Yeni mezunlara işverenler tecrübe soruyor ya okurken bir kişi nasıl tecrübe edinecek?

Şimdi ben öğretmenim. Okurken 4 yıl boyunca derslere hep devam zorunluluğu vardı. 4 hafta devamsızlık yaptın mı kalıyordun derslerden. Okullar da kışın açık oluyor yazın kapalı oluyor. Benim üniversite öğrencisi olarak çalışabileceğim tek zaman yaz tatilleri olabilir. Ama o zaman da özel okullar kapalı oluyor. Yani özelde tecrübe kazanacağım diye okul derslerini mi ekmemizi bekliyorlar? Ben yeni mezun olan insana tecrübe sorulmasına anlam veremiyorum. Hem okurken devlet okulunda yaptığın stajı beğenmiyorlar tecrübeden saymıyorlar hem de okurken devam zorunluluğu olan bölümde öğrenciyken neden tecrübe edinmedin diyorlar. Böyle tecrübe diye diye 2018'den beri hiçbir özel okulda işe giremedim.

Güncellemeler
1 yıl
Bir de mesela öğretmenleri eleştirecekler ya bir kısım tip diyor ki "Ah nerede kaldı o eski öğretmenler. Bunlar da öğretmen mi çok niteliksiz..." diye konuşuyorlar. Eski öğretmenler (babam anam zamanlarındakiler) okulda öğrenci bırak şimdiki gibi hocayı dövsün derste laf söz dalaşına girsin çocuk derste soruyu çözemedi mi kafasına yumruğu indiriyormuş. Bırak bir de veli hesap sormaya kalkacak falan öğretmen, devlet memuruna mukavemetten şikayetçi oluyormuş.
Güncellemeler
1 yıl
Ama bugünün öğrencileri velileri okulda öğretmen biraz bağırsın, ceza versin öğretmeni işinden attırıp şikayet ediyorlar. Geçen bir velinin yorumunu okudum. Çocuğu anasınıfı öğrencisiymiş yaramazlık yaptığı için öğretmen bağırmış, ceza olarak elinden oyuncağını almış. Buna eğitimde 1. ve 2. tip ceza diye geçer. Öğretmenden şikayetçi olacağım demiş gerekçe de çocuğu NASIL AĞLAMIŞ NASIL AĞLAMIŞMIŞ ulan aynı çocuk evde mobilyayı çizse terlikle dövüyorsun. Ne konuşuyorsun.
Yeni mezunlara işverenler tecrübe soruyor ya okurken bir kişi nasıl tecrübe edinecek?