MYO iki yıllık dış ticaret okudum ve şu an AOF işletmeden devam ediyorum. Hayal mesleğim öğretmenlik ama böyle bir seçeneğim var mı dır ki?
Cevabın nedir?
Formasyon almam lazım.Eğitim bilimleri sekreterliğine gidip danışman gerek.Öğretmen olunur.Ama atama olayları çok farklı.İşletme mezunların öğretmen atamaları zor.Ama mümkün .
115 Yorumla- +1 yıl
:( n yazık ki AÖF u kapsamıyor bu
- +1 yıl
İşler öyle değil.Eğitim fakültelerinden mezun olmak önemli değil artık.Türkiyede işler birazcık değişik.Şuan boş öğretmen kadrosu bildirelin aksine çok fazla boş kadroya sahip.Artık sistem tekelleşti diyebilirim.Şimdi üçretli öğretmen olarak çalışıp daha sonra aynı yerde devam etmek koşuluyla kpps şart birşekilde aynı okulda kalınabiliyor.
- +1 yıl
Misal işletme mezunu(örgün) ingilizce öğretmeni,sınıf öğretmeni(kadroda) bunlar ilk aklıma gelenler.Ama her sene değişen bir sistem var.Seneye ne olur nasıl olur bilmiyorum.Gerçi bende kısmetse felsefe öğretmeni olabilirim gibi.Bakalım.Ama bir yandan haklısın birçok insan eğitim bölümü mezunu olmasına rağmen seneler sonra ancak atanabiliyor.
Merhaba ben de Türkçe Öğretmenliği okuyorum ama tarih öğretmeni olmak istiyorum. Tarih öğretmeni olabilmem için AOF Tarih okumam yeterli mi?
00 Yorumla
yok.eğitim fakültesi mezunu olman lazım.şuan eğitim fakültesinden mezun olup atanamayan 300bin öğretmen var.
19 Yorumla- +1 yıl
yüksek lisans filan çare olurmu ki :(
- +1 yıl
malesef.zaten 4+4+4 sistemiyle her şey çok değişti.kadrolu birçok öğretmen bile norm fazlası oldu.dediğim gibi atanamayan yığınla öğretmen var.eğitim fakültesi mezunları bile mesleğini yapamıyor nerdeyse.yaşın kaç bilmiyorum ama çok istiyorsan bu mesleği tekrar üniversite sınavına girip okuyabilirsin öğretmenlik
- +1 yıl
22 tic lisesi okudym için fakulte seçiminde önüm kapalı
- +1 yıl
bölüme devam ama hiç bi halta yaramıyor ki.. hep bu tic lisesi seçimi mafetti beni :(
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
olursun arkdaşım olmazsın dıyen herkes bu konuda bilgi sahibi olmayan kişiler iki yıllık mezuniyetinle bile öğretmen olursun
15 Yorumla- +1 yıl
ama nasııl?
Bende 2 sene açıköğretim sonrasında dikey geçişle 4 yıla tamamlayıp öğretmen olmak istiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayır
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası