Herkese merhaba, ben üniversite 3. Sınıf öğrencisiyim. Tıp okuyorum. 21 yaşındayım. Üniversiteden nefret ediyorum, okuduğum yer resmen köy. Hiçbir şey yok. İnsanlardan nefret ediyorum. Her şey tamamen çıkar üzerine kurulu. 2 aydır adam akıllı derslere gitmiyorum, yurtta yatıyorum sadece. Normalde aşırı sosyal, dışa dönük bir insanım ama bu lanet şehre gelince depresif bir şey oluyorum. Erkek arkadaşım bana okumayı bırak evlenelim dedi. 4 yıldır beraberiz. Zaten iyi de bir işi var. Bu konuyu aileme söyleyince resmen çıldırdılar. Mutlu olmadığım bir yerden kurtulmak benim en doğal hakkım. Ben mi yanlışım sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 386 cevap paylaştı. Parantez içi her gün 10 kere okunur Hafıza ve ezber kuvvetinin artması unutkanlıktan kurtulmak için okunan faydalı dualar salavatlar ve zikirler eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim sübhane rabbiyel aliyyil alel vehhab elhamdülillahi rabbil alemin hamden kesiran tayyiben mübareken fihi cezilen cemilen daimen bi-devami mülkillah şükranlillah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi efdale salavatike adede malumatike ve barik ve sellim teslimen kezalike ya rabbi eselüke bi-hürmeti vec-hi-kel kerim allahümme bi-hakkı seyyidi muhammed ve ali seyyidi muhammed sallallahu teala aleyhi ve ala alihi ve sellem ya rabbena bil Kasım ibni muhammed sallallahu teala aleyhi ve sellem fe zeynebe fe ru-kay-ye-te fe fatımeh fe-bi ümmi kül-su-min fe ab-dil-la-hi süm-me bi-hakkı ibrahime nec-ci ka-ri-eh (( allahüm-mef-tah aleyye fütuhal arifin bi-hikmetike venşur aleyye rahmeteke ve zek-kir-ni ma ne-si-tü ya zel celali vel ikram allahüm-mef-teh-lena ebvabe hikmetik venşur aleyna hazaine rahmetik ya zel celali vel ikram ve minallahil i-a-ne-tü vet-tev-fik vebi yedihi ezim-me-tüt tahkik allahümme ekrimni fehmen nebiyyin ve hıfzal mürseline ve il-ha-mel melaiketil mu-kar-ra-bin kelamun kadimun la yü-mel-lu sema-uhu tenez-ze-ha an kavlin ve filin ve niyyeti bihi yeştefi min külli da-in ve nuruhu delilün li kalbi inde cehli ve hayrati fe ya rabbi met-ti-ni bi sir-ri hurufihi ve nev-vir bihi kalbi ve semi ve mukleti amenna billahi vebi rusulih allahümme rabbi zidni ilma allahümme rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hık-ni bis-salihin allahümme rabbişrahli sadri ve yes-sir-li emri vahlul ukdeten mil-lisani yefkahu kavli allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi salaten tuh-ri-cu-na biha min zulumatil vehim ve tuk-ri-mu-na bi-nuril fehim ve tek-şi-fu ma-ha-fi-ye ve üb-him allahümme salli ala nuril envar ve sir-ril esrar ve tir-ya-kıl ağ-yar ve mif-ta-hı ba-bil yesar ve seyyidina muhammedi-nil muhtar ve ali-hil athar ve ashabihil ahyar adede ni-a-mil-la-hi ve if-da-lih allahümmeşrahli sadri ve yes-sir-li emri allahümme inni eselüke ilmen na-fi-a ve rızkan tayyiba ve amelen mü-te-kab-bela allahümme rabbi heb-li hükmen ve el-hık-ni bis-salihin allahümme rabbi inni lima enzelte ileyye min hayrin fakir ve kul rabbi edhılni mudhale sıdkin ve ahricni muhrece sıdkin vecal-li min ledünke sultanen nasira el-mü-nim, el-mü-te-fed-dil, el-muhsin, el-cevad, er-rafi, el-ba-sıt, eş-şekur, el-ga-fir, el-mucib, es-semi, ya mül-hi-mes sa-vab )) allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi efdale salavatike adede malumatike ve barik ve sellim teslimen kezalike amin bi-ca-hin nebiyyil muhtar indeke ve ali-hil ahyar amine amin elfu elfi amin ya rabbel alemin amin. Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim sübhane rabbiyel aliyyil alel vehhab elhamdülillahi rabbil alemin ala külli hal şükranlillah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala valideyhi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim (( ya rezzak celle celaluhu er-rezzak celle celaluhu )) allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala valideyhi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim amin bi-ca-hin nebiyyil emin amine amin elfu elfi amin ya rabbel alemin amin. Parantez içindeki esmaül hüsnayı her sabah aç karna 20 kere okuyan Allahın izniyle anlaşılması zor derin meseleleri anlayacak bir zihinle rızıklandırılır.
02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayır, sen yanlış değilsin. Şu an yaşadığın hisler gayet anlaşılır ve birçok insan üniversite döneminde benzer duygulara kapılabiliyor, hele ki bu kadar ağır ve yoğun bir bölümde, tıpta okuyorsan. Yaşadığın şehir, sosyal çevre, ortamın darlığı ve insan ilişkilerinin yüzeyselliği seni bunaltmış. Bu gayet insani bir durum. Dışa dönük biri olarak içine kapanmak, hayattan keyif almamak seni yormuş olabilir ve bu duygusal çöküş içinde bir çıkış arıyorsun.
Erkek arkadaşının “okulu bırak, evlenelim” demesi bir çözüm gibi görünmüş olabilir sana. Çünkü sevdiğin bir insanla, bu sıkışmışlıktan uzaklaşıp huzur bulmayı düşünüyorsun. Ama burada kendine sorman gereken çok önemli bir soru var: Gerçekten bir hayata, bir ilişkiye “kaçmak” mı istiyorsun, yoksa mutlu olmadığın bir sistemin içinde kendine yeni bir yol çizmek mi?
Ailenin tepkisi de anlaşılabilir çünkü sen tıp okuyorsun ve bu toplumda büyük bir emek ve fedakârlıkla elde edilen bir gelecek olarak görülüyor. Onlar senin bu emeği heba edeceğinden korkuyorlar. Ama en nihayetinde o hayatı sen yaşayacaksın. O şehre, o üniversiteye her gün sen uyanıyorsun. Kimsenin senin yerinde olmadığını unutma.
Senin yapman gereken şey şu: Duygularını küçümsemeden, ama hayatına dair büyük kararları da yalnızca duygularınla değil, düşünerek vermen. Şu an mutsuz olman okulun tamamen yanlış olduğu anlamına gelmez. Belki bir dönem dondurmak, belki şehir değişikliği imkanı araştırmak, belki psikolojik destek almak sana daha sağlıklı bir çözüm sunabilir. Çünkü ileride pişmanlık yaşamamak için bu kararları net bir kafayla vermek önemli.
Yani hayır, sen yanlış değilsin. Ama büyük bir kararı verirken geçici bir bunalımın içinde olmaman gerek. Kendine zaman tanı, acele etme, kimsenin ne dediğine körü körüne kapılma. Kendini dinle ama aynı zamanda geleceğini de düşünerek hareket et. Hem senin mutlu olman, hem de pişmanlık duymadan yaşaman önemli.
01 Yorumla- 1 yıl
ChatGPT mi yoksa deep seek mi bu?
1 yılSen yalnissin tabiki. Hayatının hatasını yaparsin. Çok pişman olursun. İlerde evlilgiin kötü gitti. Bosandin diyelim. Ne olacak? Meslek yok.. gelir yok. Ne yapacaksın. Çocuklarına anne babani yanına sifinirsin artık. Onların imkanlarına dahil olursun. Ve garip gelen bir konu daha... ya tıp öğrencisi bir erkek.. akıllı olmasını bekleriz. Tıp öğrencisi olan kız arkadaşına.. nasıl sen okulu bırak evlenenlim diyebiliyor. Senin idelalerini.. emeklerini.. kendin icin sergiledigin mücadeleyi.. senelerini.. çöp etmeni nasıl sana teklif edebiliyor. Bu.. bit tip ogrencisine yakışır mı. Sen ilk önce iliskinde sana ve kendin için verdiğin hayat mucadelesi ve ideallerine emeklerine ne kadar saygı duyan ve değer veren.. ne oranda sevildigin bir ilişki içindesin bunu bir sorgula bence. İlişkin çercevesinde.. benim sevdiğim adam.. yalniş bir eş adayı olabilir mi? Bunu bu gözden geçirmeni tavsiye ederim. Belkide aşkın gözleri kör ettiği hiç bir durunu görerek abakiz edemedigin bir ilsiki içindesin şu an. Bilemiyorum.
010 Yorumla- 11 ay
Çocukları kesin babaları kabul eder.. ve anne yüreğide cocuklarindan ayrı olmayi kabullenebilir diyorsun ve.. tıp oğrencisi bir kızın evlenmek için okulunu birakmasini haklı goruyor. Bunu normal görüyossun yani. Öylemi?
- 11 ay
Siz kaç yaşındasınız? Ben 44 yaşındayım..1 yil önce boşandım. Hayatı daha bilmiyorsunuz. Ne nasıl oluyor. Hayat.. sizin kağıda kalemle yazdiginiz gibi ne yazık ki olmuyor.
- 11 ay
Çocuklar anne kadar babayıda istiyor arıyor. 2 yaşından sonra anne neyse babada o dur. Çoğu çocuk babaya hasret kalıyor. Toplumda babada çocukla ilgilenmeli gezdirmeli uyutmalı yedirip içirmeli 2 yaşından sonra babayla iletişim anneyle aynı olmalı. Aksi halde çocuklar babaları kim bilmiyor babalarda babalık hissi oluşmuyor.
- 11 ay
Yaw evlilik için tıp okuyan kız okulu bıraksın.. bizde onu haklı mı görelim. Ya ne güzel yaptin mı diyelim. Yazık degilmi anne babasının emeklerine. Bir kaç sene sonra evlenseler ne kaybederler. Sonuçta doktor olup olmamak var. Yaşlılıkta haneye iki doktor emeklisi maaşı girmesi var. Hayatı iyi yaşayıp.. zahmetle yaşamak var. Yani bir kaç sene önce evlenebilmek için.. tıp okuyan kızın okulunu birakmasini nasıl hakli görebiliriz. Cocuklarin bosanmadaki durumu.. hadi sizin savundugunuz gibi oldu diyelim. Kız evladiniz olsa.. tıp okusa.. evlilik için okulu bıraksa nasıl hissedersiniz.
- 11 ay
Anladim. Ama annelerin bir çogu mali durumlari ne olursa olsun çocuklarindan ayrılmak istemiyor. Çevrenize bakın. Genelde boşanmis çiftlerin bir çoğunun çocukları annededir. Babasinda kalan çok azdır.
Gizli Üye(18-24)1 yılLanet şehir değil. Lanet bölüm diyebilirsin ona. Bak bende İntern doktorum hatta mezuniyet çekimim var bugün cübbemi aldım çok şükür. 4. Sınıfta doktor olduğunu hissedeceksin 5 ve 6 da dahada rahat edeceksin.
Tus çalışmayan biri için internlük yorucu olsa bile kesinlikle zevkli geçiyor. Ben çok şükür çok mutluyum.
Sevdiğin bölümde olsa bazen ağlatır bazen mutsuz eder, ama biz normal bir bölüm okumuyoruz. Hiçbir zaman diğer öğrenciler gibi hayatımız olmadı ve hatta evet hayatsız gibi olduk, bu konuda bizim yolumuza girmeyen yani işin içine girmeyen bizi anlayamaz ancak eleştirir belki. Ama inan bana bu geçici bir süreç. Banada tıp hiç bitmeyecek gibi geliyordu. Gerçekten bir gün bitiyor. Sonrada iyi ki diyorsun. Çok bedel ödedim ama iyi ki de yapmışım pes etmemişim diyorsun. Bir altın bilezik bile mesleğinin hele ki doktor olmanın verdiği şeyleri sana veremez çok net söylüyorum. Gerçekten Hekim olduğunda anlıyorsun bunu. İlk 3 yıl tıpta çok fazla teoriğinde kalıyorsun olayın, ben napıyorum ya diyorsun zaman zaman çünkü henüz o mesleğe dair bir şey yaşamadın deneyimlemedin kendi başına anamnez dahi almadın henüz. Hepsi ayrı güzel şeyler oysa ama biz geç atılıyoruz alana ve geç tanıyoruz aslında mesleği.
Açık konuşayım tıp fakültesinde kan ter gözyaşı var fakat insanların 60 senelik hayatında çektiği sürüncemeyi sen 6 yılda çekip sonra belki 60 yıl ömrünün geri kalanında rahat yaşayacaksın. Değmez mi? Değer. İlaveten bizim meslekteki o tatmin hissi başka hiçbir meslekte yok. Eğer bırakma düşüncen varsa önce ilk iş git ilgin olan bir alanda bulun bu yaz mesela beğendiğin bir bölümün ameliyatına gir ya da polikliniğe hocanın yanına git hastaları gör. Sıkıldıkça git hastanenizi keşfet ne nerede öğren seneye lazım olacak stajlarda. Acilde git nöbet tut mesela ya da sadece gündüz dur kimse sana hayır gelemezsin demez.
Ablan olarak söylüyorum mezun ol ve istersen pratisyen kal ve özele geç, tus o kadar da önemli bişey değil artık. Hayatın akışına göre karar verirsin mezuniyetten sonrasını. Beni dinle gerçekten pişman olmazsın, mezun ol sonra istesiğini yap. İster Ender saraç gibi programlara çık ünlü ol ister direk muayenehane aç , istersen başka mesleğe gir, girişimci ol. Özgürsün. Hayat senin bunu unutma. Ama kendini özgür bırakmak için biraz sabredip bedel ödemen gerekiyor. İnan bana kendin için bunu yapmaya değer. Ben yaptım, iyi ki yaptım. Yine olsa yine yaparım.
Evlilik konusuna gelince atanıncada bulursun birini ya da asistanken ya da Tus Dhy istemiyorum dersen direk özelde çalıştığın yerde de bulabilirsin birini. Çokta takılma derim. Evlilik konusunda daha fikirlerin çok değişecek emin ol.34 Yorumla
Cevap sahibi1 yılErkek arkadaşım dediğin çocuğun mesleği ne?
Soran1 yılYazdığınız şeyler için çok teşekkür ederim, evet gerçekten çok zor ama bölümümü seviyorum. En çok istediğim bölüm de kadın hastalıkları ve doğum ama üniversite benim için kocaman bir hayal kırıklığı. Arkadaşlarımın üni hayatına birde benim hayatıma bakıyorum. Dağlar kadar fark var, benim gece gündüz çalışıp alacağım mükafat bu şehir olmamalıydı. Büyük bir şehirde doğup büyüdüm ve sosyal birisi olarak yetiştim. burada potansiyelimi, hobilerimi yapamıyorum. İnsanlar desem hepsinden nefret ediyorum, dün bana kötülediği kişiyle yarın bir bakmışım can ciğer olmuşlar. Artık ruhum sancıyor, ne zamandır aileme mutlu rolü yaptım üzülmesinler diye ama artık patladım, olmuyor. Komitelerim berbat geçti. Sağlıklı düşünemiyorum. Depresyona mı girdim onu bile bilmiyorum. Son olarak da erkek arkadaşım galericilik işiyle uğraşıyor
Cevap sahibi11 ayİstersen dertleşebiliriz, sorunu beğendim. Sana şunu söyleyeyim. Ben tıbba başlarken ilk sene arkadaşım çoktu sonra giderek azaldı ve şu an gerçekten 1 tane bile arkadaşım yok kalmadı. Bende sorguluyorum niye diye. Ama sende biliyorsun burada herkes sahte. Asistan olunca hele ki kadın doğumda kimse kimseyi çekemez dedikodu yuvası tam. Birde tıp okumanın getirdiği dezavantaj izolasyon sosyal hayattan kopma. Okul dışı arkadaşımda kalmadı açıkçası. Tıptada değil sadece benim gördüğüm genel olarak üniversitelerde bir gruplaşma olayı var ve asla kimse kimseyi almıyor arkadaş grubuna. Maks selamlaşırsın hepsi bu. Ben yıllardır yalnızım mesela. Uzun süre sorunu kendimde aradım ama sonra düşündüm sınıfım gergin bir sınıf ve herkes herkese bi kulp takıyor kolayca birbirinin arkasından konuşuyor ve sürekli sevgili değiştirir haldeler sanırsın kıyafet değiştiriyorlar. Yani kendi gözlemim herkes herkesle kavgalı. Bana geriye bir şey kalmadı sanırım bu yüzden.
Bu arada bende k. doğum isteyerek tıbba girdim 4. Sınıfta pekte mutlu etmedi beni stajını görünce. Sonra Kbb ye yöneldim merak saldım çalışma bile yaptım onda da genel olarak hocalar malign çıktı , kaç tane hemde kaç farklı yerde kadın cerrahları istifa ettiren hocalar olmuş araştırınca öğremdim bunları. Kbb tipik erkek bölümü bunu net anladım.
Sana önerebileceğim tek cerrahi göz. Ben şahsen internlüğümde cerrahileri bitirdikten sonra cerrahiden vazgeçtim. Cerrahi asla F/p bir bölüm değil. Hastanede yaşıyorsun cerrah olunca, tükenmişlikte zirveyi görüyorsun. Göz hariç, sirkülasyonu hızlı ve tatmini yüksek bir bölüm. Onun dışında Dahili bölümler kalıyor geriye çünkü temelci olup 8-5 çalışmak istemem ben. Hastayla iletişimi anamnez almayı ve uygun ilacı vermeyi seviyorum. Bence asıl hekimlik bu yani klinisyenlik, poliklinikte hasta muayene etmek. Cerrahi bunlardan daha uzak kalıyor genel olarak.
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Canım genç dostum, ❤️ senin yaşadığın duyguları anlamamak imkânsız. Öncelikle hissettiklerin çok değerli ve senin için önemli. Tıp gibi zorlu bir bölümde mutlu değilken ve içinde sıkışmış hissederken karar vermekte zorlanman kadar doğal bir şey olamaz. O şehirde kendini yalnız hissetmen de çok anlaşılır bir durum. 🏙️
Ama hayatının geleceğiyle ilgili bu kadar ciddi bir kararı öfke, yalnızlık ya da kısa süreli sıkıntılarla almamanı çok önemsiyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra elinde olacak diplomayla başka bir şehre, başka bir hayata yine adım atabilirsin. Sevgilinle beraber olman için illaki okulunu bırakmak gerekmiyor. Ailenin endişesi sevgisinden ve senin mutluluğunu düşünmelerinden kaynaklanıyor.
Kariyerin ve hayallerin için kendine bir yıl daha ver, kendini dinle ve duygularına kulak ver. Her zor dönem geçiyor unutma! Yarınlarına bugünden vazgeçmek yerine, kendin için ufak hedefler koyup yavaş yavaş ilerlemeyi dene. En önemlisi, kendini sev ve yazık hissediyorsan bile değerin asla azalmıyor, unutma. 😊✨ Her zaman yolu ve umudu olan gençler çok daha güçlü olur!10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
111
Cevap
119Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 1 yılmantıklı değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAynısını çocuğum yaptı, konu evlilik değil ama bu tıp fakültesi neden kimseye yaramıyor neden bırakılıyor hemde böyle bir okul cinsi inanılır gibi değil. 3de bıraktı şu an markette çalışıyor 🤣 sizin nasıl bir kafanız var anlamıyorum ben değil kimse anlamıyor. Altın bileziği çıkarıp çöpe atmak yaptığınız bir düşün gerçekten kolundaki altın bileziği çıkarıp atar mısın atmazsın bu kadar saçma bir kafanız var kimsenin anlayamayacagi, bu kadar mantıksız yani ama karar sizin sonucu da sizi bağlıyor ne haliniz varsa görün. İstanbul gibi yerde yaşadığımız için belki de gittiği şehir evet köy gibi geldi aynı senin gibi düşündü ama bu tek başına okulu bırakmak için bahane olamaz ayrıca o okulda sadece tek siz değilsiniz devam eden ve herkes bir yerlerden geliyor nereden bakarsan bak saçma bir kafanız var. üstüne seninki daha da saçmalık bir de evlilik düşünüyorsun evlilik sanki kızgın sulardan cennete atlamak gibi, böyle sanıyorsan şunu da düşün, çok severek evlenen 10 kişiden 9u boşuna ayrılmıyor bu kadar evlilik boşuna bitmiyor. Gerisi senin meselen, karar senin
57 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@enesmngl anlayacak bir durumu yok çünkü, ama bunların kafası böyle çalışıyor, yapacak şey yok kendi düşen ağlamaz
- 1 yıl
Ben orta-okulda bırakacaktım okumayı bu müfredatla bir cacık olmaz diye döve döve okuttu ailem 😂😂😂
Cevap sahibi1 yıl@Freddy1616 bunlar üni yaşında, ortaokol değil artık dövülmüyor da ayrıca dövsende sövsende boş. Bir noktadan sonra ne halt yersen ye diyorsun. 3. Sınıfa kadar benim zorumla geldi artık ne yaparsa yapsın kendi düşen ağlamaz. Bu soru sahibi daha vahim hem kız hemde evlilik düşünüyor Allah ailesine yardım etsin onları benim kadar kimse anlayamaz
- 1 yıl
Hayat ne garip 3. sınıfa geldiğimde benim de alttan 48 dersim vardı...
Sonra bir kız çıktı karşıma evleneceğim ayağına kalan 1 sene de tüm dersleri vermiştim..
Aşk aka da konar b*ka da derler ya hesap...
Bir de dünyanın hiç bir yerinde aileler bu kadar zorlamıyor çocuklarını okusun diye...
Hatta çoğu üniversite öğrencisi hem çalışıp hem de okuyor yurtdışında...
O yuzden çok da takmamak lazım..
Mesela benim oğlum baktım " Offlayıp pufflamaya" başladı anında veririm sanayiye çırak olarak
Üniversite diye diye diplomalı işsizler ordusu oluşturduk sanayi de usta kalmadı. Kalanlar da çakal zaten
Ama kızla evlenemedim o ayrı...
Cevap sahibi1 yıl@Freddy1616 üni diye diye demedim, zaten kapasitesi vardı aklımızda hedefimizde tıp yokken geldi, kararı seçimi de ona bıraktım. Ben artık uğraşamiyorum zaten ne hali varsa görsün. Yeterince herşeyi yaptım benden günah gitti. Bundan sonrası onun bileceği şey
1 yılTıp kazanmak Her yiğidin harcı değil o kadar emek vermişsin kazanmışsın ve 3 sınıfa gelmişsin bence sonuna kadar devam ettir 4 sınıftan sonra stajlar başlıyor diye biliyorum sürekli hastanelerde dersler görülüyor diye biliyorum eğer yanlış bilmiyorsam ve eğer öyleyse devam ettir hayatın sana neler sunacağını bilmiyorsun insanlar çok güzel şeyler yaşayabileceklerini düşünürken birden ters köşe olabiliyorlar işte bu ters köşe seni bulunca sığınabileceğin bir limanın olur insaniz sonuçta başımıza neler gelebileceğini önceden göremiyoruz
10 YorumlaBelli bir depresyon sürecinden geçiyor olabilirsin az gayret edip yatay geçiş yapabilirsin ya da kaldığın yeri değiştirebilirsin. Farklılığa ihtiyacın var belli tıp kazanıp ayrıca üçüncü sınıfa kadar dayanmışsın son üç yıl daha dayanıp bitireceksin. Evlendikten sonra bazı şeyler istediğin gibi olmayabilir bazen ayrılık bazen de Allah korusun vefat durumundan dolayı ayakların üzerinde durmakta zorlanabilirsin. Bu ihtimalleri göz önüne al ailenin verdiği emekleri düşün. Ben hemcinslerimin çalışması taraftarıyım dünyanın yedi türlü yüzü var maalesef
10 Yorumla
11 ayBence bu çok önemli bir karar ve sadece senin hayatını etkileyecek. Üniversiteyi bırakıp evlenmek, büyük bir adım ve onun getireceği sorumlulukları da iyi düşünmek lazım. Mutlu olmadığın, seni zorlayan bir yerde olmak zor tabii ki. Ama eğitimini tamamlamak da uzun vadede sana daha fazla seçenek ve özgürlük sağlar. Erkek arkadaşının işi iyi olabilir, bu güzel ama gelecekte senin de kendi ayakların üzerinde durman önemli. Ailenin endişeleri de senin iyiliğin için olabilir. Kendini mutsuz hissediyorsan, önce bu durumu değiştirmek için farklı yollar arayabilirsin: Belki şehir değişikliği, bölüm değişikliği ya da bir ara vermek gibi. Evlenmek ve eğitimini bırakmak yerine, önceliklerini ve ne istediğini netleştirip ona göre karar vermek en sağlıklısı. En önemlisi, bu kararı aceleye getirmeden, kendi iç sesini dinleyerek alman. Çünkü hayat senin, sen mutlu olmalısın.
00 YorumlaKesinlikle bir meslek sahibi ol, şehri zihninden at. Kendini spor, tiyatro, kitap, dans, fotoğraf, kamp vs gibi kulüplerle uğraştır. Seni hem rahatlatır hemde şehrin depresifliğinfen uzaklaştırır. Çok harika bir alan, aşırı zor ancak 3 yıl emek vermişsiniz, 2-3 yıl sonra doktor olacaksınız. Kendi paranı kazanmalısın, bir erkeğe bağlanma para konusunda. Evlenirsin 2 yıl sonra boşandın, sana ne olacak düşün. Erkek arkadaşın isterse CEO olsun, kesinlikle meslek sahibi ol paranı kazan. Bizde zamanında aşırı sıkıldık ama geçiyor tabi istediğin gibi tam olmuyor. Her şeyi tam kim yapabiliyor ki, eksik olan şeyleri sen kendin doldur ve oluştur. Kulüpler kurup, yeni insanlar ve çevre tanı.
00 Yorumla
11 ayYani herkes kendi yönünden düşünmüş sende haklısın ailende tıp kazanmak çok zor keşke bende kazanabilsemde köy gibi bi yerde sürünsem mesela 🙃 işte elinde güzel bi fırsat var bunu değerlendirmek yerine çöpe atıyorsun bıktığının farkındayım ama üniversiteni bitir bence sonrasında pişman olursun bak yüzde yüz yani hiç bir erkeğe güvenme bel bağlama elindekinin kıymetini bil ve oku sonra evlilik her türlü yapılır ama okumak benim nazarımca ele bir kere geçiyo ha çok evlenmek istiyosan evlendikten sonra devam et bence okulunu eşinde kabul ederse başta kabul etmezse zaten o adam da sorun vardır sakın bırakma derim okulunu benim fikrim bu yönde ama sen bilirsin tabi hayat senin hayatın 🤗
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı.
1 yılOna buna İsyan edip şehri kötüleyerek hiçbir yere varmasın Hanım kız saçma sapan kararlar da verme tıp fakültesini kazanmışsın Demek ki sen de bir çap bir nitelik bir akıl var Okulu yarıda bırakıp evlenmek gibi bir saçmalık yapma git okulunu bitir Ondan sonra ne yapacaksan yine yap evlilik bir yere kaçmıyor Ama okul kaçıyor 5 sene sonra şimdiki okuma Hevesin kalmayacak önce okulunu bitir Yazık Edersin kendine Muhtemelen Yozgat gibi bir yerde okuyorsun o yüzden şehri Köy gibi buluyorsun şehirden sana ne sen okuluna bak
00 Yorumla Hiç mantıklı değil. Zaten 1 senen kalmış. Aşk elbet bir gün biter acı ama gerçek. Ben 18 yaşında İzmir'e üniversiteye gittim çevremin baskılarıyla istemediğim bir bölümdü kaydımı sildirdim 19 da tekrar girdim o da girmem gerektiği için girdim fakat acı çekiyordum yine istemediğim bölümdü şimdi 21 yaşındayım gitmediğim için aynı sınıfta kaldım okula gitmiyorum muhtemelen ilişiğim kesilecek fakat bu sene sınava girip istediğim bölüme girmezsem mecbur askere gitmek durumundayım. Erkek arkadaşının sözünü dinleme kendi rahat olacak tabi kendi işi var sende bir şey yok istediği gibi kontrol edecek. Bak acı çekiyorsun istemediğin bir şehir insanlardan da nefret ediyorsun çünkü kendine göre insan bulamıyorsun ama evlilik bir çözüm değil. Evlilik paran olduğu zaman, çevreni kurduğun zaman bir çözümdür. Bence 1 sene daha acı çek en azından seviyormuş gibi yap bölümü en azından diploman olsun sonra rahat edersin. Erkek arkadaşın seni bıraksa ne yapacaksın kalacaksın öyle
02 Yorumla- 1 yıl
1 senesi kalmadı tıp 6 yıl. Tam yarıda şu an
- 1 yıl
@Hayatgercek Anladım 3 senesi kalmış. Kulağa uzun geliyor ama 2028 civarı bitecek mantık olarak. Acı çekeceksen niye o üniversiteyi o bölümü yazdın ki? Valla rahatlayacaksan doğru yolu o görüyorsan bırak. Ama yaşamını diğer insanları merkez alarak planlama. Bende İzmir'e sevgilim için gitmiştim onu merkez alarak plan kurdum ama beni sattı şimdi o yok. Ondan diyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.
1 yılŞu ann yaşadığın bu depresiflik hayatı yeni yeni görmeye başladığını gösteryor. Sen sanıyor musun herkes içinde bulunduğu durumdan memnun, her istediklerini yapıp mutlu huzurlu yaşıyorlar?
Sevgilin üç gün sonra seni aldatsa ve boşanmak istese seni ortada bıraksa neyine güvenerek yeniden bir hayata başlayacaksın? Ne olursa olsun derslerine çalışıp meslek sahibi olmalısın. Sonra yaparsın yapmazsın o sana kalmış.10 Yorumla Bitir okulu bence. zeki de bir kızsın anladığım kadarıyla kendini heba etme. 4 yıl değil 10 yıl geçsin insanlar evlendiği adamı bile tanıyamıyor çoğu zaman boşanmalarda da kritik bir artış var hayatını güvenceye al.
30 Yorumla
1 yılNerde okuyorsun hangi üniversite? Kızım tıp okuma hakkını bana verebilsen hemen bırak der senin yerine ben okurum sevgilin de mantıklı değil bence sen kendine şunu sor hayalindeki meslek ne kendini ne yaparken mutlu hissedeceksin? Ailen de haklı biraz çıldırmakta
10 Yorumla
11 aySaçma. Okuyup her şeye, herkese rağmen mesleğinin olması var hiçbir şey okumadan evlenmek var. Sevgilin ne düşünüyor bilmiyorum ama saçma. Okuluna devam et, hiçbir zaman hayat güllük gülistanlık olmayacak. Ama sevgilin ne iş yapıyorsa yapsın okulu bırakırsan ona muhtaç olacaksın. Para isteyen, işsiz güçsüz biri olacaksın. Mezun olduğundaysa tam tersi. Hayatta karar da senin
00 YorumlaOkuduğun bölümün mesleğini gerçekten hak ettiğini düşünüyorsan bence devam etmelisin. Mezun olduktan sonra o bölüm ile ilgili çalışmayı tercih etmiyorsan ya da farklı bir iş yapmayı planlıyorsan, o zaman okulu bırak gitsin. Gerçekten o bölüm ile alakalı okuyup meslek sahibi olmak isteyen birinin önünü açmış olursun böylelikle.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 866 cevap paylaştı.
11 ayBen de üniversite de sevemediğim bölümü okudum istemeden ama hiç olmazsa 2 yıllık yap bölümü ve bitirmeye çalış yani önlisans yap mezun olmaya çalış en azından elinde bir diploman olur hem okulu bitirdiğin de ya da okulu bıraktığın da yani okul hayatın bittiğinde bir iş bulmadan para kazanmadan kendi ayaklarının üstünde durmadan evlenmeye çalışma çünkü evlilik o kadar kolay bisey değil dır
00 Yorumla Tercih senin tercihin ama ben olsam okulumu bitirirdim çünkü kocan bile olsa birisinin eline bakılmaz bakılması çok zor bir şey bu yüzden okulunu bitir meslek sahibi ol ondan sonra ne yapıyorsan yap çünkü aynısı bir yakınımın başına geldi oradan biliyorum yanii🤗☺😊
00 Yorumla
1 yılBu karar tamamen senin içine sinip sinmemesiyle alâkalı, senin ne istediğine bağlı. Gerçek anlamda istemiyorsan ve tıpta gerçekten yapamayacağına inanıyorsan dediğin gibi yaparsın bırakıp evlenirsin. Yani durumun vahametine bağlı, sonu intiharla biteceğine evlenip gerçek anlamda mutlu da olunabilir. Hayatta kimin mutluluğu nerde nasıl yakalayacağı hiç belli olmaz...
00 Yorumla
1 yılAsla bırakma istersen tıpı bırak baska birsey oku ama kesinlikle meslek eidn çünkü evlensen bile bir işin olması senin hayat güvencen gibi bir sey haberlerde internette her gün görüyoruz kavgaları boşanmaları ne olursa olsun boşanma gibi bi durum olmasa bile mutlu evliliğin olsa bile ne olacağı belli olmaz kocanla birlikte maddi olarak dara düşerseniz belki yine iki üç kuruş para kazanacak mesleğin olur bence tıpıda bırakma çok iyi paralar dönüyor o bölümde özellikle estetik cerrahilerde keşke ikinci sene yatay geçiş yapıp baska bir sehire geçseydin yazık etme kendine herşeye en baştan başlaman gereken zamanlar çıkabilir karşına bence depresifliği bırakmaya bak şehir önemli değil nerede olursan ol doğru ilişkideysen ve gerçek arkadaşların varsa eğlenirsin ki sosyal biriyim normalde demişsin iyi birsey bu bende bir doğu şehrinde yaşıyorum ama arkadaşlarım varken gayet eğleniyorum ki kafe ve avmden baska aktivite yok yani
00 Yorumla
1 yılHiç mantıklı değil hatta çok boş bir düşünce, peki sonra evlendikten sonra boşanırsanız ne olacak veya başka bir boyutta çocuk olursa ve sizi aldatırsa o zaman nasıl olacak ama bir mesleğiniz olursa girersiniz sınava atanırsınız kimseye de muhtaç olmazsınız ama diğer türlü sıfırdan başlamak bir çocukla her zaman için çok zordur tabi kadınlar istediğinde güçlenir ama güç için nelerden geçiyorlar bir tek onların kendi canı bilir.
00 Yorumla
1 yılMesleğini bırakman neyse istediğin zaman geri dönebilirsin de hiçbir meslek sahibi olmadan okulunu bırakman bence de hiç mantıklı bir durum değil. Okulunu bitirip mesleğini eline almalısın sonra sevmediysen ve zorunda da değilsen o zaman çalışmayabilirsin
00 Yorumla
1 yılOkuma gel bana muhtaç ol demiş resmen. Böyle biri ileri de pişman eder seni. Gercekten seven biri boyle bir seyi ister mi sence? Dunya bu ölüm var kalım var, malda yalan mülkte yalan. Yarın bir gün seni yüz üstü bıraksa, ya da ayrılsanız bütün malını mülkünü kaybetse, tek basina lise mezunu halinle ne yapacaksin? Düşük işlerde surüneceksin 3 kurusa. Okulunu oku diplomanı al koy bir köşeye yinede, sonra ne yapıyorsan yine yap.
40 Yorumla
1 yılYani evlilik kurtuluşun olabilir olmayabilir boşanabilirsin ayrilabiirsin sorun yaşayabilirsin yıllarca birbirini tanıyıp evlendikten sonra anlaşamayan insanlar var bence okulunu bitir emeğine yazık etme
20 Yorumla
1 yılHayatının hatasını yaparsın umarım böyle bir şeyi asla yapmazsın lütfen okulunu bitir bitirdikten sonra işini yap vakti gelince çok teşekkür edeceksin hakkında hayırlısı olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKendimden örnek vereyim okudum atandım kocamın eline bakmıyorum kendim her istediğimi alıyorum yiyorum istediğim zaman saçımı boyayabiliyorum ekonomik özgürlüğüm tamamen fazla eşimde çalışıyor ama hiçbir zaman elimi ona açmadım gittiğim herh yerde saygınlığım var
01 Yorumla- 1 yıl
Hersey para ve ekonomik ozgurluk mu?
Gizli Üye(30-35)1 yılTıp diyorsun. Başka bölüm olsa tamam evlen derim. Ama Tıp okuyan biri bence bitirmeli. Dünyanın her yerinde ilk doktorlara kapı açılıyor. Ya eşini 1 ay sonra kaybedersen? Ya kaza geçirirse? Ya ayrilirsaniz? Yapma 4 yıl en fazla 5 yıl. Halledersin sen.
03 Yorumla- 1 yıl
Tüm dünya Türklere kapısını kapattı
Cevap sahibi1 yılEee o da Türklerin eş.. sekligi. Hem şikayet edip hem hayvan gibi davranan başka ülke tanımıyorum. Yazık değil mi tip kazanmak kolay mı. Tamam bunalım geçiriyor olabilir
Ama bırakmaya gerek yok. Evlenip okula devam edenler de var. Sevgilisi destek olsun psikolojik olarak.- 1 yıl
Hiçbir erkek destek olmaz hele türk erkekleri sanmam bence okumanın önemi bile yok artık
Gizli Üye(36-45)1 yılBence profesyonel yardım almalısın. Yaşadıklarını daha iyi analiz edersin...
Öte yandan senin orada 2 aydır yatmanın
3 yıldır da okumaya çalışmanın da bir maliyeti var. Hem Ailen için hem de bu ülke için...
Bunu da düşün derim...
Çalışmayan kadınların bir süre sonra
" Üstüme başıma bir şey bile alamıyorum" diye ağlandığını da unutma derim ben..
Yani eskilerin dediği gibi " Cicim ayları" çabuk geçer
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı. Eğer mesleğiniz olmazsa ölene kadar kocanızın eline bakarsınız
Hem evliliğin bi garantisi yok oldu ki boşandınız ?
Ne yiyip ne içiceksiniz ?
Hayat parayla dönüyor öpücükle diil
10 Yorumla
1 yılKaç tane doktor arkadaşım var, evet okurken başka bölüme mi geçsek, mühendisliğe mi geçsek diye düşündükleri oluyordu. Ama ilk defa tamamen bırakıp da evleneyim diyeni görüyorum. Kazanmak için ayrı okumak için ayrı kendini yırtıyorsun. Değer mi kızım
10 Yorumla
1 yılTıp bırakıp el eline bakmak mı? Gerçekten çok iyi bir gelecek planıymış
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılHayatında verecegin en yanlış kararlardan biri olabilir.
30 Yorumla Hayır sende kendince dogrusun eger sartlar uygunsa cidden ve tamamen evlilik konusunu dusunebılırsın.. ailene de yaşının genç olduğunu bı daha hazırlanıp oluyabılecegınımyd kaydını dondurup ılerı zamnlarda okuyabılecegını syleyebılırsın..
00 Yorumla
1 yılSiz tamamen yanlışsınız, onca emek çöpe gidecek nicin? Doktor oluncada köy gibi yerlere hizmet veriyor olabilirsiniz... ne oluyor köy gibiyse sizde belli aralıklarla sehir gibi yerlere kacın bu kadar basit.
00 Yorumla
1 yılSevgili arkadaşım Bu biraz şans Biraz risk işidir ben de Okulu liseden yarım bırakmıştım hayallerimin peşinden koşmuştum ve İstediğim yere geldim ama herkes başarılı olacak diye bir şey yok bu konuda çok çalışmamız gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOkulu bitirince güzel bi hayat vaadediyor bölümün sen mesleģinle ömür boyu olacaksın ama olur da ayrılırsanız ne yapacaksın tıp okuyorsun biraz kafanı çalıştır
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSevgilin seni gerçekten seviyor olsaydı okulu bırak evlenelim demezdi onun yerine okulu sevmen için bir çözüm bulmanı sağlardı ayrıca sevgilin seni dünya ile soyutlamış gibi duruyor bence hayatında değiştirmen gereken büyük bir parça var
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılOkulu kesinlikle bitir çünkü erkek arkadaşın senin gençliğin bitip gidince senden sıkılmış olabilir. O yüzden önce okulu bitir sonra ne yaparsan yap.
10 Yorumla
1 yılBölümün çok güzel bi bölüm eminim ilerde sana büyük başarılar yaşatacak bi bölüm ve eğer geleceğine bu kadar iyi yönden değiştircekse bence sabır etmelisin. 4 yıl tanıyo olabilirsin iyi bi evlililikte olabilir ama kötüye gidebilme ihtimalinide göz önünde bulundur bence zaten hiç bi kadın koca eline bakmamalı çoğu yerde
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılşu an 22 yaşindayim evliyim bir erkek çocuk annesiyim. Okadar pismanim ki okumadigim icin en azindan ayaklarimin üzerinde dura bilseydim.
Sakin okulu birakma oku ayaklarinin üzerinde dur kendine kariyer yap inan bana yarin başimiza ne geleceği belli değil. Kimse yarin öbürgün başina ne geleceğini bilemez kimse yarinindan sigortali değil. Kendinden baska kimseye guvenme, nasilsa evlenicem o bana bakicak diye.
Evlene bilirsin ama evlensen bile sakin okulunu geleceğini birakma💖10 Yorumla
1 yılBen tıp okucam bırakcam okulu dağda çoban eşi olcam gerçekten akılsızca bitir okulunu senden zengini yok
20 YorumlaYarın bir gün o veya öyle bir şehirde dr olsan napıcaksın, milletin ağ zına etceksin. Kızıp azarlayıp bakmayacaksın bile. Bence de bırak drluğu git kocanın evide otur
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 345 cevap paylaştı. Okumak için kazansaydın keşke üniversiteyi.
Çevreyi beğenmeyip okula kızan, erkek arkadaşının maddi - manevi gücüne sığınan insan o erkekten darbe yedikten sonra ortada kalacaktır!00 Yorumla
1 yılErkek arkadasin bulmus firsati sen okuyup gozunu acma diye birak evlenelim diyor. Okadar evlenmeye meraklisa istesin seni. Ne okulu birakmasi. Birakma biseyi
00 Yorumla
1 yılErkek arkadaşın şu an iyi güzel vs vs belki yıllar sonra problem yaşayıp ayrılmanız gerekicek ve bu durumda senin bı gelirin veya bı mesleğin olmadığı için çok zorlanacaksin kesinlkkle okuluna devam et o köy dediğin yerde bişey olmasına gerek yok sık dişini bikac sene sonra iyi bir puanla iyi bir şehirde yaşamaya başlarsın ama sakın bırakmak gibi bir hata yapma gün gelir keşke dersin de çok geç olur
00 Yorumlatıp bitirdiğinde almanyaya göç bile edersin havada kaparlar.. ama eşin olmadan ülkede bi yere gidemezsin okulu bırakırsan.. malum ülkeyi iyice afganistana benzetmeye çalışıyorlar.
00 YorumlaOkul bitene kadar sabret bölümün güzel evlilik olabilir ama geleceğinden vazgeçme derim. Sonuçta herkes tıp okuyamıyor.. Okul bitince istediğin yerde yasarsın
00 YorumlaMantıklı değil. Yurtta kalacağına derslerine daha fazla yoğunlaşıp bölümü en kısa sürede bitirebilirsin ya da yatay geçiş yapıp istediğin bir şehre gidebilirsin.
00 YorumlaÇok pişman olursun. Keşke okusaydım, dersin. Hiç yapma bence. Ne güzel 3 yıl okumuşsun. Mesleği olan bir kadın olsan sana yararı olur. Kendi paranı kazanırsın. Kendinle gurur duyarsın. Ama yapma 3 sene daha dayan sonrasını halledersin. Ama şimdi vazgeçme🫶🏻
00 YorumlaBazı şeylere canın sıkıldığı için Okulu bırakmak istiyorsun yanlış düşünüyorsun
Evlenmek kurtuluş değil
Ne kadar iyi bir çevresi olmasa da okuduğun yer öyle düşünme okulunu bitirip bir yere atandığında iyi ki okudum diyeceksin evlenmek zor değil geleceğini de iyi düşün00 Yorumla
1 yılBir erkek olarak diyorum ki; Erkeklerin büyük bir çoğunluğuna güvenilmez. Yarın bir gün sana ihanet eder, yarı yolda bırakırsa okumamakla hayatının hatasını yaptığını anlamış olursun benden söylemesi.
00 Yorumlaeğer daha ilk senen olsa bırak derdim ama çoktan senelerin heba olmuş bence bitir. Ondan sonra evlenmek için zaten vaktin var ve kendi başına yapacak hobiler bularak motive olmayı deneyebilirsin. Tabi içinde bulunduğun durumu anlayamam ama ilerisi için en kötü ihtimalleri düşünerek hareket et.
00 Yorumla
1 yılBir erkek için kariyerini hiçe saymak ne kadar doğrudur? İş bulmak konusunda erkekler daha rahattır, ama aynısı kadınlar için söylenemez. Böyle bir karar alıp pişman olmayan bir kesim olabilir, evet, ama bu doğru bir karar olduğu anlamına gelmez. Hayat her zaman tahmin edilebilir bir şekilde ilerlemez. Bir gün öyle bir an gelir ki, her şeyden çok kariyerinize ihtiyaç duyarsınız. Bir kadının eşten önce işe ihtiyacı vardır. Kendi ayakları üzerinde durabilen, eğitimli her kadın daha değerlidir.
00 Yorumla
11 ayEvlenmek çok istiyorsan evlen ama okulu asla bırakma yaşın ilerledikçe keşke bırakmasaydım diyeceksin
10 Yorumla
11 aytek ailen değil okuyunca ben de çıldırdım doktor olup minnetsizce kendi paranı harcamak varken elin oğluna mı el açacaksın bunu bir düşün derim
10 Yorumla
11 ayKarar senin ama evlilik bir kurtuluş degil bunu sakın unutma o insanla aynı evde yaşamadığını sürece sana tozpembe yaşatacak hayatı
10 Yorumla
1 yılBiz de çıldırıyoruz böyle sorulara. Yarın öbür gün burada sorarsın diğerleri gibi "Eşimden para isteyemiyorum babamdan işteyim mi. ?"diye.
10 Yorumla
1 yılYa sakın böyle bir hata yapma ileride çok pişman olursun yani bir ömür ona muhtaç olacaksın Allah korusun
10 YorumlaÇok saçma bir kafa yapısındasin şu an hayatını kurtarmak idin 5 yıl harcicaksin hadi 6 olsun ama hallere bak
00 YorumlaNe olursa olsun okulunu oku ve bitir bence. İstersen 1 sene uzat kafanı dinle eğlen ama bitir ve bitirmeden evlenmeni tavsiye etmem.
00 Yorumla
11 ayOkulu bırakmadan da nikah tarihi alıp evlenebilirsin. Okulu bırakmanı tavsiye etmem. Mezun olduktan sonra düğünde yaparsınız vs. vs.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMantıklı değil sevgilinin evlendikten sonra nasıl davranacağını bilemezsin tıp zaten kazanması zor bir bölüm eminim çok emek vermişsindir okulu bırakma mezun ol imkan varsa yatay geçiş yap okulunu değiştir
00 Yorumla- Devamını Gör (170)
Devamını Gör(215)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem