Üniversitede hep dışlanıyorum?

Bilgisayar mühendisliği 2. Sınıftayım.. öncelikle, benim arkadaş edimem çok zor. Neyse şey.. işte sınıftakiler benden hep uzaklaşıyor. Dışlanmış hissediyorum hep. Mesela bir süredir konuştuğum bir arkadaş var. Proje grubundan. Cinsiyeti kız.. neyse işte, görme sorunum olduğu için derste not alamıyorum. Ona beni çalıştırır mısın dedim, “ben de bilmiyorum. Önce benim çalışmam lazım” dedi. (Vizeye o kadar çalışmama rağmen 16 aldım :( ). Ben de “tamam peki” dedim. Normal çünkü. Sıkıntı şurda başlıyor. Dedim ki “notlarını fotokopi çekebilir miyim?” Tamam dedi. Kendisi kütüphanede idi. Gittim oraya. Kapıda 10 dk bekletti. Hadi ona da tamam. Geldiğinde baya isteksizdi. Fotokopici hemen karşıda, benimle gelmedi. Dışarıda bekledi. Hadi ona da tamam. Fotokopi çektikten sonra hemen gitmem gerek deyip gitti. Ben nerede çalışıyorsun (kütüphanenin neresinde yani) diye sordum. İçeriyi gösterdi, arkadaşla dedi ve gitti. Hani sende gel çalış falan yok yani.. ben ne rica etsem, soğuk davranıp bir an önce yapayım da bitsin gibi davranıyor. Çoğunlukla rahatsızlığım nedeniyle bana acıdığını düşünüyorum.. onunla (ve bir kaç kişi daha var) uzun bir süredir tanışmama rağmen, hep dışlıyor. Yani şey onlara katılmaya çabalasam bile bahaneler söylüyor. Katılamıyorum. E kendi de davet etmiyor..
bu bahar döneminde bu mevzu yüzünden dersleri dinleyemiyorum. Notlarım çok düştü. Hep moralim bozuk geziyorum. Bazen ağlama ak için zor tutuyorum kendimi.. Ne yapabilirim? Nasıl davranmalıyım?
Yeni biriyle tanışmak benim için çok zor..
bazen pes edesim geliyor.
Yeteri kadar sağlık sorunum var. Üstüne bunlar da gelince.. dayanamıyorum artık.. yardım isteyeceğim kimsem yok..
Üniversitede hep dışlanıyorum?