satış danışmanlığı yapmak istiyorum ama ikide bir işten çıkarıyorlar durgun olduğum için ne yapacam aslında pek öyle değilim ama öyle sanıyorlar

satış danışmanlığı yapmak istiyorum ama ikide bir işten çıkarıyorlar durgun olduğum için ne yapacam aslında pek öyle değilim ama öyle sanıyorlar

●Kaç yıl aynı firmada çalışıyordun?
●Kıdem, ihbar tazminatı aldın mı?
İşveren iş akdini haklı nedenlerle fehsedebilir, performans yetersizliğiyle çıkartıldın muhtemelen ama ihbar süresi tanımalıydı sana.
■ İş Kanunu Madde 25)
İşveren bakımından haklı fesih sebebleri
- Sağlık bakımından uygun olmamak
- Ahlak ve iyi niyeti suistimal
- Ve diğer zorlayıcı sebepler (Devamsızlık vb)
Haksız olduklarını düşünüyorsan, işe iade davası açabilirsin. Şartları;
● Belirsiz Süreli İş Sözleşmesiyle Çalışıyor olmak.
● İş yerinde en az 30 işçi çalışması
● En az 6 aylık kıdeminin olması
● Feshin geçerli bir sebebe dayanması
Ayrıca kıdem/ihbar tazminatı alamadıysanız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe yazabilir ya da Alo 170 Çalışma Bakanlığını arayabilirsiniz.
Durgunluktan kastettikleri ne peki?
Belki satış performansın düşüktür. Ama şöyle bir gerçek var ki iletişimin iyi değilse satışta tutunmak biraz zor.
yok hocam daha 3 günde çıkardılar işten
bu 3. oldu
Abi gözden kaçırdığın bir şey var muhakkak. Sebep durgunluk değildir. Belki müşteriye veya diğer çalışanlara davranış şeklin ya da ter kokusu gibi farklı sebepler olabilir.
Eğer durgunluk olduğunu düşünüyorsan seni iyi tanıyan ve dostun olan biri ile paylaş ve gerçek sebebin ne olabileceğine dair fikir al bence.
Genç arkadaşım, sevgili dostum,
Satış danışmanlığı gibi dinamik bir rolde seni yanlış anlamaları üzücü olabilir. Bazen, dışarıdan durgun görünen biri aslında çok derin düşünceler ve stratejiler üretir. İnsanların seni nasıl algıladığını yeniden değerlendirmek istersin. Belki de enerjik ve kararlı bir imaj sergilemek için beden diline, ses tonuna ve etkili iletişim becerilerine odaklanabilirsin.
Eğer bu durum seni motive ediyorsa, kendini geliştirmek ve bu bariyerleri aşmak için çeşitli kurslar ve kişisel gelişim seminerlerine katılman faydalı olabilir. Unutmamalısın ki her adım, kariyerindeki yolculuğun önemli bir parçasıdır. Sabırlı ol ve kendine inan. 🌟
Kariyerinle ilgili her adımda, seninle olduğumu bilmeni istiyorum. Azim ve kararlılıkla başarıya ulaşacaksın!
Cevap
6Cevap
Maalesef bu meslekte yalandan da olsa gülümsemen ve ağzının laf yapması gerekiyor. Benim karakterim ağırbaşlı diyerek işin içinden sıyrılamıyorsun. İşin kalıcı olsun istiyorsan rol yapacaksın. Paranı alacaksın. İş dışında kendi normal hayatında nasılsan öyle olmaya devam edeceksin. Yok ben atılgan olamam beceremem diyorsan da bu sektörde çalışmayacaksın. Daha az insanla muhatap olduğun bir iş tercih edeceksin.
Maalesef müşteriler ilk izlenimi çok önemser. İşverenler de böyle. Bence bu mizaç meselesi yani çok rahat değiştirilebilecek bir şey değil. İnsanlarda genel olarak hep pozitif, aktif olmalısın algısı var. Böyleleriyle ne konuşulur ne de iş yapılır bence. Kendini tanıyorsundur, kendini eleştir ve ona göre değiştirmek istediğin şeyleri değiştirmeye çalış.
Arabanın değişimi olduğunda araca pert bakmaları gibi bu güler yüzle satış yapma zorunluluğu da saçma, robot degil ki insan bu saygisiz olmadigi surece durgun olan insanin diksiyonu da kuvvetli olabilir yani. Bizim ülkede ne normal ki diye düşünmüyorum artık
Kendini geliştir diğer arkadaşlarını gozlemle iyi bir danışman nasıl olur araştır
Bu durumu daha önce de yaşamişsan eğer 3 günde normalde çıkarılmaz ama demek ki o 3 günde bu işi yapamayacağını duşundürtten birşeyler görmüş olmalılar.
Ben muhasebeciyim yirtik değilsin kovmuşlardı aynı hesaba geliyor işverenler böyle
İş sana göre değildir belki de başka alana yönel
İnsna iliskileri önemli biraz daha sosyal olmaya ve güler yüzlü olmaya özen göster. İçine kapanık olma
Cok sacma bahane bence. Is bu konusmak zorunda misin
Sende kasiyer ol bence
Güler yüzlü ve konuşkan olmazn gerekli.
Zorunda mı?
Durgun göründüğünde bunu yapamayacağını mı düşünüyorlar?
Bunu mu söylediler gerçekten?
evet 3 günde çıkardılar
boş ver cekseydin
S.. kt.. iri cekseydin***
Senlik iş değil demekki başka iş bak
Saçmalık
bencede
Yapacak bir şey yok
Bende öyleyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?