Yeni mezunum temmuz ayında görüşmeye gittiğimde maaş konusunda asgari ücret talep ettiğinde tecrübesiz olduğum için o kadar veremeyeceklerini söylediler aylar geçti hala benim pozisyonumda arayıştalarmış bu süreçte iş bulamadım hatta görüşmeye bile çağırılmadım. Yeniden arayıp başvuru yapmayı ve maaşı kabul etmeyi düşünüyorum bu yer sanayi sitesi içinde kötü bir binaya sahip ve ulaşım olarak biraz uzak hayallerimden çok farklı ve cumartesi de tam gün çalıştıran bir yer fakat yurtdışına ihracat yapabiliyor sizce ne yapmalıyım kararım doğru mu biraz beklemeli miyim önerileriniz neler?
Cevabın nedir?
Herkese boyle yapiyorlar zaten bedavanin biraz ustu demisler 400 verselere tamam diyecekmisin? Kac aydir calisiyorsun bir yerde daha maasi bilmedigini soylemissin soruda aylarr gecti demissin celiskili konusmazsan daha iyi yardimci oluruz artik herkes tecrube ariyor temizlikciye bile tecruben var mi diyorlar tecrube aramalari normal e tecrubesize asgari alti ucret vermeleride nornal Turkiye icin konusuyorum normalde asgari diyoruz zaten en az verilebilecek sınir ve sen illa kendi icimi yapmak istiyorum diyorsun ama az para alirken isindenn hic zevk almazsin ve bir kac ay icinde bu isten bikarsin belki de nefret bile edebilirsin kendini zorlama okdr az veriyorlarsa yeni yerler ara en az asgari talep et ya da 1500 falan talep et bedavadan biraz fazla nedir ya kendileri calisirmiydi acaba o fiyata aileme bakmam lazim falan de olmazsa sen cocuk degilsin ki dusuk maasa calisasin yillarca sen buna razi oldugun surece onlar parayi arttirmaz zam istesen 100 lira 200 lira zam yapar susturur seni haberin olsun
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılTürkiye'de hemen hemen herkes emeğinin karşılığını alamıyor maalesef. Çoğu mezun kendi alanından iş bulamıyor. Neredeyse herkes alanı dışında bir işle meşgul olmak durumunda kalıyor. Hayallerinin ve ideallerinin peşinden koşabilen insan sayısı bir elin parmağı kadar adeta.
Tecrübesiz olduğunuz için tabiri caizse siz işi kapana kadar doğru dürüst maaş alamamanız oldukça doğal bir durum ülkemizde. Asgari ücreti dahi anca 2-3 sene çalıştıktan sonra alabilecek duruma gelirsiniz. Şartlar çok kötü kabul ediyorum ama çoğu insan paraya da ihtiyacı varsa mecburen bu koşullarda çalışıyor.
Bence siz yine de araştırmaya devam edin ve tanıdıklarınız varsa onlarla da irtibat halinde olun. Başka işlere de bakın yani belki mevcut durumdan bir tık daha ötede bir işe rastlayabilirsiniz. Kolay gelsin, işiniz zor valla :/10 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe yazık ki ülkemizde yeni mezunların iş bulması çok çok zor bir mesele. Çünkü her yer, her şirket deneyimli eleman istiyor. Hiçbiri yeni yetme birini kabul etmek istemiyor. Yeni mezun birini kabul eden yerler de ya sigortasız çalıştırıyor, ya çok ağır şartlarda çalıştırıyor ya da çok düşük maaşa çalıştırıyor...

Bu yüzden yeni mezunlar en azından ilk iki sene sadece deneyim yapmaya bakmalılar. Ben de böyle bir yerde sırf bu yüzden çalıştım. Sadece CV'me bir yer ismi yazabilmek adına...
02 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba sonuç nasıl oldu tecrübe olarak verim alabildiniz mi
- +1 yıl
Kesinlikle çok büyük tecrübe kazandım.
Az aldığım için de her türlü nazı çektirdim. Onlar da her şeyi alttan almak zorunda kaldılar. Ben de bu arada çok şey öğrendim.
Çalıştığın iş yeri sana sigorta yapmıyorsa orada 10 yılda çalışsan işi bıraktığında bir yerde çalıştığını kanıtlayamıyorsun ve başvurduğun yerler cv ne baktığında tc kimliğinden sgk dan sorguladığında okulu bitireli 5 yıl 10 yıl her neyse olmuş ama bukadar zaman çalışmamış diyorlar. Ben yıllarca böyle çalıştım. Ama iş yok bulana kadar durayım dersen gir çalış. Bakarsın orası sana başka bir kapı açar. Bu devirde anca doktora yapacaksın. Anca öyle iş bulabiliyorsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılBana sigorta yapacaklarını soylediler deneyim kazanırsın isi de öğrenirsin bir suru makine car görmüş olursun dedi konuşan kişi kendisi de böyle başlamış az para almis ama dedi zamanla isi öğrendikçe yükselirsin dedi hakkın olani alırsın dedi hafta 6 tam gün 60 saat oluyor ve asgari ücret altı zoruma gitti reddettim ama daha büyük bir şehire gidip asgari ile çalışan bu sefer de geçim sıkıntısı yaşayacağım benden sonra bir sürü kişi almış ise baya da değişmiş yemek de var bilemiyorum o kdar okuduktan emek verdikten sonra kendime de yediremiyorum biraz ama oturmaktansa girerim harçlığim çıkar iş de ararım bir yandan diye düşünüyorum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
31Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılGenelde ise almıyorlar gadası
00 Yorumla Mulakat bile olmadan seni bekletmeleri pek normal degil, calısmaya basvurdugun yer pek profesyonel biryer degil galiba, birden fazla yere basvurmadınmı? ''hayallerimden cok farklı'' cumlesine gelicek olursak; gunumuzun insanı malesef, gerek sosyal medya gerek pop-culturunde gordugu seylerle ''is ideallerini'' hep yuksek tutuyor, gerceklerden ayrılıyor. Aileler cocuklarını hep ''cok ozelmis'' gibi yetistiriyor, bu cocuklar universiteye giriyor, mezun olup is hayatına giriyor. Ve is hayatına girince bir anda aslında ''ozel'' olmadıklarını anlıyorlar ve kendilerine olan oz saygılarını kaybetmeye baslıyorlar. Anneleri onlar icin zam isteyemiyor. Hayata kirgin ve icerlenmis oluyorlar, sosyal medyada gordukleri bazı hayatlarda, onların atesine benzin oluyor. Bu elestirim sana degil, topluma. ama sana kucuk bir onerim olsun; binanın nasıl olduguna hic bakma, basvurdugun yer seni gelistirebilirmi yoksa gelistiremezmi, asıl bunu dusun.
10 Yorumla
+1 yılNe yazık ki kimse emeğinin karşılığını tam alamıyor. Kimisi maaşı ona yetmiyor kimisinin maaşı da geç yatıyor borçlarına faiz biniyor.
Ben her mülakatta diyorum. Maaşımla alakalı herhangi bir rakam belirlemiyorum. Sadece görev, hizmet ve sorumluluklarıma uygun adil bir maaş istiyorum.
Sonuçta yeni mezun birine asgari ücret verirler. Bırakın tecrübesizi adamlar en az 5-10 yıl çalışıp tecrübe edinmiş personel istiyorlar. Üniversite ve lise mezunu adamlara aynı maaşı verip aynı muameleyi yapıyorlar.00 Yorumla
+1 yılDeneyimli biri olarak söylüyorum - 5. sınıf insan muamelesi görürsün
- Ayak işleri sana kitlenir
- Maaşı en geç sen alırsın gıdım gıdım o da
- Tecrübe edinmek istersin iş vermekten korkarlar
- Bu olumsuzlukların üstüne iş arkadaşlarınla iyi geçinirsen en azından stresini atabilirsin güzel anılara da yer vermiş olursun
*Bir de sana tavsiyem iş iştir diyip girme 1 ay a kapıya koyuluyorsun02 Yorumla
Soran+1 yılBurada bulunacagım pozisyon onemli bir pozisyon olucak iş vermekten kacınacaklarini düsünmüyorum bir nevi firmanın beyni olucam ama bilemiyirum hersey olabilir
- +1 yıl
Tecrübesiz birini nasıl firmanın beyni oluyor? Bu biraz tuhaf değil mi sence de işin en başından başlamak gerekmiyor mu
Eğitim & Kariyer konusunda 496 cevap paylaştı. Normalde asgari ücret altında çalıştırmak yasak.
Ancak özellikle staj ve sonrasındaki dönemde 16-20 yaş arası gençler
İşi öğrenebilmek ve en azından harçlığını çıkarmak için
1000 - 1500 lira maaşa bir süreliğine razı olarak çalışıyor.
Normalde kabul etme derdim ama
Evde boş durup kötü psikolojide olmaktansa en azında 5-6 ay çalış derim.
Hem Cv ne ekleyeceğin bir tecrüben de olur.10 Yorumla
+1 yılBiraz daha çalış şartlar istediğin şekilde düzelmez ise (bence) ayrıl... Bizim ülkemizde yeni mezun arkadaşlar için çok bir fırsat yok ne yazık ki... Oysa biraz şans tanınsa belki de aradıklarından daha iyilerini bulabilirler hem şöyle bir şey de var zaten bir insanın deneyimli olabilmesi için illa ki bir yerden başlaması gerekiyor...
00 Yorumla
+1 yılbence yapabiliyorsan yurtdışına çık orada çalış yaşa, bu ülke kendi gençlerini hak etmiyor bana göre, ben de mezun olur olmaz gideceğim kısmetse ailemi de alıp, batsın bitsin ülke umurumda da değil, bugüne kadar bana ne verdi de ben ona ömrümün geri kalanını vereyim
00 Yorumla
+1 yılasgari ücret normalde hiç okula vs gitmeden ayak işleriyle kazanacağın paradır normalde en azından diğer ülkelerde böyle ama bizim ülkede %80 çalışanın aldığı maaş bu ve hatta onu bile vermem diyenler var. Onlar için de suriyeliler var asgari ücretin altında çalışıyorlar sigorta yok ama devletten sağlık güvencesi var vergi yok o yok bu yok bir de yardımlar gırla ne olacak bu hal belirsiz. bize de tek çare yurt dışına kaçıp orda suriyelilerin burda takıldığı gibi takılmak kalıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBölümü okurken dışarda gezip tozuyorsunuz, sonra adamlar haklı olarak asgari ücret veya altını teklif ediyo. Boğaziçi gibi Odtü gibi kalbur üstü bir üniversitede okumuş olursan tecrübesizliğini kabul eder adam. Veya üniversitenin 3.-4. senesinde yatmacaktın, gidip bölümünle alakalı büyük şirketlerde staj yapacaktın. Bak açıkça söylüyorum beter ol. Daha ülkesinin durumunu analiz edip ona göre davranmayan, kendini yetiştirmeyen birine bende o paraları reva görürdüm.
12 Yorumla
Soran+1 yılBeni nereden biliyorsun ki 3 büyük firmada yaz stajım 4. sınıf boyunca iki dönem de firma çalışmam var bu zamana kadar hep kurumsal büyük firmalarda oldum bence bilip bilmeden sallama klavyeden
Cevap sahibi+1 yılBu tecrübesizlik mi oluyor. Tecrübem var diyeceksin adamlara o zaman. Bak bide şunu bil. Patronların işverenlerin her zaman kafasında bir rakam vardır. Sana verdikleri maaşın bazen kafadakilerindeki sayıyı aştığını düşünebilirsin fakat hiçbir zaman aşmıyor. Maaş durumu zaten böyle, bide asgari ücret mi ne istedim diyorsun. Onlar da arsızlık yapmışlar onun bile altını teklif etmişler. Ben açıkçası kişisel yetkinliğinin zayıflığından dolayı iş bulamadığını düşünüyorum. Ayrıca ben gururuma yediremezdim o durumu, geri aramayı aklımdan dahi geçirmezdim
+1 yılNasıl yani yeni mezunum derken lisans mezunu musun ve bu halde mi asgari ücret veremiyorlar? Öyle şey olur mu ya vasıfsız ve tahsilsiz insan asgari ücret alıyor. Önlisans ve lisans mezunu icin öyle bir seçenek olması cok komik değil mi?
00 Yorumla
+1 yılHakkını asla ve asla yedirtme. Zaten iyi bir yer olsaydı o pozisyon o kadar zaman boş kalmazdı. Herkes farkında demek ki yeni mezunları keklemek istedikleri. Ben de bu zorlu süreçten geçtim ama eninde sonunda güzel bir şey buluyor insanı ne kdar imkansız gibi görünse de
01 Yorumla
Soran+1 yılTek ben görüp başvurmuşum kimse başvurmamıs sanayi sitesi içinde adam iyi bir yere çıkmak yerine makine almayı tercih ediyormuş
+1 yılBaşlar baslamaz 5 bin mi istiyorsun millet tecrübe kazanayım diye iki üç yılını verip asgari ücret ya da altında çalışıyor hatta ituden mimarlık mezun olup şu an iki bin lirayla çalışan var kimse ilk basladiginda 3 4 binle baslamiyor
04 Yorumla- +1 yıl
Basliyor dediğin meslek? Devlet demiyorum özel sektörden bahsediyorum
- +1 yıl
Buda mesleğin istisna durumu
Gerçekten yapabilecek bir şeyin yoksa git, hem beklediğin zamanda tecrübe etmiş olursun, hemde 3-5 bir şey kazanmış
01 Yorumla
Soran+1 yılYani tecrubesiz olup is aramaktansa en azindan bir yerde su kadar ay calistim deyip is aramak farkli ayni zamanda bir yerde çalışıyorken iş bulmak da daha kolay bu yüzden mantikli bir karar olur
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılHiç yoktan iyi olabilir. Orada çalışırken bir yandan da başka iş ararsın. Şaka gibi ya, ne demek asgari ücret veremeyiz? Adı üstünde, "asgari" ücret.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. mezuniyetini bilmiyorum bu şartlar altında konuşmak zor gizli kız. ayrıca neden gizlendin onu da anlamadım. cinsel soru değil birşey değil
00 Yorumlahanım efendi ne mezunusun bu ulkede hem okucan hemde torpılın olcak tecrube calısarak kazanılır sen işe gırcen tecrube edınce
00 Yorumla
+1 yılDeneyim kazanabileceğini düşünüyorsun gir çalış boş kalmaktan iyidir.
00 Yorumla
+1 yılBaşvur tabi maaşa bakmamali en düşükten başlayarak tepeye çıkıyor eğer doğduğu aile zengin degilse
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılBence zararlı çıkarsın iş iştir diyip gitme, hakkını alamazsın
00 Yorumla
+1 yılbirincisi ne mezunusun? ikincisi de ne kadar teklif ettiler
016 Yorumla
Soran+1 yılEndüstriyel tasarım maaşı tam söylemediler bedavadan biraz fazla dediler
- +1 yıl
çalışma bence.
Soran+1 yılAma geri dönüş yok ve gunler geciyor zaten 7 ay oldu işsiz olalı sigorta varmış öyle dediler
- +1 yıl
valla bilemiyorum da asgari ücretin altında çalışma teklif etmek ayıp yani
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum ve rezil bir yer sanayi sitesinde binası da baya kötü ama dediği gibi tecrübesizim bilg programlarında iyi değilim ve sektörü bilmiyorum ama 5 firmada staj proje işbirliğin hackatlon çalışmam var ailemin eline daha fazla bakmak istemiyorum kira derdim yok ev geçindirmiycem ailemleyim bu da bir artı
- +1 yıl
o zaman sakın girişme bu işlere derim ben. gerek yok zaten dayanamazsın muhtemelen çıkarsın öyle bir ortamda
Soran+1 yılAma ya iş bulamazsam ekonomik kriz var surekli tecrüben yok diyorlar geri dönüş yok torpillik de yok
- +1 yıl
kpss çalışsan?
Soran+1 yılHerkes oyle diyor fakat ben kendi mesleğimi yapmak istiyorum devlette alım pek yok öğretmenlik olabilir ama formasyon gerekli o da yok yani baya çıkmazdayım aileme dha fazla yük olmak istemiyorum arayı da fazla açmak istemiyorum aylarca bu şekilde oturabilirim benden önce mezun olup bir yıl sonra iş bulanlar var hala işsiz olanlar hazır fırsatım varken ve ailemin yanındayken girip6 ay sonra iş aramaya başlamayı düşünüyorum belki bu süreçte kss de deneyebilirim tabi
- +1 yıl
yani karar senin tabii ki istersen bir dene dayanabilirsen dayan bakalım o kadar
Soran+1 yılBakalım girersem de hiç istemeyerek giricem zaten sanayi sitesi içinde çalışmayı hiç hayal etmemiştim benden sonra 3 kişi almışlar bu süre içerisinde
- +1 yıl
bir dene o halde dediğim gibi zaten kısa süre sonra bence çıkarsın ama içinde kalmamış olur
Soran+1 yılTavsiyeleriniz için teşekkür ederim siz nasıl başladınız sektöre
- +1 yıl
ben iş aradım birkaç tane böyle saçma sapan iş buldum kısa sürede ayrıldım bıraktım. sonra bir tane buldum yine o fena değildi sonra oradan da kovuldum iş aradım bulamadım baktım olmuyor kpss çalıştım. atandım. şu an çok mutluyum hem maddi hem manevi olarak :)
Soran+1 yılKpss puanınız kaçtı bir de mesleğiniz neydi
- +1 yıl
bu tip bilgileri çok fazla buradan söylemek istemiyorum :) dilersen profilim açık yazabilirsin konuşmak istersen
+1 yılKanunlar gereği en az asgari ücret ödemek zorundalar..
00 Yorumla
+1 yılİlk bir iki sene çalış derim tecrübe kazanırsın derim daha kolay ilerde iş bulursun
00 Yorumla
+1 yılKoşulları kendini piyasaya nasıl anlatacağına bağlı bilgi birikim ve tecrübeye bağlı her halükarda 2 yıl iş öğrenmen gerekecek
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 12,2b cevap paylaştı. Tr de çalışma hayatı anlamında beklentini minimuma indir
02 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten öyleymiş derlerdi inanmazdım 6 ay çalışıp bırakmayı düşünüyorum maksat tecrübe olsun
Asgari ücret vermek zorundalar. Kabul etme hatta şikayet et.
00 Yorumlayeni mezunların önü açık olmalı her yer tecrübeli birini isterse mezunlar nasıl tecrübeye sahip olucak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari ücret bile veremeyen biyerde neden çalışıyım?
00 YorumlaTevrube kazandıkça maaşın artar gayet normal
11 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılBir dakika ya
Sen askeri ücret mi talep ettin?00 Yorumla
+1 yılSacmalama en kotu asgari olmali
010 Yorumla
Soran+1 yılAma kimse çağırmıyor görüşmeye aylardır işsizim bu sürecin daha fazla uzamasını istemiyorum 6 ay çalışır bırakırım diye düşünüyorum
- +1 yıl
Aramaya devam et bankalarin cagri merkezlerine basvur
Soran+1 yılKendi mesleğimi yapmak istiyorum endüstriyel tasarım
- +1 yıl
Hangi ilde yasiyosun
Soran+1 yılSakaryadayım
- +1 yıl
Metropollerde yasasaydin daha kolaydi ama kocaellinde bence is bulabilrsin
Soran+1 yılValla mail yolu ile çok başvurdum dönüş yok
- +1 yıl
Maile donus yapmazlarki is sitelerinden basvur kariyer net falan
Soran+1 yılValla hepsine başvuruyorum beklemediyim hala sizin iş başlattığınız var mı nasıldi
- +1 yıl
Ben hic ugrasmadim direkt girdim msb ye
asgari ücret en basinda tabi ki
00 YorumlaMaaş 2,500 sabah 8 akşam 6,30 iyidir
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretten aşağı da olmamalı.
00 YorumlaBence kariyeriniz için farklı bir iş aramalısınız.
00 Yorumla
+1 yılNerden ne mezunusun
00 YorumlaMesleğin ne?
00 Yorumla
+1 yılminimal ücret dahi vermezlerse ben olsam calısmam
00 Yorumla
+1 yılAsgari olabilir ama zamanla iyileştirme şart
00 YorumlaArkadaşlar 10 tane 25 mg atarax içince ne olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu devirde zor iş bulmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKoşulları, normal olmalıdır.
00 Yorumla
+1 yılAsdari ucret
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücret olmalı
00 YorumlaEn az asgari ücret
00 Yorumla
+1 yıl3 milayar
01 Yorumla
Soran+1 yılYani en az iki yıl tecrübeliler 3 milyar alıyor ben bilgisayar programlarında o kadar iyi değilim
asgari ücret
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Yeni mezun, tecrübesiz birinin maaşı ve çalışma koşulları nasıl olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler