Amacım matematik alanında en iyisi olmak bir de yazılım ve siber güvenlik de uzmanlaşmak istiyorum Türkçe eklemem de sebep ise ALES için. Şimdi bu program yeterli midir? Böyle çalışsam yol kat eder miyim?
Güzel eline sağlık. Ama benim çalışma stilim bu değil ben derse zaman vermem ya da programa süre yazmam. Genelde konu konu çalışırım süre de kafama nasıl eserse. Ama genelde sabah çok erken uyanır ders çalılırdım hatta 7 de derse başladığımda çok şey kaybetmiş gibi hissederdim. Önünüzde bir hedef varsa türbülansa girin tek amacınız o olsuun. Hatta her sabah 5 gibi uyanın 1 saat genel tekrar yapın 6 gibi spora başlayın duş alın kahvaltı isterseniz yapın sonra 7 de derse başlayın 9 gibi bir ders bitmiş olur o zaman yarım saat bir kahve molası verin ardından 12 ye kadar tekrar yoğun bir şekilde ders çalışın sonra 2 ye kadar öğlen yemeği ve öğlen uykusu için kendinize zaman tanıyın ardındn 2-4 arası tekrar çalışın hatta konu gitmezse 5 e kadar uzatın. Ardından 7 ye kadar mola verin ve 7-9 arası tekrar çalışın. Sonra ailenizle vakit geçirin ve saat 10 olduğunda yarım saat tekrar yapın ve hemen uyuyun. Ben olsam bu şekilde çalışırdım
Merhaba Türkiye'nin en iyi devlet üniversitesinde makine mühendisliği okuyorum seviyeniz nedir acaba? matematik alanında en iyi olmak için müfredat dışı gitmeniz gerek
Demek istediğim matematik alanında iyi olmaktan bahsediyorsunuz doğru mu anladım bu anlamda gidip tyt ales seviyesinde matematikten bahsediyorsanız bu matematiğin m si bile değil bilginiz olsun orada problemler vs koymuşsunuz.
Evet bazı konularda eksiğim var hepsini nasıl aklımda tutayım ben fen edebiyat fakültesi matematik bölümü mezunuyum. Bize teoremden başka bir şey ogretmediler , ogretmedikleri gibi doğal olarak bazı konularda eksiğiz...
Diferansiyel denklemler güzel seviyorum ama diğer bahsettikleriniz mühendis matematigi onları hiç görmedik ne yalan söyleyeyim ama belki yüksek lisans yaparsam ki eğer belki karşıma çıkabilir. matematik derya deniz.
Sevgili dostum, çalışma programın oldukça detaylı ve disiplinli görünüyor. Bu harika bir başlangıç! Hem matematikte hem de yazılım ve siber güvenlik alanlarında odaklanmak başta zorlayıcı olabilir ama gayretinle üstesinden gelebilirsin. Programını değerlendirdiğimde, Türkçeye zaman ayırman ALES için çok iyi bir strateji, çünkü sözel bölümde de başarı elde etmek önemli.
Derslerini çeşitlendirmişsin, bu da monotonluktan kaçınmana yardımcı olur. Ancak, her ders arasında küçük molalar eklemeyi düşünmelisin. Bu kısa molalar zihinsel tazelik sağlar ve verimliliğini artırır.
Motivasyonunu yüksek tut ve gerektiğinde esnek ol. Programını ihtiyaçlarına göre güncelleyebilirsin. Kariyer yolculuğunda daima hedeflerine odaklan ve kendine inan. Başarı sonuçlarına ulaşmanın yolu bu planlı çalışmadan geçiyor. Umarım hedeflerine bolca yol kat edersin! 🚀
Bunu bilemeyiz.. Çünkü bir eğitimci olarak söylüyorum , gün içinde en verimli olduğun saatlerin ne zaman olduğunu, çalışma ortamının niteliği, anlama becerinin ne seviyede olduğu vs vs gibi faktörleri en iyi sen biliyorsun.. Burada tamam derim ama senin bu programı ne kadar ve nasıl uygulayacağın, ne kadar verim alacağın sana bağlı.. Öğrencilerimize çalışma programı hazırlarken mizacını değerlendirip tasarlıyoruz biraz da.. Kendini en iyi sen tanıyorsun.. Adım adım ve yayarak ilerlemen en sağlıklısı..
Kişinin potansiyeline göre karar vermesi gerekir. Bu program beni aşar. Günün bu kadar saatini veremem. Sosyal hayat, kafanın dinlenmesi gibi şeyler olmalı. Kendin için en iyisini bilirsin :))
Anlık motivasyonla yapılan programların sürekliliğini sağlamak genelde zor oluyor. İlk baştaki motivasyonunu zamana yaymanı tavsiye ederim. Kolay gelsin 🤗
Bence dersleri yaymalisin biraz. Bu kadar yogun baslarsan pilin bitmis olur pazaresi derslerinden bir iki dersi al saliya koy salidakilerden biraz carsambaya koy. Carsamba erken bitirirsen de tekrar yap. Bu sekilde cook daha iyi olur bence. Kalan gunleri de programi bu sekilde devam ettirirsin.
ALES için Türkçe konu anlatımı çalışmana gerək yok şekerim, bol bol paragraf ve sözel mantık çözmen gerəkiyor. Ayrıca ara ara makale, tez okursan çok iyi olur.
Çünkü makale ve tez akademik yazım olduğu için normal metinlerden haliyle farklılık gösteriyor. ALES sınavında çıkan paragraflarda da bilimsel dil ön planda olduğu için anlama konusunda çok sıkıntı yaşamazsınız. Sadəcə tavsiyə. Benim akademisyen bir hocam bana bunu tavsiyə etmişti ve şimdiye kadar girdiğim ALES'lerden en düşük 75 en yüksek de 94 veya 95 almıştım.
Bana link yolla tamam böyle bir taraflarından sallama hem insanları da kesim hukum verme iftira da kul hakkına giriyor ve en büyük günahlarından birisde kadının elinde kanıt olmadab namusu adına iftira atılmasıdır.
@Nergis_69 geçmişi kabarık olunca diğer olumlu özellikler de anlamsız oluyor 0 her şeyden büyüktür dimi 0 ı hangi sayıyla çarparsan çarp yine 0 olur tıpkı onun gibi bir şey
@Blanke ister sevgilim çok olsun olmasın kimseye bir şey ispatlama gibi derdim de yok Allah görüyor ve biliyor o yeter dir benim için. Senin bu düşünce hayatında başarilar diliyorum ama hicde başarili bir hayatın olmayacak ancak kızların kızlık zarlarina göre bakacagin için zihniyetininde bu yönde olacağı için sana çok mutsuz bir hayat seni bekliyor. Ben insanları anlamıyorum ya herkes mükemmel miş gibi insanların geçmişine takılı kalıyorsun. Rabbim kalbine göre versin ne diyim. Allah herkese kalbine göre versin amin.
Allah bile tövbe edenleri anında afedip bagirina basıyor siz kimsiniz ki? Sen kendin gibi birini bul başkalarini da yargılamak seni düşmez gün gelir rabbim kinadigin yerden vurar bı bakarsın kinadigin şey kendi kızın ilerde yapar o yüzden milletin kızlık zarlariyla uğraşacagina sen ilk önce zihniyetinin zarına mukayet ol rabbim sana akıl fikir versin dicem de onu da kızlarla bozmuşsun.
Off çok sıkmaya başladın bence sen ikilesen iyi olacak. Neyse ne yazarsan yaz umrum dışısın aynı. isterse de yazarak kurabilirsin. Kıtmirin selamı var 😂😂
Ahahaha niye başta inkar ettin o zaman geçmişim temiz diye neyse bak işte her haltı yiyen kıza kimse bakmaz demek ki kız dediğin temiz el değmemiş olmalı
@blanke bir ateist olarak söylüyorum sana, ilk namus ayeti erkeklere inmiştir. Bunu araştır derim. Kızlık zarı da kızlık zarı diyorsun anal, oral yolla ilişki yaşayan o kadar kız varken öyle bir takıntın olması gerçekten garip, diktiren de çok var zaten... Sonuç olarak namus önce erkekte arınır. İffeti olmayan bir erkek kadını da iffetsizliğe sürükler
Kadının 20 sevgilisi olmuştur ama hepsi de diğer erkeklerden kalitelidir belki. Bu kadını ucuz yapmaz, seciciligini arttırır. Hepimiz çok sevgili yaptık vs. Ama günlük hayatımda soranlara detay vermiyorum. Yapmadım veya bir kere yaptım diyorum 😃
@Renalzey ülkemizde öyle olan çok erkek var 🙄🙄 Ülkenin gelişememe sebebi bunlar. İslam'da bir kadının iffetine iftira atmanın günahı çok büyük diye biliyorum da yanlış mı biliyorum acaba. Bunlara göre ne günah işlersen işle yeter ki bakire ol😃
@Nergis_69 güzel kardeşim sen ateist olmana rağmen bunu biliyorsun kendine Müslümanım diyen bilmiyor. Neyse ki öğrenmenin yaşı yok bı bakar ateisten de kendi dinini öğrenmek nasip olur. Neyse bu tür sapkınların canı cehenneme.
Fen edebiyat fakültesi matematik bölümü mezunuyum formasyonunum vardır B2 ingilizce sertifikam vardır. Yapay zeka , yazılım ve siber güvenlik uğraştim. 1 sene yattım tembellik yaptım bazı şeyleri unuttum artık bir şeyler yapasim var. Kendimi daha da geliştirmek istiyorum.