aradı kayınbabamları bitirdi isi e bizde kactık 4 ay oldu kactıgım aramız yeni yeni düzeliyor sayılır babamlarla yeni kacmıs senin geçtiğin süreclerden kacmıs biri olarak söylüyorum ki hemen kacma iyice düsün okulunu gelecegini kenara atma ne kadardır süren bi iliski var karsındakinden emin misin 1.5 2 yıl beraber yasamama ragmen benim bile hâlâ eşimde şaşırdıgım noktalar oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılgecen biri daha yazmisti aynisini hani gordum
boyle bir sey daha. hangi bolumu olisugun onemli bile degil, ozelikle 4 senelikse kpssye girme hakki veriyor, boyun 1,65 falansa hostes olabilirsin, kpss zaten oudugun bolumle alakali yapmayacak olsan bile asgari maastan fazla veren bir is bulabilmek icin onemli bir kapi. hele ki kendi bolumunde elle tutulabilir bir seyse yine cok onemli zaten. ekonomik ozgurlugunu neden reddediyorsun? adam seni sak diye iki sene sonra biraksa? bu sefer hem bosanmis (halk dilinde delik), hem okumamis bir kadin olacaksin. hayatina devam edemezsin ki, ne meslek var ne para var. ailen sana bakmak zorunda kalir, onlar da bakarsa. biyeyse erkek calisir kadin evde olur gibi bir algi var ama aptallik bence. ozellikle kadinin calismasi veya okumus olmasi boyle durumlarda cok onemli, ekonomik ozgurlugunu elinin tersiyle itmek demek ondan bosanamayacak olmak, onun eline bakmak demek.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAferim sana yeğenim...
Ömür boyu koca parasına muhtaç kalacaksın.
Eve içkili gelip salonun ortasına kusacak, onun kusmuğunu temizlerken " Kocamdır" diyeceksin...
Evli iken kocanın tecavüzüne eyvallah diyeceksin üstüne de dayak yeme ihtimalin var.
Hepsine " Mecbur" olduğun " için eyvallah edeceksin.
Umarım böyle olmaz ama olma ihtimali de var.
Ve olursa yapacak hiçbir şeyin olmayacak
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılValla bende öyleyim liseyi okul 2. Bitirdim aile nedenlerinden dolayı kendi isteğimle gitmek istemedim yaşadığım yerdeki erkeklerle pek uyuşmadığımız için şu an arkadaş akraba arası görücüler gelip gidiyor sadece akışa bıraktım acele etmiyorum sende acele etme sonuçta radikal bir karar vericez ben başta çok çekinsemde bana kızsalarda (ki çok kızıp bağırıp çağırdılar) üstü kapalı ifade ettim kendimi onlarda kabullendi çok şükür İnşallah çok mutlu oluruz
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Yapma hayatinin yanlişini erkek arkadasin seni seviyorsa zaten senin istikbalini okumani ister. Okumayip planin ne ki?
Meslek kadinin altin bileziğidir, diye büyütüldüm ve Allah razi olsun Aileme!!
10 Yorumla
1 yılDegilsin. 3 yil sonra isler ters gittiginde ucuzluk supermarketinde kasiyerlikten devam. Kimse gozunun yasina bakmiyor bu dunyada. Sen kendine yet. Sonra kendine yeten biri cikar karsina zamani gelince.
13 Yorumla- 1 yıl
Mühendis oldum ama kasiyer kadar değer görmüyoruz
- 1 yıl
@McBlingPrincess97 Bu kadar mal gibi allah din deyince akan sularin durdugu yerde sen muhendislik okuyabildigine dua edip susmalisin. Yoksa ona da goz dikerler.
- 1 yıl
Doğru diyorsun
Eğitim & Kariyer konusunda 614 cevap paylaştı. yani sectigin adam ne is yapar seni niye sevdi sen onu neden sevdin para kaynagi ne ve parasi biterse yine de sevecekmisin ya da o senin onu sevdigine inanacak mi.. hepsinin cevabi evetse okuma zaten evlen gitsin
00 Yorumla
1 yılAileni yok sayman en büyük hatan olur 😑 evlilik ile eğitim düşündüğün kadar kolay olmuyor kendini garantiye almanı tavsiye ederim, eş için aileni, eğitimini bırakıyorsun yarın yarı yolda kalırsan toparlayamazsın.
01 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın arkadaşım
Kesinlikle doğru yoldasın. Hem eğitim, kültür, ekonomik özgürlük zırvalıkları da nedir?
Lütfen hemen uygula planını. Uygula ki gelecek nesillere göstereceğimiz ibretlik örnekler çoğalsın.
00 Yorumlaİnşallah troll sorudur. Bir kadının bile isteye böyle bir tercihte bulunduğunu düşünmek istemiyorum hemde bu devirde
31 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın arkadaşım
1 yılHayatının en büyük hatasını yaparsın. Erkeklerin hepsi üzüyor kadınları. Bu hevesler kısa süreli. Hem ailenden olacaksın hem mesleğinden elinde bir o adam kalacak. Oda seninle gizlice kaçıp evlenecek kadar aklı başında değil senin için emek harcamaya bile hali yok. Eve koyduğu anda seni değersiz olacaksın. Sakın
10 Yorumla
1 yılHayır. Ani ve bu tarz ciddi kararları aldıktan sonra bunu sorguladıysan kesinlikle yanlış yoldasın. Okurken aynı zamanda evli de olabilirsin. Bence kesinlikle yanlış karar
10 Yorumla
1 yılSaçmalama kızım okulunu bitir mesleğini al eline evlenip ne yapacaksın
40 Yorumla
s 1 yıl10 sene sonra pişman olup keşke okusaydım diyen 2 çocuklu bir anne görüyorum şu an.
40 Yorumlaevlenmek istemen gayet doğal bir durum fakat elinde bir mesleğin olması senin hayat şartlarını dsha iyi duruma getirebilir evleneceğin kişi ile belki bir süre sonra birbirinize olan hisleriniz bitecek ve aytılacaksınız ve belkide o zaman artık universite okumak için cok gec olacak belki de pişman olacaksın üniversite beklemez ama o kişi seni bekleyebilir evlilik sırasında da okuyabilirsin o ayrı mesele
01 Yorumla- 1 yıl
@Mwlisim haklısın
1 yılBizim ortaokulda bi hoca vardı kocasinin kardesini anlattı kadin kocaya kaçmış okumamıs sonra işte boşanmış kadın üniversite okumaya karar vermiş kariyerini oturtup evlenmiş başka biriyle şu an 2 çocuğu var ve gayet mutlu bir insan önce kariyer bu karar çok saçma sakın kariyer yapmadan evlenme
00 YorumlaOkumak kendini geliştirmek her açıdan daha iyidir üstelik aileni karşına alma onlar herdaim senin iyiliğin için çabalar üstelik seni karşılıksız sever şimdi evlenirsen ilerde mutsuz olmayacağının bir garantisi var mı? O yüzden iyice düşünüp ona göre karar ver.
00 Yorumla
1 yılYa saçmalama okulunu oku okumayıp evlendiğin kişiye muhtaç olucaksın veya çalışsan bile okumadığın için kötü bir iş'te amelelik yapacaksın?, okuyanlarda çalışıyor demeyin okuyan kişi ile okumayan kişi arasında iyi bir iş sahibi olmak konusunda hala bir fark var.
00 Yorumla
1 yılBence hata yapıyorsun çünkü eğer bir mesleğin olmazsa o kişi seni bir gün terk ederse maddi açıdan zorlanırsın, bence üniversiteyi oku sonra evlen derim tabi karar senin.
00 Yorumla
1 yılOkulu ertelemek ne kadar dogru ki tabiki yine kendi kararın ama evlilik her yaşta olur okumayı bırakınca bi daha aynı şekilde devam edemeyebilirsin
00 YorumlaOkulunu bitir bence sonradan %150 pişman olacağız veya %300 sana diyeceğim şu istediğin kişi evlen ama okumana müsaade edecek okulu bitirdikten sonra ne yaparsan yap
00 Yorumla
1 yılAaaaaaaaaaaa bi deli daha geçmiş olsun Türkiye Müge anlı ya konu malzemesi yazık
10 YorumlaEvlensem de bölümünü bitir. Hayat neler getirir belli olmaz ailene danışmadan da biyle bir saçmalık yapma derim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır değil herkes okuyucak diye kanun yok okuyuncada bir şey olmuyorsun zaten kısmetin gelmiş birdaha çıkmaz karşına ben okuduğuma pişmanım keşke evlilik teklifi ettiği zamanlar kabul etseydim
15 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@ece_çiçek yooo ben açmadım demeki herkes bir değil
Cevap sahibi1 yıl@ece_çiçek canım ben 3 üniversite mezunuyum :) kabul etmedim dedim yorumumu iyi oku + dil biliyorum
Cevap sahibi1 yıl@ece_çiçek daha okuduğunu anlamıyorsun bana gelmiş yorum yapıyor:)
1 yılSakııın üniversiteni bitir mezun ol sonra evlenirsin en azından bi özgürlüğün olur. Olası bir felakette kendine kaçış noktası bulmuş olursun
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 676 cevap paylaştı.
1 yılçok yanlış yoldasın yarın bir gün boşanırsan bir hiç uğruna hayatımı heba etmişim diyeceksin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayat senin hayatın istedigini yapabilirsin, dışarıda ki insamlarım hayatına zarar vermedigin sürece istedigini yap. Fikrimi sordugun için söylüyorum . Yanlış yoldasın ve bu yaptıgın dogru degil
00 YorumlaValla eşin iyiyse evlıyken oku dersen devam et yok adam dağ ayısıysa yanlıs karar canım ertele
00 Yorumla
1 yılTabi tabi muhakkak bırak da sonra vasıfsız bir kadın ol sonra da seni kölesi yapsın muhakkak bırak okulu
00 Yorumlaaileden gizli yapılacak olay mı utandırma kimseyi derim acelen ne ki üniversiteyi bitir bi hele koca kaçıyo mu
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 356 cevap paylaştı.
1 yılTamamen yanlış yol 👍🏻👍🏻 üniversiteyi bitirisen deçen sen olursun ; bitirmezsen seçilen olursun. Gerçek bu işte. 👍🏻
01 Yorumla- 1 yıl
Deçen değil 😅 Seçen 👍🏻 klavye hatası çok pardon..
O kadar yıl emek boşuna mı okudun yani? Evlenmek her zaman var ama üniversiteyi bi kere kendi çabalarınla kazandın bi daha bırakamazsın yazık olur
00 Yorumla
1 yılLütfen böyle bir hata yapma. Çok ararsın bu günleri, keşkelerle yaşarsın. Hepi topu 3 4 sene hadi 5. Beklesin evleneceğin kişi zor mu?
00 Yorumla
1 yılLisede falansan 18’indwn küçüksen okuluna bak. Evlilik de öyle güllük gülistanlık bir yer değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır sakın yapma geleceğini yakma, okulunu oku mezun olunca ne yapıyorsan yap. Gelecekte çok pişman olursun, elinde diploman olmadığı için doğru dürüst kariyer yapamazsın, hep kocanın eline mi bakacaksın?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılyapma. evlen ama okuluna da devam et derim.
https://www.instagram.com/reel/C_vcqY5oHQM/?igsh=MzRlODBiNWFlZA==00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 301 cevap paylaştı. Yaşından ötürü toyluk yaptığını düşünüyorum tabi dışarıdan bir gözle söylüyorum eş hep bulunuyor ama kişi önce kendini tamamlamalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKaç yaşındasın? Hangi bölümü okuyorsun ve kaçıncı sınıfsın? Evliliği mezun olduktan sonraya ertelesen daha iyi olmaz mı okulu bırakıp evlenmek zorunda kalmamış olursun aşk mı mantık mı evliliği yapacaksın?
00 Yorumla- Devamını Gör (231)
Devamını Gör(276)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversiteyi bırakıp evlenmeye karar verdim doğru yolda mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler