Tıp fakültesi mezunları aldıkları eğitim seviyesine göre farklı mesleki unvanlara sahip oluyor. Asistan hekim, sürecin en başındaki doktor adayları için kullanılabilir. Asistan doktor nedir için kısaca uzman hekime destek olma görevine sahip kişiler diyebiliriz.
Asistan doktor nasıl olunur?
TUS sınavını sonrasında uzmanlık branşına ait eğitimleri almak için hastenelere yerleşen doktorlar, asistan doktor olarak biliniyor. Bu görevi yapabilmek için tıp fakültesini mezunu olmak ve TUS sınavını tamamlamak gerekiyor.

asistan doktor nedir Doktor asistanı ne iş yapar?
Asistan doktor olarak hastanede görev yapan kişiler, uzmanlık alanlarına göre gelen hastalarla ilgilenir. Ayrıca, hastanede bulunan liderlerinin verdiği diğer işlerle de ilgilenir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
docent yardımcısı demek değil. Asistan doktor TUS denilen çok çok çok zor olan bir sınavı kazanmış ve Uzmanlık branşını yapmak üzere eğitim alacağı hastaneye yerleşmiş doktordur. Başlarında asistan şefi vardır bu illa doçent olucak diye bir şey değil ama hepsi bildiğin hekimdir.
00 Yorumla
+1 yılDoktorun hizmetçisi gbi bisey onu getir levye ver çekiç getir gibisinden. d (:
14 Yorumla
Soran+1 yılbunlar ameliyatda mi olur?
- +1 yıl
Evet muanedde olmaz kan görmeye alisikmisin. d
Soran+1 yılkan göre bilirim bunun parasi iyimi?
- +1 yıl
Bilmiyorum yarrdmci olduğun için az alablrsn
"tıp fakültesi mezununun, tıpta uzmanlık sınavı ile tercih ettiği dalın gerekli süresini tamamlayıp uzman doktor olana kadar aldığı ad. " buradaki bos beles yorumlara bakma sen. Kedi ciger hesabi :)
41 Yorumla
Asistan doktor mu doktor asistanı mı yoksa doktor mu asistan? Neemiş?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
TUS sınavını başarıyla veren Doktorlar tayin oldukları Hastanede uzman olana kadar Asistan Doktor ünvanı alırlar. Getir götür işleri yapmazlar, Kendinden kıdemlilere asiste eder kendinden kıdemsizlere danışmanlık yapar onlara ne yapmaları gerektiğini söylerler. Uzman sınıfına adım attıkları için Bir çok ilacı yazmakta yetkilidirler. Hastaları muayene eder intörnlere nasıl yapmaları gerektiğini söylerler. Maaşları yüksektir.
10 YorumlaTıp dışında bazı bölümlerden mezun olanlar da TUS a girebiliyor mesela Kimya bölümünden ya da Eczacılık bölümünen mezun olanlar. Onlar da TUS u kazanıp uzmanlık eğitimine başladıklarında "asistan doktor" ünvanını alıp asistan doktor maaşı alıyorlar mı?
01 YorumlaUzaman adayı doktorun staj süresinde aldığı ünvan gibi algıla
01 Yorumla
Soran+1 yılanladim docent yardimcisi asistan doktoru demek oluyor demi?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 697 cevap paylaştı. Ameliyatta işi öğrenir ne bilim böbrek çıkartır takar bağırsaklarla oynar maksat eli alışsın
00 Yorumla
+1 yıldoktorun işlerini takip eder yardımcıısı
08 Yorumla
Soran+1 yılDocent yardimcisi oluyor asistan doktoru demi?
- +1 yıl
evet
Soran+1 yılbunun maaşlari sence iyimidir?
- +1 yıl
yani 1.500-2000 arasıdır
Soran+1 yılhmm... sen olsaydin hemşirelik mi okurdun yoksa psikolojimi?
- +1 yıl
docent yardımcısı 3000 yakın alır... hemşirelik oku iş imkanları çok çok dha iyi geliride çok
Soran+1 yılhmm peki tşkler yorumun icin peki sen ne okuyorsun?
- +1 yıl
Mimarlık okuyorum
asista dokturun asistani iste
00 Yorumla
+1 yılAsistan yardımcı oluyor döktüra hastalara
04 Yorumla
Soran+1 yılanladim peki docent yardimcisida asistan doktoru demek demi?
- +1 yıl
Aynan
Soran+1 yılbunun maaşi sence iyimidir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılTUS icin gozlem yapar
00 Yorumla
+1 yılHalay ceker
00 Yorumla
+1 yılayakcı
00 Yorumlaayak işleri yapr
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri