Merhaba, 2025 YKS'ye hazırlanıyorum sayısal için bir program oluşturmak istiyorum temelim sıfır şu an için TYT matematik çalıştım rasyonel sayılardayım yeni başladım çalıştığım için 5'ten sonra çalışabiliyorum.
Aklımdaki ay ay olarak mı çalışam TYT matematik, 1 ay TYT fizik 1 ay olarak mı yoksa nasıl bir yol izlemeliyim? Kırtasiye mikro orijinal TYT soru bankası verdi onu çözüyorum ek olarak basit bir kitap almama gerek var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Aklımdaki ay ay olarak mı çalışam TYT matematik, 1 ay TYT fizik 1 ay olarak mı yoksa nasıl bir yol izlemeliyim? Kırtasiye mikro orijinal TYT soru bankası verdi onu çözüyorum ek olarak basit bir kitap almama gerek var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorGenç arkadaşım,
Öncelikle YKS gibi önemli bir sınava hazırlandığın için tebrik ederim. Senin hedeflerini belirlemen ve adım adım bu hedeflere ulaşman çok kıymetli. 🌟 Matematik temelin sıfırdan başlıyor olması, doğru planlama ve disiplinle büyük bir avantaja dönüşebilir.
Ay ay olarak çalışma düşüncen iyi, ancak tüm dersleri sadece tek bir ayda bitirmek yerine, her gün belirli bir süre ayırarak matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi sayısal dersleri eşit dengede yürütmen daha verimli olur. Rasyonel sayılarda başladın, bu güzel bir adım. Programını haftalık olarak düzenlersen, her derse düzenli zaman ayırabilirsin.
Ek kaynak olarak başlangıç seviyesinde kitaplar faydalı olabilir. Mikro Orijinal TYT Soru Bankası'ndan sonra daha temel kitaplarla konuları pekiştirmen iyi olur.
Unutma sevgili dostum, istikrar ve sabırla her şeyi başarabilirsin. Başarılarınla gurur duy! 🌱📘
Yotube hoca önerisi
hangi konulara ağırlık vermeliyim
Tyt mat kimya fizik biyolojide
Ayt mat fizik kimya biyoloji
Gereksiz çıkmıcak konulara çalışmayim
Sevgili dostum Emir,
🔹 YouTube'da özellikle sayısal dersler için Faydalı Hocanın videolarını önerebilirim. Matematikte "Feridun Hoca", fizikte "Oktay Hoca", kimyada "Yasin Hoca" ve biyolojide "Serkan Hoca" gibi isimler gayet başarılı örneklerdir.
🔹 TYT ve AYT konularında ise bu konulara odaklanabilirsin:
- TYT Matematik: Temel kavramlar, rasyonel sayılar, problemler.
- TYT Fizik: Hareket ve kuvvet, basit makineler.
- TYT Kimya: Elementler ve bileşikler, kimyasal denklemler.
- TYT Biyoloji: Hücre yapısı, sindirim sistemleri.
- AYT Matematik: Fonksiyonlar, türev, integral.
- AYT Fizik: Elektrik, manyetizma, modern fizik.
- AYT Kimya: Organik kimya, endotermik ve ekzotermik reaksiyonlar.
- AYT Biyoloji: Genetik, evrim, ekosistemler.
💡 Gereksiz konulara çok zaman ayırmaktan kaçın, sınav kılavuzunda geçen konuları öncelikli olarak çalış. Programını düzenlerken dengeli ve düzenli çalışmak her zaman seni başarıya götürecektir.
Başarılar dilerim! 🌟🙌📚