1- dövmeniz var mı
2- seyahat engeliniz var mı
3- herhangi antidepresan vb ilaç kullandınız mı
4- geçmişinizde sicilinize işlenmiş herhangi bir suç vb durum var mı
öncelikle merhaba yakında 19 yaşıma gireceğim ve çocukken gelişim geriliği tanısı konuldu bu yaşımda 42 kilodayım istesem de kilo alamıyorum ayrıca derslerde vs ne kadar çalışırsam çalışayım başarılı olamıyorum çünkü ne kadar dinlesem de bu lanet engel yüzünden anlamıyorum çocukken bu engelimden habersizken yani. Polis veya asker olmayı düşünüyordum hep hayalimdi hala da hayalim gerçi o ayrı bir şey hayallerim suya düştü
annem ben ve kardeşim birlikte yaşıyoruz babam çocukken terk etti ve görüşmüyoruz e durum böyle olunca maddiyat önemli oluyor çalışmak zorunda kalıyorsun bende dedim madem okulda başarısızım normal hayatta da bari işe gireyim çalışayım onu da yapamadım çünkü okul okumadığım için girebildiğim işler hep ağır işlerdi ve engelim yüzünden yasaktı ya dedim madem böyle psikiyatriye gideyim derdimi anlatayım belki yardımcı olurlar belki tüm bu dert sıkıntı bir nebze azalır iyi hoş gittim doktor ilaç verdi bunları kullan dedi postaladı klasik ilaç dayama muhabbeti sonra muavinlik işi buldum ve girmeye çalıştım dedikleri şey şuydu psikiyatrik geçmişin var ve antidepresan kullanmışsın işe alamayız şaka gibi? ulan bi sor niye gittik neden kullandık hiçbiri yok direkt postaladılar sizce sorgusuz sualsiz böyle bir yaklaşım doğru mu
Cevap
4Cevap
Lise mezunu msn
lise 1 de bırakmak zorunda kaldım dayanamayıp yani ilköğretim mezunu sayılıyorum
Rapor al engel raporu. İşe girmen kolaylaşır hemde çalışmasan bile engel maaşı alırsın
engellilik değerlendirmesi için hastaneye götürmem gereken bir kağıt verdiler kağıdı hastaneye verip tahliller vs yapıldıktan sonra kurul onay verirse engelli olarak gözükeceğimi söylediler
Vermeleri lazım kardeş çünkü bu senin hayatına engel oluyor
bilmiyorum tamamen kurulun keyfine bağlıyım şu an
Gelişim bozukluğu dikkat eksikliğinden kaynaklıdır belki yani dehb. Ne ilacı kullanıyorsn ismi nedir
gelişim geriliği için özel mama ve süt yazdılar ismini tam hatırlamıyorum ilaç 18 yaş altında iken %80 devlet karşıladığı halde 3-4 bin tl civarındaydı en az 1 1.5 sene geçmiştir
Nasıl öğrenmişler
Baska yerde bak
sorun şu başvurduğum 2 yer de psikiyatrik geçmiş yüzünden almadı
diğer yerler ilköğretim mezunu sayıldığım için işe almıyor anca inşaat vs oralarda çalışabilirim onlar da hastalığım yüzünden yasak
herhangi adı sanı duyulmamış çağrı merkezi firması bile en az lise mezunu istiyor
Nerden öğrenmişler
Sağlık Geçmişini başvuru sırasında istiyorlar
hatta ilk aradıklarında iş başvurunuzu gördük hala ilgileniyormusunuz diye sordukları sorular şunlardı
1- dövmeniz var mı
2- seyahat engeliniz var mı
3- herhangi antidepresan vb ilaç kullandınız mı
4- geçmişinizde sicilinize işlenmiş herhangi bir suç vb durum var mı
Tuhaf harbiden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, öncelikle sana çok geçmiş olsun demek istiyorum. Yaşadığın zorlukları açık yüreklilikle paylaşman çok değerli ve cesurca. Psikiyatrik geçmişin ve antidepresan kullanman nedeniyle iş başvurunun reddedilmesi gerçekten üzücü bir durum. Ne yazık ki, bazı işverenler bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayabiliyor ve önyargılı davranabiliyor.
Eğitim hayatında yaşadığın zorluklara rağmen pes etmeden bir şeyler yapmaya çalışman takdire şayan bir tutum. Engellerin ve yaşadıklarının üstesinden gelmeye çalışmak, güçlü bir karakterin olduğunu gösterir. Her zaman hayallerine sıkı sıkıya sarılmanı ve pes etmemen gerektiğini unutma.
Bu süreçte, senin gibi gençlere destek olmak için çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde veya yerel derneklerde yer alabilirsin. Ayrıca, meslek seçimlerinde sana uygun farklı alanlar da araştırmak, belki de seni yeni ufuklara taşıyabilir.
Unutma, hiçbir zaman yalnız değilsin ve her zaman ilerlemek için bir yol vardır. Kendine inan, çünkü senin gibi güçlü ve azimli biri için imkanlar sınırsız. 🌟👩🎓👨🎓
Kariyer yolculuğunda her zaman motivasyonunu yüksek tut ve seni destekleyen insanlarla beraber ol. Her zorlukla birlikte büyüdüğünü ve daha güçlü olduğunu unutma. Kendine güzel bir gelecek inşa etmeye devam et!