Gizli Üye(30-35)1 yılNeden bu yaşta okunur mu diyelim, 25 yaş ne ki daha çok genç. Kuzenim 30 yaşında başlamıştı üniversiteye. Üniversite arkadaşları kendinden 10 yaş küçüktü, kuzenime abla diyolardı😂ama dışlama falan olmadı, okuduğu arkadaşlarıyla abla-kardeş gibi bir ilişki içinde bitirdi üniversiteyi. Eğer olgun karakterli biriysen kendinden büyükler varsa onlarla da takılabilirsin. Ya da 18 yaşındakiler seni ne yönden dışlıyolar mesela, onlara ayak uydurursan dışlamazlar sanki ama bilemedim bazısı da dışlamayı seviyor nedense
03 Yorumla
Soran1 yılBenim 18 olduğumu sandılar hiç öyle abla falan demiyorlar arkadaş gibiyiz şu an
Soran1 yılDışlanma olmadı henüz
Cevap sahibi1 yılHarikaa, çok sevindim senin adına. Güzel bir eğitim yılın olsun🌸😊
En İyi Cevaplar
1 yılHislerini anlayabiliyorum ama emin ol ki yaşın pek bir önemi yok. Ben ünideyken 30 40 yaşında insanlar bile vardı bizim sınıfta ve onlarla da gayet konuşup arkadaş oluyorduk. Bu durum ama kişiye de bağlı senin böyle kendini soyutlamaman gerek, yaş konusunu takmıyor olman gerek çünkü sen yaşa takmadığın sürece onlar için de bir sorun olmaz emin ol. Sen sadece daha aktif olup arkadaş edinmeye açık ol gerisi gelecektir
00 Yorumla
Hangi yaşta hazır hissediyorsan okumak daha mantıklı. Herkes 18inde okuyacak diye bir şey yok. 18inde okuyanın da sonu belli değil. Belki okulu yarım bırakacak, belki uzatacak. Eğer sen 25 yaşındayım bu saatten sonra okumam diyip okula başlamasaydın bu sefer de 30 yaşına geldiğinde pişman olurdun 25 yaşında ben niye okumadım 25 yaşında daha gençtim diye. O yüzden takma bence.
11 Yorumla
Soran1 yılÇok haklı bir yorum
büyük gösteriyosan olabilir, ben lisede 1 yaş bile dışlarlar diye düşünürdüm. ama bu doğru değil.. sen 25 im onlardan büyüğüm diye takarsın aslında kendi kendini dışlamış olursun .. buna dikkat et.
01 Yorumla
Soran1 yılYoo küçük gosteriyom 18 saniyorlar
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, 25 yaşında üniversiteye başlamış olman kesinlikle bir engel ya da dezavantaj değil, aksine olgunluğun ve deneyimlerinle eğitim hayatına daha bilinçli bir adım atmışsın!🎓 Farklı yaş gruplarından insanlarla bir arada olman, sana farklı bakış açıları kazandıracak ve sosyal becerilerini geliştirecek.
Kendine karşı nazik ol ve bu çeşitliliğin tadını çıkarmaya çalış. Unutma, herkesin eğitim hayatı ve kariyer yolculuğu farklı olabilir ve hem sen hem de çevrendekiler bundan değerli dersler alabilir. Yaşın hedeflerine ulaşmana engel olmasın, eğitim hayatında ve sonrasında her zaman önü açık olan bir gelecek seni bekliyor. Kendi hikayeni yazarken, kararlılıkla ilerle!🌟00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı.
1 yılİnsanların ne derdi var senin dert ettiğin şeye bak gadası
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 38,8b cevap paylaştı.
u 1 yılNormal değil bence
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. bende 21'te başladım, 26 da mezun oldum. okuldakiler lay lay lom takılıyordu. mezun olalı 2 sene oluyor, hala devam eden tanıdıklarım var. ben iş değiştirdim, kıdem aldım, 3 pozisyon değiştirdim. bunlar hala takılmaya devam ediyorlar. anlayacağın, onlar takılabilirler, yaşları gençtir, hata yaparlar ama günün sonunda bu onların hayatı. sen kendi hayatına bak, yapman gereken bir şey varsa onun için çabala. bu çaba senin 24 saatini alacaksa ve bu sebepten onlarla takılmamanı gerektiriyorsa, takılmayacaksın. bu kadar basit. yaşın 25, bunun da getirdiği bir olgunluk olması lazım. onlar seninle takılmak istemiyorsa bunun seni etkilememesi lazım. orada da bir problem sezdim...
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 328 cevap paylaştı.
1 yılBen olsam uzaktan okurum. Şimdi onlarla arkadaş olup da geçinemezsin çünkü ablasın onlara. Ben de mecburi olarak uzaktan okumaya başladım sonra dgs ile lisansa geçmek istiyorum eğer böyle bir durum olursa 23 yaşında üniversiteye gitmeye başlamış olacağım. Eğer yapabilirsem onu da uzaktan yapmaya çalışacağım. Üniversite ortamına girmeyi çok istiyordum ama açıkçası oranın ortamına girmenin bana pek bir şey katacağını sanmıyorum. O yüzden en iyisi hem uzaktan okumak hem de bir işte çalışmak birikim yapmak. Bu ekonomik şartlarda en iyisi böyle oluyor benim için. Arkadaşı falan da sanalda rahatlıkla bulabiliyorum.
10 Yorumla Aksine, 18-20 yaşındaki insanlara öncülük edebilirsin, onları kanaat önderi bile olabilirsin. Evet başta can sıkıcı bir durum olur, herkes senden küçük ama 4-5 yıl boyunca bu insanlarla aynı derslere gireceksin, durumu kendi avantajına çevirebilirsin. Herkesten daha deneyimlisin, daha olgunsun, sosyal ilişkilerin de iyiyse sınıfın öncüsü ablası olabilirsin.
Ayrıca 25'inde okumanın nesi varmış, benim arkadaşım 25'inde başladı 35'inde mezun oldu, hiç de dert etmedi. 35 yaşında halen amfide ders almaya giriyordu 20-22 yaşında insanlarla :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen 21 yaşındaydım
küçükler 18 18 19 20
Büyükler 25 26 27 31 yaşındaydı
Hepsi beni ve 20 yaşındaki Azeri kızı dışladı. Ben ve Azeri kız dışındakiler trabzonluydu. Trabzonda Avrasya üniversitesinde okuduk. Azeri kızla can sıkıntısından aynı masada oturuyoruz diye bizi kanka sanıyorlardı. Kız okulda döneminde göğüs kanseri çıktı Bi geçmiş olsun demediler. Öyle vicdansız üniversite arkadaşlarına sahip oldum. Hiçbiriyle görüşmüyorum canları cehenneme Azeri kız numarasını değişti. Olsaydı arada hal hatır sorardım. Kafanıza takmayın mezun olunca çalışmaktan aklınıza bile gelmicekler
15 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Krypto61 ne fark eder ki
Cevap sahibi1 yıl@Krypto61 ohoooo ben şimdi bunun tartışmasına giremem.
- Eğitim & Kariyer konusunda 525 cevap paylaştı.
1 yılYo gayet normal. Üniversite okuduğum dönemde sınıfımda 35 40 yaşında insanlar vardı.
Sadece tek söyleyebileceğim umarım okumaya değecek bir bölüm okuyorsundur çünkü günümüzde okul okuyup bitirdikten sonra dahi işsiz kalma olasılığı çok yüksek yani onca emek verip sonra 30'larda işsiz kalmak can sıkıcı olabilir.
10 Yorumla
1 yılKızlar neden bunu hep kapris yapıyor? Kimisi zamanında gider kimisi geç. Ne olcak ki
23 Yorumla
Soran1 yılOnlarla arkadaş olmam garip değil mi sanki ben geride kalmışım gibi
- 1 yıl
Hiç öyle düşünme öyle. Üniversite orası. Sadece önce gözlemle. Kimle konuşulur kimle konuşulmaz. Ayarsızlar oluyor. Onlardan uzak dur.
Soran1 yılTeşekkürler
Ben de 26 da başladım. Sınıfım bir kaç kişi dışında hepsi hala ergen liseliler gibiydiler. Ben daha çok hocalara ve üst sınıflarla takılıyorum.
Şu an son sınıfım bir iki kişi dışında hiç biriyle samimi değilimz olakta istemiyorum. Okul bitince herkes birbirini unutacak. Önemli olan tek gerçek kebdini geliştirmek, araştırma yapmak ve hocalarla aranı iyi tutmak.00 Yorumla
1 yılBen 32 yaşında tekrar kazandım ve bir süre gittim. İnan hiç ama hiç sorun olmuyor. Sosyalleştik de arkadaş da olduk hatta benim 32 yaşında olduğuma bile inanmadılar 😂
Kasma sakın endişelenme rahat ol. Hiç sorun yok.10 Yorumla
1 yılay aşkım saçmala tabiki çok normal bizim sınıfta 32 yaşında abla vardı ev hanımıydı ama okumaya geliyordu asla öyle düşünme git konuş arkadaşlık kur kendi sınıfından olacak diye bir şart yokki başka bölümleren fakülteden de olabilir
00 Yorumla
1 yılNormal tabi poncik. Sana tavsiyem küçük bir iş bulup çalış. Okul iş yurt kütüphane... Bu dörtlü yeter sana. Çevre yapayım arkadaşım olsun vb diye düşünme
03 Yorumla- 1 yıl
Bölümün nedir peki senin
Soran1 yılSosyal hizmetler
- 1 yıl
Bu bölüm 4 yıllık ve 2 yıllık mı bilgim yok
Öncelikle sana bunu yapan varsa uzak dur. Ancak bizdede öyle arkadaşlar vardı. Hiç aklımıza gelmezdi. Yani sana saygı duyuyor olabilir bazıları ama genelde bu sorun olmaz.
10 Yorumla
1 yılYok beee 30 yaşında insanlar oluyor ben 18 yaşındayken 35 yaşında kadın abla demeyim bana diyordu bizle d eiç içeydi gayet sjnıftaki yakın arkadaşım da 38 yaşındaydı meseka
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 869 cevap paylaştı.
1 yılSıkma canını herkesin kaç yaşında üniversiteye başlaması seni ilgilendirmez..
Sen derslerine bak diğer kişiler ne yaparsa yapsınlar zaten okumanın yaşı yoktur..
00 Yorumla Hayır ya böyle düşünmeyin hiç, ben de seneye okumayı düşünüyorum. Ona bakarsanız 35 yaşında okuyan ablalar bile var onlar hissediyorlar mıdır, önemli olan okuyup mesleği eline almaktır.
00 Yorumla
1 yılYaşın bir önemi yok ki sonuç olarak kendini geliştirmek için bir adım atıyorsun neye göre geç kime göre geç bunlara takılma isteklerin doğrultusunda hareket et :)
00 YorumlaOkumak için yaşın geç değil 50 yaşında bi erkek tıp fakültesini ve 62 yaşındaki kadında edebiyat bölümünü okuyordu haberlere çıktı istersen netten bak
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 401 cevap paylaştı. Gelecek yıl 32 olunca bunu deneyimleyebilirim ikinci üniversite için, ben okurken de yaşça büyükler vardı ama sohbetimiz oluyordu üniversite güzel bir ortam her açıdan
00 Yorumla
1 yılUst donemlerle takil boş ver zaten z kusagini... asistan ve hocalarla bile arkadas olabilirsin bizim sinifta baya 35 40 yasinda insanlar vardi hocalarin ayri bir saygisi vardi onlara
00 Yorumla
1 yılBence kendini kötü hissedecek bir şey yok. Otuz yaş üstü okuyan insanlar da var ve bu gerçekten sorun değil. Sen arkadaşça yaklaştıkça iyi kötü konuşacağın birkaç kişi olur.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 899 cevap paylaştı.
1 yılSana çözümü söylüyorum. Demet akbağ filmi Nadide Hayat izle, sonra bu fikrinden vazgeçeceksin...
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
1 yılBunu neden dert ediyorsun ki? Geç olsun güç olmasın? 50 yaşında olup da üniversiteye giden var. Üniversiteden mezun olan başka üniversite okuyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTamam da sen oraya arkadaş yapıp takılmaya değil eğitim almaya gidiyorsun. Eğitimini alıp evine dön, kimseyle muhatap olmak zorunda değilsin. He sen ben ortam için geldim diyosan gidip birilerine merhaba vs diyip sohbet açmak sana düşer.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Masallah cok güzel bisey bu ara hicte gec bi yaş değil okumak icin.. ve bunu sende böyle düsünmen lazim
00 Yorumla
1 yılBizim sınıfta biz 18 yaşında iken 29 yaşında çocuklu biri 30 yaşında bir kadın ve 33 yaşında bir dayı vardı 😄 aramiza gayet iyi uydular
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılAlakası yok, öyle hissetme sen onların ablasısın uyum sağla yeter. Derslerinle ilgilen ve kesinlikle ingilizce öğren.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen 36 idim okuduğumda. Herkes aynı şartlara sahip olmuyor. Disliyorlarsa arkadaşlık yapmayın olsun bitsin. Bu sizin sucunuz ya da hatanız değil. Hayat adaletsiz. Sonuca odaklanın. Okulu bitirmeye dil öğrenmeye kariyere vs vs.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKanka bizim üniversitede de var (Azerbaycanda okuyorum)
30lu kadınlar var, çok iyi davranıyor sınıf arkadaşları onlara, sanki yaşıtlarıymış gibi takılıyorlar. Sen kötü gruba denk gelmişsin maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHarika bi iş yapmışsın canım. hiç öyle hissetme sakın. kensine haksızlık edersin. Kız 25 çok genç bi yaş deli misin. hem okuman hiç bir şeye engel değil ki belki okurken hayatının aşkını da bulursun. çocukta yaparsın kariyerde
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 370 cevap paylaştı. Ben 22 yaşında başladım ve 26 yaşına kadar üniversite okuyacağım bunu sorun etme bence 28 yaşında olup üni okuyan gördüm ben
00 Yorumla
1 yılAnormal degil, benim senemde de 40 yaslarinda birileri vardi biri hamileydi, biri cocukluydu falan. Istedigin zaman okursun, yasi yok.
00 Yorumla
1 yılNe var bunda sen hayatına bak okumana bak derslerine odaklan kimseye ihtiyacın yok bak okuyorsun onlarca insanın hayali
00 YorumlaAslında seni dışlamıyorlar onlardan büyük olduğun için kuşak farkı olduğu için Bazı şeylerde uyuşamam ama çok normal
00 Yorumla
1 yılYoo gayette güzel yaş sen ne bakıyorsun insanlara... Dışlanmış görme kendini onlardan daha iyi düşünebiliyorsun. :)
00 YorumlaBen de 18 im herkes 22 civarı bende öyle hissediyorum hqkckwrkvk
10 Yorumla
1 yılBenim sınıfta 65-70 yaşında adamlar var, 25te sıkıntı yok devam.
10 Yorumla
1 yılBoş ver ve derslerine ve hayatına sarıl inan bana daha başarılı olacaksın.
10 YorumlaNe gerek var ya boş ver bak sen okumana ya öyle şeyler düşünme
10 Yorumla
1 yılSaçmalama ben 32 yaşındayım ve yeni bitti okulum
10 Yorumla
1 yılDerslerine bak sen boş ver çoğu birkaç yıl sonra birbiri ile muhattap bile olmaycak
10 Yorumla
1 yılBiraz öyle ama başka bölümlerden senin yaşına yakın arkadaşlar da bulabilirsin istersen.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBizim sınıfta 30 yaşında 2 çocuklu abla vardı ilk gün hoca zannetmiştim 🤭
00 Yorumla okumanın yaşı yok bence motivasyonunu kaybetme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen okurken normalin üstündeydim yaş olarak. Benden büyükler de vardı. 56 yaşında okuyan bile vardı. Geçici bir dönem olduğunu göz önüne alırsan sabredip bitirmekten başka bir seçenek kalmıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBizim sınıfta evli çocuklular bile var ve gayet iyi anlaşıyoruz hatta abi diyoruz hepimiz tıp öğrencisiyim ben mesela hemşirelik okuyup sonra sınava girip tıp kazananlar var onlar büyük bizden gayet bizim gibi arkadaşları var hatta bize bir şeyler öğretiyorlar ki 25 çok büyük bir yaş da değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl25 yaşında olarak, 18 yaşındaki kişilerle zaten ne muhabbeti edeceksin? Ne arkadaşlığı kuracaksın. Sen kendi eğitimine odaklan. Arkadaşların da okul dışında olsun.
00 Yorumla
1 yılOkunur elbette ama senden çok küçük yaşta insanlar olunca bazen uyuşmak zor olabiliyor.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 981 cevap paylaştı.
1 yılHiç okumamandan iyidir. 30 da mesleğin olacak ama mesleği olan kadınların yanında eşit durursun
00 Yorumla Normal değil, sınıf arkadaşım 52 yaşındaydi yeni mezun olduk
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok da büyük değilsin üniversite okumak için yaşın iyi takman gereken bir durum değil siniftakilerle arani iyi tut yeterli onlarla arkadaş olup ortam kurmana gerek yok iyi geçin yeter.
00 Yorumla
1 yılOkunanın yaşı yok her yaştan insan okuyor o yüzden öyle düşünme
00 Yorumlabişey olmaz git gel okula dersine gir zamanla alışırlar sana
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 987 cevap paylaştı.
1 yıl18 ler ile ne yapacaksın zaten boş ver bende yeni başlıcam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOrası ortaokul veya lise değil. Kimse kimsenin umrunda da değil. Ben de 25 yaşında başladm sınıfta 36 yaşında adam vardı herkesle arası iyiydi abi derdik
00 Yorumla
1 yılOkumanın yaşı yoktur tam tersine bir büyük olarak onlara yol gosterebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende geçen yıl 24 yaşında başladım ilk bir iki gün yalnızdım sınıfta daha sonra 22 yaşında biri vardı onla birden arkadaş olduk sonrada 18 yaşlardaki bir kaç kişide bize katıldı iyi de anlaşıyoruz yani demek istediğim zamanla olur biraz bekle acele etme. Bu arada hangi şehirde okuyorsun?
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu arada bende senin gibi üniversiteye geç başladım yalnız değilsin bu konuda.
1 yılsen bi tayt giy bak nasıl bağrına basıyor hepsi de seni :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende o yaşta başladım ve mezun oldum hiçte bir şey olmuyor 40 yaşında bir ablamız birincilikle bitirdi sadece arkadaşlarina çok yüz verme
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılbizim bölümde bir okulda öğretim görevliliği yapmış yaşlı bir kadın vardı valla, bunun yaşı olmaz bence
00 Yorumla- Devamını Gör (64)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne