Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Senin yetkinligin belli, personel arayan kuruluşun ne istedikleri de önemli. Bu cv her yerde iş alır demek yanlış olur. Ayrıca cv den ziyade görüşmede kendini ifade tarzın daha önemli. Cv, ilk aşamayı geçmek için var.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılözel okullar ne derece dikkat ederler bilgim yok ama kurumsal firmalarda bu cv biraz yetersiz kalabilir. İlk göze çarpan eksiklikleri şu şekilde sıralayabilirim.
-Fotoğraf kesinlikle olmalı
-Kişisel bilgiler bölümü olmalı
-En başta en azından 3-4 cümlelik sizi anlatan bir özet yer almalı
-CV dili yer yer İngilizce yer yer Türkçe olmuş. Bunun yerine verilecek kuruma göre tek dil ile yazılması daha profesyonel olacaktır.
-Yetenekler kısmı hedeflenen pozisyon ile alakasız olmuş gibi
-Referanslar bölümüne mutlaka yer verilmeli
-Eğitim bölümü biraz daha detaylandırılabilir mesela mezuniyet derecesi eklenebilir.
02 Yorumla- 1 yıl
Açıkçası CV'de fotoğraf olmamasi daha profesyonel olur. Yurt dışındaki CV'ler hep fotoğrafsız olur.
1 yılMatematik bölümü mezunuyum. Özel okullarda elbette bu cv ile başvurabilirsin. Yorumları şu an okumadım bu işi yapmayan kişiler varsa gereksiz bilgilerini okuyarak vakit kaybetmek istemiyorum. Genel olarak deneyim istiyorlar bizim sektörde. Ders anlatımınızı dinleyip ve teste de tâbi tutabilirler. Kendinize güveniniz tam olsun bu noktada. Hepimiz ilk başlarda çok endiseliydik ama kendinizi kesinlikle kötü hissetmeyin. Bu şekilde elbette iş bulabilirsiniz. Sektörde kendini beğenmiş insanlarla da karşılaşacaksınız iş verenler cephesinden aldırış etmeyin.
03 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim hocam. Meslek hayatında başarılar dilerim 🤍🪷
Aşkım burdaki insanların dediğini ne takıyorsun emin ol çoğu üni mezunu bile değil bu laf edenlerin ayrıca nerden mezun olduğuna bile bakmazlar önemli olan deneyim ki cv ye bile bakmayabilirler yüz yüze test etmek isterler sonuçta sen bi öğretmensin kime nasıl ders anlattığını merak ederler bu yüzden yüz yüze görüşmeye git online ilanlarla çok uğraşma ve yaşadığın şehir de burada önemli bi rol oynuyor Büyükşehirde yaşıyorsan alınırsın 🌸
03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 504 cevap paylaştı.
1 yılCore member ne bilmiyorum. Ama ben şu cv'den yetenekli bir kız olduğunu anladım. Belki okul değilde yazılıma yönelmelisin. Benim dikkatimi çeken çalıştığın yerlerde iki yıl barajın tutturmuşsun. Bu uyumlu biri olduğunu gösterir. İngilizcen var ise daha yüksekleri hedefle.
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 306 cevap paylaştı. Berbat bir CV. Ama berbattan kastım eğitimin ya da orada yazan bilgilerin değil CVnin hazırlanış biçimi.
- CV'nin yarısı Türkçe yarısı İngilizce olmamalı tek tip dil olması gerekiyor.
- Başlangıçta seni anlatan, kariyer hedeflerini vb. yazmalısın ama çok uzun olmamalı.
- Resim ve iletişim bilgilerin eksiksiz olmalı. (Telefon, gmail, oturduğun yer )
- Yeteneklerini açık ve anlaşılır bir biçimde yazmalısın.
- Aldığın sertifikaları tarihiyle birlikte yazmalısın
- Varsa referanslarını muhakkak ekle
- CV'nin alt tarafları boş kalmaması gerekiyor. Yazılar sayfaya tam sığacak büyüklükte olmalı.
- Açtığın alt başlıklar büyük ve kalın onların altındaki bilgiler ise onlardan biraz daha küçük ve normal yazı tipinde olmalı.
CV hazırlamak içi Oxford ya da ODTÜ okumaya gerek yok. İnternette nasıl hazırlandığına dair örnekler var. O örneği alıp üzerine kendi bilgilerini yazarak profesyonel bir cv hazırlayabilirsin.
Daha iyi ve profesyonel bir CV hazırlamak için bu linkten yararlanabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYerinde olsam bunlarla uğraşmam sınava güzelce calıs maasında daha iyi olur ekstra yuksek lisans yapıp akademisyenliğe yükselirsin benim icin matematigi yapan insan her seyi yapar 5 kere bile olsa denemen gerek onceligin oz guven olsun sonra basarırsın
022 Yorumla- 1 yıl
Ailem yüksek lisansa desteklemiyor kendi ayaklarinin üzerinde dur para kazanmaya başla ne halin varsa gör diyor onlarda hakli bir yandan
Cevap sahibi1 yılHaklı değiller maalesef kimseyi dinleme
- 1 yıl
Zaten tasarruf sürecine gidildi ve 8 binden az alınacağını söylüyorlar yani bu yıl 317 kişi aldilarsa 2025 de 50 kişi anca alinir
- 1 yıl
Yani atama şansim yok 😏
Cevap sahibi1 yılNe olcagı belli olmaz kontenjanı dert etme motivasyonunu dusurme
- 1 yıl
Okumak için maddi bir olanağın olması lazım kendi ünine gitcen ev kiralicab her türlü gideri karşilamak için ayrı bir masraf onlarda bunu gelmiyor ben seni ölene kadar okutacak miyim diyorlar
Cevap sahibi1 yılZaten once meb’e gir sonra akademisyenlik
- 1 yıl
Mebe girmek sıkıntı işte
Cevap sahibi1 yılSen bastan kaybetmissin
- 1 yıl
😢😢😢
- 1 yıl
Çok zor çok keşke bunu anlatabilsem
Cevap sahibi1 yılBen seni gayet iyi anlıyorum fakat senin en buyuk problemin karamsarlık akademik oz guvenin yok bu olmazsa zaten basaramazsın kendini toplaman gerekiyor, matematigi iyi olan insan her turlu basarıyı elde eder benim icin
- 1 yıl
Matematik iyi olsa ne olur Türkçe vatandaşlik coğrafya genel kültür ve eğitim berbat bunlar olmadan sifirsin ve atanman olanaksız
Cevap sahibi1 yılOnlara da calıs yaparsın
- 1 yıl
Ve tasarruf sürecinde atanman için hepsini fullemen lazım bir de işin içine mülakat da var adamlar deli gibi torpil yapıyor elenmen de işin cabası
- 1 yıl
Hangi birini çalisiym bunları toparlanam ve fullemem için en az 3 yıl da anca onu kapandı artık atanmanin.
Cevap sahibi1 yılKanka inanılmaz karamsarsın ben fizyoloji sınavından 1 gun once 5 saat calısır sınavı fullerdim 😂 imkansız seyler değil dedigim gibi ogrenmek inanmaktan gecer akademik oz guven yoksa boş yani onu demeye calısıyorum
- 1 yıl
Özgüvenin var ama bu mümkün değil
- 1 yıl
O tek konu tek ders için geçerli bende
- 1 yıl
Benim bahsettiğim 30 tane ders var ve sen 1 yılda bitirmen imkansız
- 1 yıl
Neyse halimi sadece halimden anlar teşekkürler 🙂💎
Cevap sahibi1 yıl1 dersi 5 saatte bitiren insana bunu dememelisin 😂
Ben de öğretmenim.. özel okullar sadece deneyime bakarlar CV'de. Deneyim kısmınız çok dolu olmasa da boş da değil. Okulun öğretmen ihtiyacı varsa alma ihtimali yüksek
11 Yorumla
1 yılYalnız kimlik bilgisi görünüyor, üstten silmişsiniz ama solda linkte görünüyor. Z... A...
Muş'ta nasıldı tecrübeniz merak ettim doğrusu. Ben de 3 yıl yaşadım. :)
01 Yorumla- 1 yıl
Zordu
1 yılİngilizce desen var, Erasmus desen var, yazılım bilgisi desen var ama CV'nin görünüm berbat. Bu zamanda artık İK'cilar bir cv ile maksimum 3 sn ilgileniyor. Eğer bu süre 7 8 sn olursa bil ki aranirsin. Tabii burada önemli olan CV'nin seni pazarlaması.
00 Yorumla
1 yılİnşallah işe alınırsın. Çok sade gibi duruyor. Referanslar da eklersen daha iyi okur.
01 Yorumla
1 yılNerede yaşıyorsun bilmiyorum da bizzat gidip yüz yüze konuşsan daha iyi olur bence.
010 Yorumla- 1 yıl
İyi bir sehirdeysen güzel de bir kurum bulursan parayı dert etmeden çalış en azından bir dönem. Cv için mükemmel fırsat olur
- 1 yıl
Alırlar alırlar. Başta biraz zorluk çekebilirsin maalesef. Yakın arkadaşım da 3 yıl önce aynıydı şimdi iyi bir kurumda müdür oldu.
İyi kurumlara bizzat gidip görüş. Onlardan birinde başlarsan yarının parlak olur. İyi bir kurumsa başta para için sıkı pazarlığa girme bile. Kuruma girip öğrencilere kendini sevdir biraz isim yap sonra ya istediğin koşulları kabul ederler ya da cv'ye güzel bir deneyim eklediğin için çıkar başka kurumlarda şansın yüksek şekilde ayarlarsın.
Ayrıca özel ders için de adımlar at. Özel ders isimle ve öğrencinin öğrenci çekmesiyle oluyor. - 1 yıl
Ufaktan başlarlar birkaç aya.
- 1 yıl
Sen gene de başvur hatta yüzyüze görüş
- 1 yıl
Takma milleti ağzı olan konuşur. İyi üniversite önemli ama daha önemlisi kendini geliştirmek. Gelişimde asıl pay kişinin kendisine düşüyor. Yaşın çok genç ve gerçekten istersen çabalarsan çok kısa sürede mükemmel yerlere gelebilirsin.
Bu cvye ne maaş verilirdi. Ama cahil velilerin şımarık çocuklarıyla uğraşmak zorunda kalacaksın.
06 YorumlaMuş'ta üniversite olduğunu ilk kez duyuyorum, müthiş :d
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 652 cevap paylaştı. Alınırsın ama şehirden şehire talep farklılıkları vardır
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 350 cevap paylaştı.
1 yılIs görüşmesinde ozguven en önemlisi
11 Yorumla
1 yılLinkedIn profiline baktım çok zayıf bence biraz daha deneyim eklemelisin
06 Yorumla- 1 yıl
Sertifika al katıldığın programları seminerleri ekle ve okulda gördüğün derslerden ya da tecrübe edindiğin yeteneklerini ekle bölümünle alakalı gruplara katıl
- 1 yıl
Bulunsun yine bence birde dil falan ekle
- 1 yıl
Görmedim
Gizli Üye(45 üstü)1 yılYüz, yüze. konusmani tavsiye ederim. Çoğunlukla cv ler. okunmayabiliyor.
05 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKapıya kadar gideceksen yöneticiyle konuşmaya çalış. Ama tabi internetten yapacaksan bu mümkün olmaz
Cevap sahibi1 yılRica ederim , başarılar
Ülke yandaş çalışanların ülkesi oldu zor bşr ihtimal alınırsanda büyük başarı
01 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılSeni işe almicak kurum kaybeder zeka küpü 😂
01 Yorumla
1 yılRomanya da üniversite he, iyi cv
01 Yorumla
1 yılAlinirsin umarım
01 Yorumla
1 yıladın soyadın gözüküyor kardo
01 Yorumla
1 yılAlınıırsın cv çok iyi
03 Yorumla- 1 yıl
Dalga gecmiyorum ki ya gayet iyi deneyimi de çalışa çalışa deneyim kazanırsın başka yolu yok ki
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılyarın gel hesap makinesi olarak başla
05 Yorumla- 1 yıl
işi gücü boş ver özel ders kovala :D
- 1 yıl
1-2 tane zengin birey ailesini mutlu edersen namın hızlı yayılır paraya para demezsin :D
1 yılbiraz zor gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılŞişkosun tipten kaybedersin
04 Yorumla- 1 yıl
Sende beyinden kaybediyorsun. Onu napcaz?
Cevap sahibi1 yılYaa zayıflarsan olur, yüzün güzel ama şişkoluk fena yaa. Bak genç kadınsın zayıfla biraz. Haa bu arada senden çok daha zekiyim. Kesin bilgi
- 1 yıl
Yav he
Cevap sahibi1 yıl😎
Gizli Üye(18-24)1 yılMuşmu ordan mezun birleri varmış. Ahahas
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılüniversiteye başlicağam daha
1 yılbulursun
014 Yorumla- 1 yıl
inşallah
- 1 yıl
cv benim indir
- 1 yıl
ordan cv hazirlaniyor
- 1 yıl
Teyzemde muşta okudu. Aynı üniversitede matematik ögretmenligi
- 1 yıl
belkide gördünüz birbirinizi 😊😊
- 1 yıl
o da matematik bölümü mezunu
- 1 yıl
anladım
Daha nolsun
09 Yorumla
1 yılBaya hemde
03 Yorumla- 1 yıl
Evett
Olur tabi
03 YorumlaFormasyon kalkmadı mı
01 Yorumla
1 yılYani değerlendirebilirler.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 775 cevap paylaştı.
1 yılBen alırdım.
01 Yorumla- 1 yıl
Selçuk.
Muş işi bitirdi 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılFull professional english. Vay canına.
060 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu arada senin icin sorun olacaksa adin soyadın gozukuyor solda
Cevap sahibi1 yılAh beee ben de matematik okumak istiyordum ama kısmet işte başka yola girdik
Cevap sahibi1 yılYa biyoloji ya da matematik okumak istiyordum temel bilimlere ilgim vardı da aile , çevre , öğretmen vs vs baskısı sayesinde tercih vermedim. İşsiz kalırsın diyor bana allahın rehberlikcisi.
Cevap sahibi1 yılYo ben akademik kariyer istiyordum matematiğe baya yatkindım ama artik işim yok maalesef matematikle.
Cevap sahibi1 yılHayatbitti 😔
Cevap sahibi1 yılDm'den biraz ders anlatir misin bana?
Cevap sahibi1 yılGelir misin ajdbjshdjsjsk
Cevap sahibi1 yılKorkarım ısrar etmek durumundayim
Cevap sahibi1 yıl1 2 türev sorusu çözeriz ya. Sana çerez gelir gerçi ama bana yardim edersin.
Cevap sahibi1 yılFonksiyon falan çok ilginç ya bu arada pp senin mi
Cevap sahibi1 yılSizi yiyebilir miyim öğretmenim
Cevap sahibi1 yılBrakistokron problemi ne oluyor
Cevap sahibi1 yılBurdan anlaşılmıyor özelden anlatsana ya. Baska sorularim da var.
Cevap sahibi1 yılBu problemler kolay daa senin dm'ye gelmeme problemini nasıl çözebiliriz acaba.
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yılHâlâ teklifim kabul edilmedi mi
Cevap sahibi1 yıl😔😔😔😔
Cevap sahibi1 yılCocuk dedigin senden cocuk yapar
Cevap sahibi1 yılPardon.
Cevap sahibi1 yılHaklisin güzelim. Çamur atıyorlar işte.
Cevap sahibi1 yılYa benim de ünim kötü zaten trde toplasan 5 10 tane üniversite var kalanlar aynı. Önemli olan insanin kendisini geliştirmesi ki cv'n bunun icin çalıştığını gösteriyor. Tüm Boğaziçi öğrencileri KS'de galiba bi biz orada okumuyoruz.
Cevap sahibi1 yılYerim ben seni : )
Cevap sahibi1 yılOkullara cv bıraktın mı geri dönüş olmadi mi hic?
Cevap sahibi1 yılNe sınavı var?
Cevap sahibi1 yıl4'ünde mi
Cevap sahibi1 yılHe evet 4ündeymis. Umarım çoooooooooook iyi geçer.
Cevap sahibi1 yılNiye calismadin guzeliim
Cevap sahibi1 yılNeymiş iş güc
Cevap sahibi1 yılBahane degildir umarim
Cevap sahibi1 yılOf of meşgulmuşsun. Ben yan gelip yatiyom valla miss gibi.
Cevap sahibi1 yılAraba sürmeyi ogrendin mi bari
Cevap sahibi1 yılYuh ebesininki ajdgkqbsjssjjsjssj kadınlar araba kullanmasın
Cevap sahibi1 yılE öyle amaaaa
Ben 12 yaşından beri araba sürüyom ağla. Güzelliğinle motor becerilerin ters orantili galiba.
Cevap sahibi1 yılSen ne güzel gülüyorsundur laaa
Cevap sahibi1 yılRica ederim güzelim
Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı. hayır
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler